REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

USR a dat startul caravanei DNA-ul Pădurilor

USR a dat startul caravanei DNA-ul Pădurilor

A.C., M.Ș. 8 august 2023 | 13:33 948

USR a dat startul caravanei DNA-ul Pădurilor -  un tur al țării prin județe cu scopul de a promova proiectul de înființare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), inițiat de parlamentarii Diana Buzoianu, Stelian Ion și Silviu Dehelean. Marți, 8 august a.c, a fost organizată o dezbatere pe tema acestui proiect, dar și pentru descoperirea problemelor legate de infracționalitatea de mediu la nivel local. La discuție au fost invitați reprezentanți ai unor ONG-uri și specialiști locali pe probleme de mediu din Constanța. Dezbatearea va fi urmată de o conferință de presă prilejuită de acest eveniment.

USR a dat startul caravanei DNA-ul Padurilor

Au participat Stelian Ion (deputat USR, inițiator al legii), Diana Buzoianu (deputat USR, inițiator al legii), Remus Negoi (senator USR Constanța), Eugen Terente (deputat USR Tulcea) Costel Vicol (senator USR Tulcea) ONG-uri și specialiști locali.

Înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM) – instituție cu independență financiară și autonomie structurală care să preia competența soluționării tuturor infracțiunilor de mediu prevăzute în Codul Penal și în legislația specifică fiecărui domeniu cu impact asupra mediului.

DIIM este o structură creată pe modelul DNA și DIICOT, va funcționa cu personal specializat pe cercetarea penală în domeniul mediului și cu specialiști pe tehnică de mediu. Specializarea personalului se va face urmărind exemplele pozitive ale altor state europene și nu numai. DIIM va primi resurse adecvate și va putea colabora cu procurori și polițiști judiciari.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și de Garda de Mediu vor oferi DIIM date și informații despre orice situație care probează o infracțiune de mediu.

DIIM va soluționa toate dosarele care privesc impactul de mediu generat de persoane fizice și juridice, în special, dar fără a se limita la, domeniul silvic, calitatea aerului, apei și solului, deșeuri, minerit și procese industriale.

Infracțiunile de mediu vor fi soluționate de procurori specializați pe astfel de probleme, cu concursul agenților judiciari detașați, pe baza studiilor efectuate de specialiști tehnici pe probleme de mediu, interni. DIIM va soluționa cazurile prezentate, cu celeritate și precizie, lucrând continuu pentru identificarea și dezmembrarea rețelelor de corupție ce acționează în domeniul său de activitate, propunându-și să descurajeze orice fapte viitoare.

DIIM va prezenta anual un raport asupra activității sale, raport care va fi prezentat Parlamentului de către Ministrul Justiției. DIIM va analiza problemele de impact de mediu așa cu rezultă ele din cazurile primite și va propune modificări legislative în domeniu.

"E nevoie de o structură specializată formată nu numai din procurori ci și din experți. Noi suntem în această situație pentru că realitatea este că mafia lemnului are structuri foarte bine organizate, inclusiv la nivel local. Este clar că avem nevoie de un DNA al pădurilor. Eu și colegii mei care am mers prin țară ne-am lovit de toate barierele.", a declarat Diana Buzoianu.

