REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Un nou concurs cu dedicație pentru verișoara unui director de la Ovidius?!

Un nou concurs cu dedicație pentru verișoara unui director de la Ovidius?!

Mirela PASCAL 11 martie 2023 | 00:00 7181

Universitatea Ovidius Constanța, o familie plătită generos de buzunarele noastre! În martie anul trecut, Universitatea Ovidius a scos la concurs un post la Departamentul Fonduri Europene, compartiment condus, la acea vreme, de Dragoș Vintilă, de la Facultatea de Construcții. A candidat… cine credeți? Verișoara lui Vintilă, care a și luat examenul cu un punctaj puțin peste limită. Mai târziu, undeva la finele anului trecut, Vintilă a ajuns director la Direcția Generală Administrativă, dar nu singur, ci împreună cu verișoara suflându-i, astfel, locul unei alte persoane cu mult mai multă experiență pe post, aceasta din urmă fiind retrogradată. Pe ce criterii, doar cei de la Ovidius știu! Cert este că puțini din UOC aveau cunoștință de aceste mișcări, semn că totul s-a făcut în mare secret și fără prea mare vâlvă.

Un nou concurs cu dedicatie pentru verisoara unui director de la Ovidius?!

Dragoș Vintilă

La Universitatea Ovidius Constanța este nevoie de o inserare în lumea bună a instituțiilor de învățământ superior de prestigiu din lume, este nevoie să se racordeze la ideile marilor universităţi și să revină la standardele ridicate pe care le avea, cu mulți ani în urmă. Este greu, însă, să se insereze pe un drum ascendent, în condițiile în care angajările și concursurile, unele, se iau pe pile. La Ovidius, mulți s-au lins pe degete și continuă să o facă, grație legăturilor de rudenie din interior. Cel mai proaspăt caz este cel al profesorului Dragoș Vintilă, de la Facultatea de Construcții, ajuns director la Direcția Generală Administrativă. La dreapta lui șade verișoara Cornelia Atanasiu, pe care ar fi introdus-o în universitate anul trecut, aceasta din urmă promovând concursul pentru postul de Referent în cadrul Departamentului de Management al Proiectelor din Fonduri Structurale.

Un nou concurs cu dedicatie pentru verisoara unui director de la Ovidius?!

Concurs cu dedicație?

Dar, ca să înțelegeți mai bine situația, s-o luăm cu începutul. Dragoș Vintilă activează în universitate de peste 22 de ani. A început ca șef lucrări la Facultatea de Construcții…, a fost ceva vreme decan la Facultatea de Construcții, a continuat ca șef de lucrări și ajungând, anul trecut, șef la Departamentul Fonduri Europene. Tot anul trecut, în martie, Universitatea Ovidius a scos la concurs un post de referent SII în cadrul Departamentului de Management al Proiectelor din Fonduri Structurale, compartimentul lui Dragoș Vintilă. Cine credeți că a candidat? Verișoara lui Vintilă, în speță Cornelia Atanasiu. Până atunci, Atanasiu lucra asistent manager la firma lui Dragoș Vintilă, Ecotera Proiect. Potrivit informațiilor noastre, a fost singurul candidat care a și luat examenul, cu 67,5 puncte.

Un nou concurs cu dedicatie pentru verisoara unui director de la Ovidius?!rezultatul concursului...verișoara obține 67,5 puncte

Mai târziu, prin septembrie, Vintilă este numit interimar la Direcția Generală Administrativă. Brusc, tot aici ajunge și verișoara, ca mână dreaptă a șefului.

Un nou concurs cu dedicatie pentru verisoara unui director de la Ovidius?!în declarația de avere, Vintilă și-a schimbat statutul... profesional, de la șef lucrări, la director

Însă, pentru ca aceasta să-și facă loc în noul compartiment, o persoană cu vechime în acel departament este trimisă la… bibliotecă. Și uite așa a fost retrogradată o angajată pentru a aduce pe post o rudă. Interesant este faptul că postul de director administrativ a fost scos la concurs anul trecut, prin mai. Și a avut și un candidat care a trecut examenul. Nu știm, însă, dacă este vorba despre Dragoș Vintilă.

A păpat zeci de mii, la Ovidius, din fonduri europene

În parcursul său spre poziția de director, Dragoș Vintilă a fost și membru de proiect și a lucrat cu fondurile europene.

