rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Calvar cu repetiţie! Încă o restricţie de circulaţie

VĂ BATEŢI JOC? Firma care cică repară Podul Agigea NU MAI MIŞCĂ UN PAI!

Podul Agigea „gâfâie”, de 6 ani de zile, sub povara incompetenţei autorităţilor care nu au reuşit, nici până la această dată, să îl repare şi să îi redea fluiditatea de odinioară. În continuare, pe pod se circulă cu restricţii, cu benzi sugrumate de separatoarele de drum care te obligă să rulezi cu maximă atenţie, iar dacă nu cunoşti ruta alternativă, ai şansa ca la final de săptămână să te nimereşti în ambuteiaje care îţi consumă nervii, combustibilul şi timpul!

Compania de Drumuri a anunţat că se prelungesc restricţiile pe podul de la Agigea (cel vechi), iar situaţia a devenit „obişnuită” pe timpul verii, atunci când pe litoral sosesc turiştii. În aceste momente, traficul devine cumplit, iar cu această ocazie nu putem să nu ne reamintim că podul a fost poriectat în 1980 de 15 specialişti, iar construcţia lui a durat 3 ani şi ceva! În urmă cu câţiva ani, s-a constatat că, din cauza traficului tot mai intens şi consistent (număr tot mai mare de maşini), hobanele podului (firele de susţinere) au început să cedeze.

Specialiştii „lui peşte” ai momentului au găsit însă de cuviinţă să asfalteze în mai multe rânduri, îngreunând şi mai mult traficul, pentru ca apoi să decoperteze, apoi să pună luminiţe pe pod (pentru decor!), iar ulterior, în disperare de cauză, să constituie comisii de analiză a situaţiei, să restricţioneze traficul şi să toace bani cu nemiluita! De 6 ani, un constructor se chinuie să repare ce parcă nu mai poate fi reparat (sau poate nici nu e necesar, ori, varianta doi: mai bine construim un alt pod!).

De dată recentă, constructorul care ne anunţa, de câteva sezoane încoace, prin intermediul Companiei Naţionale de Drumuri, că a mai cedat o hobană, a mai fost înlocuită alta etc., şi-a strâns „sculele” şi a plecat, după cum se poate observa cu ochiul liber. Chestionat pe acest subiect, primarul din Agigea, Cristian Cârjaliu, a declarat că, din câte a auzit, constructorul nu mai mişcă un pai la pod fiindcă... nu ar mai fi fost plătit! Însă, a adăugat edilul, pentru că situaţia a devenit insuportabilă, a transmis adrese în atenţia Ministerului Transporturilor, dar şi a Preşedinţiei României! (click pe documente!)

Cât costă, cine face lucrarea şi când ar trebui să fie gata

Amintim că, în vara lui 2012 s-a luat decizia de punere în siguranţă a podului hobanat, în două etape. Prima, montarea de hobane provizorii, în acest sens fiind necesară realizarea unui colier metalic, de 40 tone greutate, în jurul pilonului, la partea superioară a acestuia. De acest colier s-au fixat hobanele provizorii. Etapa a doua presupune schimbarea hobanelor existente. Valoarea finală a contractului ar putea ajunge la 11-12 milioane euro, cu schimbarea hobanelor. Ultimul termen avansat de CNADNR pentru terminarea lucrărilor este luna aprilie 2017. Contractul pentru repararea podului a fost semnat în octombrie 2010 cu firma austriacă Bilfinger Berger Baugesellschaft şi avea o valoare de 3,8 milioane euro. Podul Agigea este parte a unui lot de poduri dunărene ce ar fi trebuit reparate cu ajutorul unui împrumut BEI.

Anunţ de ultim moment: încă o restricţie; iată rutele ocolitoare

Între timp, s-a anunţat o nouă restricție pe podul de la Agigea! Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunțat că până la data de 01.09.2016 se va menține măsura de restricţionare a circulaţiei autovehiculelor cu MTMA ≥ 5 tone pe podul de la Agigea, situat pe DN 39 la poziția kilometrică 8+988, fiind permis exclusiv traficul autovehiculelor destinate transportului de persoane şi a celor cu regim de circulaţie prioritară , atunci cand se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Precizăm că traficul rutier se va desfăşura pe benzile centrale ale podului, iar viteza de deplasare va fi limitată la 50 km/h.

