rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Victor Ponta: DOAMNA DĂNCILĂ ESTE CAM ANALFABETĂ

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, s-a aflat la Constanţa, alături de Corina Creţu şi Mihai Tudose – candidaţii partidului la alegerile europarlamentare. Prezenţi în faţa presei, în cadrul unei conferinţe, cei trei au criticat actualul guvern, în timp ce Victor Ponta a comentat şi situaţia fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Răspunzând unei întrebări adresate de jurnalişti, Victor Ponta a opinat că nu este întâmplătoare aducerea lui Radu Mazăre în ţară, fix în aceeaşi zi în care Liviu Dragnea are proces. În ceea ce-l priveşte pe actualul primar, Decebal Făgădău, liderul Pro România nu a ascuns faptul că este dezamăgit. În cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica”, Ponta a afirmat: „Decebal, îmi pare rău, prea s-a speriat şi prea stă după fustele partidului în loc să facă treabă ca primar”.

Reporter: Suntem în plină campanile electorală, alegerile sunt pe 26 mai. Domnule Ponta, ce aşteptări aveţi de la aceste alegeri?

Victor Ponta: În primul rând mă aştept să vină oamenii la vot pentru că de doi ani şi jumătate ştiu foarte mulţi care sunt nemulţumiţi şi zic: „aoleo, nu e bine ce se întâmplă“ dar îi întreb: „aţi fost la vot?“ şi răspund că nu. Şi le spun că atunci degeaba se plâng. Asta e o categorie. A doua categorie, din care fac şi eu parte, spun: „aoleo, ce proşti am fost că am votat cu Dragnea şi uite ce avem “. Spre deosebire de alţii care doar se plâng că l-au votat pe Dragnea şi i-a păcălit, eu am şi făcut ceva - am reuşit să conving mai mulţi oameni şi din Constanţa şi la nivel naţional - pe Corina Creţu, comisar european, pe Mihai Tudose, pe Iurie Leancă, să nu stăm cu mâinile în sân şi să ne plângem de Dragnea. Hai să faem o alternativă, să construim ceva şi am construit Pro România unde vin mulţi oameni alături de noi. Sper să obţinem un rezultat bun pe 26 mai, peste 10 la sută, ca să le arătăm oamenilor să aibă curaj în viitor.

Rep.: Aveţi un sondaj?

V.P.: Sunt multe sondaje dar până la urmă tot ceea ce contează este ziua votului. Ştiu foarte mulţi oameni care îmi spun că nu ar mai fi votat cu Dragnea şi cu PSD şi nu s-ar mai fi dus la vot.

Rep.: Să înţeleg că partidul dvs. este un partid anti-Dragnea? Ăsta e proiectul cu care veţi merge în Parlamentul European?

V.P.: Este un partid care va face lucruri concrete şi pentru oameni care, când ajung într-o funcţie, chiar fac ceva. Am vorbit mai devreme de 2012, când am finalizat autostrada, 2013 - când l-am ajutat pe fostul primar, Radu Mazăre, că se blocase proiectul cu faleza; în 2014 ne-a păcălit Dragnea şi i-am dat lui Cazino-ul să îl facă şi de aia nu s-a făcut. În al doilea rând, dacă vreţi să ne întrebaţi o altă departajare clară faţă de echipa lui Dragnea, Codrin, Olguţa şi toţi ceilalţi, este că noi, cei de la Pro România, credem că este bine pentru România să fie în Europa, nu în afara ei. Toată ziua vedem că ne otrăvesc legumele, că sunt răi şi nu ştiu ce ne fac – nu e aşa. Gândiţi-vă cum era înainte de 2007 când eram în afară, cum era când umblam cu paşaportul pe la vize, cum era când nici un roman nu putea să meargă să lucreze sau să te urci în avion viner să îţi faci week-end-ul la Viena sau în altă parte. Gândiţi-vă că tot ce am făcut, autostrada şi toate celelalte, sunt din bani europeni. Dacă nu erau aceştia, mergeam tot pe drumul vechi – acela pe care erau zeci de accidente în fiecare zi. Cum să spui că ne e mai bine fără Europa? Ne e mult mai bine cu Europa, sunt multe lucruri de schimbat acolo dar discursul ăsta de Vadim Tudor al lui Dragnea din ultima perioadă este o mare tâmpenie.

