rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Calvar cu repetiţie! Încă o restricţie de circulaţie

VĂ BATEŢI JOC? Firma care cică repară Podul Agigea NU MAI MIŞCĂ UN PAI!

Podul Agigea „gâfâie”, de 6 ani de zile, sub povara incompetenţei autorităţilor care nu au reuşit, nici până la această dată, să îl repare şi să îi redea fluiditatea de odinioară. În continuare, pe pod se circulă cu restricţii, cu benzi sugrumate de separatoarele de drum care te obligă să rulezi cu maximă atenţie, iar dacă nu cunoşti ruta alternativă, ai şansa ca la final de săptămână să te nimereşti în ambuteiaje care îţi consumă nervii, combustibilul şi timpul!

Compania de Drumuri a anunţat că se prelungesc restricţiile pe podul de la Agigea (cel vechi), iar situaţia a devenit „obişnuită” pe timpul verii, atunci când pe litoral sosesc turiştii. În aceste momente, traficul devine cumplit, iar cu această ocazie nu putem să nu ne reamintim că podul a fost poriectat în 1980 de 15 specialişti, iar construcţia lui a durat 3 ani şi ceva! În urmă cu câţiva ani, s-a constatat că, din cauza traficului tot mai intens şi consistent (număr tot mai mare de maşini), hobanele podului (firele de susţinere) au început să cedeze.

Specialiştii „lui peşte” ai momentului au găsit însă de cuviinţă să asfalteze în mai multe rânduri, îngreunând şi mai mult traficul, pentru ca apoi să decoperteze, apoi să pună luminiţe pe pod (pentru decor!), iar ulterior, în disperare de cauză, să constituie comisii de analiză a situaţiei, să restricţioneze traficul şi să toace bani cu nemiluita! De 6 ani, un constructor se chinuie să repare ce parcă nu mai poate fi reparat (sau poate nici nu e necesar, ori, varianta doi: mai bine construim un alt pod!).

De dată recentă, constructorul care ne anunţa, de câteva sezoane încoace, prin intermediul Companiei Naţionale de Drumuri, că a mai cedat o hobană, a mai fost înlocuită alta etc., şi-a strâns „sculele” şi a plecat, după cum se poate observa cu ochiul liber. Chestionat pe acest subiect, primarul din Agigea, Cristian Cârjaliu, a declarat că, din câte a auzit, constructorul nu mai mişcă un pai la pod fiindcă... nu ar mai fi fost plătit! Însă, a adăugat edilul, pentru că situaţia a devenit insuportabilă, a transmis adrese în atenţia Ministerului Transporturilor, dar şi a Preşedinţiei României! (click pe documente!)

Cât costă, cine face lucrarea şi când ar trebui să fie gata

Amintim că, în vara lui 2012 s-a luat decizia de punere în siguranţă a podului hobanat, în două etape. Prima, montarea de hobane provizorii, în acest sens fiind necesară realizarea unui colier metalic, de 40 tone greutate, în jurul pilonului, la partea superioară a acestuia. De acest colier s-au fixat hobanele provizorii. Etapa a doua presupune schimbarea hobanelor existente. Valoarea finală a contractului ar putea ajunge la 11-12 milioane euro, cu schimbarea hobanelor. Ultimul termen avansat de CNADNR pentru terminarea lucrărilor este luna aprilie 2017. Contractul pentru repararea podului a fost semnat în octombrie 2010 cu firma austriacă Bilfinger Berger Baugesellschaft şi avea o valoare de 3,8 milioane euro. Podul Agigea este parte a unui lot de poduri dunărene ce ar fi trebuit reparate cu ajutorul unui împrumut BEI.

