REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Unul dintre marinarii romani de pe Chem Faros este grav bolnav

Unul dintre marinarii romani de pe Chem Faros este grav bolnav

Replica API 30 octombrie 2010 | 00:00 137

Face apel sa fie repatriat

Face apel sa fie repatriat

Unul dintre marinarii români care se mai află de la bordul navei Chem Faros, arestată din luna iulie în Freeport - Bahamas, este grav bolnav. Starea acestuia de sănătate s-a agravat în cursul zilei de vineri, 29 octombrie a.c., recomandarea medicilor din zona unde se află nava fiind repatrierea acestuia de urgenţă.

Este vorba despre marinarul Corneliu Petruş Stoian, de 41 de ani, din Pogoanele, care nu este membru de sindicat, deci nu poate apela la ajutorul Sindicatului Liber al Navigatorilor. Stoian are carnet de marinar de Galaţi, însă figurează, conform paşaportului, ca fiind domiciliat în Tulcea. Iată însă cum sună şi apelul disperat al românului - transmis de pe un laptop pe o adresă de e-mail redirecţionată cotidianului nostru: "Mă numesc Stoian C. Petruş, am fost la spitalul Freeport Bahamas şi mi s-a pus diagnosticul de ulcer duodenal, menţionând în fişa medicală repatrierea cât mai urgentă pentru investigaţii complete. Rog repatrierea cât mai urgentă", se arată în mesajul navigatorului. De menţionat că acesta nu şi-a recuperat salariile restante de la armatorul navei. De altfel, situaţia navei este critică: ea a fost preluată de o bancă, din cauza datoriilor acumulate de fostul armator. În prezent, câţiva dintre marinari şi-au primit salariile, şi urma ca şi ceilalţi rămaşi pe navă să fie plătiţi. Ghinionul a făcut ca cei care şi-au luat banii să plece acasă, deşi înţelegerea cu banca fusese ca toţi să rămână pe loc până vine un echipaj de schimb. Între timp, din câte se pare, Chem Faros nu mai este alimentată la energie electrică, mail-ul transmis de Stoian fiind de pe un laptop care mai avea bateria încărcată.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108