REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Valeriu Gheorghiță reacționează după ce Arșinel a ajuns în spital, infectat, deși s-a vaccinat

Valeriu Gheorghiță reacționează după ce Arșinel a ajuns în spital, infectat, deși s-a vaccinat

Replica API 20 aprilie 2021 | 00:00 4997

Riscurile nu se reduc la zero după vaccinare, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheoghiţă, referitor la cazul actorului Alexandru Arşinel, internat la spital după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, la două luni după vaccinare.

Valeriu Gheoghiţă

Valeriu Gheoghiţă spune că există persoane, în mod deosebit cele vulnerabile, care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient de crescut al anticorpilor încât să fie protejate, însă chiar și în aceste cazuri riscul de complicații este semnificativ mai scăzut.

„Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deci categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecție”, precizează Valeriu Gheoghiţă, conform Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Beneficiile importante sunt față de boala simptomatică, față de complicații, față de riscul de spitalizare sau față de deces, adaugă acesta.

„Există suficiente date care arată inclusiv o reducere a infecției asimptomatice și a riscului de transmitere. Sigur că acest risc nu se reduce la zero”, afirmă Gheoghiţă.

Alexandru Arşinel şi soţia au ajuns la un spital din București în urmă cu câteva zile, după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19. Arșinel se vaccinase în urmă cu 2 luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
popandaule bine ca i vaccinata daca nu era poate merlea daca te vaccinezi nu inseamna ca nu te mai infectezi inseamna ca raspandesti boala extrem de rar si nu mori adica nu faci forma grava
2
0
si ce crede balbaitul ca numai arsinel a patit pocinogul,uite si nevasta mea rapelata si rasvaccinata a patit aceeasi tarasenie,vaginarea este precum irigatia fara ploaie
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108