REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Unul dintre avocaţii din dosarul APIA a cerut VERIFICAREA procurorilor pe motiv că NU au vechime suficientă!

Unul dintre avocaţii din dosarul APIA a cerut VERIFICAREA procurorilor pe motiv că NU au vechime suficientă!

Replica API 23 august 2018 | 12:39 211

În contextul scandalului delegărilor!

În contextul scandalului delegărilor!

Încă un termen a avut loc în dosarul APIA, în care Vrînceanu Marian, Mihai Ionuţ Valentin, Ionescu Răzvan Alexandru, Iacobescu Adrian şi Iacobescu Claudiu au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Astfel, la data de 22 august, unul dintre avocaţi a cerut judecătorului să emită o adresă către DNA, pentru a comunica vechimea în domeniu a procurorilor care s-au prezentat în instanţă până în prezent în acest dosar.

La termenul anterior, adică pe 30.05.2018, cauza a fost amânată din cauza lipsei martorilor, iar termenul de verificare a măsurii controlului judiciar a fost stabilită pentru 21.06.2018, dată la care măsura a fost revocată. Nici pe 22 august nu au fost prezenţi anumiţi martori, dar și un apărător ales, motiv pentru care cauza s-a amânat, dar nu înainte ca unul dintre avocaţi să ia cuvântul şi să-i solicite judecătorului a se lua în vedere trimiterea unei adrese către DNA pentru verificarea vechimii în domeniu a procurorilor care s-au prezentat în instanţă, în acest dosar, adăugând că mai toţi sunt începători şi sunt delegaţi. Menţionăm că totul se leagă de acţiunile ministrului Justiţiei din ultima perioadă, prin care a cerut o situaţie amănunţită a a procurorilor delegaţi la structura anticorupţie, cu menţiunea că este necesară o experienţă de 6 ani în magistratură pentru a se ajunge aici.

Revenind la cauza dosarului, amintim că procurorii au dispus trimiterea în judecată, pe 2.12.2014, a mai multor persoane, între care Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA – Centrul județean Constanța la data faptelor, Mihai Ionuț Valentin, funcționar public în cadrul APIA - Centrul Local Hârșova la data faptelor, Marian Vrânceanu, secretar al comunei Ciobanu, jud. Constanța, la data faptelor, Adrian Iacobescu şi Claudiu Iacobescu. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2012, inculpații Ionescu Răzvan Alexandru, Iacobescu Adrian și Iacobescu Claudiu, au constituit un grup infracțional organizat cu scopul comiterii mai multor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, dar și de înșelăciune, grupare la care au aderat ulterior și ceilalți doi inculpați: Mihai Ionuț Valentin respectiv Vrânceanu Marian. Gruparea a fost condusă de către inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru care, în virtutea funcției sale, deținea informațiile privind suprafețele de teren pentru care se puteau solicita subvenții, în sensul că nu fuseseră introduse la plată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar au fost facuti multi la academia izmanaruli oprea.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108