Anunţ de ultim moment: încă o restricţie; iată rutele ocolitoare

Între timp, s-a anunţat o nouă restricție pe podul de la Agigea! Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunțat că până la data de 01.09.2016 se va menține măsura de restricţionare a circulaţiei autovehiculelor cu MTMA ≥ 5 tone pe podul de la Agigea, situat pe DN 39 la poziția kilometrică 8+988, fiind permis exclusiv traficul autovehiculelor destinate transportului de persoane şi a celor cu regim de circulaţie prioritară , atunci cand se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Precizăm că traficul rutier se va desfăşura pe benzile centrale ale podului, iar viteza de deplasare va fi limitată la 50 km/h.

Pe perioada adoptării măsurii de restricţionare a circulaţiei, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată superioară limitei de 5 tone vor utiliza variantele ocolitoare precizate mai jos. Pentru relaţia Bucureşti – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur: A2 (Bucureşti – Constanţa – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) – DJ 391 (Cobadin – Mereni - Topraisar)– DN 38 (Topraisar - Agigea) – DN 39 (Agigea - Mangalia) şi retur. Pentru relaţia Hârsova (DN 2A) – Tulcea (DN 22) – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur: A4 (nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2) –A2 (nod rutier A4 cu A2 – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) – DJ 391 (Cobadin – Mereni - Topraisar) – DN 38 (Topraisar - Agigea) – DN 39 (Agigea - Mangalia) şi retur. Conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată superioară limitei de 5 tone, care au ca destinaţie finală Portul Constanţa, vor putea utiliza şi variantele ocolitoare indicate mai jos, ca urmare a deschiderii circulaţiei pe noul pod rutier al Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Pentru relaţia Bucuresti – Port Constanţa Sud şi retur, traficul rutier se va desfăşura pe următoarea rută ocolitoare: A2 (Bucureşti – Constanţa) – nod rutier A4 - intrare Port Agigea - Constanţa Sud (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra) - Poarta 10 bis (Port Constanţa); Pentru relaţia Hârşova (DN 2A) – Port Constanţa Sud şi retur, traseul de ocolire va fi A4 (nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2) – A4 - intrare Port Agigea (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagra) - Poarta 10 bis (Port Constanţa Sud); Pentru relaţia Mangalia - Port Constanţa şi retur, traseul de ocolire va fi Mangalia - DN 39 - Agigea - intersecţie DN 39 cu DN 39A - DN 39A - intrare Port Constanţa. Menţionam că restricţiile de circulaţie sunt determinate de lucrările de reabilitare a podului de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, situat pe DN 39, la km 8+988.