În 2014, Universitatea Ovidius a semnat proiectul de cercetare intitulat: „Amenajarea spațiului maritim în zone transfrontaliere din Marea Neagră - România, Bulgaria", implicate în proiect fiind mai multe instituții. Proiectul a fost coordonat chiar de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, acolo unde constănțeana Doina Țenea, care apare și în declarația de avere a lui Vintilă, era director. Valoarea totală a proiectului de cercetare era de 2,049,015.74 euro, din care UE venea cu 80 la sută din sumă, iar fiecare partener-cu restul de 20 la sută. În cazul parteneriatului cu Universitatea Ovidius, bugetul total estimat pentru bucata de cercetare care îi revenea în cadrul proiectului era de 313,617 euro, din care 80 la sută, adică 250,894 euro, contribuţia UE, iar restul de 62,723 euro, contribuţia universităţii constănţene. Pe lista cadrelor didactice implicate în proiectul de cercetare: Sorin Rugină- fost rector, Popa Constantin, prorector - Manager proiect, Mihai Gîrţu, prorector, Diane Paula Vancea, prorector UOC, Alexandru Bobe, Dragoș Florin Vintilă, decan, la acea vreme, al Facultății de Construcții, Irina Dumitru, director cercetare UOC - o somitate total necunoscută până la venirea lui Rugină ca rector și Silvia Andrei, jurista UOC. Toți cei implicați în proiect au câștigat, pe lângă salariu, suma de 360/euro pentru fiecare zi în care şi-au stors creierii pe altarul cercetării, adică aproape 11.000 de euro. Având în vedere că proiectul a durat doi ani, imaginați-vă câte zeci de mii de euro s-au supt în toată această perioadă.

A coordonat proiecte la Ovidius de sute de mii de euro

De atunci, Vintilă și-a mai îngroșat cu mult veniturile. De exemplu, anul trecut s-a ocupat de proiectul ”Internațional Building in InNovation Transfer and Entrepreneurship with focus on ShaRedd Expertise in Higher Education Institutions INTERPID-HEI Constanța România”, a cărui valoare a fost de 40.000 de euro și a avut drept principal obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor pentru start-up-uri şi spin-off-uri.  În 2020, a coordonat proiectul Rapid Earthquake Damage Assessment Consortium-REDACt”, a cărui valoare a fost de 970.000 de euro, din care partea universității a fost de 159,860.00 euro.

Un nou concurs cu dedicatie pentru verisoara unui director de la Ovidius?!

Obiectivul proiectul a fost îmbunătățirea datelor comune de mediu și monitorizarea, disponibilitatea și cooperarea informațiilor privind prevenirea dezastrelor cutremurului, gestionarea și diminuarea riscului seismic, prin elaborarea unui cadru de armonizare și cooperare, precum și un serviciu nou, bazat pe TIC inovatoare Soluții postate (un sistem de evaluare a dezastrelor rapide; o aplicație smartphone; un centru educațional) depășind practica existentă în domeniul pregătirii și răspunsului de urgență cutremur. Implementarea lui s-a încheiat în ianuarie 2023.

Vintilă nu a vrut să comenteze!

Revenind la subiect, l-am contactat pe Dragoș Vintilă pentru un punct de vedere. Acesta a confirmat că este directorul general administrativ și ne-a mai confirmat faptul că verișoara Cornelia Atanasiu lucrează în universitate... Însă nu a vrut să facă alte comentarii. Un punct de vedere am cerut și de la Universitatea Ovidius, însă până la închiderea ediției, nu l-am primit. Încă îl așteptăm...

