REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Victor Marina, comandantul GSP Falcon, raport al operațiunii de salvare a marinarilor naufragiați în Marea Neagră. VIDEO

Victor Marina, comandantul GSP Falcon, raport al operațiunii de salvare a marinarilor naufragiați în Marea Neagră. VIDEO

Replica API 12 martie 2021 | 00:22 5836

Comandantul GSP Falcon, Victor Marina, a raportat salvarea și transportarea în siguranță la mal a zece marinari naufragiați în largul Mării Negre.

Victor Marina

Joi, 11 martie a.c. GSP Falcon a intervenit prompt la apelul de urgență lansat de echipajul cargo-ului Volgo Balt 179. În doar 10 minute de la recepționarea SOS-ului GSP Falcon a ridicat ancora. Participarea GSP la operațiunea de salvare s-a încheiat în această dimineață, ora 07:00 (12 martie), cu transportarea în siguranță a echipajului salvat, la dana de pasageri a Portului Constanța.

“Am recepționat mesajul de ajutor. Ultimul mesaj pe care l-am primit a fost “ne scufundăm”, după care liniște totală. Nu a răspuns nimeni la chemările noastre. Am decis împreună cu colegii mei de pe comandă și să ne deplasăm către locul naufragiului. Am informat conducerea companiei și autoritățile de la care am primit undă verde și încurajări, cum era firesc. Am plecat cât am putut de repede la o distanță de aproximativ 18 mile nautice”, a declarat comandantul navei GSP Falcon, Victor Marina.

„La 6:50 am văzut prima plută. Am fost bucuroși că am văzut pluta pentru că nu a folosit nimeni mijloace vizuale sau auditive de semnalizare. În plută se afla o singură persoană. Ridicarea acestuia la bord s-a făcut cu un mijloc specific transferului de personal offshore. Persoana era șocată de cele întâmplate”, a subliniat acesta.

Mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să ajungem suficient de repede încât să îi salvăm pe cei zece. Ne pare nespus să rău că nu am avut cum să îi salvăm pe toți”, a mai declarat comandantul.

Victor Marina este la comanda navei GSP Falcon de un an. După absolvirea Institutului de Marină Civilă din Constanța (actual UMC), Victor Marina a acumulat 24 de ani experiență în domeniu, dintre care 9 la GSP. Acesta are 47 de ani și 3 copii.

Raportul, succint, al participării GSP Falcon la operațiunile de salvare a echipajului Volgo Balt 179

- La 10 minute de la primirea mesajului de urgență GSP Falcon a ridicat ancora și s-a deplasat rapid la locul naufragiului.

- Volgo Balt 179 nu a răspuns chemărilor GSP Falcon. Ultimul mesaj recepționat: ne scufundăm.

- GSP Falcon a fost desemnat On Scene Comander. La comanda operațiunilor de căutare și salvare.

- Zece marinari au fost salvați din apele mării.

- Singura femeie din echipajul ucrainean evacuată de urgență cu elicopterul GSP, în urma agravăriistării sale de sănătate.

- Restul de nouă marinari au primit îngrijiri la spitalul navei GSP Falcon și au fost transportați în condiții de siguranță și securitate la dana de pasageri din Portul Constanța.

- Cu regret, anunțăm că doi membri ai echipajului ucrainean au fost găsiși fără suflare la locul naufragiului. Am reușit să recuperăm un trup neînsuflețit, transportat de asemenea în Portul Constanța.

- Un membru al echipajului este dispărut în apele mării.

- După peste 8 ore de căutări, GSP Falcon a transportat marinarii naufragiați la port, operațiunea fiind continuată de ambarcațiunile autorităților române.

„Condoleanțele noastre se îndreaptă către familiile îndurerate în urma pierderii celor trei marinari din naufragiul Volgo Balt 179“, a transmis echipa GSP.

