rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Calvar cu repetiţie! Încă o restricţie de circulaţie

VĂ BATEŢI JOC? Firma care cică repară Podul Agigea NU MAI MIŞCĂ UN PAI!

Podul Agigea „gâfâie”, de 6 ani de zile, sub povara incompetenţei autorităţilor care nu au reuşit, nici până la această dată, să îl repare şi să îi redea fluiditatea de odinioară. În continuare, pe pod se circulă cu restricţii, cu benzi sugrumate de separatoarele de drum care te obligă să rulezi cu maximă atenţie, iar dacă nu cunoşti ruta alternativă, ai şansa ca la final de săptămână să te nimereşti în ambuteiaje care îţi consumă nervii, combustibilul şi timpul!

Compania de Drumuri a anunţat că se prelungesc restricţiile pe podul de la Agigea (cel vechi), iar situaţia a devenit „obişnuită” pe timpul verii, atunci când pe litoral sosesc turiştii. În aceste momente, traficul devine cumplit, iar cu această ocazie nu putem să nu ne reamintim că podul a fost poriectat în 1980 de 15 specialişti, iar construcţia lui a durat 3 ani şi ceva! În urmă cu câţiva ani, s-a constatat că, din cauza traficului tot mai intens şi consistent (număr tot mai mare de maşini), hobanele podului (firele de susţinere) au început să cedeze.

Specialiştii „lui peşte” ai momentului au găsit însă de cuviinţă să asfalteze în mai multe rânduri, îngreunând şi mai mult traficul, pentru ca apoi să decoperteze, apoi să pună luminiţe pe pod (pentru decor!), iar ulterior, în disperare de cauză, să constituie comisii de analiză a situaţiei, să restricţioneze traficul şi să toace bani cu nemiluita! De 6 ani, un constructor se chinuie să repare ce parcă nu mai poate fi reparat (sau poate nici nu e necesar, ori, varianta doi: mai bine construim un alt pod!).

De dată recentă, constructorul care ne anunţa, de câteva sezoane încoace, prin intermediul Companiei Naţionale de Drumuri, că a mai cedat o hobană, a mai fost înlocuită alta etc., şi-a strâns „sculele” şi a plecat, după cum se poate observa cu ochiul liber. Chestionat pe acest subiect, primarul din Agigea, Cristian Cârjaliu, a declarat că, din câte a auzit, constructorul nu mai mişcă un pai la pod fiindcă... nu ar mai fi fost plătit! Însă, a adăugat edilul, pentru că situaţia a devenit insuportabilă, a transmis adrese în atenţia Ministerului Transporturilor, dar şi a Preşedinţiei României! (click pe documente!)

Cât costă, cine face lucrarea şi când ar trebui să fie gata

Amintim că, în vara lui 2012 s-a luat decizia de punere în siguranţă a podului hobanat, în două etape. Prima, montarea de hobane provizorii, în acest sens fiind necesară realizarea unui colier metalic, de 40 tone greutate, în jurul pilonului, la partea superioară a acestuia. De acest colier s-au fixat hobanele provizorii. Etapa a doua presupune schimbarea hobanelor existente. Valoarea finală a contractului ar putea ajunge la 11-12 milioane euro, cu schimbarea hobanelor. Ultimul termen avansat de CNADNR pentru terminarea lucrărilor este luna aprilie 2017. Contractul pentru repararea podului a fost semnat în octombrie 2010 cu firma austriacă Bilfinger Berger Baugesellschaft şi avea o valoare de 3,8 milioane euro. Podul Agigea este parte a unui lot de poduri dunărene ce ar fi trebuit reparate cu ajutorul unui împrumut BEI.

