REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

„Victima” lui Dimoftache: avocat, trimis în judecată de DNA!

„Victima” lui Dimoftache: avocat, trimis în judecată de DNA!

Replica API 9 mai 2017 | 00:00 419

Încerca să favorizeze făptuitorul, un afacerist cu mai multe dosare

Încerca să favorizeze făptuitorul, un afacerist cu mai multe dosare

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanţa, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de favorizarea făptuitorului. Precizăm că speţa se află în bilanţul DNA pe luna aprilie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 7 decembrie 2016 -14 februarie 2017, inculpatul Adrian Avram, în calitate de avocat şi apărător ales al inculpatului Vasile Balaican (trimis în judecată de către DNA – Serviciul Teritorial Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă) l-a abordat pe Dimoftache Răzvan (trimis în judecată cu aceeaşi ocazie), căruia i-a propus o înţelegere frauduloasă, de natură a determina pronunţrea unei soluţii favorabile ambelor persoane.

Astfel, inculpatul Avram Adrian i-a propus lui Dimoftache Răzvan să-şi schimbe declaraţiile date în faţa procurorilor, în sensul de a declara în instanţă că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Balaican Vasile nu reprezenta preţul traficării influenţei, ci un împrumut anterior.

De asemenea, inculpatul Avram Adrian l-a sfătuit și cum să justifice schimbarea declarațiilor date inițial, astfel încât să fie credibil în fața completului de judecată. Aceste demersuri au fost depuse de inculpat în scopul de a împiedica aflarea adevărului și tragerea la răspundere penală a numiților Balaican Vasile și Dimoftache Răzvan, în dosarul menționat mai sus, aflat pe rolul Curții de Apel Constanța. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avram este cel mai mare excroc, o jogodie ce a facut cu Balaican numai mangle
1
0
Deci s-a ajuns ca un avocat sau un magistrat sa ia mita sau alte bunuri chiar cu riscul de a fi dat afara din Barou si a ramane pe drumuri. Iar acesti oameni ar TREBUI sa fie in slujba JUSTITIEI si a DREPTATII. Dar in Cta coruptia este la un nivel incredibil: aproape totul se cumpara pe bani. Inclusiv dreptatea si adevarul. Acesti oameni nu au ce cauta in Magistratura, sunt niste mizerii umane, iresponsabile, care s-au facut avocati doar pt bani. Niste infecti ordinari.
2
0
Tare, de tot Dimoftache asta, care a pus in pericol sanatatea constantenilor, prin valorificarea produselor alimentare expirate, contracte false, minciuni, dezinformari,...etc. Si iata ca, a reusit sa-l "aranjeze" pe magistratul Balaican, iar acum pe avocatul sau Avram Adrian. Hal de magistrat, hal de avocat ! Vai de noi, cu o asa justitie !?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108