Alexandra ANTON, Diana NEAŢĂ

luni, 1 august 201626073
Comentarii

00valentina(2 aug 17:52)
Discutand cu cineva despre problemele de trafic in legatura cu podul de la Agigea,mi-a dat urmatoare replica:Daca traia Ceausescu,era reparet de mult acest pod! Cei care se ocupa acum de consolidatea lui,incaseaza doar banii si nu fac nimic concret! Dupa cum se vede,nimanui nu-i pasa,sincer cred ca ar trebui sa intervina chiar presedintele tarii deoarece situatia tergiverseaza de multi ani!
19Moromete(1 aug 21:09)
Dusi in fata plutonului de executie!Astia ca sa pape bani ar fi in stare sa faca podul de-a lungul apei.Asta inseamna sa faci lucruri pe bani publici cand stii ca politicul iti acopera spatele!
01sieuhop(1 aug 21:02)
dezinteres,incapabili cu mare incapacitate de a lua hotarari pentru ?...cetateni ... alta facatura a CANDR ...cred ca nici nu s-a luat in calcul fluxul de masini ...strigator la cer... pana la urma cine mama naibi este ..persoana responsabila nominal pentru aceasta mizerie? schimbati pana ajunge unul care vrea sa faca ceva...
02ptr Romania mea(1 aug 18:37)
Nu generaliza.Daca tu te consideri un cretin, probabil ca asta e realitatea.Si sigur esti un cretin si un sclav.Si eu sunt unul care trece zilnic pe podul Agigea dar nu consider toti romanii cretini, ci doar fosta conducere a tarii si judetului au fost hoti ordinari.Cei ce generalizeaza sunt fosti activisti sau frustati ca nu au avut ocazia sa fure si ei ceva
03interese(1 aug 18:03)
Nu se vrea, mamaia e fruntea, interese mari, sudul littoralului sa mai astepte turisti dupa ce se umple mamaia
03zica(1 aug 17:36)
Razboi psihotronic instalat intre agigea eforie sud.
01Traian si Decebal(1 aug 16:52)
Bai praduitorilor stiti in cat timp a construit Apolodor podul de peste Dunare? 2ani.Jigodiilor.
01Niste nemernici(1 aug 16:42)
De vina sant autoritatile in loc sa-l darame si sa faca altul nou caci cat au cheltuit pana acum face trei poduri si iera gata de multa vreme, ei spala bani fara nr. stiind ca la noi nimeni nu este tras la raspundere !
05Sa vina DNA la pod(1 aug 15:54)
Sa vina DNA-ul la podul din agigea. Nu se poate atata hotie si nesimtire. Milioane de euro s-au furat cu podu asta de atatia ani!
00Recomandare SPR(1 aug 15:41)
Inchideti A2 tronsonul Cernavoda-ConstantA in intervalul orar 06:00-18:00! Recomandati-le fortat rute ocolitoare pentru sudul litoralului prin Negru Voda si pentru Mamaia pe drumul vechi DN22C. Alta varianta ar fi sa restrictionati autostrada la o singura banda de la Medgidia pana la Agigea. Multumim!
23Pt.@Andrada(1 aug 15:38)
Nu este actionara, este de la PR, bubuie internetul de ce pb sunt cu toxinfectiile alimentare de la Mera si ei posteaza peste tot ca este sabotat investitorul. Care investitor? Ala de a pus 4 stele pe un hotel care din punctul de vedere al suprafetei camerei nu se califica nici pentru 3 stele? Ala de-l dore'n bracinari de legi , de propriii turisti si de vecini si lucreaza in plin sezon la constructiile neterminate care nu ar fi trebuit deschise? La cum gestioneaza astia business-ul ma mir cumplit ca nu au aparut inca probleme de la cloaca numita piscina care este un coctail toxic.
21Ptr andrada(1 aug 15:11)
In crea ce priveste Mera Resort taci din gura. Sunt in echipaj de urgenta si 2 seri la rand am tot carat copii inclusiv personal de al dvs la Spital Mangalia dupa consumul de pizza si peste
02ing.(1 aug 14:44)
si stie cineva de ce cedeaza acele hobane? pentru ca niste idioti au decis sa puna luminite pe tot podul si electricitatea impreuna cu apa au corodat. Ulterior au fost schimbate dar amplasate in alta parte, cum nimeni nu a fost in stare sa calculeze incarcarile exercitate de structura podului au inceput sa cedeze si alea..
04Stefan(1 aug 14:44)
Romania puli,sa va fut in gura de parlamentari rupti in cur. Si slugile astea cu asfaltul nu stiu decat sa fure. Nu va mai ajung bani cateilor
07nume(1 aug 13:53)
nu isi bat joc, isi bat pula de toata Romania
03Aglomeratie infernala(1 aug 13:28)
Draga redactie, trimiteti reporterii sa vada infernul traficului din Romania. De la Eforie sud, pana la intrarea pe autostrada si din Lazu pina la iesirea din Eforie nord e jale mareeee!
05Jackson(1 aug 13:14)
Va agitati degeaba , am curaj sa fac pariu ca si la anul pe vremea asta situatia va fi aceeasi ! Vara se contesta licitatiile si iarna nu se poate lucra......Curat murdar coane' Fanica
03fani(1 aug 12:29)
Cine a aprobat turnarea stratului de asfalt ingreunanad podul cu cel putin 300 de tone precis are doctorat plagiat sau diploma cumparata ! Nu veti auzi de el pentru simplu motiv ca si procurorii asteapta o catastrofa sau un denuntator!
02nea hopa mitica(1 aug 12:03)