Anunţ de ultim moment: încă o restricţie; iată rutele ocolitoare

Între timp, s-a anunţat o nouă restricție pe podul de la Agigea! Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunțat că până la data de 01.09.2016 se va menține măsura de restricţionare a circulaţiei autovehiculelor cu MTMA ≥ 5 tone pe podul de la Agigea, situat pe DN 39 la poziția kilometrică 8+988, fiind permis exclusiv traficul autovehiculelor destinate transportului de persoane şi a celor cu regim de circulaţie prioritară , atunci cand se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Precizăm că traficul rutier se va desfăşura pe benzile centrale ale podului, iar viteza de deplasare va fi limitată la 50 km/h.

Pe perioada adoptării măsurii de restricţionare a circulaţiei, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată superioară limitei de 5 tone vor utiliza variantele ocolitoare precizate mai jos. Pentru relaţia Bucureşti – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur: A2 (Bucureşti – Constanţa – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) – DJ 391 (Cobadin – Mereni - Topraisar)– DN 38 (Topraisar - Agigea) – DN 39 (Agigea - Mangalia) şi retur. Pentru relaţia Hârsova (DN 2A) – Tulcea (DN 22) – Port Constanţa Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia şi retur: A4 (nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2) –A2 (nod rutier A4 cu A2 – Nod rutier Medgidia) – DJ 381 (Nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus) – DN 3 (Ciocârlia de Sus - Cobadin) – DJ 391 (Cobadin – Mereni - Topraisar) – DN 38 (Topraisar - Agigea) – DN 39 (Agigea - Mangalia) şi retur. Conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată superioară limitei de 5 tone, care au ca destinaţie finală Portul Constanţa, vor putea utiliza şi variantele ocolitoare indicate mai jos, ca urmare a deschiderii circulaţiei pe noul pod rutier al Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Pentru relaţia Bucuresti – Port Constanţa Sud şi retur, traficul rutier se va desfăşura pe următoarea rută ocolitoare: A2 (Bucureşti – Constanţa) – nod rutier A4 - intrare Port Agigea - Constanţa Sud (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunare - Marea Neagra) - Poarta 10 bis (Port Constanţa); Pentru relaţia Hârşova (DN 2A) – Port Constanţa Sud şi retur, traseul de ocolire va fi A4 (nod rutier Ovidiu – Nod rutier A4 cu A2) – A4 - intrare Port Agigea (pe noul pod rutier, la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagra) - Poarta 10 bis (Port Constanţa Sud); Pentru relaţia Mangalia - Port Constanţa şi retur, traseul de ocolire va fi Mangalia - DN 39 - Agigea - intersecţie DN 39 cu DN 39A - DN 39A - intrare Port Constanţa. Menţionam că restricţiile de circulaţie sunt determinate de lucrările de reabilitare a podului de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, situat pe DN 39, la km 8+988.

