REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un afacerist egiptean condamnat la 10 ani de închisoare cere sprijinul ţării sale

Un afacerist egiptean condamnat la 10 ani de închisoare cere sprijinul ţării sale

Replica API 5 aprilie 2012 | 00:00 157

Curtea de Apel Constanţa a mărit pedeapsa dictată de Tribunal

Curtea de Apel Constanţa a mărit pedeapsa dictată de Tribunal

Cetăţeanul egiptean Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, care se presupune că ar fi înşelat o societate din Romania, a fost condamnat, ieri, la 10 ani de închisoare cu executare, la Curtea de Apel Constanţa. În speţă, în calitate de administrator al S.C. Salma Trade S.R.L. din Constanţa, arabul este acuzat că ar fi prejudiciat S.C. Layla S.RL. cu suma de 359.400 de lei, în urma unor tranzacţii cu tractoare uzate. Numai că, în opinia sa, la mijloc este vorba de o manevră făcută de către un fost angajat al său, George Mircea Nedelcu, care se ocupa de vânzări în cadrul firmei sale, dar care, ulterior, s-a dat de partea celeilalte societăţi. Mai exact, egipteanul susţine că este vorba de o infracţiune comisă de Nedelcu, dar care i-a fost imputată lui. El a fost arestat preventiv un an şi şapte luni, după care a fost eliberat.

"Am stat în arest degeaba. Se zice că am înşelat societatea cealaltă. Numai că nu prea se merita. Ei aveau rulaj anual cât aveam eu într-o lună. După ce m-au arestat, eu eram închis, iar poliţiştii au intrat la mine în apartament, fără să fiu prezent şi fără a avea mandat de percheziţie, şi mi-au dat totul peste cap. Mi-au luat şi seiful în care aveam încasările, de peste un miliard de lei vechi. Prima dată, Tribunalul mi-a dat 3 ani şi 6 luni de închisoare, iar acum Curtea de Apel mi-a mărit pedeapsa la 10 ani, pentru un lucru pe care nu l-am făcut, iar lui Nedelcu, cel care este autorul infracţiunilor i-au dat 3 ani cu suspendare", ne-a declarat egipteanul.

Proteste în Egipt, pentru ridicarea interdicţiilor

Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly susţine că a început să facă demersuri la Consulatul Egipului, în timp ce familia şi prietenii lui vor face alte demersuri în ţara natală, unde vor manifesta în faţa Ambasadei României. "Am vorbit cu consiliul egiptean, a zis că la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o să intervină biroul juridic al Ambasadei Egiptului şi o să solicite Ministerului Justiţiei să verifice modul în care a fost instrumentat dosarul. Familia şi prietenii fac demersuri în Egipt ca să mă pot întoarce acasă, pentru că am interdicţie să părăsesc ţara. Până acum am stat cuminte, dar acum nu mai tac. Să nu mai spun că am cerut să mi se înapoieze lucrurile care a fost luate de la mine din apartament", a mai declarat Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly. De precizat că următoarea cale de atac, cea decisivă, se va judeca la instanţa supremă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108