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate ar trebui sa investigati mai bine, in felul asta ati gasi la cv-ul "doamnei" ca a lucrat ba la o pizzerie, ba receptionera la un hotel si deoarece nu ii ajungeau banii s ar fi intalnit cu diversi barbati insurati, dar foarte generosi, pe care ii racola de pe Tinder, iar mai apoi se vorbea prin sat ca devenise o zeita a internetului subteran, cercetatoare in domeniul videochatului
3
0
Alo...pe mine nu ma vede nimeni ?....Sunt si eu pe aici...Vreau si eu sa fiu the Good Father ! Please ....
6
1
Nu mai dati articole deastea, maine sigur se vor razbuna pe saraca Angi. Cat priveste pe Stere Galan nu inteleg de ce cenzurati numele condamnatului Dan e***e, se stie ca era sluga lui nu ptotejatul.
5
1
De ce nu scrieti de libidinosul de Stere Galan, a profitat de Mary Dragnea,Flori Ablu si acum le-a parasit si a pus vorba buna pentru Cati la gradatia de merit.Toate achizitiile trec pe la el care el trece pe la Vancea,cat sa il mai inghita lumea, era sub aripa lui Dan e***e acum este sub Vancea
11
1
Acest material este o rusine pentru cel care l-a comandat si pentru cel care l-a scris.
4
4
Voi n-aveți ce face?! Dați refresh la articol ca nebunii ca să vizualizați comentariile. Vă place la maxim bășcălia. Halal de oameni. Ăștia de la Replica fac vizualizări pe spatele vostru și pormă îi bosgorodiți.
2
5
ALUPIGUS bai tristilor!
2
6
Sub Legea 190/2018-GDPR la orice concurs de angajare se interzice publicarea numelui candidaților. Practic, totul e sub cifre, în speță, la toate instituțiile se utilizează numărul de înregistrare la cerere. Deci, e clar ca totul ține de departamentul resurse umane. Cine poate ști anul și luna susținerii concursului de angajare pentru candidați dacă totul e sub cifre? Plus că anumite informații din documentele atașate (CV, extras revisal care atestă vechimea) la dosarul de concurs nu le deține decât comisia de concurs și personalul din cadrul departamentului resurse umane. Că acum nu-ți mai dai seama nici cine îți este coleg/colegă nou/nouă dacă instituția este mare.
5
0
O fi verisoara dar este inteligenta si eficienta
3
16
Veniti la aeroport la kogalniceanu sa vedeti spagi pe concursuri.
9
2
Toate concursurile sunt aranjamente, nimic nu este gratis, de ce autoritățile statului dana nu se autosesizeze din presa? Sa ia toate instituțiile la verificat, sa vezi cum intram în normalitate!
18
1
Ce va miră. Asta-i învățământul r*mânesc. La UMC nu i la fel? Madam Barhalescu cum a ajuns la catreda.
8
9
Si eu am dat concurs la Ovidius acum cativa ani si era aranjat pentru o pila de-a rectorului. Cu cine sa te pui? Cu caracatita? Ii lasi in plata Domnului.
16
2
Nu va mai ofticati bai ratatilor, femeia e inteligenta si a luat pe bune concursul. Hai ALUPIGUS ca imi pierd timpul cu voi.
6
22
Sa.i luați p**a n gura
1
10
Ba da DEca ,este de facut , sa le dam foc la toti sobolaniii astia , atrava pe ei si pentru copiii lor !
7
2
Nu exista facultate fără familii bine înfipte în conducerea ei. Unii aleg sa fie în concubinaj ca să curgă banii si functiile. Este ceva ce mintea voastră, dragi ziariști, nu poate percepe. De fapt, instituția este o imensa proprietate privata pe bani publici, unde unii rătăciți si bine pregătiți sunt ostracizati sa iasă din sistem, ca să nu încurce mecanismul financiar de prăduire. Este o padure de relatii din care trăiesc familii întregi, cu soti, nași, fini, amante, amanți, concubini cu copii!!, la vedere si sfidand pe oricine li s-ar împotrivi. Asa ca acest caz e parfum, căci banii curg și uitati-va!aceiași la conducere în toate facultățile si la vârf. Se rotesc , se sucesc, dar ei sunt acolo, la împărțit proiecte, funcții, granturi, norme peste norme didactice. Nu mai e nimic de facut: lumea și banul sunt ale lor.
22
1
nici cu aia "trimisă" la bibliotecă nu ne e rușine. dar deloc nu ne e rușine.
16
2
Somitatea Irina Dumitru ! Rugina stie !!!
12
2
De belit P U L A la urs
13
1
Bobe si Vancea au o cooperativa din vremea lui e***e cu care s-au facut milionari. Neveste si copii angajati si bagati pe statele de plata sunt in toate facultatile si ne mai miram ca se fura din banii europeni. Copiii si nevestele plus amantele incaseaza salarii si spagi cu zecile de mii de euroi dar Iliescu doarme ca si Rugina.
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468