REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un student la Teologie din Hârşova a dispărut în apele Dunării

Un student la Teologie din Hârşova a dispărut în apele Dunării

Replica API 13 mai 2015 | 00:32 331

Tragediile se ţin lanţ la Constanţa

Tragediile se ţin lanţ la Constanţa

Ioan Munteanu

Tragediile se ţin lanţ la Constanţa! După ce un copil de 8 ani s-a înecat la Murfatlar, în Canalul Dunăre Marea Neagră, eveniment înregistrat luni, 11 mai, iată că un student al Universităţii Ovidius este de negăsit. Ioan Munteanu, din Hârşova, în vârstă de 20 de ani, a mers luni seară la scăldat, a intrat în apele Dunării şi nu a mai ieşit. Autorităţile au sistat căutările.

Ioan Munteanu avea 20 de ani şi provenea dintr-o familie numeroasă din Hârşova. Cu mama profesoară de religie, Ioan, după ce a absolvit Liceul Teoretic Ioan Cotovu din localitate, s-a înscris la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius. Era student în primul an şi stătea la Căminul din zona Pescărie, însă venea des pe acasă, acolo unde avea şi prieteni. Aşa s-a întâmplat şi în seara de 11 mai, când Ioan s-a întâlnit cu doi amici, în jurul orelor 21.00, hotărând să meargă la scăldat. Au intrat toţi trei în apele Dunării, dar au ieşit doar doi, Ioan nemaiputând să ajungă la mal din pricina curenţilor puternici. Băieţii au sunat la 112 şi imediat au început căutările. Din nefericire, după câteva ore au fost sistate şi reluate a doua zi dimineaţă, adică marţi, 12 mai. Pe tot parcursul zilei militarii din cadrul ISU Dobrogea, angajaţi ai Gărzii de Coastă şi mai mulţi scafandri au cercetat fiecare metru pătrat, fără nici un rezultat, din păcate. Spre seară, căutările au fost, din nou, oprite. Prietenii lui Ioan nu vor să accepte situaţia, scriind pe Facebook: “Te iubim şi te vom iubi! Sper să ieşi de acolo, mă, Ioane, să spui că ai glumit, să spui orice doar să ieşi, mă. Nu-mi vine să cred una ca asta!”. Oamenii din Hârşova îl ştiu ca pe un tânăr cuminte, care nu a creat niciodată probleme, provenind dintr-o familie la locul ei. Totuşi, potrivit unor surse, prietenii studentului ar fi menţionat că toţi au consumat băuturi alcoolice înainte de a intra în Dunăre.

Reamintim că, în cursul zilei de luni, 11 mai a.c., în jurul orei 16.00, un apel pe numărul unic 112 sesiza dispeceratul ISU Dobrogea despre dispariţia unui băiat, în vârstă de opt ani, Alexandru Băluţă, în Canalul Dunăre-Marea Neagră, în zona podului din oraşul Murfatlar. La locul indicat de apelant au fost mobilizate de urgenţă echipaje de căutare-salvare din cadrul I.S.U. Constanţa. După aproximativ o oră de căutări, scafandrii au reuşit să găsească trupul băiatului, l-au adus la mal, iar personalul medical şi paramedical a început manevrele de resuscitare. Ulterior, a fost transportat în Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Jedeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, unde a fost predat în curs de resuscitare. Din nefericire, copilul a decedat. În acest context ISU atrage atenţia tuturor părinţilor, bunicilor şi tutorilor legali ai copiilor, asupra consecinţelor tragice ale unor astfel de evenimente, provocate de cele mai multe ori de neglijenţă. Totodată, este bine de evitat scăldatul în locuri neamenajate, precum râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, întrucât curenţii sunt foarte puternici în această perioadă, albiile nămoloase sau pline de plante ori în locurile în care s-au produs anterior incidente.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108