REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!

Un bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!

Replica API 22 octombrie 2019 | 11:49 443

Instanţa, decizie după ce a interogat minorul!

Instanţa, decizie după ce a interogat minorul!

Anturajul este cel care, de cele mai multe ori, influențează tinerii de astăzi mai mult decât familia sau școala. Adolescentul se lasă influențat de anturaj atât de mult încât ajunge la vicii care îi pot distruge viața. Acesta este și cazul unei tinere din Valu lui Traian, recent eliberată din închisoare după ce și-a ispășit pedeapsa de 2 ani și 6 luni pentru instigare la viol. A pus un băiat să-i violeze cea mai bună prietenă sub ochii ei, după ce a bătut-o măr, fiind sub influența alcoolului. Avea aproape 15 ani la momentul producerii faptei și 18 ani când a fost încarcerată. Acum, la nici 21 de ani, tânăra duce un război continuu cu tatăl copilului ei, copil pe care l-a luat, după ce s-a eliberat, din sânul familiei în care a crescut cinci ani. A deschis acțiune în instanță și își cere drepturile, însă tatăl copilul se opune cu orice mijloace. Spune că nu este o mamă bună, nu și-a dorit copilul și că l-a păstrat gândindu-se că va scăpa de închisoare. Nu are locuință stabilă, loc de muncă, dar cu antecedente grave la activ, însă judecătorii au dispus ca minorul să locuiască cu mama.

I. N. este o tânăra de origine turcă, a ajuns la închisoare la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2016, în Craiova, după ce și-a pus un prieten să îi violeze prietena cea mai bună. De altfel, el, dar și un alt adolescent la vremea aceea care a participat la orori, au fost condamnați pentru instigare la viol. "Eram un copil fără minte. Nu știu ce a fost în capul meu. Sunt închisă pentru instigare la viol. S-a întâmplat într-o seară. Alcoolul și-a spus cuvântul. Am îndemnat un bărbat să violeze o fată. Am bătut-o și i-am zis lui să se culce cu ea în fața mea. Era o prietenie strânsă între noi, dar m-a supărat, am bătut-o și apoi l-am pus să se culce cu ea. Am așteptat 4 ani să fiu pedepsită. S-a întâmplat când aveam 15 ani. Familia mea nu m-a judecat, doar fratele meu m-a judecat. Mi-a zis cum este posibil să oblig un băiat să facă sex cu o fată ", a spus I., în anul 2017, la emisiunea Teo Show.

La scurt timp după producerea faptei, în timp ce era judecată pentru instigare la viol, fata, pe atunci minoră, s-a împrietenit cu un tânăr din Valu lui Traian, au început o relaţie, în urma căreia a rezultat un copil. Doi ani, până să fie încarcerată, a locuit împreună cu concubinul și copilul. Apoi, minorul a rămas în grija tatălului și a bunicilor paterni, însă bărbatul mergea frecvent la închisoare pentru a-i duce femeii sale pachete. În vara anului 2018, tânăra a ieșit din închisoarea de la Craiova și a venit la Valu lui Traian, însă nu a mai dorit să reia conviețuirea cu tatăl copilului ei, așa că și-a luat copilul și a plecat. S-a mutat la nașii ei, care i-au oferit o cameră pentru a locui cu minorul de 5 ani jumătate. Mai mult, a deschis acțiune în instanță pentru ca instanța să-i stabilească domiciliul la mamă. Tatăl nu este de acord sub nicio formă ca al său fiu să locuiască cu ea, având în vedere trecutul ei. ”Conviețuirea nu a fost posibilă deoarece mama copilului era o fire dificilă, agresivă, având mai multe episoade de infidelitate. Aceasta a fugit o perioadă de acasă lăsând copilul în grija tatălui. Acesta mai spune că femeia nu are loc de muncă, nu se ocupa de minor, nu are răbdare să îi dea să mănânce, nu îl spală și țipă la el”, după cum a relatat bărbatul în instanță, potrivit rolli.ro.. ”Fata nu și-ar fi dorit copilul, iar atunci când era însărcinată se lovea în burtă sperând să avorteze. Ulterior, a acceptat copilul în speranța de a scăpa de închisoare deoarece era cercetată pentru o infracțiune de instigare la viol. A fost condamnată și închisă pentru infracțiune de instigare la viol, minorul având la acea dată doi ani si jumătate”, a mai spus el.

Minorul a fost interogat de judecător, iar în timpul ascultării copilului, în momentul în care vorbea despre tată, a început să plângă, devenind reticent în a vorbi despre acesta. La momentul chemării reclamantei, minorul s-a liniștit, luând-o în brațe pe aceasta. Pentru acest fapt, deși a locuit în toți cei 5 ani la domiciliul tatălui, fiind un mediu familial în care a crescut și a fost educat, instanța a considerat că micuțul trebuie să locuiască cu mama, constatându-se că voința minorului a fost clar exprimată și nu poate fi pus la îndoială aspectul că voința copilului este de a locui cu mama lui. Decizia pronunțată pe 15 octombrie nu este definitivă și, cel mai probabil, va fi atacată de tată prin apel.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
copilul stie ca tati si bunicii paterni sunt morti
1
0
Da a fost la mai multe emisiuni
2
0
Am vazut-o la emisiunea "Condamnatii" pe aceasta instigatoare la viol.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108