REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Un bugetar de lux a cumpărat, cu banii jos, un apartament la New York

Un bugetar de lux a cumpărat, cu banii jos, un apartament la New York

Virgil STOIAN 30 octombrie 2023 | 00:00 7254

Transelectrica a numit în funcția de membri provizorii ai Directoratului patru personaje recomandate exclusiv de susținerea lor politică, după modelul deja consacrat al guvernanților români, indiferent de culoarea lor politică. Astfel, pe lista celor care conduc una dintre cele mai importante companii a României se află un fost vânzător de acoperișuri, un fost deputat PSD, dar și un bugetar care și-a cumpărat cu 675.000 de dolari, banii jos, un apartament în centrul New York-ului.

Un bugetar de lux a cumparat, cu banii jos, un apartament la New YorkȘtefăniță Munteanu


Compania Națională de Transport a Energiei Electrice Transelectrica SA a numit pe 24 octombrie 2023 în funcțiile de membri provizorii ai Directoratului pe Ștefăniță Munteanu, Cătălin Constantin Nadolu, Florin Cristian Tătaru și Bogdan Toncescu. Mandatele provizorii au o durată de 5 luni, începând cu data de 25 octombrie 2023, cu posibilitatea de prelungire ulterioară cu încă 2 luni.

Un bugetar de lux a cumparat, cu banii jos, un apartament la New YorkCV Ștefăniță Munteanu


Florin Tătaru a fost deputat PSD de Maramureș, consilier județean din partea aceluiași partid, fost șef al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, precum și director al Direcției Silvice. Foarte interesant este faptul că Tătaru a fost cercetat penal după ce a răpit și amenințat cu moartea un partener de afaceri, în 1998.
Cătălin Nadolu a fost director general al SMART SA și șef departament la RA-APPS în perioada 2009-2021, precum și director la o direcție județeană de sport.

Vânzător de lemne și acoperișuri, ajuns șef la Transelectrica

Ștefăniță Munteanu are și el un profil interesant pentru un șef Transelectrica. Consilier județean PSD în Buzău, Ștefăniță s-a ocupat înainte de a fi preluat de social-democrați cu vânzarea de acoperișuri, prin Tegola România (2005-2006), iar apoi cu vânzarea de lemn, prin Uno Art Construct (2006-2012) și Sisco Trading (2012-2016).
Bogdan Toncescu are probabil cel mai elevat nivel profesional dintre toți directorii puși acum la Transelectrica. Toncescu este director la compania de stat din decembrie 2014, anterior ocupând posturi de consilier la Ministerul Transporturilor, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine și Ministerul Afacerilor Externe, unde a activat între 2008 și 2013.

Un bugetar de lux a cumparat, cu banii jos, un apartament la New YorkBogdan Toncescu


În 2012, Bogdan Toncescu era consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu, unde fusese cooptat din postura de avocat în Baroul New York. În 2006 era vice-decan la Școala de Drept a Universității Hofstra, iar în 2004 a fost cosnultant la Banca Mondială și stagiar al Misiunii României la ONU, unde a acces din postura de stagiar la Consulatul României la New York.

Un bugetar de lux a cumparat, cu banii jos, un apartament la New YorkDeclarație de avere Bogdan Toncescu

Două terenuri la Corbu

Coincidență sau nu, posesorul acestui CV impresionant este fiul Angelei Toncescu, fosta președintă a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În 2012, pe când era bugetar la Administrația Prezidențială, cu un salariu de 3.000 de lei pe lună, Bogdan Toncescu cumpăra cu banii jos un apartament de 675.000 de dolari, în mijlocul New-York-ului. Seria coincidențelor continuă, din moment ce apartamentul a fost cumpărat cu banii cash de la Denisa Dumitru, președinta societății de asigurări Stellar Re, care a primit autorizație de funcționare în România din partea mamei de la ASF, Angela Toncescu.

Un bugetar de lux a cumparat, cu banii jos, un apartament la New YorkCV Cătălin Nadolu


Bogdan Toncescu are interese și la Constanța. Șeful de la Transelectrica deține două terenuri a câte 803 metri pătrați în Corbu, cumpărate încă din anul 2009, alături de soția sa, avocata Laura Toncescu, dar și de partenera de afaceri Denisa Dumitru.
Toncescu conduce un Mercedes GLK și susține în ultima declarație de avere că deține bijuterii și tablouri de 45.000 de euro. Pe de altă parte, șeful Transelectrica are de returnat împrumuturi bancare de 210.000 lei și 460.000 de euro, dar și 70.000 de dolari către persoana fizică Stephen Basedow.
Bogdan Toncescu a declarat venituri de 236.525 lei de la Transelectrica și 39.600 de dolari din chiria apartamentului din New Yotk, în timp ce soția sa a trecut zero la veniturile încasate din partea KPMG legal Toncescu și Asociații.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hi hi hi, votati USR, ati uitat ca acum aveti cu cine? hai mai puneti odata botul!!!
0
0
Sau dat și s a luat asta i invatatura de minte pentru ce facem cu ăștia d eacum înainte sa dispară pensiile speciale și salariile necuvenite decât cine le merita prea multa risipa în administrația statului prea mult lux
3
1
Acesti nenorociti sunt primii care fug din tara , daca vine vreun razboi peste noi!!!
7
0
a u r baga gunoiul sub pres ,dupa ce i votezi! il scoate si joaca horile in jurul lui! te vaiti in scris la replica ca ai pus botul!
0
5
Nu ne mai facem bine niciodată
7
1
esti la cumparaturi de apartamente in NY centru ?
2
1
votam aur sa faca curat, ca e mare mizerie
6
9
Ba de data asta ne deșteptăm, votăm Noua Dreaptă !!!! chiar dacă e cenzurat partidul și ne bagă AUR pe gât ... nu suntem proști.
6
5
Votam în continuare PSD…!!!! Mwe
4
3
baetii sau... desteptat ...politic cotizand ,sunt pusi la ...locuri de munca la ...stat unde salariul urias e platit de facturile umflate luna de luna de catre cei ce muncesc cu adevarat! mai au si o serie de afaceri dubioase si banoase toti sunt favorizati politic cu neamuri , sus puse cumetrii si cununii de nu le mai stii !
3
1
R.ahatiii astia au contribuit si ei la 13,8% la pensiiile amaritilor , vreo 4,5 milioane de oameni care vor vota altceva in 2024!
10
1
Ce sa zic, in ziua de azi in societatea romaneasca oamenii ca astia sunt apreciati, astia au ceva de oferit. Ce sa faci cu cineva care este corect si are 3-5000 lei salariu...adevarat sau fals?
9
2
Mergând la vot și alegând pe cine trebuie. Daca mergem la schi și ne este lene sa votam,pe principiul lasă că tot aia ies, atunci sa nu ne mai plângem!
16
5
E o caracatiță cu zeci de mii de brațe. In ultimii 30 de ani toți care au condus tara au devenit rude prin fel de fel de alianțe căsătorii ' cumetrii ' donații ' împrumuturi. Imposibil de decapitat o astfel de caracatiță. Nu i publicati ca mai mult enervati cititorii ' nimeni nu va schimba această situație de tip fanariot
37
2
Oameni inteligenti
1
17
Cum se face ca majoritatea,,bugetarilor" de lux sunt copiii,nepoții și alte rubedenii ale conducătorilor de partid și de instituții publice importante?În plus, s-a înmulțit numărul lor.Rușine să vă fie !
37
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468