Rep.: E vorba de România tratată ca o ţară de mâna a doua – acesta este discursul PSD. Aşa este? Şi am văzut destule critici ale unor lideri europeni la adresa României…

V.P.: Nu au fost la adresa României, au fost la adresa echipei guvernamentale. Şi nu trebuie să ne spună europenii că doamna Dăncilă este cam analfabetă – vedem şi noi chestia asta că eu n-o ascultă în limba română. Nu trebuie să ne spună europenii că Dragnea e hoţ că vedem şi noi asta. Ei spun un singur lucru pe care orice om de bun simţ trebuie să îl înţeleagă – acei bani europeni nu sunt bani veniţi din ocean sau din cer, sunt bani plătiţi din taxe şi impozite de nemţi, de francezi, de olandezi şi ei spun, ok, vi-I dăm vouă, României, Bulgariei, Ungariei, dar dacă vi-l dăm vouă, avem două pretenţii – să ştim şi noi ce faceţi cu ei – ce aţi zis – autostradă, spitale, şcoli – nu să îi aruncaţi pe tot felul de prostii şi în al doilea rând - să nu îi furaţi. Că dacă vi-i dăm din banii noştri, din taxele şi impozitele nostre şi din munca românilor care sunt în Germania, Franţa, Italia şi voi îi furaţi ca să vă faceţi case în Brazilia, nu este în regulă. De aici e supărarea domnului Dragnea pe Europa – că nu îl lasă să fure, că dacă îl lăsau, era foarte frumoasă Europa.

Rep.: Dar U.E., la momentul de faţă, mai este un proiect viabil?

V.P.: Da, eu sunt foarte convins de asta. Şi sunt convins că dacă ne luăm după oameni ca Marine le Pen, ca Salvini, ca Viktor Orban, facem cea mai mare prostie, Aceştia trei care sunt acum mari prieteni ai lui Dragnea, când vorbesc de migranţi, de străinii care vin în ţara lor, se referă şi la români, nu se referă doar la sirieni sau algerieni. Cum să ţin eu cu Le Pen, cu Salvini sau cu Viktor Orban care spun că românii nu mai trebuie să vină în ţara lor. Evident că eu cred ca noi avem (cu Uniunea Europeană – n.r.) o şansă, noi singuri nu vom putea (să reuşim – n.r.). În toată istoria noastră, când am fost singuri, ne-au ocupat ba turcii, ba ruşii, ba austriecii. Dacă suntem cu U.E., suntem un grup mare care rezistăm economic în primul rând şi nu mai avem conflicte şi putem să ne dezvoltăm. Cum să spui că lasă că suntem noi singuri şi facem ce vrem? Uitaţi-vă că inclusiv în România între zona de vest care s-a dezvoltat şi care, practic, e în Europa, Bucureştiul sau Constanţa care au economie şi celelalte zone în care îi ţii săraci pe oameni şi îi duci cu autobuze, cu ajutoare sociale, fie că e Vaslui, Dolj sau Teleorman. Deja România e cam ruptă. În loc să creştem împreună spre direcţia bună, noi ne întoarcem. Eu am fost în satul lui Dragnea.

Rep.: Şi cum este?

V.P.: Exact ca în Evul Mediu. Şi am întrebat ce se întâmplă, de ce e aşa că şi aici oamenii sunt muncitori. Nu e adevărat că sunt leneşi sau proşti. Nu au nici o altă variantă. Ei spun că nu pot fără Dragnea, fără preşedintele de consiliu judeţean, fără primar. Ori plecăm de aici, facem cum zic ei pentru că ei au toată puterea de 20-25 de ani. Apoi vine Dragnea şi zice că satele noastre sunt mai frumoase decât alea din Germania sau din Olanda. Nu sunt ca acolo şi trebuie să le facem ca acolo – să le asfaltăm, să le facem curate, să dăm oamenilor posibilitatea să muncească nu să îi cheme primarul să le dea ajutoare sociale ca să voteze cu el. De fapt asta este marea bătălie pe 26 mai – între o Românie care vrea să se modernizeze şi o Românie care vrea să arate ca în Teleorman.

