REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

UE le dă lovitura de grație românilor de la 1 ianuarie 2024

UE le dă lovitura de grație românilor de la 1 ianuarie 2024

Mirela PASCAL 1 octombrie 2023 | 00:00 37712

Zilele acestea a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene o nouă directivă privind eficiența energetică, prin care li se vor interzice și românilor centralele pe gaz.

UE le da lovitura de gratie romanilor de la 1 ianuarie 2024 

Uniunea Europeană și-a făcut un obiectiv clar: până în anul 2030, dorește să facă o economie de 11,7% din energia finală față de scenariul inițial de referință stabilit în anul 2020. Fiecare țară membră va trebui să stabilească un procent de economisire anuală de 0,8% pentru cei doi ani care au trecut 2021-2023. Pentru perioada 2024-2026, cuantumul va fi de 1,3%, iar următorii ani, 2026 până în 2028, de 1,5%. La finalul perioadei, între anii 2028 și 2030, va fi de 1,9%.

Noi prevederi pentru români de la 1 ianuarie 2024

Anul 2024 vine cu noi modificări pentru români. Indicat ar fi să treacă la alte surse de încălzire, mai performante decât centralele pe gaz. De asemenea, din anul 2026, vor fi noi măsuri în clădirile rezidențiale, dar si scutiri pentru consumatoarele de energie, până pe 31 decembrie 2030.„Cheia acestei directive este să existe o ambiție sporită față de Directiva existentă și chiar față de propunerea Comisiei Europene înainte de aprobarea finală. Noua directivă reprezintă noi oportunități de electrificare. Pe lângă pompa de căldură, vehiculul electric este promovat ca măsură de eficiență energetică, întrucât deciziile politice care implică arderea directă a combustibililor fosili nu vor fi permise din 2024”, subliniază surse din sectorul energiei electrice.

UE le da lovitura de gratie romanilor de la 1 ianuarie 2024

Ce se întâmplă cu aragazele pe gaz

În luna mai a anului 2023, oficialii de la Bruxelles au emis directive potrivit cărora cetățenii Uniunii Europene ar trebuie să facă economie la energie. Printre electrocasnicele care ar trebui adaptate, se numără și cele pe gaz. După ani buni în care acest electrocasnic a fost utilizat, Uniunea Europeană ar vrea să îl elimine, inclusiv, din gospodăriile românilor. Se pare că aragazul pe gaz emană dioxid de azot peste limitele admise de către Uniune. Ca urmare, ar putea fi interzis, dar nu a fost încă stabilită, în mod oficial, o dată. O alternativă la aragazul clasic este plita electrică. Acest electrocasnic se bazează pe încălzirea elementelor și este mai ușor de întreținut decât un aragaz. Chiar dacă produsul are multe beneficii, prezintă și un mare dezavantaj: consumul de curent electric. Astfel, se va simți o diferență pentru cei care achiziționează electrocasnicul, comparativ cu vechiul aragaz.

