REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un BĂRBAT și-a BĂTUT fosta SOŢIE de faţă cu COPILUL

Un BĂRBAT și-a BĂTUT fosta SOŢIE de faţă cu COPILUL

Replica API 15 septembrie 2020 | 12:42 1526

Când într-o căsnicie nu mai există înțelegere, de cele mai multe ori se ajunge la divorț, însă, ce te faci dacă nu ai liniște nici după? Apelezi la instanță… Așa s-a întâmplat și în cazul unei femei care nu a mai răbdat și nu a mai suportat să fie bătută și a solicitat un ordin de protecție pentru fostul soț, agresiv din fire.

Pe rolul judecătoriei s-a aflat până de curând, un proces ce avea ca obiect un ordin de protecție, formulată de către o tulceancă, M.M.T., în contradictoriu cu fostul soț, M.I.C. La mijloc s-a aflat și un minor, fiul celor doi, E.M.C.

Viața femeii și cea a fiului său erau în pericol

În motivare, s-a arătat că viața și integritatea fizică și psihică a femeii a fost pusă în pericol prin actele de violență fizică, verbală, psihologică, și nu numai, din partea fostului soț. În motivarea solicitării ordinului de protecție, femeia a spus că bărbatul a făcut scandal și a devenit recalcitrant și violent și a lovit-o cu pumnul în față, aceasta fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Tulcea pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgență.

În fapt, potrivit susținerilor părților, acestea au calitatea de foști concubini, iar din relația lor s-a născut minorul, E.M.C.

Violență fără margini

Este revoltător faptul cum agresorul nu contestă, în fața instanței, actele de violență fizică îndreptate asupra fostei soții, însă invocă faptul că a fost provocat de către aceasta, fără însă a proba aceste afirmații în vreun fel, acestuia revenindu-i sarcina probei câtă vreme din declarația dată de unul din martori, nu rezultă existența vreunui act de provocare. Chiar și în cazul în care acesta ar fi fost provocat, actele de violență fizică au depășit cu mult limitele unei riposte proporționale cu starea de provocare. Totodată, bărbatul i-a provocat reclamantei multiple excoriații la nivelul feței, paranazal stânga, în zona cervicală la nivelul regiunii sternale, fractură oase proprii piramida nazală, traumatism cranio-facial cu pierderea stării de conștiență, contuzie piramidă nazală și multe alte traumatisme, stabilindu-se astfel diagnosticul: „agresiune, politraumatism facial și toracic – agresiune familială, fractură oase piramidă nazală”; toate aceste violențe au fost cuantificate în circa 14-15 zile de îngrijiri medicale.

Două ordine de protecție emise în doi ani

Instanța a mai reținut faptul că împotriva bărbatului, în decurs de doi ani, au fost emise două ordine de protecție pentru violențe fizice exercitate asupra femeii, în dosarele Judecătoriei Tulcea, pentru perioade de 4 (patru), respectiv 6 (șase) luni.

Copilul, martor al bătăilor primite de mamă

De asemenea, în ceea ce privește copilul părților instanța reține că acesta are calitatea de victimă a violenței psihologice din partea pârâtului prin simplul fapt al asistării la actele de violență îndreptate împotriva mamei sale astfel cum rezultă din prezumția legală instituită prin dispozițiile art. 5 alin. 2 din Legea nr. 217/2003, potrivită cărora prin victimă se înțelege persoana fizică ce este supusă uneia sau mai multor forme de violență prevăzute la art. 4, inclusiv copiii martori la aceste forme de violență. Mai exact, în timpul unui scandal, în public, copilul a fugit de tatăl agresiv iar în momentul în care mama acestuia a plecat după el, a fost urmărită și de față cu minorul a tras-o de păr pe aceasta și a trântit-o jos și a început să o lovească cu picioarele încetând la strigătele oamenilor din zonă, după care a luat copilul și l-a dus în mașină deși acesta, văzând cele ce se petreceau în fața sa, a început să plângă și să strige după mama lui.

Potrivit declarației martorului, bărbatul nu s-a oprit și, după ce l-a dus pe minor în mașină, s-a întors pentru a-i mai aplica câteva lovituri femeii ce era deja la pământ.

Și minorul a fost victima tatălui?

Tot instanța a constatat existența unor urme de violență fizică pe corpul minorului la momentul la care acesta a fost preluat de mamă, mai exact în luna mai 2020. Cu privire la minor instanța reține că actele de violență la care un copil este martor la o vârstă fragedă (în speță, 5 ani), mai ales când actele de violență sunt îndreptate împotriva celuilalt părinte, față de care copilul este deopotrivă atașat, atunci când creierul și corpul se află la o etapă importantă a dezvoltării, pot provoca daune pe tot parcursul vieții.

Ce a hotărât instanța?

Instanța a admis cererea privind emiterea ordinului de protecție, formulată de victima M.M.T., în contradictoriu cu fostul soț, M.I.C.

Astfel, s-a emis un ordin de protecție prin care s-au dispus, cu caracter provizoriu, următoarele măsuri: pentru o durată de 5 (cinci) luni, respectiv pentru perioada 31.07.2020 – 31.12.2020, inclusive, obligarea bărbatului la păstrarea unei distanțe de minim 100 de metri față de fosta soție; pentru o durată de două luni, respectiv pentru perioada 31.07.2020 – 30.09 .2020, inclusive, obligarea acestuia la păstrarea unei distanțe de minim 100 de metri față de copil și de reședința acestuia.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un nemernic. In loc sa-si bata copilul de fata cu.nevasta-sa...
0
0
La.puscarie cu astfel de jeguri
1
0
M u i e pesede care fac legi pentru protectia hotilor etc.
5
0
Vai de noi cu asa protectie din partea legiuitorilor! Individul trebuia bagat la parnaie pe cel putin cinci ani.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108