Rep.: Dvs. spuneţi că aveţi soluţii, aveţi acea listă, pe doamna Corina Creţu…

V.P.: Staţi puţin, nu vreau să spun că, uite, gata, Pro România vine mâine şi le schimbă pe toate, că asta ar fi o minciună. Despre P.E. vreau să spun că nu are nici un alt partid un candidat cum e Corina Creţu – vorbesc ca experienţă în primul rând. A fost atâţia ani europarlamentar, comisar European, e femeie, social democrată. Relaţiile pe care şi le-a făcut ca şi comisar european – când va lua cuvântul în P.E. o vor asculta ceilalţi că şi acolo este că şi acolo e ca în parlamentul de la Bucureşti, să nu credeţi că toţi sunt la fel de importanţi, sunt câţiva mai cunoscuţi şi mai puternici, ceilalţi se duc, îşi iau salariul, votează… Mihai Tudose - a fost prim ministru, a fost 20 de ani reprezentantul nostru în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. L-am pus pe Iurie Leancă, fostul premier de la Chişinău, tocmai ca să dăm un semnal că în P.E. îi reprezinţi nu doar pe românii din graniţele actuale, ci şi pe cei din Basarabia, Bucovina dar şi pe cei din Italia, Franţa sau Spania. Ca şi candidaţi, chiar pot să spun că, dacă vorbim de profesionalism, de experienţă, e greu să găseşti pe cineva la nivelul Corinei Creţu, a lui Mihai Tudose sau a lui Iurie Leancă.

Rep.: Domnule Ponta, regretaţi că v-aţi retras atunci din funcţia de premier?

V.P.: Trebuia să mă retrag şi am făcut ce trebuie. Aş fi vrut să rămân premier până la sfârşitul mandatului, aveam proiecte dar în situaţia de atunci în care nu mai aveam sprijinul partidului meu – domnul Dragnea şi domnul Iohannis se tot întâlneau să mă schimbe. Nu te ţii de scaun în asemenea condiţii, că nu s-a născut nimeni într-o poziţie şi nici nu trebuie să moară (pe funcţie – n.r.)… În altă ordine de idei, a fost acea tragedie cumplită de la Colectiv – să spui că nu e devărat că au murit atâţia oameni tineri, să spui că nu te interesează, să dai un acar Păun pe primarul de la sector… Vedeţi, când ocupi o funcţie atât de important în ţară, răspunzi şi pentru lucruri de care nu eşti tu direct responsabil. Atunci era o uriaşă tensiune în ţară, pe mine nu m-aţi văzut cât am fost prim ministru şi n-o să mă vedeţi niciodată să pun jandarnii să bată oamnii care protestau atunci în faţa palatului Victoria. Spre deosebire de cum a fost anul trecut, pe 10 august. Am spus că mă retrag e,u iar situaţia s-a liniştit şi cred că am făcut ceea ce trebuie să facă un om politic. În România toţi politicienii sunt înjuraţi că nu îşi dau demisia şi că nu pleacă – eu prefer să fiu singurul care să fie certat şi înjurat că de ce am plecat. Chiar am sperat că vin unii mai buni decât mine dar nu a fost aşa şi cred că toată lumea e de acord că s-au tot schimbat prim miniştrii şi nu s-a revenit la situaţie de stabilitate, de normalitate cum era în 2014-2015.

Rep.: Să vorbim puţin despre Constanţa. În cadrul conferinţei, aţi fost întrebat cu referire la domnul Decebal Făgădău, dar revin şi eu, pentru pentru că nu am fost lămurită. Credeţi că ar fi o variantă bună de candidat Pro România la Primăria Constanţa în 2020?

V.P.: Cred că ar trebuie să facă treabă acum, ca primar, că nu face destul. El are experienţă, eu în cunosc pe Decebal de mult timp, l-am şi sprijinit în 2016, de altfel, şi sunt un pic dezamăgit de faptul că nu are mai mult curaj, că stă pitit după partid, că nu-l lasă PSD-ul… Uitaţi-vă la Chirică, la Iaşi, l-a dat afară PSD-ul şi face mai multă treabă acum. Uitaţi-vă la Robert Negoiţă la sectorul 3 – nu mai ascultă de Dragnea, de Firea şi face treabă. Mă uit la alţi primari – fie că e Bolojan la Oradea, fie că e doamna primar de la Sibiu. Decebal, îmi pare rău, prea s-a speriat şi prea stă după fustele partidului în loc să facă treabă ca primar.