Pe perioada adoptării măsurii de restricţionare a circulaţiei, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată superioară limitei de 5 tone vor utiliza variantele ocolitoare precizate mai jos. Pentru relaţia Bucureşti – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur: A2 (Bucureşti – Constanţa – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) – DJ 391 (Cobadin – Mereni - Topraisar)– DN 38 (Topraisar - Agigea) – DN 39 (Agigea - Mangalia) şi retur. Pentru relaţia Hârsova (DN 2A) – Tulcea (DN 22) – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur: A4 (nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2) –A2 (nod rutier A4 cu A2 – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) – DJ 391 (Cobadin – Mereni - Topraisar) – DN 38 (Topraisar - Agigea) – DN 39 (Agigea - Mangalia) şi retur. Conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată superioară limitei de 5 tone, care au ca destinaţie finală Portul Constanţa, vor putea utiliza şi variantele ocolitoare indicate mai jos, ca urmare a deschiderii circulaţiei pe noul pod rutier al Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Pentru relaţia Bucuresti – Port Constanţa Sud şi retur, traficul rutier se va desfăşura pe următoarea rută ocolitoare: A2 (Bucureşti – Constanţa) – nod rutier A4 - intrare Port Agigea - Constanţa Sud (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra) - Poarta 10 bis (Port Constanţa); Pentru relaţia Hârşova (DN 2A) – Port Constanţa Sud şi retur, traseul de ocolire va fi A4 (nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2) – A4 - intrare Port Agigea (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagra) - Poarta 10 bis (Port Constanţa Sud); Pentru relaţia Mangalia - Port Constanţa şi retur, traseul de ocolire va fi Mangalia - DN 39 - Agigea - intersecţie DN 39 cu DN 39A - DN 39A - intrare Port Constanţa. Menţionam că restricţiile de circulaţie sunt determinate de lucrările de reabilitare a podului de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, situat pe DN 39, la km 8+988.

