REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

UDMR ameninţă cu ieşirea de la guvernare

UDMR ameninţă cu ieşirea de la guvernare

Replica API 6 iulie 2014 | 00:00 268

UDMR ameninţă că iese de la guvernare, după refuzul Ministerului Afacerilor Externe al României de a autoriza deschiderea a două noi birouri consulare ungare la Oradea şi Târgu Mureş.

Anunţul a fost făcut vineri de secretarul general al UDMR, Peter Kovacs, care a susţinut că respingerea solicitării Ungariei pe baza reciprocităţii şi proporţionalităţii este "ridicolă".

MAE a intervenit în procesul în care UDMR a contestat respingerea de către Comisia Europeană a iniţiativei cetăţeneşti privind protecţia minorităţilor naţionale - Minority SafePack, iniţiată de Uniune şi susţinută de Uniunea Federală a Naţionalităţilor din Europa (FUEN), al cărui vicepreşedinte este Kelemen Hunor, a susţinut acesta.

Kelemen Hunor a spus că MAE român nu a discutat cu UDMR în această privinţă şi că aşteaptă să-ţi reconsidere poziţia.

"A fost o acţiune partizană a MAE! Am cerut retragerea intervenţiei", a spus liderul UDMR. Întrebat dacă Uniunea ia în calcul ieşirea de la guvernare, în condiţiile în care aceasta nu va fi retrasă, Kelemen a admis, indirect, că acesta este o variantă de lucru.

"Nu vreau să răspund la această întrebare, dar poziţia mea foarte hotărâtă o cunoaşte premierul, de la el aştept un răspuns. Pentru mine este o chestiune de onoare!", a spus Kelemen Hunor, pentru Gândul.

Dacă UDMR decide să plece de la guvernare, premierul Ponta se poate baza pe o majoritate de 317 deputaţi şi senatori de la PSD, PPDD, PC şi minorităţi. Acestora ar urma să li se alăture şi cei care l-au urmat pe Călin Popescu Tăriceanu, în jur de 20 de aleşi, ceea ce ar asigura o susţinere cu aproape 50 de voturi în plus decât cele 288 minimum necesare.

sursa: cotidianul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108