REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un AGENT de POLIȚIE din București, VICTIMA INDIVIDULUI care 'ATACĂ' NUMAI TURIȘTI, la Constanța!

Un AGENT de POLIȚIE din București, VICTIMA INDIVIDULUI care 'ATACĂ' NUMAI TURIȘTI, la Constanța!

Replica API 14 noiembrie 2018 | 00:00 900

Percheziții

Percheziții

Memet Erdinci, poreclit Domuz, este cunoscut cu antecedente penale, fiind eliberat condiționat din penitenciar în 2015. Dar a decis să-și continue activitatea infracțională, astfel că a jefuit un polițist aflat în vacanță, pe litoral, după care a trecut la un alt turist, pe care, prin metoda ”Cureaua” l-a lăsat fără nici un ban. Prima instanță l-a condamnat deja, i-a adăugat și restul de pedeapsă, iar în total au rezultat 4 ani, 8 luni şi 338 zile închisoare. Decizia nu este definitivă și deja a fost depus apelul. Menționăm faptul că individul are mai multe fapte de acest gen la activ, fiind evident că victimele sale sunt alese numai din rândul turiștilor.

Memet Erdinci a fost trimis în judecată, pentru furt calificat, pe 21.09.2018. Între timp, el era judecat în alt dosar, fiind condamnat definitiv, pe 26.09.2018 la pedeapsa de 4 ani închisoare, la care s-a adăugat restul rămas neexecutat (a mai fost condamnat în trecut și a fost eliberat condiționat în 2015), respecit 338 de zile. Ulterior, pedeapsa a fost, din nou, recalculată: ” condamnă inculpatul M.E.(...) la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt în formă continuată. Constată că infracţiunea dedusă judecăţii este concurentă cu infracţiunile pentru a căror săvârşire inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 338 zile închisoare, prin sentinţa penală nr. 382/28.03.2018 a Judecătoriei Constanţa, definitivă la 26.09.2018. Descontopeşte rezultanta de mai sus (…) urmând ca inculpatul M.E. să execute în final pedeapsa de 4 ani, 8 luni şi 338 zile închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie”, potrivit minutei judecătorești. Printre faptele sale se află una din 2007, când a furat de la un cetățean turc. Este vorba despre un turist care era cazat în Mamaia. Astfel, Erdinci, Memet Asan şi Ginan Iup au acostat victima în zona hotelului Parc, dându-se drept poliţişti. Aceştia au fluturat nişte ecusoane şi au adoptat o atitudine sfidătoare. Au trecut la verificarea documentelor cetăţeanului turc şi i-au sustras din portofel 1.100 de euro. Ulterior, infractorii i-au propus victimei să plece cât mai repede pentru a nu avea probleme. Turistul a realizat după aceea că a fost victima unei infracțiuni şi a alertat autorităţile. Și, așa cum este precizat mai sus, a fost cercetat, judecat și condamnat. În 2015 a ieșit din închisoare și s-a reapucat de treabă.

Un polițist aflat în vacanță a rămas fără 13.000 de lei

La finele lunii august 2018, Erdinci fila zona Delfinariu. Pe 23, a observat cum o autorulotă a oprit în zonă. La volan se afla un agent de Poliție de la Direcția Generală de Pașapoarte, iar din dreapta au coborât o femeie cu un copil. Este vorba despre soția și fiica omului legii. Aceștia se aflau în vacanță, la mare, iar cele două coborâseră pentru a cumpăra ceva de la magazin. În timp ce aștepta în autorulotă, șoferul a auzit zgomote și a coborât să vadă ce se întâmplă. În acest timp, Erdinci a venit prin dreapta și a furat de pe scaunul de lângă cel al șoferului o borsetă în care se aflau bani, un telefon Samsung S8, carduri, documente personale, legitimația MAI, precum și suma de 13.000 de lei. Oamenii legii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă și astfel a fost identificat Memet Erdinci. Totodată, în sarcina acestuia a fost reținută săvârșirea unei alte infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 25 august a.c., când persoana în cauză i-a sustras portofelul unui turist, de 45 de ani, pe o stradă din municipiul Constanța. Acesta a acționat prin metoda ”Cureaua”. În timp ce soția și copilul turistului au intrat într-un imobil în vederea închirierii unei camere, Erdinci s-a apropiat de el și l-a întrebat dacă nu dorește cumva cazare, scuturându-l de curea și îmbrățișându-l. Nedumerită, victima l-a întrebat ce are de face așa și a plecat. Mai târziu a observat că nu mai avea banii, respectiv suma de 1.900 de lei.

Memet Erdinci își alege victimele printre turiști!

Așa cum este precizat mai sus, individul a jefuit un cetățean turc, turist, în 2007. Apoi, alături de un alt individ, pe 10 februarie 2016, în jurul orei 17.00, ar fi abordat doi cetăţeni străini care se deplasau pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa, şi declinându-şi calităţi oficiale le-au solicitat actele de identitate şi au efectuat asupra lor un control corporal, în urma căruia le-ar fi sustras suma de 200 euro, ulterior lăsându-i să plece. Apoi, pe 26 februarie, poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi, iar în urma probatoriului administrat în cauză, Pomac Memet a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi ulterior arestat preventiv pentru 20 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi uzurpare de calităţi oficiale. Vizitat de mascați a fost și în 2018, după ce a lăsat fără bani cei doi turiști, între care și polițistul de la Pașapoarte. În acest dosar urmează a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A be lasati domuzu in pace, nu eu am facut la el famece
0
0
Iar i-a facut farmeci Giumatica,saracu I a zacut veata la puscarie Giumatica
0
0
Domuz, copilul puscariei, e gras ca un porc, de aici si porecla, nu-ti trebuie poza ca sa il recunosti pe traseu.
6
0
E prea dulce viata in penitenciare daca dupa eliberare se cer inapoi! Inainte de a,i pune poza fata si profil nu mai bine eutanasiati cioroiul?
12
0
puneti-i ba poza fata si profil sa stim de cine ne ferim !!!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108