Rep.: Dar dacă pleacă de la PSD, îl luaţi la dvs.?

V.P.: Nu va pleca nicăieri pentru că îşi pierde mandatul. Eu vreau să îşi ducă mandatul la bun sfârşit, să facă treabă ca primar şi atunci oamenii îl vor vota. În schimb, dacă stă după fustele PSD-ului, va pierde următoarele alegeri cu siguranţă. Oamenii îi vor spune: „du-te tu cu Dragnea şi cu Felix Stroe al tău unde vrei şi lasă-ne pe cineva care vrea în primul rând să fie primar şi după aceea om de partid“. Eu întotdeauna i-am apreciat pe primarii care pun partidul pe locul doi şi oraşul pe primul loc. Decebal, în ultima perioadă, e prea fricos.

Rep.: Dar aţi vizitat Constanţa, aţi avut ocazia să vedeţi cum arată?

V.P.: Mult mai mult acum decât înainte. Înainte erau toţi în jurul meu, nu mai scăpam de ei. Acum am venit de multe ori la Constanţa, am mers în piaţa Ovidiu…

Rep.: Şi vă place?

V.P.: Nu, nu îmi place. Tocmai asta e problema.

Rep.: Ce nu vă place? Ca să audă şi domnul Făgădău…

V.P.: Să meargă domnul Făgădău în Piaţa Centrală din Braşov sau la Oradea sau la Timişoara. De ce nu poate şi Constanţa ,că bani şi proiecte a avut? Nu arată aşa cum trebuie şi, repet, eu vreau primari care să fie în primul rând pentru oraş şi apoi pentru partid.

Rep.: În încheiere, un mesaj scurt pentru alegători?

V.P.: Să vină la vot şi să ne ajute pe noi, cei de la Pro România, să scăpăm de Dragnea şi de gaşca lui.

VIDEO interviu:

A.C.

Comandat de Pro România, cod mandatar financiar 41190009

luni, 20 mai 20191359
mai mult...Replica
27 iun 00:00ReplicaREVOLTĂTOR! Locuitorii unei străzi din Valu aşteaptă de un an de zile avizul tehnic de racordare la gaze!

Cine nu a trecut prin experienţa branşării la o reţea de utilităţi se poate considera fericit! Documentaţia...1118

27 iun 00:00ReplicaNuclearelectrica a scos la licitaţie un bloc cu 88 de garsoniere în Cernavodă. Primăria vrea să îl cumpere!856
27 iun 00:00ReplicaSupărări cu repetiţie: al doilea an în care medicii de la Urgenţă şi SMURD au de aşteptat după voucherele de vacanţă!793
27 iun 00:00ReplicaPrimarul din Băneasa, CERCETAT pentru AMENINŢARE: A blocat în TRAFIC un consilier!

Primarul din Băneasa, Paul Coliș, este cercetat de către oamenii legii pentru amenințare și împiedicarea sau...2878

27 iun 00:00ReplicaMilioane către firma unui deputat PNL pentru blocul ANL de la 23 August572
27 iun 00:00ReplicaAutorizaţie de construire pentru un bloc cu 9 etaje, în zona Carrefour873
27 iun 00:00ReplicaUn şofer a ÎNCERCAT să dea MITĂ poliţiştilor, în Constanţa!

În loc să suporte consecințele unei amenzi, a preferat să treacă de limitele impuse de lege și să ajungă în...1306

27 iun 00:00ReplicaO femeie din cartierul CET, la 112: 'Alo, mi-am tăiat venele'1166
27 iun 00:00ReplicaDISCIPLINĂ şi STABILITATE! Doi tineri subofiţeri din cadrul ISU Dobrogea, despre perioada şcolii: 'O experienţă frumoasă!'800
27 iun 01:28ReplicaPoliția Năvodari are un nou șef!

