REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

USR şi PNL cer parlamentarilor să ancheteze rectificarea bugetară din noiembrie 2018

USR şi PNL cer parlamentarilor să ancheteze rectificarea bugetară din noiembrie 2018

Replica API 11 februarie 2019 | 03:09 393

USR şi PNL au cerut, duminică, 10 februarie 2019, instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă efectuată de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018, susţinând că datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era „în minus”.

„USR şi PNL cer instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă efectuată de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018. Dorim să aflăm cum Ministerul de Finanţe a făcut, în noiembrie 2018, o rectificare de buget pozitivă, când datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era în minus”, se arată într-un comunicat de presă al USR remis MEDIAFAX.

USR consideră că întârzierea prezentării bugetului de stat pe 2019 are directă legătură cu ”măsluirea” datelor economice din rectificarea bugetară din noiembrie 2018.

„Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penală, chiar dacă juriştii PSD-ALDE au încercat să-i absove de răspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem să ştim datele reale ale economiei româneşti, cât de mare este dezastrul în care ne-au târât Dragnea-Vâlcov-Teodorovici şi care sunt resorturile care-i determină pe aceştia să aducă România în prag de catastrofă economică. Aritmetica are un mare păcat: până la urmă, undeva, cifrele nu se adună, indiferent de cât de creativă este contabilitatea pe care ne-o propun Vâlcov şi Teodorovici. Faptul că deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat în guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei oferă încă un indiciu că guvernul Dăncilă operează cu cifre măsluite”, susţine deputatul Adrian Wiener.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Violenta cu care vine coruptia de stat e multiplicata de milioane de ori. Victima e intreaga societate, care moare in spitale si pe drumurile proaste, care are scoli proaste si careia i se fura viitorul, sansele si resursele. Toate casele coruptilor de neam prost care se intind pe multe strazi sunt din banii furati de la noi toti. La fel arta in care investesc, masinile de lux, proprietatile in strainatate si conturile in paradisuri fiscale: toate luate prin rapt de la noi toti.
5
1
perfect. Dar cealalta optiune e de real cacat.
3
6
Ciuma neagra , vede numai negru in fata ochilor.
3
6
bai astia din opozitie nu v-ati facut de cacat cu inflatia de 12%,cu deficit bugetar 5% ,ca nu sunt bani de salarii si pensii ,ca nu mai imprumuta nimeni statul si numai sptamana trecuta m finante a absorbit peste 600 milioane din oferta bancilor de 1,2 miliarde, bai sunteti prosti ghem gramada, o sa mai luati o muie ca asa sunteti obisnuiti ,asa ca hai cu comisia abia astept sa va faceti iar de cacat ,cu economistul penelist ca Catu in frunte !
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108