Alexandra ANTON, Diana NEAŢĂ

luni, 1 august 201626184
Comentarii

00valentina(2 aug 17:52)
Discutand cu cineva despre problemele de trafic in legatura cu podul de la Agigea,mi-a dat urmatoare replica:Daca traia Ceausescu,era reparet de mult acest pod! Cei care se ocupa acum de consolidatea lui,incaseaza doar banii si nu fac nimic concret! Dupa cum se vede,nimanui nu-i pasa,sincer cred ca ar trebui sa intervina chiar presedintele tarii deoarece situatia tergiverseaza de multi ani!
19Moromete(1 aug 21:09)
Dusi in fata plutonului de executie!Astia ca sa pape bani ar fi in stare sa faca podul de-a lungul apei.Asta inseamna sa faci lucruri pe bani publici cand stii ca politicul iti acopera spatele!
01sieuhop(1 aug 21:02)
dezinteres,incapabili cu mare incapacitate de a lua hotarari pentru ?...cetateni ... alta facatura a CANDR ...cred ca nici nu s-a luat in calcul fluxul de masini ...strigator la cer... pana la urma cine mama naibi este ..persoana responsabila nominal pentru aceasta mizerie? schimbati pana ajunge unul care vrea sa faca ceva...
02ptr Romania mea(1 aug 18:37)
Nu generaliza.Daca tu te consideri un cretin, probabil ca asta e realitatea.Si sigur esti un cretin si un sclav.Si eu sunt unul care trece zilnic pe podul Agigea dar nu consider toti romanii cretini, ci doar fosta conducere a tarii si judetului au fost hoti ordinari.Cei ce generalizeaza sunt fosti activisti sau frustati ca nu au avut ocazia sa fure si ei ceva
03interese(1 aug 18:03)
Nu se vrea, mamaia e fruntea, interese mari, sudul littoralului sa mai astepte turisti dupa ce se umple mamaia
03zica(1 aug 17:36)
Razboi psihotronic instalat intre agigea eforie sud.
01Traian si Decebal(1 aug 16:52)
Bai praduitorilor stiti in cat timp a construit Apolodor podul de peste Dunare? 2ani.Jigodiilor.
01Niste nemernici(1 aug 16:42)
De vina sant autoritatile in loc sa-l darame si sa faca altul nou caci cat au cheltuit pana acum face trei poduri si iera gata de multa vreme, ei spala bani fara nr. stiind ca la noi nimeni nu este tras la raspundere !
05Sa vina DNA la pod(1 aug 15:54)
Sa vina DNA-ul la podul din agigea. Nu se poate atata hotie si nesimtire. Milioane de euro s-au furat cu podu asta de atatia ani!
00Recomandare SPR(1 aug 15:41)
Inchideti A2 tronsonul Cernavoda-ConstantA in intervalul orar 06:00-18:00! Recomandati-le fortat rute ocolitoare pentru sudul litoralului prin Negru Voda si pentru Mamaia pe drumul vechi DN22C. Alta varianta ar fi sa restrictionati autostrada la o singura banda de la Medgidia pana la Agigea. Multumim!
23Pt.@Andrada(1 aug 15:38)
Nu este actionara, este de la PR, bubuie internetul de ce pb sunt cu toxinfectiile alimentare de la Mera si ei posteaza peste tot ca este sabotat investitorul. Care investitor? Ala de a pus 4 stele pe un hotel care din punctul de vedere al suprafetei camerei nu se califica nici pentru 3 stele? Ala de-l dore'n bracinari de legi , de propriii turisti si de vecini si lucreaza in plin sezon la constructiile neterminate care nu ar fi trebuit deschise? La cum gestioneaza astia business-ul ma mir cumplit ca nu au aparut inca probleme de la cloaca numita piscina care este un coctail toxic.
21Ptr andrada(1 aug 15:11)
In crea ce priveste Mera Resort taci din gura. Sunt in echipaj de urgenta si 2 seri la rand am tot carat copii inclusiv personal de al dvs la Spital Mangalia dupa consumul de pizza si peste
02ing.(1 aug 14:44)
si stie cineva de ce cedeaza acele hobane? pentru ca niste idioti au decis sa puna luminite pe tot podul si electricitatea impreuna cu apa au corodat. Ulterior au fost schimbate dar amplasate in alta parte, cum nimeni nu a fost in stare sa calculeze incarcarile exercitate de structura podului au inceput sa cedeze si alea..
04Stefan(1 aug 14:44)
Romania puli,sa va fut in gura de parlamentari rupti in cur. Si slugile astea cu asfaltul nu stiu decat sa fure. Nu va mai ajung bani cateilor
07nume(1 aug 13:53)
nu isi bat joc, isi bat pula de toata Romania
03Aglomeratie infernala(1 aug 13:28)
Draga redactie, trimiteti reporterii sa vada infernul traficului din Romania. De la Eforie sud, pana la intrarea pe autostrada si din Lazu pina la iesirea din Eforie nord e jale mareeee!
05Jackson(1 aug 13:14)
Va agitati degeaba , am curaj sa fac pariu ca si la anul pe vremea asta situatia va fi aceeasi ! Vara se contesta licitatiile si iarna nu se poate lucra......Curat murdar coane' Fanica
03fani(1 aug 12:29)
Cine a aprobat turnarea stratului de asfalt ingreunanad podul cu cel putin 300 de tone precis are doctorat plagiat sau diploma cumparata ! Nu veti auzi de el pentru simplu motiv ca si procurorii asteapta o catastrofa sau un denuntator!
02nea hopa mitica(1 aug 12:03)
