REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un hacker român, ÎNCHIS la Poarta Albă, este CERUT de autoritățile din Danemarca

Un hacker român, ÎNCHIS la Poarta Albă, este CERUT de autoritățile din Danemarca

Replica API 12 aprilie 2021 | 20:22 9375

Cristian Anghel Militaru este un iubitor al țărilor nordice, astfel explicându-se condamnările sale în două dintre aceste țări. Încarcerat în acest moment la penitenciarul Poartă Albă, după o condamnare pentru un furt comis în Suedia, Cristian Anghel Militaru face obiectul unui mandat european de arestare emis de Judecătorul din cadrul Curții din Sonderborg – Danemarca. Bărbatul a comis pe teritoriul danez un număr de 60 de infracțiuni de: tentativă de fraudă a datelor cu caracter deosebit de grav (11 infracțiuni), spargere cu caracter deosebit de grav (7 infracțiuni), frauda datelor cu caracter deosebit de grav (31 infracțiuni), furt cu caracter deosebit de grav (10 infracțiuni) și spargere și frauda datelor cu caracter deosebit de grav (1 infracțiune).

Cum a acționat inculpatul

Cristian Anghel Militaru a comis mai multe furturi din locuințe, iar din interiorul acestora ar fi furat cardurile de plată, pe care le-a folosit ulterior pentru a retrage bani. Totodată, acesta ar mai fi folosit și altfel de metode prin care a intrat în posesia datelor personale ale victimelor, folosindu-se de acestea pentru a crea carduri false cu care a avut acces la conturile persoanelor păgubite. Pagubă produsă de acesta se ridică la aproximativ 120.000 de coroane daneze. Bărbatul și-a dat consimțământul pentru a fi predat către statul solicitant, după executarea pedepsei pe care o ispășește în acest moment.

Ce a spus instanța

Din examinarea actelor existente la dosar, Curtea a constatat că mandatul european de arestare emis de către autoritățile judiciare daneze, are conținutul și forma prevăzută de art. 87 din Legea nr. 302/2004 republicată, respectiv: datele privind identitatea și cetățenia persoanei solicitate Cristian Anghel Militaru, denumirea și datele de contact ale autorității judiciare emitente, respectiv ale Judecătorului din cadrul Curții din Sonderborg - Danemarca, existența unui mandat european de arestare preventivă, o descriere a circumstanțelor în care au fost comise infracțiunile, inclusiv momentul, locul și gradul de implicare a persoanei solicitate, precum și pedepsele prevăzute de legea statului emitent pentru infracțiunile săvârșite. Instanța a dispus executarea mandatului european de arestare emis față de Cristian Anghel Militaru, la data de 07.12.2020 de către Judecătorul din cadrul Curții din Sonderborg – Danemarca ți predarea persoanei solicitate către autoritățile judiciare solicitante, sub rezerva regulii specialității. Mandatul de arestare se pune în executare la data punerii în libertate ca urmare a liberării condiționate sau ca urmare a executării la termen a pedepsei de 2 ani închisoare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ce hacker e asta nene? A furat un card din poseta si e hacker?
1
0
si e dorit de neomarxistii danezi,ciolosisti,johanisti si sorosisti.Pe noi ne lasa cu teodosulie... si arafat
0
1
Vai de mama lui,,,e tanar,,!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920