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, miercuri, 26 iunie, s-a desfășurat concursul pentru...3891

27 iun 01:22ReplicaAu continuat cercetările în cazul pescadorului urmărit cu focuri de armă: peste 100 de plase de pescuit descoperite1326
27 iun 01:32ReplicaINTERVENȚIE pe plaja din Faleză Nord: minor la un pas de înec!891
Vremea
31.8°24.2° - 34.3° joi, 27 iunie 2019
cer seninUmiditate: 37%
Vânt: 3.69 m/s din VNV
Presiune: 1015.63 milibari

Loto
6/49158113645
5/4041526323919
joker2311122119
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 iun 01:27SportSimona Halep s-a calificat în sferturile de la Eastbourne

Simona Halep (7 WTA) s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Eastbourne, după ce a învins-o pe Polona Hercog...784

27 iun 01:48SportConstanța va găzdui Campionatele Europene de baschet 3x3

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3x3! Super-eveniment în aer liber cu dunkuri...288

26 iun 03:21SportCătălin Gheorghe, campion european la bowling!

Federaţia Română de Bowling anunţă o nouă reuşită a constănţeanului Cătălin Gheorghe! Acesta este campion...505

26 iun 00:00SportSimona Halep a demolat-o pe Su-Wei Hsieh la Eastbourne, în doar 55 de minute

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale turneului de la Eastbourne,...559

Local
27 iun 00:00LocalBărbat reținut pentru VIOL: victima ar fi fost abuzată într-un imobil

Polițiștii Postului de Poliție Ceamurlia de Jos, la data de 25 iunie a.c., au fost sesizați de o femeie, în...528

27 iun 01:41LocalPeste 180 de polițiști vor fi delegați la malul mării!

Și în acest an, Poliția Română a anunțat că a luat măsuri suplimentare pentru siguranța cetățenilor,...525

27 iun 01:30LocalPersoană în PERICOL de ÎNEC la Vama Veche

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină miercuri, 25 iunie, pe plaja Bolo din Vama Veche,...686

27 iun 01:42LocalMai mulți pompieri și mai multe puncte de prim ajutor, vara aceasta, pe plaje!

Pompierii au, vara aceasta, mai multe puncte temporare de stingere și mai multe puncte de prim ajutor pe plajele de pe...243

27 iun 01:48LocalȘoferi trași pe dreapta de către polițiștii rutieri, la Constanța

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Năvodari, la data de 25 iunie a.c., în jurul orei 18.45, au depistat o...397

27 iun 01:49LocalUn șofer MORT de BEAT a făcut accident rutier cu utilajul agricol pe care îl conducea

Poliţişti din cadrul Postului de Poliție Cumpăna, la data de 25 iunie a.c., în jurul orei 14.30, au identificat un...1138

27 iun 01:17LocalAccident rutier între Hanul Piraților și Năvodari

...1451

27 iun 01:43LocalLucrări pe strada Baba Novac. Nu parcați în zonă!

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, a început lucrările de frezare a carosabilului pe strada...291

27 iun 01:24LocalÎn COMĂ: un tânăr a CĂZUT de la etaj, în timp ce ştergea geamuile

Medicii constănţeni au fost solicitaţi să intervină miercuri, 26 iunie, pe strada I.L.Caragiale, după ce o...2602

27 iun 01:18LocalREVIZIE ANUALĂ: SE OPREȘTE APA CALDĂ ÎN CONSTANȚA!

Începând de miercuri, 26 iunie începe revizia anuală a instalațiilor de apă caldă, în tot municipiul Constanța....1457

Politică
27 iun 00:00PoliticăGabriel Petrea, șeful tinerilor din PSD, explică de ce vrea să fie secretar general

Preşedintele Tineretului Social-Democrat (TSD), deputatul Gabriel Petrea, a declarat miercuri că s-a înscris în...114

27 iun 00:00PoliticăBudăi îi liniștește pe pensionari: De unde vin banii pentru pensiile majorate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că bugetul va putea susține creșterea pensiilor, subliniind că există...162

27 iun 20:14PoliticăConsilierii locali din Murfatlar, convocaţi în şedinţă!

