REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

USR Bucureşti: Plângere penală împotriva Gabrielei Firea, pentru că nu a pus la dispoziţie raportul de la Spitalul Gomoiu

USR Bucureşti: Plângere penală împotriva Gabrielei Firea, pentru că nu a pus la dispoziţie raportul de la Spitalul Gomoiu

Replica API 6 noiembrie 2019 | 01:01 400

Consilierul municipal USR Ana Ciceală a anunţat, marţi, că a depus la DNA plângere penală împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru că nu a pus la dispoziţie informaţiile de interes public din raportul întocmit de Corpul de control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu.

"Am depus azi la DNA plângerea împotriva Gabrielei Firea. Sesizarea detaliază circumstanţele în care Gabriela Firea şi aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziţia consilierilor municipali informaţiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu. Deşi cunoştea situaţia, raportul şi recomandările Corpului de control, Gabriela Firea şi aparatul administrativ nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale şi din fişa postului. Concret, deşi au luat la cunoştinţă şi au avut indicii că s-au efectuat operaţiuni şi acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, aşa cum prevede legea. Dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situaţia de la Gomoiu. Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situaţie ar trebui investigată de procurori", a scris Ciceală, pe Facebook.

Din documentul ataşat reiese că USR a depus la DNA o plângerea penală împotriva Gabrielei Firea, cu privire la "fapte susceptibile de a întruni elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu".

USR Bucureşti anunţa de vineri că va depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea. Organizaţia menţiona că a depus pe 2 februarie 2018, prin consilierul municipal Ana Ciceală, o solicitare de informaţii prin care se cerea ASSMB să confirme existenţa raportului Corpului de control şi să-l transmită, fiind vorba de o informaţie de interes public. Directorul ASSMB ar fi răspuns că există un astfel de raport, dar nu poate fi făcut public, pentru că ar conţine date cu caracter personal. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie dosare tu Cezara daca s-a furat ceva de la bugetul de stat sau local sa fie pentru:proxenrti,clanuri mafiote,traficanti de droguri,pedofili si mai ales pt.bugetari corupti.
6
0
stai sa vezi dupa alegeri dosare penale
3
0
Noroc cu USR, baietii astia tineri, care sunt pe opicioarele lor, traiesc din munca lor nu din pomana psd-ista! Daca nu erau ei sa ia asa pozitii si-acum dracnea si gasca lui de hoti conduceau si jefuiau tara! Brava lor si de parintii lor care au investit in educatia lor ca sa ajunga oameni nu asistati sociali!.
6
2
Usr in afara de idei gresite si procese nu ne ofera nimic. Daca continua asa nu le mai dau credit. Nu vor la guvernare dar sunt gica contra continuu. Nu isi respecta nici platforma program pe care o expun pana si pe net. Nu e in ordine.
5
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108