Alexandra ANTON, Diana NEAŢĂ

luni, 1 august 201626014
Comentarii

00valentina(2 aug 17:52)
Discutand cu cineva despre problemele de trafic in legatura cu podul de la Agigea,mi-a dat urmatoare replica:Daca traia Ceausescu,era reparet de mult acest pod! Cei care se ocupa acum de consolidatea lui,incaseaza doar banii si nu fac nimic concret! Dupa cum se vede,nimanui nu-i pasa,sincer cred ca ar trebui sa intervina chiar presedintele tarii deoarece situatia tergiverseaza de multi ani!
19Moromete(1 aug 21:09)
Dusi in fata plutonului de executie!Astia ca sa pape bani ar fi in stare sa faca podul de-a lungul apei.Asta inseamna sa faci lucruri pe bani publici cand stii ca politicul iti acopera spatele!
01sieuhop(1 aug 21:02)
dezinteres,incapabili cu mare incapacitate de a lua hotarari pentru ?...cetateni ... alta facatura a CANDR ...cred ca nici nu s-a luat in calcul fluxul de masini ...strigator la cer... pana la urma cine mama naibi este ..persoana responsabila nominal pentru aceasta mizerie? schimbati pana ajunge unul care vrea sa faca ceva...
02ptr Romania mea(1 aug 18:37)
Nu generaliza.Daca tu te consideri un cretin, probabil ca asta e realitatea.Si sigur esti un cretin si un sclav.Si eu sunt unul care trece zilnic pe podul Agigea dar nu consider toti romanii cretini, ci doar fosta conducere a tarii si judetului au fost hoti ordinari.Cei ce generalizeaza sunt fosti activisti sau frustati ca nu au avut ocazia sa fure si ei ceva
03interese(1 aug 18:03)
Nu se vrea, mamaia e fruntea, interese mari, sudul littoralului sa mai astepte turisti dupa ce se umple mamaia
03zica(1 aug 17:36)
Razboi psihotronic instalat intre agigea eforie sud.
01Traian si Decebal(1 aug 16:52)
Bai praduitorilor stiti in cat timp a construit Apolodor podul de peste Dunare? 2ani.Jigodiilor.
01Niste nemernici(1 aug 16:42)
De vina sant autoritatile in loc sa-l darame si sa faca altul nou caci cat au cheltuit pana acum face trei poduri si iera gata de multa vreme, ei spala bani fara nr. stiind ca la noi nimeni nu este tras la raspundere !
05Sa vina DNA la pod(1 aug 15:54)
Sa vina DNA-ul la podul din agigea. Nu se poate atata hotie si nesimtire. Milioane de euro s-au furat cu podu asta de atatia ani!
00Recomandare SPR(1 aug 15:41)
Inchideti A2 tronsonul Cernavoda-ConstantA in intervalul orar 06:00-18:00! Recomandati-le fortat rute ocolitoare pentru sudul litoralului prin Negru Voda si pentru Mamaia pe drumul vechi DN22C. Alta varianta ar fi sa restrictionati autostrada la o singura banda de la Medgidia pana la Agigea. Multumim!
23Pt.@Andrada(1 aug 15:38)
Nu este actionara, este de la PR, bubuie internetul de ce pb sunt cu toxinfectiile alimentare de la Mera si ei posteaza peste tot ca este sabotat investitorul. Care investitor? Ala de a pus 4 stele pe un hotel care din punctul de vedere al suprafetei camerei nu se califica nici pentru 3 stele? Ala de-l dore'n bracinari de legi , de propriii turisti si de vecini si lucreaza in plin sezon la constructiile neterminate care nu ar fi trebuit deschise? La cum gestioneaza astia business-ul ma mir cumplit ca nu au aparut inca probleme de la cloaca numita piscina care este un coctail toxic.
21Ptr andrada(1 aug 15:11)
In crea ce priveste Mera Resort taci din gura. Sunt in echipaj de urgenta si 2 seri la rand am tot carat copii inclusiv personal de al dvs la Spital Mangalia dupa consumul de pizza si peste
02ing.(1 aug 14:44)
si stie cineva de ce cedeaza acele hobane? pentru ca niste idioti au decis sa puna luminite pe tot podul si electricitatea impreuna cu apa au corodat. Ulterior au fost schimbate dar amplasate in alta parte, cum nimeni nu a fost in stare sa calculeze incarcarile exercitate de structura podului au inceput sa cedeze si alea..
04Stefan(1 aug 14:44)
Romania puli,sa va fut in gura de parlamentari rupti in cur. Si slugile astea cu asfaltul nu stiu decat sa fure. Nu va mai ajung bani cateilor
07nume(1 aug 13:53)
nu isi bat joc, isi bat pula de toata Romania
03Aglomeratie infernala(1 aug 13:28)
Draga redactie, trimiteti reporterii sa vada infernul traficului din Romania. De la Eforie sud, pana la intrarea pe autostrada si din Lazu pina la iesirea din Eforie nord e jale mareeee!
05Jackson(1 aug 13:14)
Va agitati degeaba , am curaj sa fac pariu ca si la anul pe vremea asta situatia va fi aceeasi ! Vara se contesta licitatiile si iarna nu se poate lucra......Curat murdar coane' Fanica
03fani(1 aug 12:29)
Cine a aprobat turnarea stratului de asfalt ingreunanad podul cu cel putin 300 de tone precis are doctorat plagiat sau diploma cumparata ! Nu veti auzi de el pentru simplu motiv ca si procurorii asteapta o catastrofa sau un denuntator!
02nea hopa mitica(1 aug 12:03)
