REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

VERDICT în dosarul MAȘINII vândute FĂRĂ a i se ACHITA RATELE

VERDICT în dosarul MAȘINII vândute FĂRĂ a i se ACHITA RATELE

Replica API 13 aprilie 2021 | 13:34 2448

Decizie definitivă în dosarul în care o constănțeancă a vândut o mașină luată în leasing din Danemarca, fără să achite ratele. Pe 9 aprilie s-a judecat apelul, iar judecătorii au înlăturat măsura confiscării cu privire la suma de 5.500 euro, servind la despăgubirea persoanei vătămate și au anulat procesul de vânzare - cumpărare.

A vândut maşina fără să achite toate ratele

O constănțeancă a fost condamnată pentru falsul în înscrisuri sub semnătură privată, fiind vorba de o amendă penală. Femeia a vândut un autovehicul pe care îl luase în leasing din Danemarca, fără a achita ratele. Inculpata a locuit o perioadă în Danemarca și a încheiat un contract de finanțare cu societatea Finance Peugeot, prin intermediul căreia a achiziţionat, în rate, autoturismul marca Peugeot, model 208. Conform clauzelor acestui contract, inculpata nu avea un drept de dispoziție asupra bunului. Cu toate acestea, femeia nu a achitat toate ratele către instituția financiară, a adus autoturismul sus menționat în România, având cele două chei de contact și certificatul de înmatriculare.

A încheiat un contract fictiv de vânzare-cumpărare

Având în vedere că inculpata nu putea înmatricula autoturismul în nume propriu întrucât nu deținea un înscris care să ateste dreptul de proprietate asupra bunului, a înstrăinat fictiv autoturismul, încheind contractul de vânzare cu tatăl său, prin care aceasta a atestat, în mod nereal, că este proprietarul autoturismului. Scopul realizării acestei tranzacții a fost acela de a obține contractul de vânzare, în baza căruia, tatăl acesteia avea posibilitatea să solicite, ulterior, înscrierea autoturismului în circulație în România. Ceea ce s-a și întâmplat, după care autovehiculul a fost vândut mai departe cu suma de 5.500 de euro.

Trimisă în judecată pentru falsul în înscrisuri

Pe 27.05.2020, femeia a fost trimisă în judecată pentru falsul în înscrisuri sub semnătură privată, la Judecătoria Constanța, iar pe 30.10.2020 instanța a decis: ”Încetează procesul penal cu privire la inculpata N.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Condamnă pe aceeaşi inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată cu aplicarea amenzii penale în cuantum de 5.400 lei. Atrage atenţia inculpatei că în caz de neexecutare, cu rea-credinţă a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare. Confiscă de la inculpată în folosul statului suma de 5.500 euro”, potrivit minutei judecătorești.

La începutul lunii s-a judecat apelul

Însă, decizia nu a fost definitivă, astfel că, pe 9.04.2021, s-a judecat apelul. Magistrații au admis apelurile, au rejudecat și au dispus: ”Înlătură măsura confiscării sumei de 5.500 euro, servind la despăgubirea persoanei vătămate. Dispune desfiinţarea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între inculpată şi tatăl acesteia asupra vehiculului folosit. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii în măsura în care nu contravin prezentei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”. Decizia este definitivă, fiind pronunţată în şedinţă publică, pe 09.04.2021.

Citeşte şi:O constănțeancă a VÂNDUT o MAȘINĂ luată în LEASING din DANEMARCA, fără să ACHITE RATELE

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108