"Dacă noi stăm ca țară și ne uităm cu băieții deștepți acționează mână în mână cu mafia pădurilor, atunci pot spune că ne merităm soarta. Nu mă aștept la cei care au afaceri cu lemn sau au interese directe în această zonă să susțină această lege. Dar având în vedere că a fost dat un vot favorabil în 2020 pentru acest proiect, aștept susținerea parlamentarilor.", a punctat Stelian Ion. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai mare pericol la alegerile din 2024 il reprezinta ELON MUSK, care daca va candida din partea republicanilor (DOAMNE FERESTE!), el este mult mai popular decat marioneta Moscovei Donald TRUMP, dar de 1 milion de ori mai periculos decat acesta. Imaginati-va X-ul lui Elon Musk, Y-ul lui Xi Jinping si Z-ul lui Putin... Apocalipsa BIBLICA, 3"MAD KINGS" vor deveni dictatorii omenirii. Astia ar avea control absolult in ASIA, EURASIA, dar si ELON MUSK ar pune in genunchi in mod antihristic LUMEA LIBERA. Daca ne temem de ceva referitor la alegerile din 2024, de asta ne temem cel mai tare. Categoric ELON MUSK ar permite satanistilor din Kremlin sa refaca URSS si sa-si dea mana cu comunistii chinezi pentru a pune stapanire pe ambele continente (EUROPA+ASIA), cu exceptia tarilor occidentale precum, FRANTA (singura tara cu arme nucleare de pe cont. EUROPA), Italia, Germania, Belgia, Olanda, Spania si probabil si POLONIA+"nordicii din NATO"(1997). Sunt mai importante alegerile din SUA din 2024
10
0
Parerea mea e ca indivizii care au dubla cetatenie, dar si minoritatile, sa poata vota DOAR la alegerile locale, pentru minimalizarea sau eliminarea incercarilor altor tari invadatoare ca Rusia (UNICUL SI VESNICUL INAMIC AL ROMANIEI care a invadat pamanturile romanesti de 12 ori in istorie) sa mai puna "conducere marioneta" prin RAZBOI HIBRID/PROPAGANDA etc sau sa mai strecoare "agenti straini/rusi" drept candidati in politica din Romania (cum este cazul agentului rus GEORGE SIMION din AUR, DlANA IOVANOVICI SOSoaca din SOS si asa mai departe). Deci, fiind o problema de SECURITATE NATIONALA, corect ar fi ca doar romanii cu studii medii sau superioare si DOAR ROMANII CU CETATENIE ROMANA sa poata vota in ROMANIA, ci nu cei cu dubla, sau multipla. Celor cu cetatenie dubla/multipla sa le fie acordat DOAR dreptul de a vota la alegerile LOCALE, primarii etc. Consider asta ca fiind o SOLUTIE REALISTA si SALVATOARE PENTRU ROMANIA! De asta avem nevoie! OPRITI PSD-AUR-SOS si 58%"promis de rusi".
12
0
Vreti schimbare? Asta e SCHIMBAREA de care are ROMANIA nevoie, nu de rahatul rusilor poleit in"AUR"al lui George Simion, sau mai bine spuns al lui MARlUS DORlN LULEA(adevaratul fondator al AUR in acte si adevaratul"presedinte de partid"). Mai e nevoie de FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE, REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI, RENUNTAREA LA PENSIILE SPECIALE si OBTINEREA DREPTULUI DE VOT doar dupa dobandirea STUDIILOR MEDII, adica doar dupa obtinerea DIPLOMEI DE BACALAUREAT. Astfel rezultatul alegerilor sa fie unul corect, caci in prezent pot vota si analfabetii si multi altii mai aproape de termenul "alienat" decat de om civilizat. Ceea ce transforma alegerile intr-o minciuna gogonata, intr-o frauda, intr-un miraj, intr-o coruptie si mafie nociva pentru Romania. Dar daca ar vota doar cei cu studii medii si superioare, alegerile din ROMANIA ar fi mai aproape de adevar, adica vor fi CORECTE, dar si mult mai productive pentru viitorul poporului roman. Cei care au deja drept de vot, nu-l pierd
13
0
Deci intra in BOR (BISERICA ORTODOXA ROMANA) doar cei care sunt dispusi sa accepte CASTRAREA CHIMICA (adica stoparea productiei de HORMONI SEXUALI in organismului celui care doreste sa se alature BISERICII ORTODOXE ROMANE, deci sa renunte la placerile carnale, pentru a face VOIA DOMNULUI. In prezent avem "privilegiati" ca TEODOSIE care fac averi prin coruptie, lacomie si grupul infractional (cu struguri), respectiv"privilegiati"care fura de la statul roman, sunt scutiti de taxe, umbla poleiti in aur din cap pana in picioare, ba chiar fac interesele altor state, cum face TEODOSIE in prezent interesele Moscovei si patriarhiei pseudo-ortodoxe rusesti, care este una satanista, antihristica, pagana si non-crestin-ortodoxa. Rusii se numara printre cei care au interzis NASTEREA DOMNULUI si ortodoxia sau religiile in general, IN ISTORIA RECENTA. Rusii UCID "in numele Lui Dumnezeu". Ca in VREMURILE DIN URMA, satanistii rusi se dau drept "AIA BUNI". IISUS ar"darama"BOR ca pe tarabele din TEMPLU.
14
0