nu mai strigati atata ca strigati degeaba....firma e in proces cu MAI ul....mai dureaza vreo 3 ani pana castiga altii licitatia ptr lucrare....deci 2020 se apuca si ei de reabilitare
12Nea Mitica(1 aug 11:48)
Are dreptate Alexe. Podul de la Agigea trebuie musai mutat in Constanta, ca sa se ocupe primarul Fagadau de reparatia lui! Trezeste-te Alexe si tu baiete, nu mai bate campii, fa-te si tu util!
010Mihai(1 aug 10:45)
NU MAI LUCREAZA NIMENI LA ACEL POD DE MAI BINE DE UN AN.... CHIAR NIMENI NU VEDE MACARAUA ACEEA CARE STA TOT DE ATATA TIMP DEGEABA SI CINEVA ISI TRAGE NISTE BANI MULTI PE TREABA ASTA?????
04gigi(1 aug 10:39)
doar vorbe ..... noi ne agitam si ne crapa capul si ei huzuresc pe baniiiiiii .
26Alexe(1 aug 10:17)
De 10 ani , in fiecare vara avem aceasta situatie. Culme , nimeni nu lucreaza! Fagadau, trezeste-te si tu baiete si fa ceva si pentru orasul asta!
26Romania mea(1 aug 10:08)
O tara de cretini, care-si merita soarta. Sa nu va para rau ca suntem o tara de sclavi incompetenti, dar asta suntem. Niste lasi care ne plangem tot timpul dar ne lasam calcati in picioare. Traiasca DNA, SRI...si nu in ultimul rand ambasada SUA
17cico(1 aug 10:01)
Daca angajau chinezi ieseau pe plus cu banii si timpul. Aia sunt ieftini si buni. Termina o lucrare intr-o luna si de calitate buna...vai de tara noastra. Pana nu se intampla o nenorocire acel pod nu va avea parte de o reabilitare. Stau la 800m de pod si stiu foarte bine cum stau lucrurile. De ce nu se anunta ca podul nu mai rezista? A da...motivul: sa nu sperie oamenii...mai bine mor cativa ca asa e la noi.
218justitiarul(1 aug 09:45)
de 4 ani CNADR isi bate joc de noi. pentru 13 lei taxa pod cernavoda te sanctioneaza imediat. sau pentru rovonieta. dar pentru motoarele masinilor fierte la 50 grade, timpul pierdut si starea de insuficienta respiratorie dobandite asteptand la cozile interminabile de la pod cine raspunde. Solicitam ca politia si parchetul sa declanseze o ancheta cu privire la persoana care a deciz punerea unuyi covor de asfalt de 15 cm pe sensul de mers catre mangalia, covor care a afecrtat structura podului. acesta este motivul real si nimeni nu cerceteaza. inlaturati acest covor si posul isi vca reveni
15& Andrada(1 aug 09:13)
Esti actionara la Mera ? Ce treaba are podul unde evident este o bataie de joc inacceptabila si unde persoanele vinovate ar trebui sa plateasca astfel incat neam de neamul lor sa nu-si mai permita asa ceva, cu Mera, unde este o spoiala evidenta. Sunt atat de prosti incat dupa ce ca nu au reparat fatada o mai si lumineaza noaptea de arata horror. Nici macar balustrazile de la balcoane nu au fost in stare sa le schimbe, sunt tot fiarele comuniste prost vopsite iar piscina nu mai vb, un ciment peste care au pus un linoleum de proasta calitate, astia-s investitorii lu' peste care intoxica turisti
010Liviu(1 aug 09:12)
Totusi podul asta chiar daca pare ciudat, este un obiectiv de importanta strategica. In consecinta,daca se vrea,poate fi inclus intr-un regim special in privinta repararii serioase,chiar cu desemnarea clara a celor care sunt cu adevarat apti ,competenti sa faca asta foarte bine,lasand la o parte porcaria aia cu tot felul de licitatii si asa dubioase si manarite,dar cu aparente de transparenta. Deocamdata se vede ca ,,de sus'' sunt ordine clare, de reducere a tarii la nimic,la pustiu,la moloz si totul se executa cu succes. Se vede clar.
110Dancu(1 aug 09:08)
Tunul de 500 mii euro,cu luminitele l-a dat jigodia aia Jean Paul Tucan...Restrictiile sunt bine venite, ptr ca la o incarcare maxima, acele hobane nu mai rezista.
39ceausescu(1 aug 08:46)
nu puteti vopsi ce am construit eu !
16Au gasit solutia cea mai...(1 aug 08:45)
Capetele patrate de la C.J. C-ta au gasit splutia cea mai ieftina : Au mobilizat toti agentii de la Politia Rutiera la Podul Agigea , aia dau din brate ca nebunii si nu ajuta cu nimic , dar masuta a fost luata ca Sefii sa se acopere si sa-si pastreze functiile caldute !...
010klaus(1 aug 08:41)
Mai asteptati 15-20 de ani pana o sa am guvernul meu
015ciudat(1 aug 08:36)
Cred ca asa ceva se face in mod intentionat.
018Ctean(1 aug 06:08)
Pai ce nu este in neregula totul in tara asta este o bataie de joc pentru ca nu exista trasul la raspundere ,pe astia de fapt trebuie sa ii tragem in teapa .
223Andrada(1 aug 04:18)
Sa fim seriosi ca asta se si vrea, si anume sabotarea sudului litoralului. La fel au facut si cu "Mera Resort" ca se intoxic copiii, adica aia investesc milioane de euro, ca sa-si bata joc singuri de ei....halal tara am ajuns, nu va mai saturati hotilor
mai mult...Replica
26 apr 08:58ReplicaFosta şefă a creşelor și-a RECUPERAT COPILUL! Tatăl încă este căutat de polițiști