nu mai strigati atata ca strigati degeaba....firma e in proces cu MAI ul....mai dureaza vreo 3 ani pana castiga altii licitatia ptr lucrare....deci 2020 se apuca si ei de reabilitare
12Nea Mitica(1 aug 11:48)
Are dreptate Alexe. Podul de la Agigea trebuie musai mutat in Constanta, ca sa se ocupe primarul Fagadau de reparatia lui! Trezeste-te Alexe si tu baiete, nu mai bate campii, fa-te si tu util!
010Mihai(1 aug 10:45)
NU MAI LUCREAZA NIMENI LA ACEL POD DE MAI BINE DE UN AN.... CHIAR NIMENI NU VEDE MACARAUA ACEEA CARE STA TOT DE ATATA TIMP DEGEABA SI CINEVA ISI TRAGE NISTE BANI MULTI PE TREABA ASTA?????
04gigi(1 aug 10:39)
doar vorbe ..... noi ne agitam si ne crapa capul si ei huzuresc pe baniiiiiii .
26Alexe(1 aug 10:17)
De 10 ani , in fiecare vara avem aceasta situatie. Culme , nimeni nu lucreaza! Fagadau, trezeste-te si tu baiete si fa ceva si pentru orasul asta!
26Romania mea(1 aug 10:08)
O tara de cretini, care-si merita soarta. Sa nu va para rau ca suntem o tara de sclavi incompetenti, dar asta suntem. Niste lasi care ne plangem tot timpul dar ne lasam calcati in picioare. Traiasca DNA, SRI...si nu in ultimul rand ambasada SUA
17cico(1 aug 10:01)
Daca angajau chinezi ieseau pe plus cu banii si timpul. Aia sunt ieftini si buni. Termina o lucrare intr-o luna si de calitate buna...vai de tara noastra. Pana nu se intampla o nenorocire acel pod nu va avea parte de o reabilitare. Stau la 800m de pod si stiu foarte bine cum stau lucrurile. De ce nu se anunta ca podul nu mai rezista? A da...motivul: sa nu sperie oamenii...mai bine mor cativa ca asa e la noi.
218justitiarul(1 aug 09:45)
de 4 ani CNADR isi bate joc de noi. pentru 13 lei taxa pod cernavoda te sanctioneaza imediat. sau pentru rovonieta. dar pentru motoarele masinilor fierte la 50 grade, timpul pierdut si starea de insuficienta respiratorie dobandite asteptand la cozile interminabile de la pod cine raspunde. Solicitam ca politia si parchetul sa declanseze o ancheta cu privire la persoana care a deciz punerea unuyi covor de asfalt de 15 cm pe sensul de mers catre mangalia, covor care a afecrtat structura podului. acesta este motivul real si nimeni nu cerceteaza. inlaturati acest covor si posul isi vca reveni
15& Andrada(1 aug 09:13)
Esti actionara la Mera ? Ce treaba are podul unde evident este o bataie de joc inacceptabila si unde persoanele vinovate ar trebui sa plateasca astfel incat neam de neamul lor sa nu-si mai permita asa ceva, cu Mera, unde este o spoiala evidenta. Sunt atat de prosti incat dupa ce ca nu au reparat fatada o mai si lumineaza noaptea de arata horror. Nici macar balustrazile de la balcoane nu au fost in stare sa le schimbe, sunt tot fiarele comuniste prost vopsite iar piscina nu mai vb, un ciment peste care au pus un linoleum de proasta calitate, astia-s investitorii lu' peste care intoxica turisti
010Liviu(1 aug 09:12)
Totusi podul asta chiar daca pare ciudat, este un obiectiv de importanta strategica. In consecinta,daca se vrea,poate fi inclus intr-un regim special in privinta repararii serioase,chiar cu desemnarea clara a celor care sunt cu adevarat apti ,competenti sa faca asta foarte bine,lasand la o parte porcaria aia cu tot felul de licitatii si asa dubioase si manarite,dar cu aparente de transparenta. Deocamdata se vede ca ,,de sus'' sunt ordine clare, de reducere a tarii la nimic,la pustiu,la moloz si totul se executa cu succes. Se vede clar.
110Dancu(1 aug 09:08)
Tunul de 500 mii euro,cu luminitele l-a dat jigodia aia Jean Paul Tucan...Restrictiile sunt bine venite, ptr ca la o incarcare maxima, acele hobane nu mai rezista.
39ceausescu(1 aug 08:46)
nu puteti vopsi ce am construit eu !
16Au gasit solutia cea mai...(1 aug 08:45)
Capetele patrate de la C.J. C-ta au gasit splutia cea mai ieftina : Au mobilizat toti agentii de la Politia Rutiera la Podul Agigea , aia dau din brate ca nebunii si nu ajuta cu nimic , dar masuta a fost luata ca Sefii sa se acopere si sa-si pastreze functiile caldute !...
010klaus(1 aug 08:41)
Mai asteptati 15-20 de ani pana o sa am guvernul meu
015ciudat(1 aug 08:36)
Cred ca asa ceva se face in mod intentionat.
018Ctean(1 aug 06:08)
Pai ce nu este in neregula totul in tara asta este o bataie de joc pentru ca nu exista trasul la raspundere ,pe astia de fapt trebuie sa ii tragem in teapa .
223Andrada(1 aug 04:18)
Sa fim seriosi ca asta se si vrea, si anume sabotarea sudului litoralului. La fel au facut si cu "Mera Resort" ca se intoxic copiii, adica aia investesc milioane de euro, ca sa-si bata joc singuri de ei....halal tara am ajuns, nu va mai saturati hotilor
mai mult...Replica
24 aug 13:57ReplicaAccident rutier la Gura Dobrogei. Mamă și copil, răniţi

