REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vești URIAȘE! Guvernul pregătește o nouă TAXĂ pentru români

Vești URIAȘE! Guvernul pregătește o nouă TAXĂ pentru români

Replica API 1 martie 2021 | 00:00 2328

Pentru acest an, Guvernul are pregătită o nouă taxă pentru români, dar aceasta se poate recupera. Aceasta ar putea fi introdusă în perioada următoare, scrie bugetul.ro

Suma plătită pentru un ambalaj de maximum trei litri din plastic, sticlă sau aluminiu va fi de 50 de bani, iar ambalajele care depășesc acest gramaj vor fi exceptate de la plata taxei, la fel și ambalajele produselor lactate.Măsura vizează reducerea poluării.

Recent, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a atras atenția că țara noastră stă foarte prost în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, motiv pentru care riscăm amenzi de la UE.

„Colectarea selectiva încă nu este un atu al sistemului de colectare din România. La un moment dat România va trebui să plătească taxe suplimentare pentru deșeurile de plastic necolectate și nereciclate. Până la sfârșitul lunii iunie va trebui să pregătim o propunere de preluare a directivei. Vom analiza varianta în care această eventuală taxă să fie cât mai suportabilă pentru industrie. Trebuie să vedem actorii care participă în acest lanț de colectare, transport, depozitare, recuperare, reciclare că să nu punem toată povara pe umerii producătorilor”, a spus Tanczos Barna în cadrul dezbaterii Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament, conform realitateafinanciară.net.

Potrivit acestuia, nu numai România, multe state europene au ținte mai jos decât cele stabilite la nivelul UE.

„Mai devreme sau mai târziu, multe dintre aceste state vor trebui să aplice taxe suplimentare”, a spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taxa fara colectare ,este egal cu zero pentru mediu.
4
1
hoti numai hoti in guvernul lui malai mare cap de vitel,rusine hotilor
4
2
Si pe cand patronii vor plati taxe din banii unor vanzatoare care inseala fara rusine!
4
2
asta e o taxa pentru bugetul gol al lui catu nu are treaba cu ambalajele sau cu reciclarea adevarata, daca doreau recuperare puneau 2 lei ambalajul si yi-l primeau la schimb cand cumparai altul!!! la 50 de bani le arunca lumea la fel si le aduna doar amaratii dar nici ei nu se vor agita prea mult!! va si vad ca mergeti la market si scoateti din bmw 5 sacose pline cu ambalaje sa le reciclati pentru 10 lei...
6
5
Era bine cand era comunism si mai vindeam cate o sticla, un borcan... Asa e daca nu avem firme pentru prelucrarea gunoiului menajer. Ei doar aduna gunoiu. Pe bani desigur.
11
0
si ce este asa urias la aceasta veste
10
0
Daca de vorba buna nu se poate, las ca va convinge banul , se numeste reciclare selectiva insa la cat de boieri suntem , aruncam totul la ghena , generam munti de gunoaie , dar nu i problema noastra ca nu le vedem!! Foarte buna initiativa, trebuie dezvoltata capacitatea de recuperare si reciclare !
8
6
ROexit.....
3
6
Ne luati si pielea de pe noi ! Cu regret constatam : era mai bine cu PSD ! Ce mwie ne-am luat cu chiorii astia !!!
15
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108