nu mai strigati atata ca strigati degeaba....firma e in proces cu MAI ul....mai dureaza vreo 3 ani pana castiga altii licitatia ptr lucrare....deci 2020 se apuca si ei de reabilitare
12Nea Mitica(1 aug 11:48)
Are dreptate Alexe. Podul de la Agigea trebuie musai mutat in Constanta, ca sa se ocupe primarul Fagadau de reparatia lui! Trezeste-te Alexe si tu baiete, nu mai bate campii, fa-te si tu util!
010Mihai(1 aug 10:45)
NU MAI LUCREAZA NIMENI LA ACEL POD DE MAI BINE DE UN AN.... CHIAR NIMENI NU VEDE MACARAUA ACEEA CARE STA TOT DE ATATA TIMP DEGEABA SI CINEVA ISI TRAGE NISTE BANI MULTI PE TREABA ASTA?????
04gigi(1 aug 10:39)
doar vorbe ..... noi ne agitam si ne crapa capul si ei huzuresc pe baniiiiiii .
26Alexe(1 aug 10:17)
De 10 ani , in fiecare vara avem aceasta situatie. Culme , nimeni nu lucreaza! Fagadau, trezeste-te si tu baiete si fa ceva si pentru orasul asta!
26Romania mea(1 aug 10:08)
O tara de cretini, care-si merita soarta. Sa nu va para rau ca suntem o tara de sclavi incompetenti, dar asta suntem. Niste lasi care ne plangem tot timpul dar ne lasam calcati in picioare. Traiasca DNA, SRI...si nu in ultimul rand ambasada SUA
17cico(1 aug 10:01)
Daca angajau chinezi ieseau pe plus cu banii si timpul. Aia sunt ieftini si buni. Termina o lucrare intr-o luna si de calitate buna...vai de tara noastra. Pana nu se intampla o nenorocire acel pod nu va avea parte de o reabilitare. Stau la 800m de pod si stiu foarte bine cum stau lucrurile. De ce nu se anunta ca podul nu mai rezista? A da...motivul: sa nu sperie oamenii...mai bine mor cativa ca asa e la noi.
218justitiarul(1 aug 09:45)
de 4 ani CNADR isi bate joc de noi. pentru 13 lei taxa pod cernavoda te sanctioneaza imediat. sau pentru rovonieta. dar pentru motoarele masinilor fierte la 50 grade, timpul pierdut si starea de insuficienta respiratorie dobandite asteptand la cozile interminabile de la pod cine raspunde. Solicitam ca politia si parchetul sa declanseze o ancheta cu privire la persoana care a deciz punerea unuyi covor de asfalt de 15 cm pe sensul de mers catre mangalia, covor care a afecrtat structura podului. acesta este motivul real si nimeni nu cerceteaza. inlaturati acest covor si posul isi vca reveni
15& Andrada(1 aug 09:13)
Esti actionara la Mera ? Ce treaba are podul unde evident este o bataie de joc inacceptabila si unde persoanele vinovate ar trebui sa plateasca astfel incat neam de neamul lor sa nu-si mai permita asa ceva, cu Mera, unde este o spoiala evidenta. Sunt atat de prosti incat dupa ce ca nu au reparat fatada o mai si lumineaza noaptea de arata horror. Nici macar balustrazile de la balcoane nu au fost in stare sa le schimbe, sunt tot fiarele comuniste prost vopsite iar piscina nu mai vb, un ciment peste care au pus un linoleum de proasta calitate, astia-s investitorii lu' peste care intoxica turisti
010Liviu(1 aug 09:12)
Totusi podul asta chiar daca pare ciudat, este un obiectiv de importanta strategica. In consecinta,daca se vrea,poate fi inclus intr-un regim special in privinta repararii serioase,chiar cu desemnarea clara a celor care sunt cu adevarat apti ,competenti sa faca asta foarte bine,lasand la o parte porcaria aia cu tot felul de licitatii si asa dubioase si manarite,dar cu aparente de transparenta. Deocamdata se vede ca ,,de sus'' sunt ordine clare, de reducere a tarii la nimic,la pustiu,la moloz si totul se executa cu succes. Se vede clar.
110Dancu(1 aug 09:08)
Tunul de 500 mii euro,cu luminitele l-a dat jigodia aia Jean Paul Tucan...Restrictiile sunt bine venite, ptr ca la o incarcare maxima, acele hobane nu mai rezista.
39ceausescu(1 aug 08:46)
nu puteti vopsi ce am construit eu !
16Au gasit solutia cea mai...(1 aug 08:45)
Capetele patrate de la C.J. C-ta au gasit splutia cea mai ieftina : Au mobilizat toti agentii de la Politia Rutiera la Podul Agigea , aia dau din brate ca nebunii si nu ajuta cu nimic , dar masuta a fost luata ca Sefii sa se acopere si sa-si pastreze functiile caldute !...
010klaus(1 aug 08:41)
Mai asteptati 15-20 de ani pana o sa am guvernul meu
015ciudat(1 aug 08:36)
Cred ca asa ceva se face in mod intentionat.
018Ctean(1 aug 06:08)
Pai ce nu este in neregula totul in tara asta este o bataie de joc pentru ca nu exista trasul la raspundere ,pe astia de fapt trebuie sa ii tragem in teapa .
223Andrada(1 aug 04:18)
Sa fim seriosi ca asta se si vrea, si anume sabotarea sudului litoralului. La fel au facut si cu "Mera Resort" ca se intoxic copiii, adica aia investesc milioane de euro, ca sa-si bata joc singuri de ei....halal tara am ajuns, nu va mai saturati hotilor
mai mult...Replica
18 feb 03:02ReplicaDE ASTĂZI INTRĂM ÎN AL 19-lea AN DE CÂND LE DĂM REPLICA!