Cezara Popescu, fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, actualmente...348

26 apr 00:00ReplicaÎncă un contract pentru cafengiul Primăriei Constanţa: 830.400 de cafele în cluburile pensionarilor2420
26 apr 09:11ReplicaBĂTAIE la COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC, din cauza unui schimb de replici! Un ELEV a fost CONDAMNAT827
26 apr 22:34ReplicaFăgădău îi ceartă pe cei care îl critică: ‘Până una alta sunt primarul municipiului Constanţa, generez proiecte şi îmi asum!’

Consilierii locali constănțeni au votat, în ședința ordinară de joi, 25 aprilie a.c., bugetul local pe anul 2019...1084

26 apr 00:00ReplicaCONDAMNARE în dosarul militarului accidentat MORTAL: a rămas sub maşină şi a fost TÂRÂT!644
26 apr 00:00ReplicaCompletul de 3 judecători al Curţii Supreme, CONTESTAT de Nicuşor Constantinescu. Cererea a fost anulată dintr-un motiv incredibil696
26 apr 00:00ReplicaMinisterul Economiei, în conflict cu THR Marea Neagră. Mărul discordiei... 900 de lei!

Până la data de 31 decembrie 2016, portofoliul Ministerului Economiei, administrat prin Departamentul pentru...276

26 apr 00:00ReplicaTaxe şi impozite mai mari, cu votul unui consilier PNL ce urmează să fie exclus din partid!693
26 apr 00:00ReplicaAccidente rutiere, deşeuri şi lăzi cu bere împrăştiate pe A2!558
26 apr 00:43ReplicaCiprian Marica, prezent la şedinţa în care consilierii municipali au aprobat preluarea stadionului de rugby

Şedinţă de Consiliu Local furtunoasă, joi, 25 aprilie. Au fost dezbătute taxele şi impozitele aferente anului...1144

