REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ultimele informații despre PROTESTUL angajaților Șantierului Naval din Mangalia

Ultimele informații despre PROTESTUL angajaților Șantierului Naval din Mangalia

Replica API 17 iunie 2018 | 00:00 347

Sute de mangalioți, angajați ai Șantierului Naval Mangalia și apropiați, și-au anunțat intenția de a participa la amplul protest care urmează să se desfășoare, miercuri, 20 iunie a.c., în municipiul Mangalia.

Potrivit ultimelor informații furnizate de reprezentanții Sindicatului Liber Navalistul, protestul va avea loc între orele 17,30 și 19,00, în Piața Republicii, din fața Casei de Cultură. „În ziua protestului, autobuzele pe ruta DMHI – Gară, de la orele 17,15 și 17,30 vor circula pe următorul traseu: DMHI – Poșta Veche – Sens – Gară – Adi Mai (participanții la protest vor coborî la stația Poșta Veche, vizavi de Profi)”, au transmis organizatorii.

Mai mult, potrivit sindicaliștilor, dacă ședința Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 21/22 iunie a.c. nu va soluționa problemele, prin aprobarea condițiilor de asociere dintre Șantierul Naval 2 Mai SA și Damen, se vor face demersuri pentru organizarea unui protest la București, în 28 iunie a.c..

„Motivația acțiunii de protest: situația incertă și ambiguă cu care ne confruntăm de peste șase luni, cauzată de tergiversarea negocierilor privind tranzacția pachetului majoritar de acțiuni al DMHI SA, fapt ce generează o nemulțumire acerbă în rândul salariaților societății, la adresa conducerii Ministerului Economiei, dar și a Guvernului României în general; amânarea în mod repetat a negocierilor colective privind salarizarea și alte drepturi salariale, având în vedere faptul că în ultimii trei ani salariații DMHI nu au beneficiar de creșteri salariale.

În situația în care nu se vor aproba condițiile de asociere dintre Șantierul Naval 2 Mai SA și Damen în cadrul ședinței Adunării Generale Extraordinare a acționarilor din 21/22 iunie a.c., vom face demersurile necesare pentru organizarea unui protest la București, în fața Ministerului Economiei, în data de 28 iunie a.c., între orele 12,00 – 15,00”, au precizat reprezentanții Sindicatului Liber Navalistul.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum aveti noi sefi si santeti buni de sclavi la santier psd are grija de voi spir la mici si bere cand terminati treceti pe fier vechi feru este fericire psd alde
0
2
Subcontractor. Inseamna sa apelezi la serviciile acestora atunci cand comenzile depasesc forta de munca proprie. Si sa renunti la serviciile acestora cand volumul de munca este acoperit de angajatii proprii. Dar in in nici un caz nu ai dreptul sa speculezi si sa impingi aceasta forta de munca in zona de ocolire a taxelor. Cum se petrece acum. Pentru acest lucru trebuie sa raspunda in fata organelor statului si contractorii. Daewoo in cazul de fata. De ce sa mearga numai unii la beci . Legea trebuie adaptata
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108