Se spune că majoratul reprezintă cea mai importantă aniversare, care marchează trecerea de la adolescență, la...173

18 feb 02:56ReplicaUzun ȚINE cu DINȚII de șefia ABADL: „Sunt mulți care doresc funcții peste noapte“271
18 feb 00:00ReplicaÎncă un eșec de proporții: Ce se întâmplă cu hotelul de zece etaje din Portul Tomis?580
18 feb 02:56ReplicaFosta şefă a creşelor se TEME pentru VIAȚA EI: „Nu știu ce să mai fac, mă URMĂREȘTE peste tot!“

Cezara Popescu, fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, actualmente...581

18 feb 00:00ReplicaPrimăria Techirghiol amenajează o grădină publică. Vezi cine a câștigat contractul129
18 feb 02:56Replica„ISTORIA PENALĂ“ a unui CONSTĂNȚEAN în ANGLIA: JAF, AGRESIUNE SEXUALĂ și PIETON MORT!223
18 feb 02:57ReplicaSPIRITE ÎNCINSE AIUREA? O școală de șoferi „ȚIPĂ“, dar examenele se desfășoară în condiții normale...

Demararea construcţiei celor două blocuri pe terenul din zona Halta Traian a nemulţumit proprietarii şcolilor de...268

18 feb 00:00ReplicaMare ți-e GRĂDINA! Persoană din Eforie, stoarsă de BANI de o femeie care spunea că e POLIȚISTĂ!346
18 feb 00:00ReplicaÎncep lucrările la blocul cu 8 etaje din zona Centrului de Scafandri177
18 feb 00:00ReplicaPeste 500 de școli din Constanța NU au AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu

La nivel național, au fost efectuate sute de controale pentru a verifica situația autorizațiilor de securitate la...124

18 feb 00:00ReplicaSenatorul Moga NU se lasă: Când vom avea un nou spital militar la Constanța?248
18 feb 00:00ReplicaCEA MAI GREA IARNĂ înregistrată la Constanța: coduri roșii de vreme rea!1564
Vremea
2.3°2.3° - 4.1° marţi, 18 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 90%
Vânt: 4.53 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 feb 00:00SportTunisianca Ons Jabeur va fi adversara Simonei Halep în optimi la Dubai (WTA)

Jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur va fi adversara româncei Simona Halep în optimile de finală ale turneului...91

18 feb 00:00SportHERMANNSTADT - ASTRA 2-2

Hermannstadt și Astra au terminat la egalitate, scor 2-2. Giurgiuvenii tremură și în ultima etapă pentru...101