Consilierii locali din Murfatlar sunt convocaţi în şedinţă joi, 27 iunie, pe ordinea de zi figurând următoarele...143

27 iun 01:48PoliticăFederaţia Elevilor din România: Guvernul preferă să trateze baronii locali ai partidului cu mai multă atenție decât chiar pe elevii acestei țări

Federația Elevilor din România condamnă adoptarea proiectului de Ordonanță de Urgență de către Guvernul...242

27 iun 01:20PoliticăPlenul reunit al Parlamentului a votat numirea lui Marian Neacşu la ANRE

Fostul secretar general al PSD Marian Neacşu, membru al Pro România, a fost votat miercuri, în plenul reunit al...255

27 iun 01:17PoliticăRenate Weber n-a avut emoții: a fost desemnată Avocatul Poporului

Renate Weber a fost votată, în Parlament, fără emoții, drept noul Avocat al Poporului! Fosta europarlamentară a...302

27 iun 01:20PoliticăŞerban Nicolae e de acord cu un candidat comun PSD-ALDE, dar să fie nominalizat de la PSD

Liderul grupului social-democrat din Senat, Şerban Nicolae, a declarat că este de acord cu un candidat comun PSD - PRO...255

27 iun 02:03PoliticăMesajul lui Tit Liviu Brăiloiu, de Ziua Drapelului!

Mercuri, 26 iunie 2019, sărbătorim Ziua Drapelului Național, simbolul suprem al conștiinței și unității...362

27 iun 01:45PoliticăLiviu Dragnea victorie la CCR, din spatele gratiilor

Curtea Constituțională a dezbătut, miercuri, sesizarea PNL și USR pe proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea...700

27 iun 01:31PoliticăConsiliul local din Cernavodă, convocat în ședință ordinară!

Consilierii locali din Cernavodă se vor întruni în ședință ordinară, care se va desfășura joi, 27 iunie a.c.,...304

Monden
27 iun 02:07MondenCeline Dion a ajuns piele şi os din cauza suferinţei!

De curând, însă, Celine a acceptat să acorde un interviu sincer în care a vorbit despre cât de greu i-a fost să...344

27 iun 15:17MondenActor din ”Suleyman Magnificul” ,prezent în România!

Actorul Burak Ozcivit, interpretul boierului Bali Malkocoglu, mana dreaptă a sultanului Suleyman, din serialul...253

27 iun 01:24MondenOtilia Bilionera s-a căsătorit în mare secret!

Celebra cântăreaţă Otilia Bilionera este îndrăgostită nebuneşte, motiv pentru care a acceptat propunerea...348

27 iun 00:00MondenCe bine arată Nicole Scherzinger la 41 de ani!

Nicole Scherzinger arată impecabil în costum de baie! În doar câteva zile, cântăreața împlinește 41 de ani,...183

27 iun 00:00MondenJorje, înconjurat de fete sexi pe yaht!

În cel mai nou videoclip al său, Jorge se lasă purtat de val şi, cel mai probabil, atât căldura verii, cât şi...142

27 iun 00:00MondenCele mai sexy imagini cu Alina Pană! Războinica a făcut furori la malul mării

Alina Pană nu a făcut, nicio secundă, rabat de la senzualitate, dovedind, dacă mai era nevoie, că îşi merită cu...209

26 iun 00:00MondenApril Love Jordan a murit la doar 31 de ani, după o luptă grea cu cancerul

Regina frumuseții April Love Jordan a murit la vârsta de 31 de ani. Tânăra era originară din Filipine și s-a stins...335

26 iun 00:00MondenMaria Dragomiroiu a ieşit la pensie! Ce sumă primeşte artista lună de lună

Maria Dragomiroiu este, fără doar şi poate, una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară. Timpul a trecut...533

27 iun 11:22MondenOana Zăvoranu, despre vedetele din România. "Sărăciilor, vă rupeţi în figuri şi îi pupaţi în bot la vrăjeală"

Oana Zăvoranu este dezamăgită de vedetele din showbiz care se dau iubitoare de animale, dar care nu dovedesc acest...179

27 iun 00:00MondenOana Roman a ajuns la spital cu fetița ei

Momente neplăcute pentru Oana Roman. Vedeta a ajuns, aseară, la spital cu fetița ei, după ce aceasta a făcut...193

Mapamond
27 iun 00:00MapamondSUA, Columbia și Chile au încercat ASASINAREA lui Nicolas Maduro

Guvernul venezuelean a anunţat miercuri că a dejucat o tentativă de "lovitură de stat" militară implicând Statele...115

27 iun 02:17MapamondMai multe etaje ale unei clădiri s-au prăbușit, după o EXPLOZIE: 4 PERSOANE, RĂNITE!

