REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Universitatea „Andrei Șaguna” realizează o „Rețea pentru dezvoltarea carierei în domeniul economic”

Universitatea „Andrei Șaguna” realizează o „Rețea pentru dezvoltarea carierei în domeniul economic”

Replica API 21 septembrie 2018 | 00:46 431

Miercuri, 19 septembrie a.c., la Universitatea ”Andrei Șaguna” a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Rețea pentru dezvoltarea carierei în domeniul economic”, în prezența reprezentanților mediului de afaceri, instituțiilor bancare, numeroși studenți și cadre didactice ale UAS, experți în proiect. Proiectul, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, este implementat de Universitatea ”Andrei Șaguna” din Constanța, în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Finanțarea, în valoare de 1.020.746,82 lei, va fi utilizată pentru dezvoltarea aptitudinilor și competențelor specifice pentru studenții și masteranzii de la Facultatea de Științe economice a universității, prin facilitarea tranziției de la școală la viață activă, în vederea inserției viitoare pe piața muncii, în domenii profesionale relevante specializării studiate și în concordanță cu propriul set de competențe.

În vederea atingerii obiectivului stabilit, se va crea o Rețea de partenereri de practică - potențiali angajatori, ce va asigura cadrul instituțional de colaborare între mediul academic și viitori angajatori ai absolvenților, pentru organizarea și desfășurarea în comun a stagiilor de practică, în cadrul cărora tutorii nominalizați de instituțiile partenere vor fi angajați ca experți și plătiți din bugetul proiectului.

„Prin participarea la activitățile proiectului, derulate în perioada 5 iulie 2018 – 4 ianuarie 2020, studenții vor dobândi competențele necesare ocupării postului vizat, cele necesare pentru utilizarea echipamentelor, a programelor software și a aplicațiilor specifice utilizate în domeniul economic, precum și cele legate de modul de prezentare si de susținere a unui interviu în vederea obținerii unui loc de muncă în domeniul studiat.

Astfel, proiectul va genera un efect pozitiv pe termen lung pentru grupul țintă, prin dezvoltarea competențelor specifice care să le permită accesul pe piața muncii, deci proiectul contribuie în mod direct la creșterea șanselor de angajare a tinerilor și scăderea șomajului în rândul acestora. În plus, prin crearea de medii de practică inovative și a simulatorului de business, proiectul contribuie la creșterea șanselor tinerilor din generațiile viitoare de la specializările economice sau de la alte specializări la o educație de calitate care să-i pregăteasca și să le faciliteze angajarea”, a afirmat prof. univ. dr. Aurel Papari, manager de proiect și rectorul Universității „Andrei Șaguna” Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...individul asta, da diplome pe banda rulanta la "fara sa stii". Scoate analfabeti in toata regula si vrem sa mearga tara asta bine...vai de mamitica noastra...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108