REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

UDTTMR Constanța organizează „Ziua Limbii Tătare“, la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin“

UDTTMR Constanța organizează „Ziua Limbii Tătare“, la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin“

A.F. 5 mai 2023 | 00:00 1430

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța organizează vineri, 5 mai a.c., la ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, evenimentul „Ziua Limbii Tătare”. Sărbătoarea, instituită oficial prin Legea nr. 256/2010, este marcată an de an la data de 5 mai.

UDTTMR Constanta organizeaza „Ziua Limbii Tatare“, la Centrul Multifunctional „Jean Constantin“

Și anul acesta, organizatorii își propun ca evenimentul să reunească tineri din rândul comunității tătare, mesageri ai valorilor identitare, care, prin evoluțiile lor artistice, să pună în valoare frumusețea și bogăția limbii materne. Vor evolua, astfel, pe scenă, tineri care frecventează cursurile Școlii Comunitare din cadrul UDTTMR, care vor recita poezii în limba tătară.

Programul artistic va fi completat de soliști și ansambluri de dansuri tradiționale ale UDTTMR.

Pentru toți participanții, organizatorii au pregătit premii și diplome, menite să recompenseze atât dedicarea tinerilor, cât și implicarea cadrelor didactice de limba tătară și a instructorilor de dansuri, care îi pregătesc săptămânal pe elevi, cultivându-le dragostea și respectul pentru graiul matern și pentru cultura tătară.

Spectacolul pregătit de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța este un cadou oferit tuturor etnicilor tătari, cu prilejul Zilei Limbii Tătare, dar și tuturor constănțenilor, indiferent de etnie, care împărtășesc același sentiment de respect pentru valorile identitare și care apreciază spiritul multiculturalității dobrogene.

Intrarea la spectacol este liberă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468