REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un tânăr politician, fost deputat, a încetat din viaţă

Un tânăr politician, fost deputat, a încetat din viaţă

Replica API 29 decembrie 2014 | 00:03 202

Doliu

Doliu

Vlad Hogea

Doliu în politica românească şi durere fără margini în Partidul România Unită, întrucât unul din cei mai tineri politicieni a încetat din viaţă. La 37 de ani, inima lui Vlad Hogea a cedat în urma unui infarct, sâmbătă seară. Pe 9 ianuarie 2015, ar fi împlinit 38 de ani.

În ultima vreme, Vlad Hogea se implicase în proiectul PRU, însă nu a mai apucat să-şi vadă visul dus până la capăt. Hogea a fost ales deputat pe listele PRM la numai 23 de ani şi era perceput ca un tânăr cu perspectivă. „A fost unul din promotorii Partidului România Unită, fiind alături de mine în acest sens încă din 2012. A muncit până în ultima clipă pentru renaşterea naţionalismului românesc şi pentru unificarea forţelor în această direcţie. „Între anii 2000 şi 2008 a fost deputat în Parlamentul României, iar în 2005 a fost euroobservator la Parlamentul European. A avut o intensă activitate publicistică, şi-a luat doctoratul în istoris şi a luptat mereu pentru respectarea României şi a valorilor acestui popor. A realizat şi o emisiune de neuitat la Antena 2, intitulată ”Filmul sau viaţa”, pe care mulţi dintre noi şi-o aminteau cu drag, dar, de azi înainte, ne-o vom aminti cu durere în suflet. Alături de toată echipa Partidului România Unită transmit condoleanţe familiei sale lovite de o asemenea tragedie! Fetiţa sa are numai câteva luni, dar într-o bună zi va înţelege moştenirea lăsată de Vlad Hogea şi va fi mândră de cel care a fost tatăl său... Îl plângem cu toţii pe cel care a plecat atât de tânăr dintre noi în a treia zi de Crăciun. Dumnezeu să-l odihnească!”, e anunţul făcut de Bogdan Diaconu, liderul PRU şi prieten foarte bun cu Hogea.

Bădrăgan, şocat de veste

Vestea a căzut ca un trăsnet şi peste liderul formaţiunii locale a PRU, Dumitru Bădrăgan, care colabora îndeaproape cu Hogea. „ L-am cunoscut alături de Bogdan Diaconu, în PRU. Vorbim despre omul pentru care în momentul primului mandat a fost cel mai tânăr parlamentar din Parlamentul României şi dacă vorbim de o schimbare de generaţie, chiar reprezenta o opţiune. Acum, din păcate, la 38 de ani neîmpliniţi.. A fost partea asta din ultimele luni, în care a intrat într-o contradicţie, dar, pe de altă parte, din modul în care am colaborat şi dialogat cu el chiar aştepta înregistrarea politică a PRU şi plecarea la drum. Într-adevăr, faptul că oameni pe care i-ai avut alături au părăsit proiectul având o altă viziune te afectează. Dar, pe de altă parte, ai o obligaţie, o luptă pe care o duci tu, alături de cei implicaţi, anume înfiinţarea unui proiect care să însemne cu totul altceva faţă de clasicele partide politice din România. Dar, toate astea pentru el au rămas la trecut, din păcate”, a spus Bădrăgan, pentru „Replica”.

Speculațiile privind o eventuală supărare care l-ar fi apăsat pe Hogea în ultima perioadă sunt luate în calcul și de apropiați. Printre prieteni, Hogea era cunoscut ca un om care dorea să unească oameni, însă disensiunile pe teme politice ale pluralismului de opinii și-au spus din nou cuvântul. Potrivit lui Diaconu, Hogea prefera să își rezolve singur problemele, nu se exterioriza.

„Este o pierdere uriașă pentru mine ca prieten și o pierdere de nemăsurat pentru PRU, proiect al nostru comun în care ne-am pus speranțele și ideile și valorile în care credem amândoi cu tărie. Prima dată când am vorbit de proiect a fost cu Vlad Hogea, încă din 2011. (...) Cu toții avem partea de dezamăgiri vis-a-vis de anumiți oameni pe care-i credem într-un fel și îi descoperim a fi altfel. E greu de spus și de făcut o analiză dacă acele supărări au dus la tragicul sfârșit. Sigur că toate întâmplările din viață, la un moment dat, afectează mai mult sau mai puțin. Vlad ținea foarte mult în el și nu se exterioriza, dar cu siguranță era măcinat pe interior”, a spus Diaconu, pentru Replica.

Hogea a fost deputat în Parlamentul României în două mandate, 2000 – 2004 și 2004 - 2008, iar în 2005 a fost euroobservator la Parlamentul European. S-a făcut remarcat și în PNG, fostul partid al lui George Becali, unde a ocupat funcția de prim-vicepreședinte.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108