REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

USR-istul Gabriel Ciobanu a plecat de la conducerea CT Bus intrând în concediu de paternitate

USR-istul Gabriel Ciobanu a plecat de la conducerea CT Bus intrând în concediu de paternitate

Mirela PASCAL 21 aprilie 2023 | 00:00 3638

A fost propulsat în CA al CT Bus, ulterior fiind ofertat cu o funcție greu de refuzat, aceea de director adjunct al societății. La nici un an de la preluarea funcției, Gabriel Ciobanu, căci despre el este vorba, de la USR, renunță la poziție… pentru doi ani. Intră în concediu de creștere a copilului. Da! Ați auzit bine! Gabriel Ciobanu va sta acasă doi ani, teoretic, cu posibilitatea de a reveni după un an. Contractul lui Ciobanu, de la CT BUS, a fost suspendat începând cu 18 aprilie a.c.

USR-istul Gabriel Ciobanu a plecat de la conducerea CT Bus intrand in concediu de paternitate

Funcția de director adjunct exploatare, din cadrul CT BUS Constanța, este vacantă… teoretic. Gabriel Ciobanu, de la USR, care a ocupat această poziție începând din vara anului trecut, a cerut suspendarea raporturilor de muncă. Motivul? A intrat în concediu de creștere a copilului.

USR-istul Gabriel Ciobanu a plecat de la conducerea CT Bus intrand in concediu de paternitate

Deși, în mod normal, mamele sunt cele care optează să stea acasă cu nou născutul, în primii doi ani de viață, ei bine în familia Ciobanu lucrurile au stat invers. Nici nu e greu de înțeles motivul, având în vedere că indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni. Ciobanu a câștigat, în cele șase luni de activitatea la CT BUS, 50.908 lei, echivalentul a peste 8.484 de lei pe lună, din poziția de director, și 10.512 lei, din poziția de membru al CA. Față de soția sa, de profesie economist, care a câștigat 26.630 lei anul trecut.

Precizăm că înainte să ajungă la CT BUS, Ciobanu a încasat venituri de la Schindler, liderul USR Agigea renunțând la funcția de reprezentat vânzări la o lună după ce și-a făcut loc în Consiliul de Administrație al CT BUS.

USR-istul Gabriel Ciobanu a plecat de la conducerea CT Bus intrand in concediu de paternitate

Ciobanu se laudă cu experiență în management

Pe ce criterii a fost recomandat pentru funcție? „După cum bine ştiţi, am făcut parte din Consiliul de Administraţie al CT BUS vreme de un an. În 2021, în ultimul trimestru al anului, postul de director exploatare a fost vacant 6 luni, timp în care a fost căutată o persoană care să ocupe funcţia respectivă. În cele din urmă, a fost înaintată o recomandare, iar postul a fost ocupat provizoriu vreme de patru luni, însă contractul respectiv nu a mai fost prelungit. Din nou, vreme de două luni a fost căutată o persoană care să ocupe acest post, până la momentul în care a fost înaintată propunerea ca eu să ocup provizoriu postul de director adjunct. Argumentele prezentate au fost acelea că am o experienţă în management, sunt licenţiat ARR şi administrez o societate de transport. Este un post pe care îl ocup provizoriu, având ocazia să demonstrez competenţele pe care le-am dobândit în domeniul transporturilor şi experienţa acumulată în calitate de membru în CA al CT BUS“, spunea Gabriel Ciobanu, anul trecut.

Toate funcțiile de conducere, scoase la concurs

Postul lăsat liber de Ciobanu va putea fi ocupat. Mai mult, se vor scoate la concurs toate posturile de conducere, la fel ca și în celelalte instituții ale statului, aspect care ar putea avea loc cel mai probabil până în luna mai. Tocmai, pentru ca asemenea numiri să nu mai fie făcute pe criterii politice. Este vorba despre Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, astfel cum a fost aceasta modificată ulterior.

USR-istul Gabriel Ciobanu a plecat de la conducerea CT Bus intrand in concediu de paternitate

