REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Urmările infectării cu COVID-19: Ceață pe creier și pierderi de memorie

Urmările infectării cu COVID-19: Ceață pe creier și pierderi de memorie

Replica API 28 octombrie 2021 | 12:52 1194

Apar noi studii care arată că pacienţii COVID-19 au de suferit de pe urma bolii pe termen lung. Aşa-numita ceaţă pe creier, care duce la pierderi de memorie şi lipsa concentrării, a fost observată la mai mulţi pacienţi studiaţi de o echipă de medici din New York, scrie stiripesurse.ro

Medicii din România spun că astfel de situații sunt des întâlnite și în țara noastră.

Sunt expuși pacienții de peste 60 de ani, însă, în mare măsură, sunt afectați și tinerii.

Sunt foarte multe persoane care au trecut prin boala COVID-19 și se plâng acum că le-a fost foarte greu să își reia activitatea în ritmul normal.

”Primele semne apar încă din prima perioadă de evoluție a bolii și sunt legate de cogniție. Oamenii uită, vorbesc foarte multe lucruri pe care nu le-ar vorbi de altfel. Apare, în general, la persoanele peste 60 de ani și ar trebui o colaborare între specialiștii noștri, între neurologi, psihiatrii, urgentiști și cei care tratează COVID-19.

Foarte evidente aceste tulburări care apar după COVID-19 sunt la persoanele care au trecut prin boală și care revin în urgență pentru anumite patologii care pot fi legate de evoluția bolii. Studiile există, nu sunt suficient de justificate pentru a lua niște măsuri concrete, dar putem lua în considerare această evoluție.

Probabil, una dintre cauze este acea izolare care, chiar și în spital, o are pacientul și în care socializarea lui, comunicarea lui este foarte redusă. Poate psihologii ar trebui să se ocupe de acești pacienți.

(...) Această tulburare apare și la tineri, dar este mult mai puțin frecventă decât la persoanele de peste 60 de ani. Da, este cazul de vitamine, este cazul de trofice cerebrale și de un suport psihologic serios”, a declarat la Antena 3 Emil Bunda, directorul medical al Spitalului Județean Reșița.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum imi explic eu de ce poolimea a votat PNL-USR dupa ce timp de un an ne-au bagat in rahat!
1
0
aceste tulburari apar la toti "oamenii polititci" vorbesc ce nu trebuie si uita repede tot ce au spus in concluzie trebuie toti vacccinati cu vreo 10 doze
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468