18 feb 00:00SportHalep şi Goerges, învinse fără drept de apel la dublu, în turneul de la Dubai (WTA)

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Simona Halep şi germanca Julia Goerges a fost învinsă fără...98

18 feb 00:00SportUEFA va distribui peste un milion de bilete mobile la EURO 2020 prin intermediul telefoanelor suporterilor

Pentru cele 51 de meciuri ale EURO 2020 care se vor disputa în 12 oraşe europene, UEFA va distribui în premieră...88

Local
18 feb 00:00LocalPrimăria Constanța, anunț în atenția operatorilor economici care comercializează mărțișoare

Operatorii economici care sunt interesați să comercializeze mărțișoare, felicitări și cadouri specifice încă...122

18 feb 00:00LocalAcțiune de donare de sânge în Eforie Sud

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Biserica ,,Nașterea Sf Ioan Botezătorul” organizează...90

18 feb 00:00LocalAproape 30 de cazuri de gripă confirmate, în ultima săptămână, la Constanța

În ultima săptămână, medicii din cadrul UPU au diagnosticat 29 cazuri gripă sezonieră, 63 cazuri infecții ale...145

18 feb 00:00LocalISJ Constanța, preocupat de promovarea continuă a învățământului profesional și dual

În perioada imediat următoare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza un calendar de activități...154

18 feb 00:00LocalMarfă contrafăcută în Târgul Duminical

Jandarmii au surprins, în Constanţa, două persoane care doreau să vândă fără a îndeplini condiţiile prevăzute...87

18 feb 00:00LocalConstănțean SUPĂRAT că a pierdut toți banii la o sală de jocuri: SCANDAL pe STRADĂ!

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile, sâmbătă, 15 februarie a.c., ora 22.30, care se afla în...85

18 feb 00:00LocalElevii constănțeni au mers la școală cu autobuzele școlare

Zeci de copii au mers în această dimineață cu autobuzele școlare la unitățile de învățământ. Conduși de...259

18 feb 00:00LocalRAZII. Șoferi BEȚI, fără permis și DROGAȚI pe drumurile constănțene

Polițiștii rutieri s-au aflat, și weekend-ul acesta, pe drumurile constănțene. Cua ceastă ocazie,a u depistat în...90

18 feb 00:00LocalBunuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 305 articole vestimentare și de marochinărie,...151

18 feb 00:00LocalMotorină transportată fără documente legale, ascunsă într-un autocar, DEPISTATĂ la Băneasa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au depistat un cetăţean român care...92

Politică
18 feb 00:00PoliticăOrban: Plafonarea indemnizaţiei pentru demnitari - economie estimată la peste 1,2 miliarde lei

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat luni că, potrivit estimărilor, plafonarea indemnizaţiei...86

18 feb 00:00PoliticăIohannis: PNDL trebuie regândit, nicidecum desfiinţat

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) trebuie regândit, nu desfiinţat, a subliniat luni preşedintele Klaus...85

18 feb 00:00PoliticăMarcel Vela - aviz negativ pentru funcţia de ministru al Internelor

Marcel Vela a primit luni aviz negativ pentru funcţia de ministru al Internelor din partea comisiilor parlamentare de...79

18 feb 00:00PoliticăOrban: Plata persoanelor cu dizabilităţi, preluată integral la bugetul de stat, dacă vor exista resurse financiare

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat că plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi va fi...83

18 feb 00:00PoliticăNicolae Ciucă - aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării

Nicolae Ciucă a primit, luni, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale din partea comisiilor...82

18 feb 00:00PoliticăFlorin Cîţu - aviz negativ pentru portofoliul de ministru al Finanţelor Publice

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a primit luni aviz...80

18 feb 00:00PoliticăOrban: Alegerile locale vor avea loc cel mai probabil pe data de 14 iunie

Prim-ministrul interimar, Ludovic Orban, a declarat luni că alegerile locale vor avea loc cel mai probabil pe data de...92

