REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un fost primar din București, un libanez și consiliera Gabrielei Firea, numiți la conducerea BTT

Un fost primar din București, un libanez și consiliera Gabrielei Firea, numiți la conducerea BTT

Replica API 14 iulie 2022 | 00:00 3799

Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA are de marți o nouă conducere 100% PSD, după ce reprezentantul Ministerului Familiei, acționar majoritar, a numit o nouă componență, provizorie, a Consiliului de Administrație. Printre noii șefi ai BTT se află un fost primar de sector din București, un consilier local din Capitală, un libanez, dar și consiliera Gabrielei Firea, ministrul Familiei, care deține 87,92% din acțiunile companiei de stat.

Mugur Mihai Toader

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a aprobat în calitate de acționar majoritar al BTT SA o nouă componență, provizorie, a Consiliului de Administrație de la compania de stat. Astfel, s-a votat prelungirea cu 2 luni a mandatelor lui Alexandru Hazem Kansou, Mugur Mihai Toader și Alexandru Sebastian Lazarov și numirea provizorie a lui Ion Tudor Coman și Ligia Gheorghe.

Alexandru Hazem Kansou

Alexandru Hazem Kansou s-a născut în Liban și este un apropiat al Gabrielei Firea, ministrul Familiei. Fost consilier parlamentar, Kansou a ocupat funcția de director al Societății de Transport București în mandatul de primar general al lui Firea, iar la un moment dat era vehiculat pentru preluarea postului de Prefect al Capitalei din partea PSD.

Mugur Mihai Toader a fost primarul PSD al Sectorului între 2016 și 2020, fără a se remarcă prin ceva deosebit în tot acest timp. Tot în PSD este și Alexandru Sebastian Lazarov, consilier local în Sectorul 5 din partea social-democraților.

Singurul nou membru din conducerea BTT care nu are carnet de membru PSD la vedere este Ion Tudor Coman, care este totuși secretar general adjunct al Ministerului Familiei, condus de Firea.

Lista este încheiată de Ligia Gheorghe, fostă Enache, consiliera și prietena Gabrielei Firea, alături de care a fost încă din perioada în care actualul minsitru lucra încă în televiziune.

Gabriela Firea şi Ligia Gheorghe

De uriașa avere a BTT s-a ales praful

BTT SA a raportat pentru anul 2021 afaceri de 5 milioane lei și un profit net de 925.000 lei, cu 20 de angajați, dar și datorii de 4,7 milioane lei.

Înfiinţat în 1968, BTT era agenţia de turism a UTC. Ulterior, BTT avea să deţină sute de hoteluri, zeci de hectare de terenuri, vile şi cabane, complexuri sportive, pârtii de schi, în toată România, la munte, la mare, în deltă şi în Bucureşti, locuri destinate tinerilor comunişti. O staţiune întreagă, Costineşti, avea să fie ridicată special pentru BTT, dar societatea avea active în toată ţara: Pârâul Rece, Câmpulung Moldovenesc, Izvorul Mureşului, Buşteni, Sibiu, Târgu Jiu, Brăila, Geoagiu- Băi, Miercurea Ciuc, Cluj, Deva, Piatra Neamţ, Botoşani, Teleorman.

Alexandru Sebastian Lazarov

După 1990, BTT suferă mai multe forme de reorganizare, iar hotelurile şi terenurile sale încep să fie înstrăinate. Fie că sunt vândute la preţuri de nimic, fie închiriate cu 50 de cenţi metrul pătrat sau ajunse adăposturi pentru oamenii străzii, de uriaşa avere BTT s-a ales praful. Azi, compania numără pe degetele de la o mână proprietățile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tuta aia blonda sta atarnata de Firea ,dar cred ca este muta nu spune niciodata un cuvant Ce cauta in CA
0
0
era imposibil sa nu fie si o pesedista bagata la jaf
1
0
Hotiiiiiiiiiiiiiiii la revederea romania
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272