26 apr 01:02ReplicaPrimarul municipiului Constanța nu mai vrea construcții de noi biserici, ci dorește să finalizele construcțiie deja începute. VIDEO611
26 apr 22:14ReplicaPoliția Locală va „păzi” mașinile de gunoi din Constanța!970
Vremea
19.3°9.8° - 19.3° vineri, 26 aprilie 2019
nori împrăștiațiUmiditate: 44%
Vânt: 5.82 m/s din SE
Presiune: 1021.71 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 apr 00:00SportViitorul - CSU Craiova 2-0 (2-1 în tur). Ianis Hagi duce Viitorul în prima finală de Cupă din istorie

Viitorul a câștigat și manșa retur cu CSU Craiova, scor 2-0 (2-1 în tur), și va înfrunta Astra Giurgiu în finala...252

26 apr 00:00SportRomânia are medalie asigurată la Campionatul Mondial de tenis de masă! E prima după 19 ani

Românul Ovidiu Ionescu (29 de ani) și spaniolul Alvaro Robles (27 de ani) au bronzul asigurat la Campionatele Mondiale...165

26 apr 00:00SportDistanța dintre Naomi Osaka și Halep s-a dublat! Simona e la un singur meci de pierderea poziției secunde

Japoneza Naomi Osaka (21 de ani, 1 WTA) a trecut de taiwaneza Su-Wei Hsieh (33 de ani, 24 WTA) în „optimile” de la...176

26 apr 00:00SportImaginile săptămânii! Gigi Becali a ieșit pe stradă cu doi saci de bani de la bancă

Gigi Becali e unul dintre cele mai notorii personaje din România. Patronul celor de la FCSB a fost surprins de...401

Local
26 apr 01:01LocalDacă vedeți această femeie din Ovidiu, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia Veronicăi Benchea - Codori, în vârstă de 51 de ani, din...464

26 apr 01:05LocalMeniu special de Paşte pentru pacienţii din Spitalulul Judeţean

Este o tradiţie pentru bolnavii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa ca, în prima zi de Paşte,...310

26 apr 01:16LocalUn nou loc de joacă în Constanţa!

Prichindeii de pe aleea Stejarului se vor putea juca în curând în spațiu destinat lor. Zilele acestea se lucrează...323

26 apr 01:09LocalBărbat de 75 de ani, PRINS BEAT la volan!

Poliţişti din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar, pe 24 aprilie a.c., în jurul orei 20.30, au depistat un bărbat,...337

26 apr 01:08LocalPERICOLE pe șosele, în Săptămâna Mare: concurs de șoferi sub influența alcoolului

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu, la data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, au...262

26 apr 01:11LocalPERCHEZIȚII în Constanța la domiciliile unor bărbați acuzați de FURT!

Oamenii legii din Constanța au efectuat trei percheziții domiciliare într-un dosar de furt. Totul a plecat de la...702

26 apr 01:15LocalTânăr din Ovidiu, condamnat pentru furturi!

Polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu, la data de 24 aprilie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă de...643

26 apr 01:15LocalMai multe parcări cu plata prin SMS, în Constanța și Mamaia

În această săptămână, mai multe parcări din stațiunea Mamaia și Constanța care înainte erau deservite de...406

26 apr 00:58LocalSerie de accidente rutiere în Constanța, în Joia Mare!

...2052

26 apr 00:57LocalAccident rutier la Midia din pricina unui șofer care avea AMEȚELI!

Un accident rutier a avut loc joi dimineața, 25 aprilie, pe DJ 226, în zona Midia. Conform primelor informații, unui...3844

Politică
26 apr 00:45PoliticăTAXE şi IMPOZITE MAI MARI PENTRU CONSTANŢA, în 2020! Făgădău explică motivele creşterilor!