18 feb 00:00PoliticăCostel Alexe a primit aviz negativ pentru un nou mandat de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, luni, renominalizarea lui Costel Alexe pentru...82

18 feb 00:00PoliticăOrban despre citarea celor doi procurori de către SIIJ: Un motiv în plus să desfiinţăm Secţia specială

Citarea a doi procurori din cadrul CSM pentru audieri la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie...81

18 feb 00:00PoliticăOrban despre o eventuală alianţă PSD - Pro România: Niciodată Ponta nu a fost altceva decât un pesedist

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a afirmat luni cu privire la o eventuală alianţă PSD - Pro România că...83

Monden
18 feb 00:00MondenPrima imagine cu Daniela Crudu după ce a fost bătută de iubit. „Am trecut cu bine peste incident“

Daniela Crudu a fost titlul principal al ziarelor din România în ultimele zile, dar din păcate, nu pentru un motiv...84

18 feb 00:00MondenDana Rogoz, nominalizată la Premiile Gopo. Când sunt „Oscarurile românești“

Filmul „Mo”, regizat de Radu Dragomir (53 de ani), are şase nominalizări la Premiile Gopo (TNB, 24 martie), iar...82

18 feb 00:00MondenOana Roman, atac dur la adresa Irinei Rimes: „E o incultă, nu o duce capul“

Oana Roman are cuvinte grele pentru artista care face furori la radio cu piese precum «Poem»,« Bolnavi Amândoi» sau...96

18 feb 00:00MondenDJ Wanda, cadou inedit de Valentine’s Day. A primit o vacanță la Polul Nord

DJ Wanda și soțul ei au sărbătorit anul acesta primul Valentine’s Day în calitate de soț și soție. Cu această...85

18 feb 00:00MondenElton John a întrerupt brusc un concert pe care-l susţinea la Auckland din cauza unei pneumonii

Elton John a întrerupt brusc un concert pe care îl susţinea în Noua Zeelandă în cadrul turneului său mondial şi...75

18 feb 00:00MondenMiss Germania 2020 este mamă, antreprenoare şi are 35 de ani

Leonie Charlotte von Hase, o femeie de 35 de ani, mamă şi antreprenoare, a fost aleasă duminică Miss Germania 2020,...92

18 feb 00:00MondenSinuciderea unei celebre prezentatoare TV generează solicitări privind înăsprirea regulamentelor media din Marea Britanie

Sinuciderea jurnalistei Caroline Flack, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din Marea Britanie, a determinat...82

18 feb 00:00Monden„Sonic the Hedgehog“ s-a instalat confortabil pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Sfidând pronosticurile, filmul de aventuri "Sonic the Hedgehog" s-a instalat confortabil pe prima poziţie a...76

18 feb 00:00MondenWoody Harrelson va interpreta rolul antagonistului în filmul "Venom 2"

Woody Harrelson va debuta în universul cinematic dedicat supereroilor Marvel cu rolul antagonistului din "Venom 2",...84

18 feb 00:00MondenLewis Capaldi şi Stormzy, marii favoriţi ai galei Brit Awards 2020

Premiile Brit, decernate de Industria Fonografică Britanică pentru prima dată în 1977, vor fi atribuite în acest an...81

Mapamond
18 feb 00:00MapamondUE va condiţiona accesul la finanţare de respectarea statului de drept

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene vor condiţiona accesul la finanţare în bugetul UE pentru...84

18 feb 00:00MapamondSUA: Protestatare topless au luat cu asalt scena în timp ce Bernie Sanders se afla în campanie în Nevada

Trei protestatare au luat cu asalt scena şi şi-au dat jos tricourile în timp ce senatorul democrat Bernie Sanders se...77

18 feb 00:00MapamondBelgia suspendă cererea de extrădare a Spaniei care îi vizează pe Carles Puigdemont şi Toni Comin

Belgia nu îi va preda Spaniei pe separatiştii catalani Carles Puigdemont şi Toni Comin înainte ca Parlamentul...83

18 feb 00:00MapamondUE promite 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia post-cutremur a Albaniei