Conform deciziei asumate de liderii politici, membrii din conducere și din CA-urile companiilor de stat vor fi numiți strict prin procedură de selecție, reglementată de Ordonanța privind guvernanța corporativă. În prezent, așa cum am specificat și mai sus, numirile în CA se fac pe criterii politice, iar mandatele pot fi de o lună, de două luni sau de patru luni, cu posibilitatea prelungirii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hv
0
0
Parerea mea este ca ar trebui verificata munca prestata la CT. BUS,pentru bani primiti si foile de parcurs la masina
13
0
Discutia este cat se poate de simpla , acest individ mediocru stia ca nu mai avea nicio sansa sa ramana director la CT Bus , asa ca a decis cu cinismul unui politruc oportunist sa-si securizeze 85% din salariu brut , in timp ce sotia ar fi beneficiat de un venit lunar mai mic .Evident ca a facut-o legal , intrebarea este daca este si moral , tinand cont ca USR te-a trimis acolo sa aduci plus valoare societatii de transport prin “ expertiza “ pe care pretinzi ca o ai . Oarecum asemanatoare este si speta Cocargeanu , este legal sa mearga zilnic la birou si sa stea degeaba , dar este oare moral sa incasezi un salariu nesimtit in raport cu munca prestata ?!?
17
1
Bai vezi ca noi vrem ciolane ca de aia ii tot pacalim pe votanti ia vino inapoi.
8
0
De la PSD si PNL nu aveam asteptari , in USR am crezut ca sunt altfel de oameni , motiv pentru care i-am si votat . Asa ca este dreptul meu sa-i critic acum si sa-mi exprim nemultumirea fata de modul absolut arbitrar in care au promovat oameni mediocrii in functiile publice ! Spre exemplu , tie ti se pate normal ca viceprimarul Cocargeanu sa se complaca in situatia jenanta in care a fost pus de Chitz , demisia de onoare era un gest de normalitate , mai ales ca ai girat in tiata aceasta perioada dezastrul din Constanta .
14
1
Pentru comentatii de mai jos: Gata, ati gasit un usrist care pana la urma isi foloseste dreptul legal, dar pe pesedisti si penelisti care va fura de 33 de ani nu-i vedeti......
4
15
Nu conteaza suspendarea, mandatul se inchide oricum pe 9 mai, iar CA poate desemna alt director .Poate de data asta un specialist .
12
1
Au primit U.S.Risti voturi la trecutele alegeri pentru ca romani sau saturat de miniciunile PSDistilor si PNListilor si au spus:"hai sa incercam si cu astia poate ca ei sunt altfel si nu mint pentru voturi"dar canci,odata aleshsi au inceput si astia sa numeasca prin diferite functii platite bine din bani publici toti indivizi care aveau doar calitatea de membru de partid in rest nimic,ca si PNListi si PSDisti,iar acum cand vad ca uni romani isi pun speranta in minciunile ecscrocului de Simion cu HAURisti lui pentru o noua alternativa politica pentru Romania ma apuca groaza.
10
1
Am masina de sirvici ma plimp toată zioa prin oras pe bani vostri. V-am facut fraierilor. Regia e a noasta facem ce vrem cu ia.
4
1
Baii fmm sa va f... Neati terminat orasul bai usr-istilor cu pnl-ul vostru. Numai gropi totul este haos la noi suntem rasul europei bai habarnistilor. Aveti primar si viceprimari usr+pnl si tot altii sunt de vina? ati facut zob tot si acum fugiti in concediii? rasa mm de neterminati cu cine o sa va mai voteze in tara asta
11
3
Numai ciorbari oportunisti si pusi pe jaf. Toti astia de la UniuneaSugrumatiRomania au distrus in timp record ce mai era. Cine e acest Ciobanu care acum da lapte? Alooo Dana Budeanuuu, uite aici specimen de fatalau pensat pe banii constantenilor. Numai staruri la astia Stelica Garsoniera, Cocargeanu, Ciobanu piese de piese
14
4
Și unde-i știrea? Iar v-am dat bani degeaba pe o știre favorabilă lui?
2
9
si aici e la fel la regie , toti sunt bagati cu pile si relatii , si sta degeaba nu fac nimic pentru ca sunt puturosi si analfabeti , inclusiv eu care sunt o puturoasa de femeie si toti colegii rad de mine pentru ca seman cu purcica piggy
7
6
Dupa analfabetul functional , Cocargeanu , care refuza sa-si dea demisia si incaseaza un salariu nesimtit nefacand nimic in primarie , acesta este un alt exemplu de profesionist USR ajuns intr-un post caldut la stat. Gasca Caragheorghe s-a facut remarcata doar prin numirea unor incompetenti in tot felul de consilii de administratie sau in administratia publica locala , pe mai vechea reteta a numirilor politice patentata de PSD si PNL. Si ne mai miram ca AUR a ajuns la aproape 20% din intentiile de vot ale romanilor …
22
3
f**u-va-n gura de fatalai!
20
1
Astia de la Uniunea Sabotati Romania vor naste oua si le vor cloci eggzact ca punguinii. Toti sunt LEGEBETECHIUPLUS. Isi schimba religia si sexul ca pe sosete doarr pentru a castiga bani fara munca. Ei sunt aia cinstiti. Pana ajung intr o functie. Apoi rup spagile ca ei au voie. Ei iau spagile in mod cinstit. Niste sifoane ordinare si tradatori ai Romaniei.
24
8

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468