Constănțenii vor plăti, din 2020, taxe și impozite mai mari. Proiectul de hotărâre a fost adotat de Consiliul...466

26 apr 01:06PoliticăIohannis lansează acuaţii la adresa PSD: 'Cu siguranţă va încerca cu toate mijloacele să boicoteze acest referendum'

Klaus Iohannis a subliniat, joi, că PSD va încerca să boicoteze referendumul din 26 mai, șeful statului menționând...198

26 apr 01:00PoliticăDecebal Făgădău: Sper ca mai devreme sau mai târziu, municipiul Constanța să beneficieze de cele 41 de autobuze electrice. VIDEO

Primarul Municipiul Constanța a vorbit în cadrul conferinței de presă pe care a susținută după încheierea...352

26 apr 01:03PoliticăDecebal Făgădău, încrezător în ceea ce privește cea de-a patra licitație privind consolidarea CAZINOULUI. VIDEO

Consiliul Local Municipal s-a întrunit joi, 25 aprilie a.c., în ședință ordinară cu mai multe proiecte pe ordinea...223

26 apr 01:06PoliticăReacţia din Kiseleff pentru Cotroceni: PSD e de acord cu întrebările, dar referendumul pare lipsit de utilitate

PSD este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, pentru acestea existând de altfel un acord...234

26 apr 01:01PoliticăLudovic Orban acuză Guvernul că a „jefuit“ cu peste şapte miliarde de lei bugetele locale

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, estimează că administraţiile locale din România au...187

26 apr 01:07PoliticăPreşedintele Iohannis a semnat decretul privind organizarea referendumului

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul pentru organizarea unui referendum...214

26 apr 01:04PoliticăComisia Europeană ameninţă România după votul din Parlament: 'Dacă preocupările nu sunt abordate, Comisia Europeană va trebui să acţioneze rapid'

Comisia Europeană anunță că va analiza decizia luată miecuri în Parlament cu privire la codurile penale, după...387

26 apr 01:04PoliticăConsilierii din Eforie au aprobat taxele şi impozitele aferente anului 2020

...738

26 apr 01:03PoliticăProgramul Primăriei Constanța, în perioada sărbătorilor

Primăria Municipiului Constanța anunță că în perioada 26 aprilie – 1 mai a.c., activitatea instituției va fi...402

Monden
26 apr 00:00MondenMadonna, într-un outfit de budoar la 60 de ani. Unde a apărut aşa?

Are 60 de ani, dar mulţi ar spune că e nemuritoare, iar vârsta e doar un număr în cazul ei. Totuşi, cea mai...138

26 apr 00:00MondenCristian Tabără, transformare incredibilă! Prezentatorul TV este mai slab ca niciodată şi a ajuns de nerecunoscut

În urmă cu un an de zile, despre Cristian Tabără se scria că a slăbit 60 de kilograme, după ce, din cauza unor...207

26 apr 00:00MondenIlie Năstase s-a însurat a şasea oară. Prima imagine de la cununia cu Ioana Simion

Ilie Năstase (72 de ani) s-a ţinut de cuvânt şi s-a însurat cu iubita lui mai tânără, constănţeanca Ioana...203

26 apr 00:00MondenBrigitte, acces de gelozie la Ferma 2019. I-a spart tabloul Otnielei

Gelozia atinge cote maxime la Ferma 2019. Telenovela dintre Brigitte Năstase și Florin Pastramă a continuat miercuri...127

26 apr 00:00MondenȚinuta extravagantă cu care Monica Anghel și-a șocat fanii. Arată ca la 30 de ani

Ați mai văzut-o așa pe Monica Anghel? Solista și-a etalat „noua” siluetă într-o ținută extravagantă în...164

26 apr 00:00MondenAnca Serea, răspuns pentru cei care i-au criticat cea de-a șasea sarcină

Iată că visul Ancăi Serea s-a îndeplinit și, dacă vedeta mărturisea cu ceva timp în urmă că și-ar mai dori...148

26 apr 00:00MondenCe și-a făcut Nico la față pentru cel mai nou videoclip

Cu puțin înainte de Sărbătorile de Paște, Nico se pregătește intens pentru filmarea noului videoclip și a...123