Uniunea Europeană a promis 100 de milioane de euro la o conferinţă a donatorilor pe care a organizat-o luni la...91

18 feb 00:00MapamondCoronavirus - Bilanţul a crescut la 1.770 de morţi în China; evoluţia epidedemiei, ''imposibil de prevăzut''

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a crescut luni la 1.770 de morţi în China continentală, potrivit cifrelor...82

18 feb 00:00MapamondChina cere foştilor bolnavi de coronavirus să doneze eşantioane de plasmă

Autorităţile chineze din domeniul sănătăţii au cerut luni persoanelor vindecate de coronavirus să doneze sânge,...91

18 feb 00:00MapamondPasagerii vasului de croazieră Westerdam, căutaţi după confirmarea unei infecţii cu coronavirus

Operatorul vasului american de croazieră Westerdam încearcă în prezent să-i găsească pe cei peste o mie de...84

18 feb 00:00MapamondAtac asupra unei moschei în Norvegia: Suspectul, inculpat pentru 'omucidere' şi 'act terorist'

Parchetul norvegian l-a inculpat luni pentru 'omucidere' şi 'act terorist' pe autorul unui atac armat într-o moschee...84

18 feb 00:00MapamondCazul Griveaux în Franţa: Piotr Pavlenski şi prietena sa, în arest preventiv

Artistul rus Piotr Pavlenski şi prietena sa au fost plasaţi în arest preventiv în cadrul anchetei cu privire la...83

18 feb 00:00MapamondCoronavirus: Un avion cu cetăţeni americani evacuaţi de pe un vas de croazieră din Japonia a aterizat în SUA

Primul avion cu cetăţeni americani evacuaţi de pe vasul de croazieră Diamond Princess, în carantină în largul...87

Sănătate
18 feb 00:00SănătateCoronavirus: noi informații esențiale

Coronavirusul a devenit o problemă de sănătate globală pentru că favorizează apariția infecțiilor severe ale...78

18 feb 00:00SănătateSTUDIU: Traiul în zone aglomerate crește riscul de boli neurologice

Locuirea în apropierea străzilor aglomerate sau a autostrăzilor crește riscul de demență, Parkinson, Alzheimer și...80

18 feb 00:00SănătateCum să mănânci sănătos atunci când nu ai timp: 4 sfaturi utile

Foarte multă lume îmi spune, și pe bună dreptate, că alimentația sănătoasă necesită foarte mult timp. Și...81

18 feb 00:00SănătateRăgușeala: ce afecțiuni poate indica

Răgușeala sau disfonia apare de regulă în suferințele laringiene, care implică și corzile vocale, dar și într-o...81

18 feb 00:00SănătateManagementul toxicității cutanate asociate inhibitorilor EGFR

Toxicitățile cutanate asociate inhibitorilor EGFR (receptorilor factorului de creștere endotelial) reprezintă unele...83

18 feb 00:00SănătateAnestezia dentară: tipuri, avantaje, riscuri, contraindicații

Pentru anumite proceduri dentare e nevoie de anestezie, locală sau generală. Cum se face anestezia, de câte feluri...83

18 feb 00:00SănătateBilanț sinistru: Coronavirusul a ucis sute de persoane într-o singură zi! Numărul persoanelor infectate crește alarmant

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1.775, iar numărul persoanelor infectate a depăşit...75

18 feb 00:00SănătateFrica de coronavirus duce la reacţii incredibile: De ce tratament a avut parte un bărbat din partea familiei

Frica de coronavirus duce la reacţii incredibile! Un bărbat din Satu Mare nu a fost lăsat de familie să intre în...79

18 feb 16:46SănătateS-a dovedit științific. Ceaiul care îți poate prelungi viața

Ceaiul de mușețel îți poate prelungi viața, potrivit unor noi studii. S-a demonstrat că acest tip de ceai scade...86

18 feb 00:00SănătateRemediul natural pentru steatoza hepatică - Legumele care conțin substanța-medicament

Cercetătorii au descoperit că un compus natural, care se găsește în anumite legume, poata trata și preveni...93