Prețul unei plite electrice diferă extrem de mult, în funcție de dimensiunile, specificațiile, anul de fabricație și multe altele. Electrocasnicul poate fi achiziționat la 300 de lei, dar și la 2.000 de lei sau chiar mai mult, scrie cancan.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Minciuni prin omisiune.aceste reguli se aplica deja peste tot in u.e. ,informatie trunchiată, deci minciuna.
2
0
Super! Asa v-or avea și nepoți noștri,. șansa la viata
2
3
Un referendum pentru retragerea din UE ar fi binevenit.
13
5
Bruxe vrea sa ne ia tot , treaba asta sa o faca ei primi
11
4
Kkaturi ...ce vorbiti nene,voi vreti sa interzica obiectele care consuma gaz si 40% nici nu au
1
1
Să-mi giugiulească bărzoiul, UE.
4
7
...UE sau orice dictatură,promovează ceea ce omul nu poate plăti sau sa'si permită macar,interdicții si restricții sant doar in spitalele de nebuni si'n puscării. mai pe sleau,urmeaza un terorism orchestrat chiar de guverne care pa randul lor sant conduse de teroristi... dar nu teroristi de'alde Osama sau alti îmbroboditi,ci de adevaratii teroristi in fruntea carora se află si Papa.
11
3
N-ar putea UE MUE sa ne pupe-n c*r, pe toti romanii? Aveti grija cu cine votati la alegerile europarlamentare, sa-i trimitem la dracu pe popularii astia care au condus Europa spre dezastru, in pandemie, in razboiul din Ucraina, dar si cu energia vetde, facandu-se slugile Gretei Trotinetei. Siktir!
13
6
Mamaaa ce s a radicalizat lumeaaaa! :))). Pasarica UE pe limbutza ei piere...da noi tot cu rusiii langa suntem....:))) Asadar ma romanasilor pregatiti va de luptat sau de soopt poola...;)))
3
6
Uniunea Europeană se transformă într-un dictator mai rău ca Coreea.
11
5
BUNĂ INTII SA NE PRIMEASCA SCHENGEN. SI DUPA CARE SA CEARA CE SA FACEM. STIE SA CEARA DAR SA NU NE DESCHIDA FRONTIERE.
7
6
Ne pișăm pe UE și inepțiile lor de comuniști jegoși
14
5
Caror romani; cei de la bloace sau si celor de la casa - fie oras sau la tara. Si atunci pentru ce mai sparg drumurile cu reteaua noua de gaz acolo unde nu a fost pana acum.
6
1
Tataie, noi ăștia , ultimii care am mai rămas, facem cald si gătim cu coceni iar lumina se oprește des. Vrem sa ne aliniem la uie sa ne digitalizam însă mi-a zis nepotul ca fără curent nu se poate.Eee ce facem că-l oprește des.
6
1
sa faca ei primii economie
6
0
Cascavalul radetului cine sa-l mai manance, cine mai da tunuri cu incalzirea centrala??? de asta le place la politicieni si altora de pe aici probabil atarnatori politici scutiti sau compensati de plata caldurii si a apei calde pe vremuri! P00limea plateste la greu si primesti p00la!
8
4
O data la 2 luni apare un articol despre faptul ca vine politia si te obliga sa iti scoti centrala de apartament si te obliga sa te conectezi la radet. Radetul care este tot pe gaz. Miroase a prozelitism in favoarea radetului.
6
5
Ăștia care doresc reducerea populației, să înceapă cu el si cu familiile lor
14
0
Foarte adevărat. Centralele pe gaz sunt un dezastru pentru sănăt**e și mai și bubuie, dar presa in r*mânia nu mai are voie sa dea datele și nr. real de explozii ale acestor centrale pe gaz
10
36
Numai trolii rusnaci comenteaza aici ca sa ne faca sa cumparam gaz de la tatucu lor, Putin. Sa ne pisham pe voi si pe copiii vostri de orci.
7
30
Sa ma fwut in centralele voastre. Daca locuiesti la un etaj superior niciodata nu poti tine geamul deschis sa iti aerisesti casa, mai ales iarna, ca iti pute in toata casa a noxe de la burlanele vecinilor de sub tine. Sa arzi combustibili fosili in 2023 e de bezna mintii. Oamenii normali la cap folosesc plite cu inductie , boilere electrice, pompe de caldura, panouri radiante. Numai ciobanii ramasi in urma ard gazu in sufragerie. Oricum la toate articolele sunt aceiasi troli care lasa o mie de comentarii, isi dau 100 de likeuri singuri si incearca sa fac apropaganda ai fake news pe diverse subiecte. Personal sa-mi bag phula in arborele vostru genealogic de terminati.