26 apr 00:00MondenActorul Ken Kercheval, interpretul personajului Cliff Barnes din serialul ''Dallas'', a decedat la 83 de ani

Ken Kercheval, interpretul timp de mai mulţi ani al personajul Cliff Barnes, inamicul numărul unu al lui J.R. Ewing...125

26 apr 00:00MondenTitlul şi distribuţia următorului film din franciza "James Bond" vor fi anunţate joi

Titlul şi numele actorilor din distribuţia următorului film al francizei "James Bond" vor fi dezvăluite joi, în...118

26 apr 00:00MondenO carte doar cu emoticoane, speranţa lui Xu Bing într-un limbaj universal

'Book from the Ground' este o carte scrisă doar cu emoticoane, prin care artistul chinez Xu Bing doreşte să...121

Mapamond
26 apr 00:00MapamondAtacuri în Sri Lanka: Responsabilul cu rangul cel mai înalt din Ministerul Apărării a demisionat

Responsabilul cu rangul cel mai înalt din Ministerul Apărării din Sri Lanka a demisionat joi în urma atacurilor...122

26 apr 00:00MapamondGuvernul May vrea ca acordul cu UE privind Brexit să fie aprobat de parlament înaintea de inaugurarea noului PE

Guvernul premierului britanic Theresa May vrea ca acordul încheiat cu Uniunea Europeană privind ieşirea ţării din...115

26 apr 00:00MapamondComisarul european Vera Jourova: Politica de dreapta şi social media alimentează violenţa împotriva femeilor

Comisarul european pentru justiţie şi egalitate de gen, Vera Jourova, a afirmat miercuri într-un interviu că...121

26 apr 00:00MapamondMai puţin de 40% dintre europeni ştiu că în mai vor avea loc alegeri pentru PE

Mai puţin de 40% dintre europeni sunt la curent cu faptul că în luna mai vor avea loc alegeri pentru Parlamentul...110

26 apr 00:00MapamondSUA: Fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden şi-a anunţat intrarea în cursa pentru Casa Albă

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi-a anunţat joi în mod oficial intrarea în competiţia pentru...117

26 apr 00:00MapamondSummit Rusia-Coreea de Nord: Putin doreşte garanţii internaţionale pentru Phenian

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că liderul nord-coreean Kim Jong Un ar trebui să primească garanţii...126

26 apr 00:00MapamondŞeful Pentagonului, disculpat de orice încălcare a regulilor etice în legătură cu Boeing

Ministrul american interimar al apărării Patrick Shanahan a fost disculpat joi de orice încălcare a regulilor de...124

26 apr 00:00MapamondAtentate în Sri Lanka: Bisericile catolice, închise „până la noi ordine“

Toate bisericile din Sri Lanka vor rămâne închise şi nici o slujbă nu va fi oficiată până la ''ameliorarea...120

26 apr 00:00MapamondLideri britanici şi irlandezi au participat la funeraliile jurnalistei ucise Lyra McKee

Premierul britanic Theresa May şi omologul său irlandez Leo Varadkar au participat miercuri la înmormântarea...115

26 apr 00:00MapamondFranţa: Un lider mult mediatizat al „vestelor galbene“ se retrage

Figură emblematică a protestelor ''vestelor galbene'' în Franţa, pentru care este considerat un lider de facto, Eric...122

Sănătate
25 apr 00:00SănătateFonduri europene de 20 milioane lei pentru sănătatea şi educaţia din Tulcea

Aproape 20 de milioane de lei au fost alocaţi astăzi, 25 aprilie, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020,...143

24 apr 03:34SănătateGuvernul adoptă coplata serviciilor medicale la privat

Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ care prevede că asiguraţii care optează...452

22 apr 00:47SănătateMinistrul Sănătăţii: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi reluată campania...352

19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1798

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1481

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...1009

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1654

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4218

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2511

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7491