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă, 24 august a.c., în jurul orei 7:58 în satul Gura Dobrogei din comuna...664

24 aug 00:00ReplicaDoi romi din Constanța, 'capii' unei tabere amplasată într-un oraș din Franța, EXPLOATAU minori: îi trimiteau la FURAT1558
24 aug 00:00ReplicaEchipaj de Poliție, OPRIT în TRAFIC de un individ! S-a lăsat cu AMENINȚĂRI: 'Ești pe listă..'2139
24 aug 00:00ReplicaAeroportul Mihail Kogălniceanu cumpără energie de la nemți

Aeroportul din Mihail Kogălniceanu cumpără energie electrică de la o firmă nemțească din București care...658

24 aug 00:00ReplicaPista de atletism de pe stadionul Gheorghe Hagi va fi REPARATĂ!946
24 aug 11:03ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV ÎN ZONA SUMMERLAND! Maşină proiectată în hotelul Nyota, un om A MURIT! VIDEO5660
24 aug 00:00ReplicaSorina Pintea, VEȘTI despre SPITALUL REGIONAL de la Constanța

Spitalul Regional Constanța, un proiect mult așteptat, pe cale să devină realitate! Spitalul Regional se află pe...1533

24 aug 00:00ReplicaTÂLHARI LA DRUMUL MARE! Doi tineri au ameninţat un bărbat cu pistolul şi i-au furat maşina!660
24 aug 00:00ReplicaLocuitorii din cartierele Elvila și Tomis Plus vor ȘCOALĂ și TROTUARE!854
24 aug 00:00ReplicaACCIDENT RUTIER MORTAL: 'Am simțit o bubuitură și am crezut că am lovit o gură de canalizare... Am ridicat femeia și a zis că vrea acasă..'