Tot circul si lupta"pe viata si pe moarte" se datoreaza BOR (BISERICA ORTODOXA ROMANA). Se datoreaza minciunii nationale de "ocrotire a ortodoxiei romanesti". Stiti care e parerea mea despre toate astea? Stiti cum scapi de SECURISTII putinisti care in 1989 au acceptat oferta lui ILIESCU(conducere marioneta pusa de Moscova in ROMANIA prin FSN, repet pentru ca voi sa retineti), stiti cum scapi de securistii PCR-FSN-USL-PSD(BOR) care au trecut de la SECURITATEA CEAUSISTA, la SECURITATEA ILIESCIANA si apoi la securitatea pesedista a lui Liviu Dragnea (CIOLACU)? Stiti cine e ce cel mai informat roman? Patriarhul Daniel sau oricare alt patriarh care ii va lua locul. BOR este "securitatea pesedista"din prezent. Liviu Dragnea este nepotul lui MARIN Dragnea(general roman medaliat de Putin pt prietenie fata de RUSIA si URSS). PSD e"conducere marioneta" fix cum era FSN. BOR este rusofila. RASPUNS: CASTRARE CHIMICA pentru acceptare in BOR si extirpam coruptia din BOR(SEC). SACRIFICIU pt. DUMNEZEU!
15
0
Maine e 10 august, ba! Candidatul AURolac TERHES se numara printre cei care l-au pupat in ccur pe Liviu Dragnea "PANA LA CAPAT", dar si pe Carmen Dan si jandarmii ei. Apropo, voi stiti ca huliganii ANARHISTI din gruparea fondata de GEORGE SIMION "UNITI SUB TRICOLOR" se numara printre cei care, alaturi de huliganii din galeria lui Dinamo(platiti de baronii locali ai PSD din conducerea lui Dinamo de atunci), s-au luat impreuna la bataie cu jandarmii pentru DETURNAREA PROTESTELOR PASNICE DIN 10 august? Fix metoda EUROMAIDAN folosita de rusi/pro-rusi/agentii rusi din Ucraina impotriva civililor din Ucraina. INFORMATI-VA DIN SURSE SIGURE, NEMERNICILOR! Cand PSD se ducea IN JOS dupa arestarea lui LIVIU DRAGNEA, a aparut de nicaieri partidul AUR, sa-i opreasca pe protestatarii pasnici din 10 august (pe care TERHES si ai lui ii numesc"GLOBALISTI LGBITISTI" care "vor sa dea foc bisericilor BOR(sec) putiniste, pseudo-ortodoxe ale fanaticilor TEOdosofili". Mitinguri AUR in alb? SIMION=DRAGNEA 2.0
21
0
Nu va pune nimeni sa votati USR. Votati pe cine vreti, ca e democratie. Dar USR era singura opozitie reala. PNL e praf in ochi. PNL e anemic si pe cale sa fie dat jos de pe locul 2 de catre AURolaci, daca nu iesiti la vot. Va explic ce se poate intampla in 2024: PSD are alegatorii loiali (GRUP lNFRACTIONAL pe modelul UNITED RUSSIA). Deci, PSD e aproape imposibil de dat jos de oricare alt partid nou sau vechi, din pacate. APROAPE IMPOSIBIL! Romanii nu sunt atat de PR0STI incat sa voteze vuvuzeaua Moscovei (GEORGE SIMION) AUR sau mai rau, pe SOSoaca!!! Exclus! Deci, multi risca sa cada in capcana intinsa de PSD prin satelitii AUR si SOS, respectiv, ignorantii vor vota tot PSD drept "raul cel mai mic", de frica sa nu vina putinistii din AUR la conducere si sa ne scoata din UE si NATO. Deci, AUR a aparut sa "betoneze" PSD pe primul loc, dar si sa alunge PNL de pe locul 2. AUR e "satelit al PSD", nimic mai mult. AUR e parte din sistem, e creatia "securistilor ceausisti"PCR-FSN-BOR(SEC)-PSD.
22
0
Atunci pe cine votezi, Danuto? Esti AURolaca/AURista? Il vrei pe vesnic somerul"activist"GEORGE SIMION, fiul betivului satului din Vrancea, CONSTANTIN SIMION(5-6 dosare penale pentru ultraj si alte violente, dupa ce a omorat in bataie cel putin 5 politisti locali). Pe ala l-ai vota? Pe cine ai vota? Pe DlANA IOBAGOVICI SOSoaca? SOS? AUR? PSD? PNL? UDMR? Pe cine, Danuto? Esti anti-sistem sau"cu sistemul"? AUR este"partid satelit"al PSD. A aparut fix dupa arestarea lui Liviu Dragnea. "PANA LA CAPAT!"este sloganul putinistului LIVIU DRAGNEA si in acelasi timp este"lupta lui Dragnea PANA LA CAPAT pentru a se razbuna pe IOHANNIS si oamenii sai care l-au bagat la racoare si i-au spart rozeta, de-aia l-a parasit si Irinuca Tanse (sotia de proba, Ilinca Munteanu 2.0). AUR este produsul "SECURISTILOR" BOR(sec) trecuti din securitatea ceausista PCR in FSN(Frontul Salvarii Nationale) al lui Iliescu pus de Moscova"CONDUCERE MARIONETA" in ROMANIA la REVOLUTIE din 1989. FSN=PSD cu sateliti: AUR-SOS
22
0
Ce mișto e poza, parcă e de pușcărie. Doamne ce fețe scârboase de gargaragii. Apropos, au vreunii din ăștia servici?
3
26
Am intrat aici doar ca sa i injur pe nenorocitii astia de la usere. Tot ce fac si ce propun sunt doar niste mizerii cu miros de gunoi politic. Sper sa nu ia nici 4 procente la vot. Usere! Mwie usere! Usere! Mwie usere! samd.
3
17
Alta instutie care mananca banii publici si raspunde la comenzi din afara tarii!! Gunoaiele astea USR,iste trebuie bagate la puscarie urgent!
2
16
hahahahahaahahahhahahahaah
1
17
Ba nenorocitilor, pai toata lumea urla legat de comasare institutii, reorganizare, reducere deficit, majorare pensii si cresteri de raxe iar voi vreti sa infiintati o noua institutie de posesori de pensii speciale? Sunt destule organe de control in tara asta, sa si faca dracului treaba si lucrurile ar trebui sa mearga bine. Bineinteles asta s ar intampla doar daca voi gunoaielor politice nu ati angaja interlopi la stat.
7
16
Zdrentele astea sorosiste se dau iar in spectacol. Fereasca Dumnezeu sa mai vina la conducerea tarii!!
5
19

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468