Patru persoane au fost grav rănite miercuri, la Viena, în urma unei explozii care pare să fi fost provocată de gaze...2431

27 iun 01:49Mapamond'Regele cocainei din Milano', evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Uruguay

Un șef al mafiei italiene, cunoscut și sub numele de „Regele cocainei din Milano”, a evadat din închisoarea din...418

27 iun 01:25MapamondOrganismele europene de reglementare cer detalii de la Facebook cu privire la proiectul de criptomonedă

Proiectul reţelei sociale Facebook de a introduce o nouă criptomonedă, denumită Libra, a ridicat marţi mai multe...240

27 iun 01:23MapamondAlertă în Marea Britanie: 12 persoane au murit, după ce au intrat în contact cu o infecţie bacteriană rară

Douăsprezece persoane au murit în regiunea britanică Essex şi alte 20 au intrat în contact cu o infecţie...680

26 iun 02:37MapamondDonald Trump anunță că va DISTRUGE Iranul: 'Orice atac iranian va fi urmat de o forţă majoră şi copleşitoare. În unele zone, va însemna ştergere totală'

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat marţi reacţia "ofensatoare" a Administraţiei de la Teheran la...683

26 iun 00:00MapamondNava umanitară Sea-Watch, cu 42 de migranţi blocaţi la bord de 13 zile, e un butoi cu pulbere: Captivii vor să spargă blocada italiană

Tensiunea era în creştere marţi la bordul navei umanitare Sea-Watch, care ameninţă să forţeze blocada italiană...244

26 iun 02:30MapamondLogodnica lui Jamal Khashoggi cere o anchetă internaţională privind moartea jurnalistului ucis

Hatice Cengiz, logodnica jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a solicitat o anchetă internațională în legătură cu...220

26 iun 00:00MapamondArabia Saudită l-a capturat pe liderul din Yemen al ISIS: Au fost folosite trupele speciale

Abu Osama al-Muhajir, considerat liderul filialei din Yemen a reţelei teroriste Stat Islamic, a fost capturat de...284

26 iun 00:00MapamondConsiliul UE defineşte principiile şi priorităţile pentru viitorul sistemelor energetice în cadrul uniunii energetice

Consiliul UE a adoptat marţi un set de concluzii privind viitorul sistemelor energetice în cadrul uniunii energetice,...209

Sănătate
21 iun 23:50SănătateJudecătorii au obligat Finanţele Publice să emită o autorizaţie privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA!

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...695

21 iun 19:37SănătateContractele CJAS Constanța cu furnizorii, prelungite până la 31 iulie

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță prelungirea contractele cu furnizorii, prin acte adiționale....549

20 iun 22:17SănătateÎncă un pas spre înfiinţarea Centrului de reumatologie Constanţa!

Curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost, mult timp, un focar de infecție, după ce clădirile...1193

18 iun 01:40SănătateAproape 2000 de bolnavi la Urgența Spitalului Județean, de Rusalii

1790 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul...690

18 iun 01:49SănătateSpitalul de Boli Infecţioase angajează şef laborator analize medicale. Iată ce alte modificări mai pune la cale Primăria!

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa se află în subordinea primăriei, administraţia locală fiind cea care...960

18 iun 04:10SănătateGRAVIDA LA PLAJĂ. Sfaturi de la medicul ginecolog!

Este vară, temperaturile sunt ridicate și toată lumea ar dori să fie pe plajă, să se bucure de răcoarea apei....1504

15 iun 01:24SănătateEchipamente medicale donate Centrului de Transfuzii Constanța

Echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității...594

14 iun 02:13SănătateCJAS Constanța atrage atenția medicilor să nu mai ceară ordinul de plată la eliberarea CONCEDIILOR MEDICALE!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța le atrag atenția medicilor de familie dar...4341

13 iun 02:27SănătateDr. Iuliana Botezatu este director interimar la Spitalul CF Constanţa

Spitalul CF Constanţa are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fosta preşedinte a Comisiei de...1539

12 iun 00:52SănătateAparatură medicală vitală prematurilor, noua dotare a Spitalului Medgidia

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a...1127