REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Un kurd sirian şi-a dat foc în faţa agenţiei ONU pentru refugiaţi de la Geneva

Un kurd sirian şi-a dat foc în faţa agenţiei ONU pentru refugiaţi de la Geneva

Replica API 24 octombrie 2019 | 18:05 289

Un kurd sirian în vârstă de aproximativ 30 de ani şi-a dat foc miercuri în faţa sediului agenţiei ONU pentru refugiaţi de la Geneva, fiind transportat de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri, a informat poliţia locală, transmite Reuters.

Bărbatul, care locuieşte în Germania, a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la unitatea pentru arşi a spitalului universitar din Lausanne, unde primeşte îngrijiri, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Geneva, Silvain Guillaume-Gentil.

'Dată fiind starea în care se află, este imposibil să-l întrebăm despre motivul său, dar ne imaginăm că este vorba despre situaţia politică', a indicat ea.

Gestul bărbatului survine în contextul ofensivei declanşate de Turcia în nordul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţie a Poporului (YPG).

'Suntem întristaţi şi şocaţi de incidentul de autoincendiere care s-a întâmplat în faţa sediului nostru din Geneva în această dimineaţă', a declarat Andrej Mahecic, purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Bărbatul şi-a dat foc şi apoi a încercat să intre în clădirea agenţiei, însă personalul de securitate şi cel medical au intervenit, iar flăcările au fost stinse, a precizat Mahecic. 'Sperăm că îşi va reveni', a adăugat el.

Sediul UNHCR se află vizavi de un adăpost pentru solicitanţi de azil, printre care se află şi kurzi sirieni.

'Am văzut flăcările, agenţii de securitate din clădire au venit, iar după câteva minute, poliţia şi ambulanţa. Sunt sirieni aici (în centru), dar nu pot confirma că (bărbatul) locuia aici', a declarat un angajat pentru Reuters.

Un martor ocular de la centrul pentru solicitanţi de azil l-a descris pe bărbat drept 'o imensă flacără umană'. 'Mă îndoiesc că ar putea supravieţui după aşa ceva', a adăugat martorul. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920