13
51
de a aflat azi numai replica de asta ? s-a mai vorbit de asta cu ceva timp in urma serviti ciorbe reincalzite la fraieri nu e clar nimic acum
14
5
Naziștii au pierdut razboiul din cauza prietenilor. Italienii i-au bagat in rahat in Africa, romanii si ungurii aparau flancul de nord la Stalingrad și Japonezii au bagat America in razboi. Adică nu prea se comparp Reichul ăla de atunci cu cel de acum.... Mâna pe topor și în stradă , cum trebuia făcut și în 40 cand dobitocul de Antonescu a tradat legionarii si ne a bagat in razboi ca slugi, dandu le toate resusrsele. Sima voia intai Ardealul de Nord inapoi asta asa pentru tendinte de comentarii idioate
14
4
Pai si radetul tot cu gaz se alimenteza. Ii da lovitura devgratie si radetului.
22
3
Directive facute de niste senili rupti de realitate,pentru niste tari prin care nu au pus piciorul in viata lor! Habar nu au de realitatile din multe tari,printre care si Romania,daca maine vine unul de la UE care incaseaza un comision gras si spune ca trebuie sa ne luam nu stiu ce marca de masina,ce facem? Sa vorbeasca pentru ei,si daca tot sunt asa tari cu normele lor,sa ceara niste masuri prin forurile mondiale si la marii poluatori,gen India sau China( chit ca nu sunt in UE)! Degeaba protejam noi,daca asta-vara a venit norul poluator tocmai din Canada!
31
2
toti bolsevicii si jegurile auristo rusofone comenteaza pe aici . plecati ma in rusia sa lingeti acolo kkt-ul lui putin ce mai cautati pe aici jegosilor
15
31
Nu ma steptam sa imi dai dreptate deoarece asti depasit din toate punctele de vedere. Te itreb doar atat si te rog sa fii sincer: miile de migranti vor sa ajunga in vest. Sunt si persoane pe care le putem numara pe degete care vor in est. Stiu indivizi care au mancat de la cantina partidului si acum regreta vremurile. E complicat dar este normal ca viitorul sa se faca de profesionisti nu de politruci.
11
4
Daca populatia Romaniei ramane la fel de bleaga si plina de lasitate,conducatorii tarii vor pune boturile la orice rahat si situatia deja oribila din Romania,se va degrada si mai mult.
29
2
Bunicii tai i-au alungat pe nazisti si i-au adus pe rusi, pe care ii ligi in fund. Nu te obliga nimeni sa cumperi de la ei. Te intreb doar atat: tu produci ceva? Ai o gandire comunista deoarece astepti sa iti rezolve statul problemele, dar nu oferi nimic societatii.
11
18
poate in sfarsit intelegeti toti ca ue m ue e a patrulea reich. bunicii noastri si-au dat viata pentru a-i alunga pe nazzisti si noi am ajuns sa-i lingem in fundd. ne-au interzis tot si ne-au obligat sa cumparam numai de la ei, sa-i imbogatim
30
9
Loviturile de gratie, la noi in Romanica, au fost si sunt date de politicieni. Marea majoritate fiind persoane care nu se regasesc in mediul privat, nu sunt in stare sa produca nimic decat jeg si matreata. Este clar ca suntem pe o cale gresita. Solutia este sa scapam de ei.
24
3
Matale unde traiesti ? Nu intelegi terminologia “indica” , doar nu vrei sa scrie obligat fortat ca le dau traume oilor
11
6
N- are nicio legătură titlul articolului cu directiva ue. Uniunea Europeană nu obliga doar da indicații. Nu mai speriați lumea degeaba.
28
11
sa interzica mai intai avioanele private
48
2
Inca detii un aragaz clasic ? Centrala pe gaz tot functineaza iarna ? Da-ti o TESLA’n c0aie si baga o plita electrica , nu fi sarac , trebuie sa pari bogat si in trend cu indicii SP500 si Down Jones :))
27
6
Rusine Elon Musk , Calin Donca , Dinu Patriciu … wait what ? :))))
9
3
Când vom guverna noi aducem gaze de la ruși și va băgăm în uniunea sovietică.
16
21
Praful sa se ia de uniunea europeana!
48
12
A mai fost o uniune, urss, stim cum a sfarsit. Dorim la fel si ue.
55
9
Sper sa se desfiinteze cat mai repede mizeria de uniune europopopeana. Numai necazuri aduce
69
15
Ne cacam in caldare
54
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468