Magistrații constănțeni s-au pronunțat în cazul unui accident rutier soldat cu moartea unui pieton. Totul s-a...3677

24 aug 23:47ReplicaFarul de aterizare, un simbol al oraşului Constanţa: scurt istoric1078
24 aug 00:00ReplicaATENŢIE, PISICILE DE MARE VIN LA MAL!3126
Vremea
30.9°30.9° - 32.9° sâmbătă, 24 august 2019
ConstantaUmiditate: 33%
Vânt: 6.2 m/s
Presiune: 1018.9 milibari

Loto
6/4982433394647
5/406915333926
joker8172431343
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 aug 00:00SportMonica Niculescu, învinsă în finala de dublu a turneului Bronx Open

Perechea româno-rusă Monica Niculescu/Margarita Gasparian a fost învinsă de cuplul Darija Jurak (Croaţia)/Maria...179

24 aug 00:03SportUniversitatea Craiova a învins-o pe Astra Giurgiu, scor 1-0

Universitatea Craiova a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, pe teren propriu, în etapa a şaptea...188

23 aug 00:00SportSimona Halep, traseu ușor la US Open 2019! Serena Williams - Maria Sharapova, șocul din primul tur

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) și-a aflat viitoarele adversare la US Open 2019. Serena Williams și Maria Sharapova se...797

23 aug 00:23SportFCSB - VITORIA GUIMARAES 0-0. Mihai Pintilii, plin de năduf: „Sincer, și eu l-aș aduce pe Mourinho, dacă aș putea, dar asta e situația! Nimic nu e normal în Liga 1”

ihai Pintilii (34 de ani), a preluat banderola de căpitan la meciul cu Guimaraes, scor 0-0 în turul play-off-ului...440

Local
24 aug 02:23LocalDe-ale șoferilor din Constanța: MORT de BEAT și cu permisul REȚINUT, implicat într-un accident rutier

Polițiștii din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar, la data de 22 august a.c., în jurul orei 11.30, au depistat un...528

24 aug 01:57LocalAlertă la Constanța: un copil a sunat la 112 și a spus că este SECHESTRAT!

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Rasova, la data de 22 august a.c., în jurul orei 20:30, au fost sesizaţi...951

24 aug 01:56LocalAtenție, constănțeni: În ce cazuri este posibilă legal reţinerea actului de identitate?

În sensul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate,...769

24 aug 01:59LocalMăsura arestului preventiv în cazul fraților Băncuță, menținută de judecători!

Magistrații Tribunalului Constanța au emis un mandat de arestare în lipsă pentru Neculai (fost Băncuţă) Vasile,...770

24 aug 01:59LocalNESIMŢIŢI! Agenţi economici amendaţi de Primăria Agigea: au aruncat gunoiul în câmp!

Trei agenţi economici au fost amendaţi drastic de Primăria comunei Agigea! A fost aplicată o amendă în cuantum de...275

24 aug 02:04LocalRADET angajează! Vezi posturile disponibile

R.A.D.E.T. Constanța a anunțat că angajează responsabil materiale(1 post)/ Condiții necesare: studii liceale,...647

24 aug 02:00LocalFetiță de 8 ani, pusă de tată să vândă bentițe în stațiunea Saturn. Cazul a intrat în atenția Protecției Copilului

După cazul de la Costinești când, mai mulți minori erau puși de aparținători să cerșească, Echipele Direcției...316

24 aug 01:20LocalALERTĂ pe plaja Laguna din Mangalia, un bărbat s-a înecat. A fost declarat DECEDAT

Medicii constănțeni și reprezentanții ISU Dobrogea au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană înecată,...1987

24 aug 01:19LocalBlocul de pe care a sărit consilierul judeţean Stelian Fronescu se modifică. Din nou!

