REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Vaccinul Comirnaty/Omicron se poate administra concomitent sau la orice interval cu alt vaccin din PNV

Vaccinul Comirnaty/Omicron se poate administra concomitent sau la orice interval cu alt vaccin din PNV

A.F. 17 decembrie 2022 | 00:00 395

Vaccinul Pfizer Omicron adaptat noilor tulpini de coronavirus se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv cu cel gripal, a informat, vineri, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

"Vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv cu vaccinul gripal", a indicat sursa citată, scrie Agerpres.

Potrivit DSPMB, vaccinul se poate administra la adulţi şi adolescenţi cu vârsta minimă de 12 ani.

Vaccinul poate fi administrat la cel puţin trei luni după cea mai recentă doză de vaccin împotriva COVID-19, respectiv la minim trei luni de la ultima doză din schema primară de vaccinare sau la minim trei luni de la administrarea unei doze de rapel (booster).

"La nivelul Municipiului Bucureşti vaccinarea cu Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se realizează în cabinetele medicilor de familie care au contract cu casele de sănătate şi în centrele de vaccinare COVID-19 din cadrul unităţilor sanitare", se arată în comunicat.

Imunizarea cu vaccinul adaptat noilor tulpini de coronavirus se face la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Pantelimon", Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan", Institutul de Pneumofitiziologie "Marius Nasta", Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La spitalul de boli infectioase unde se face acum anticovidul am facut asta vara doza a 4 a in iunie la peste 30 de grade afara si aceeasi temperatura era si in containere, dintr-o sticluta care statea pe o masuta de cine stie cate ore, scoasa de la minus 10 grade si inclin sa cred ca mi-au facut apa chioara pentru ca vaccinul si-a pierdut rapid proprietatile tinut la 30 de grade cine stie cate ore, pentru era efectiv pustiu cat am sta eu acolo; noroc ca acum este iarna, dar va trebui sa fiu atent sa aleg o zi geroasa la cati doritori mai sunt acum cu variantele astea covid usoare, sa nu fac din nou cu apa chioara
1
0
scuze Direcţia de Sănăt**e Publică a Municipiului Bucureşti a dat anuntul si nu ms; nici nu ma mai mira la cat de nesimtit s-a dovedit rafila pana acum
0
0
in decembrie 2021 cand mi-am facut doza a 3 a anticovid la spitalul militar le-am rugat pe doamenele de acolo sa-mi faca si antigripalul pe care il aveam la mine si m-au refuzat; eu bineinteles ca m-am enervat sa aud o asemenea prostie, ne-am contrat putin si a ramas ca ele; ministerul sanatatii da anuntul cu o intarziere de vreo 2 ani si oricum eu stiam ca se pot face simultan - cadrele medicale nu stiau sau in orice caz m-au refuzat categoric - ele trebuie instruite nu populatia ! un bun exemplu ca lumea asta este cu susul in jos
1
0
Ce ne intereseaza pe noi unde se face in Bucuresti? In Constanta, unde? Va spunem noi, la spitalul de infectioase de la gara!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272