Declarația completă a comandantului GSP Falcon, Victor Marina, pentru mai multe detalii despre operațiune, în videoclipul de mai jos:

Citește și: VIDEO! Tragedie în Marea Neagră! Doi MORȚI și un marinar DISPĂRUT, într-un NAUFRAGIU

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Brabo hai la pescaria lui Matei
1
0
Este mai ieftin si mai sigur sa ai navele inregistrate pe alte pavilioane. Statul Roman stie dar sa te fure, notiunea de sprijin pentru armatori nu exista.
3
0
pt fraierii care nu cunosc marinarie: mai invatati, documentati-va, intrebati specialistii si dupa sa va luati de o institutie SAR, avand in vedere distanta si procedurile in caz de alerta distress in VHF !!!! nu mai mancati rahat degeaba primitivilor portuari ce sunteti, mitocanilor !
5
2
Victor Marina, un domn de nota 20! cinste si respect!
11
0
BV noi romani suntem uni dintre cei mai buni marinari din lume pacat ca jegurile ne au distrus flota si scolile de marina ,si ptr Nely cred ca tu ai supt mai multa pula cu gandirea ta de cacat ca bani nu se fac prin munca ai mare dreptate tino tot asa si o sa sugi p i cate mile nu au facut marinari
7
0
Arsvom.mai exista, au nave si au si profesionisti, chiar daca mai sunt si uscaturi prin padure..dar Arsvom nu mai are manager..un manager este pentru institutie, pentru oameni...cei care conduc acum au alte interese.. performanta institutiei.nu conteaza..si nici intelectul nu.prea ii ajuta
11
0
Felicitari intregului echipaj!
11
0
PTR Nely nu conteaza ce a facut nevastasa el a salvat vieti cand un prost ca tine si frustat se gandeste la bani, omul a invatat sa ajunga comandat nu a avut masa o p a proasta la cur
16
0
Felicitari marinarilor romani!
19
0
Felicitari comandantului si intregului echipaj al GSP Falcon!
24
0
Nevasta lu asta multa pula a supt in timp ce fraeru era pe mare,banii coaie nu se fac plecand de acasa,banii nu se fac din munca,banii se fac din hotii
3
30
Pentru Constantean. Auzi, dar mata cand te a cacat, unde te ai nascut? Cam ass intrebu tu, dc esti prost, taci in pula mea.
2
9
Cat il mai tineti la GSP pe hotul de Radu Georgescu care cu Ion Margariti ,asa zis comandant - zero barat, l au furat pe Comanescu si cu mainile si cu picioarele. Dai dreptul, pleci pe nava, nu dai, stai acasa. Uite asa si a facut vila la Oituz Radu Georgescu si se crede jmecher printre bietii vecini care au muncit cinstit si pe care ii trateaza ca pe saraci. Macar dc hotii astia doi ar fi buni profesionisti si nu s ar lauda prin stanga si dreapta cu averile adunate din furat! Halal!!!
8
2
Felicitari echipajului care a efectuat salvarea de vieti omenesti in timp util. Totusi am urmatoarele neclaritati. Mai avem ANR cu Centru de Salvare ? Statie de coasta care sa asigure comunicatiile de primejdie la mare distanta de tarm, nu mai avem caci au avut nevoie de terenul acesteia de la Cumpana si au desfiintat-o, apoi iarasi o nedumerire ARSVROM-ul mai exista ? La ultima intrebare am si un raspuns. Da exista dar navele de pe inventar intervin numai daca Marea Neagra este lighean. Inca odata respect salvatorilor
26
0
Bv.Felicitari
16
0
Felicitari domnule comandant! Eu sunt novice si intreb...de ce navele GSp-ului nu sunt inmatriculate in Romania? Nu este armator domnul Comanescu, care este cetatean roman si firma romaneasca? Nu stiu, nu ma pricep, doar repet.. intreb si eu..
19
3
Bravo, felicitari!!!!
28
1
Felicitari Comandante! Faci cinste breslei noastre!
30
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468