Pe strada Eliberării, SC Calipso Residences SRL se tot chinuie de câțiva ani să finalizeze lucrările de...2420

24 aug 01:19LocalROCADĂ în trenul Medgidia-Fetești. Controloare prinsă în FLAGRANT de investigatori sub acoperire

Controlorii de tren, vizați de anchetatori! Organele judiciare din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi...3731

Politică
24 aug 01:19PoliticăAsociaţia Constructorilor şi Investitorilor Dobrogea atenţionează SPIT că riscă plângeri penale pe seama taxei de tramă stradală

Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea (ACID), al cărui președinte ale Constantin Frățilă,...612

24 aug 00:06PoliticăIulian Iancu, deputatul ales pe listele PSD Constanța, propus pentru funcția de vicepremier pe probleme economice

Propunerea PSD pentru funcția de viceprimier pe probleme economice este Iulian Iancu, deputat. Iulian Iancu s-a aflat...462

24 aug 01:57PoliticăPrimăria a anunțat că se pregătește infrastructura pentru o parcare

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, administratorul tramei stradale a anunțat că pregătesc...673

24 aug 01:57PoliticăMesajul intern al lui Tăriceanu prin care anunță parafarea Alianței cu Pro România: se rupe coaliția PSD-ALDE

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a trimis un mesaj pe grupul intern de WhatsApp al conducerii ALDE prin...446

24 aug 01:58PoliticăFostul șef CJ Brăila a ieșit din pușcărie: Gheorghe Bunea Stancu a executat doar 2 luni de închisoare din pedeapsa de 3 ani și 8 luni

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat condiționat din...413

24 aug 00:06PoliticăȘedință CeX a PSD. LISTA propunerilor pentru ministere

Social-democrații s-au reunit vineri, la Parlament, în ședința Comitetului Executiv al partidului, pentru a discuta...1060

24 aug 02:01PoliticăPeste 3 milioane de lei. Cui a atribuit Consiliul Județean Constanța contractele de finanţare nerambursabilă!

Conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru...303

24 aug 01:59PoliticăPrimăria Constanța face angajări

Primăria municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd.Tomis nr.51 pentru ocuparea unor funcţii...835

24 aug 01:19PoliticăSe REIA încasarea TAXEI de folosire a tramei stradale de către utilaje concepute pentru transportul de materiale de construcții

Taxa de folosire a tramei stradale pentru utilaje și autovehiculele concepute și construite pentru transportul de...1133

24 aug 02:02PoliticăPrimăria Constanța DEMOLEAZĂ chioșcurile RODIPET!

Prin dispoziția primarului municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, două dintre chioșcurile care...655

Monden
24 aug 00:00MondenCât costă să mănânci şi să bei în localurile deţinute de Delia, Garcea sau Bodo

Delia, Dani Oţil, Mugur Mihăescu, Mircea Dinescu şi Bogdan Marin, alias Bodo, se numără printre vedetele care au...280

24 aug 00:00MondenCând începe noul sezon Masterchef cu noii juraţi

La Pro Tv se încing din nou cuptoarele în această toamnă. Un nou sezon al show-ului culinar Masterchef cu cei trei...155

24 aug 00:00MondenLaura Bretan nu mai are timp de şcoala normală din cauza concertelor. Ce decizie a luat

Laura Bretan (17 ani), care în 2016 a câștigat marele premiu de 120.000 de euro, la concursul ”Românii au...173

24 aug 00:00MondenDelia, după şase sezoane „iUmor“: „Pot să devin psiholog fără probleme!“

Delia a învăţat să asculte oamenii după şase sezone în juriul emisiunii "iUmor" de la Antena 1 şi să...143

24 aug 00:00MondenAdrian Titieni, prima reacţie după ce fosta lui soţie s-a afişat cu Papadopol! Ce a spus despre cei doi?

