REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un sofer baut a lasat un copil de 9 ani fara splina si a facut praf 4 masini

Un sofer baut a lasat un copil de 9 ani fara splina si a facut praf 4 masini

Replica API 22 noiembrie 2010 | 00:00 164

Accident cu 5 victime in Mamaia

Accident cu 5 victime in Mamaia

Patru autoturisme au fost implicate într-un grav accident rutier care s-a produs duminică dimineaţă, la ora 9.10, în staţiunea Mamaia, lângă Aqua Magic. Urmarea accidentului: maşinile au fost făcute praf, iar cinci persoane au fost rănite, între care şi un copil de 9 ani, care a necesitat o intervenţie chirurgicală de scoatere a splinei. Medicii au precizat, ieri seară, că starea copilului este bună şi că poate trăi fără splină. Copilul era în maşină cu tatăl său, Sorin Teican, angajat al Jandarmeriei, care îşi ducea fiul la antrenament.

Accidentul din Mamaia a fost provocat de Valentin Pălătău, de 25 de ani, care conducea automobilul marca Peugeot, cu numărul de înmatriculare TX 1668 XB. Din cauza faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit o Dacie, cu numărul de înmatriculare CT 86 AMS, condusă de Alexandru Staicu, de 24 de ani. În urma impactului, autovehiculul Peugeot a fost proiectat pe contrasens, moment în care a intrat în coliziune cu două maşini: o Toyota, cu numărul de înmatriculare B 27 LPP, condusă de Sorin Teican, de 37 de ani, şi un Renault, cu numărul 20 PAL, condus de Mariana Gheorghe, de 42 de ani. A fost nevoie de intervenţia Descarcerării, iar în momentul în care victimele erau introduse în ambulanţă şoferul băut a început să ţipe. Potrivit cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean constanţa, şoferul în cauză a făcut "atmosferă" şi în Urgenţă. El a fost internat cu traumatism toraco-abdominal, fractură de coapsă.

Şoferul băut a făcut "atmosferă" în Urgenţă

Despre copilul implicat în accident medicii au precizat: "În prezent este bine, conştient, colaborant şi echilibrat hemodinamic. Accidentele de circulaţie de multe ori se soldează cu ruptură de splină. Chiar sunt unele cazuri în care splina se rupe în doi timpi, adică aparent bolnavul are doar durere, face o colecţie mică de sânge întrucât splina este situată imediat în partea stângă a abdomenului şi orice traumatism mai serios poate duce la lezarea vaselor de sânge. Urmare a accidentelor rutiere foarte multe persoane rămân fără splină, dar un om poate trăi fără splină însă pacientul este extrem de tânăr". Potrivit medicilor, pacienţii fără splină pot avea o viaţă activă şi plină, dar există riscul de a contacta infecţii severe sau care le pot pune în pericol viaţa. Tatăl copilului de 9 ani, Sorin Teican, este internat cu politraumatisme şi fractură comunitivă antebraţ stâng şi fracturi costale. "Atât copilul cât şi tatăl acestuia au venit pe Resuscitare, în primă fază. Pe Chirurgie mai este internat un tânăr de 24 ani cu traumatism cranio-facial acut, traumatism toraco abdominal. Autorul accidentului, în vârstă de 25 de ani, a fost internat cu traumatism toraco abdominal, fractură de coapsă, iar o a cincea persoană internată ca urmare a accidentului, de un bărbat de 63 de ani, a fost tratat ambulatoriu fiind cardiac", a declarat Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108