REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Urmașa Angelei Merkel s-a făcut de RÂS: I-a numit 'SOCIALIȘTI' pe subalternii din CDU

Urmașa Angelei Merkel s-a făcut de RÂS: I-a numit 'SOCIALIȘTI' pe subalternii din CDU

Replica API 11 februarie 2019 | 00:00 236

Noua șefă a Uniunii Creştin Democrate (CDU) din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a comis duminică o gafă în discursul către membrii de partid, la o şedinţă despre politicile de imigrare; ea şi-a numit formaţiunea "social-democrată", ceea ce a provocat râsete jenate în sală, unde erau prezenţi şi miniştri, relatează Reuters.

Kramp-Karrenbauer - cunoscută şi ca AKK, după iniţiale - s-a declarat "deosebit de încântată că nu facem asta doar ca social-democraţi, în această seară, ci şi împreună cu membrii CSU" (Uniunea Creştin Socială, partidul din Bavaria aliat al CDU), scrie agerpres.ro, conform stiripesurse.ro.

Noua şefă a creştin-democraţilor, care a preluat ştafeta conducerii partidului de la cancelarul Angela Merkel, s-a corectat imediat, încercând să explice că se gândea la "modul în care social-democraţii fac faţă unei traume importante" legate de reforma pieţei muncii din 2005, cunoscută ca Hartz IV.

Presa germană a speculat însă momentul; tabloidul Bild s-a referit la "un accident stânjenitor". Secretarul general al Partidului Social Democrat (SPD, partener al CDU în coaliţia guvernamentală) a scris pe Twitter: "Dragă @akk, un mic sfat pentru viitor: se spune 'Dragi tovarăşi!'. Salutări cu solidaritate."

Alegerea ca șefă a CDU o plasează pe Annegret Kramp-Karrenbauer ca favorită pentru funcţia de cancelar, după alegerile parlamentare din 2021, la care Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida. Încă şefă a cabinetului de la Berlin, Merkel nu participă luni la şedinţa CDU consacrată modului în care poate fi evitată o nouă criză a imigraţiei, similară cu cea din 2015, soldată cu peste un milion de cereri de azil în Germania.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108