Alexandru Papadopol iubeşte din nou ca un adolescent după despărţirea de Ioana Ginghină. Mânat de acest sentiment...233

24 aug 00:00MondenFoto Demi Lovato a renăscut din propria cenuşă! Cât de sexy a pozat artista cu ocazia zilei de naştere

Demi Lovato a împlinit 27 de ani pe 20 august şi a petrecut cât se poate de liniştit alături de buna sa prietena,...164

24 aug 00:00MondenFotografie de colecție cu Kim Kardashian West și toți cei patru copii

Kim Kardashian West (38 ani) a postat miercuri, pe Instagram, o poză înduioșătoare de familie în care apare...162

24 aug 00:00MondenDucii de Cambridge oferă o lecţie ducilor de Sussex călătorind într-un zbor comercial cu 80 de euro

După polemica suscitată de vacanţa ostentativă cu jeturi private a prinţului Harry şi soţiei sale, Meghan Markle,...168

24 aug 00:00Monden''Angel Has Fallen'' - Un film despre un atentat asupra preşedintelui SUA ajunge în cinematografe

Afişele cinematografelor din SUA sunt dominate în acest weekend de thrillerul de acţiune "Angel Has Fallen", comedia...146

24 aug 00:00MondenA apărut primul trailer al filmului ''Bombshell'' care denunţă scandalul sexual de la Fox News

Filmul "Bombshell", care se prezintă ca un aspirant serios la premiile Oscar de anul viitor, are în frunte un trio...155

Mapamond
24 aug 00:00MapamondMarea Britanie îi va trimite înapoi pe migranţii care trec ilegal Canalul Mânecii, spune premierul Johnson

Marea Britanie îi va trimite înapoi pe migranţii care încearcă să traverseze ilegal Canalul Mânecii din Franţa,...144

24 aug 00:00MapamondOpozantul rus Alexei Navalnîi a fost eliberat după 30 de zile de închisoare

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost eliberat vineri, după executarea unei pedepse de 30 de zile de închisoare, la...144

24 aug 00:00MapamondSUA: California va da în judecată administraţia Trump pentru noile măsuri privind detenţia imigranţilor minori

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunţat joi că acest stat se va adresa justiţiei, la începutul...142

24 aug 00:00MapamondCoreea de Nord se declară pregătită atât pentru dialog cât şi pentru confruntare cu SUA

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong Ho a declarat vineri că Phenianul este pregătit atât pentru dialog cât şi...156

24 aug 00:00MapamondSOS Amazonia: Mişcarea Gretei Thunberg a chemat la proteste în faţa reprezentanţelor diplomatice ale Braziliei

Mişcarea tinerei suedeze Greta Thunberg - simbol al luptei împotriva încălzirii globale - "Vineri pentru Viitor" a...156

24 aug 00:00MapamondMoscova publică protocolul secret al pactului Ribbentrop-Molotov, care divizează în continuare opinia publică rusă

Publicarea de către guvernul rus a protocolului secret al pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnarea...199

24 aug 00:00MapamondExplozia de la Severodvinsk: Peste 90 de persoane au venit în contact cu "pacienţii expuşi la radiaţii"

Peste 90 de persoane au intrat în contact cu "pacienţii expuşi la radiaţii" care au fost spitalizaţi într-o...148

24 aug 00:00MapamondSUA: Un bărbat condamnat pentru uciderea a trei bărbaţi homosexuali în 1994 a fost executat în Florida

Un bărbat condamnat pentru uciderea a trei bărbaţi homosexuali în anul 1994 a fost executat în statul Florida joi...160

24 aug 00:00MapamondNava Ocean Viking va debarca în Malta 356 de migranţi, ce vor fi preluaţi de 6 state UE, inclusiv România

Nava Ocean Viking, care aparţine unor ONG-uri ce salvează migranţi pe Mediterana, va debarca în Malta cei 356 de...151

24 aug 00:00MapamondRusia: Două explozii în incidentul nuclear, potrivit agenţiei de monitorizare norvegiene

Explozia care a ucis cinci oameni de ştiinţă ruşi în timpul testării unui motor de rachetă la începutul acestei...163

Sănătate
22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...443

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...561

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...789

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1069

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...959

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...1022

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4127

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1389

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1289

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1146