REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Viceprimar condamnat definitiv pentru mărturie mincinoasă, MENŢINUT PE FUNCŢIE cu votul consilierilor locali!

Viceprimar condamnat definitiv pentru mărturie mincinoasă, MENŢINUT PE FUNCŢIE cu votul consilierilor locali!

Replica API 19 octombrie 2017 | 00:02 413

Viceprimarul comunei Corbu, Marin Cornel, a fost condamnat pentru mărturie mincinoasă, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Marin Cornel a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit la 2 ani, cu toate obligaţiile aferente: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune etc. Iată soluţia pe scurt a instanţei: "În baza art. 396 alin. 1), 4) c.proc.pen. raportat la art. 83 c.pen. stabileşte pedeapsa de 10 luni închisoare în sarcina inculpatului MARIN CORNEL (…), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă prevăzută de art. 273 alin.1 c.pen. În baza art. 83 alin. 1 c.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 c.pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 84 alin. 2 raportat la art. 85 alin. (1) c.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1) c.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1) lit. c) - e) c.pen se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. În baza art. 404 alin. (3) C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.88 c.pen. privitoare la revocarea amânării aplicării pedepsei, pentru nerespectarea măsurilor de supraveghere impuse, caz în care se va dispune aplicarea şi executarea efectivă a pedepsei şi cele privitoare la săvârşirea de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, caz în care pedeapsa pentru noua infracţiune se va calcula conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni. II. În temeiul 274 alin. 1 c.proc.pen., instan?a obligă pe inculpatul MARIN CORNEL la plata sumei de 1100 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat în prezentul proces (din care suma de 600 de lei cheltuieli judiciare avansate pentru urmărire penală). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.07.2017". Decizia instanţei nu era la acea dată definitivă. Însă, cum cel condamnat nu a făcut apel, ea a rămas definitivă.

Ce a urmat? Consilierii PSD şi PRU au cerut insistent ca viceprimarul să fie eliberat din funcţie. Prefectura judeţului Constanţa a notificat administraţia locală, fără a face însă uz de posibilitatea de a-l elibera pe Marin Cornel din funcţie. Într-un final, adică miercurea trecută, în şedinţa Consiliului Local a intrat în dezbatere un proiect de hotărâre privind “constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local/viceprimar al comunei Corbu”. Consilierii de la PSD susţin că nici nu trebuia votat proiectul, ci trebuia doar să se ia act de încetarea mandatului. “S-a trecut la vot, cu încălcarea legii. A votat inclusiv Marin Cornel, deşi el era în discuţie şi, potrivit legii, nu avea voie să voteze. Cei 8 consilieri de la PNL, unul de la PMP şi unul de la UNPR au votat împotriva încetării mandatului lui Marin Cornel. Noi, cei doi de la PSD şi doi de la PRU am votat pentru încetarea mandatului”, a relatat un ales local de la PSD.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici pe departe nu cred ca PNL-isti din consiliu local ai vor face pe plac lui Scarlat initiatorul proiectului de a-l da afa pe Marin Cornel ,Prefectul sa atace in contencios ,se pare ca si secretara Mirela e plecata de atat stres din cauz aprefectului ,dar ce sa-i faci daca i s-a promis teren pe malul marii la corbu .
1
0
Da domnule Vasile dl. viceprimar Marin Cornel a fost sanctionat cu suspendarea aplicarii pedepsei de inchisoare ,iar acesta trebuia sa spuna adevarul deoarece a fost martor in dosarul domnului Scarlat Marian ,domnul Scarlat a fost invinuit inculpat in dosr pentru tainuire ,deoarece a inselat o Societate Arcasii Veseli ,asa ca ,despre ce vorbim ,trebuie intrebat dl. Scarlat de unde are pomii de salcam ce inconjoara parcul Zoo .
2
0
Ce ne mai mira conform legii sunt multe de spus .La Costinesti consilierii PNL nu se prezinta la sedinte cate doua la numar iar la a treia vin cu zambetul pe buze ca de nu vin stiu ca trebuie sa se ia act de a fi demisi din functie, batandu-si joc de comunitate ca nu se pot vota ce-i pe ordinea de zi in ziua respectiva iar sedinta se amana si uite asa trece timpul banii curg in buzunare si prostimea si-a luat-o iar cand i-a votat.Vorbim de consilierii domnului primar PNL Trifu,Vlad si Manea cu care a plecat in al doilea mandat primarul ca sunt buni sa execute doar ce li se impune .
0
0
Tarani la pascut
1
0
La viceprimarul asta in pantaloni de pijama : care e numele si care e prenumele? Marin? Cornel?
2
0
Nea Coco e prea bazat ai tine pe toti an santaju lui,toti rautaciosi care postati sa ne sugeti pe aia din poza de la masa
2
2
Parpanghelul sa plece spre alte zari ! In pizda masii nu mai are aliati politici . Ce dreacu mai o lungeste cu cioc-cioc ...
1
0
Era de bun simt sa isi prezinte dfemisia de indata. In legatura cu ce a depus marturie mincinoasa? Stie cineva detalii?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108