rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Victor Ponta: DOAMNA DĂNCILĂ ESTE CAM ANALFABETĂ

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, s-a aflat la Constanţa, alături de Corina Creţu şi Mihai Tudose – candidaţii partidului la alegerile europarlamentare. Prezenţi în faţa presei, în cadrul unei conferinţe, cei trei au criticat actualul guvern, în timp ce Victor Ponta a comentat şi situaţia fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Răspunzând unei întrebări adresate de jurnalişti, Victor Ponta a opinat că nu este întâmplătoare aducerea lui Radu Mazăre în ţară, fix în aceeaşi zi în care Liviu Dragnea are proces. În ceea ce-l priveşte pe actualul primar, Decebal Făgădău, liderul Pro România nu a ascuns faptul că este dezamăgit. În cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica”, Ponta a afirmat: „Decebal, îmi pare rău, prea s-a speriat şi prea stă după fustele partidului în loc să facă treabă ca primar”.

Reporter: Suntem în plină campanile electorală, alegerile sunt pe 26 mai. Domnule Ponta, ce aşteptări aveţi de la aceste alegeri?

Victor Ponta: În primul rând mă aştept să vină oamenii la vot pentru că de doi ani şi jumătate ştiu foarte mulţi care sunt nemulţumiţi şi zic: „aoleo, nu e bine ce se întâmplă“ dar îi întreb: „aţi fost la vot?“ şi răspund că nu. Şi le spun că atunci degeaba se plâng. Asta e o categorie. A doua categorie, din care fac şi eu parte, spun: „aoleo, ce proşti am fost că am votat cu Dragnea şi uite ce avem “. Spre deosebire de alţii care doar se plâng că l-au votat pe Dragnea şi i-a păcălit, eu am şi făcut ceva - am reuşit să conving mai mulţi oameni şi din Constanţa şi la nivel naţional - pe Corina Creţu, comisar european, pe Mihai Tudose, pe Iurie Leancă, să nu stăm cu mâinile în sân şi să ne plângem de Dragnea. Hai să faem o alternativă, să construim ceva şi am construit Pro România unde vin mulţi oameni alături de noi. Sper să obţinem un rezultat bun pe 26 mai, peste 10 la sută, ca să le arătăm oamenilor să aibă curaj în viitor.

Rep.: Aveţi un sondaj?

V.P.: Sunt multe sondaje dar până la urmă tot ceea ce contează este ziua votului. Ştiu foarte mulţi oameni care îmi spun că nu ar mai fi votat cu Dragnea şi cu PSD şi nu s-ar mai fi dus la vot.

Rep.: Să înţeleg că partidul dvs. este un partid anti-Dragnea? Ăsta e proiectul cu care veţi merge în Parlamentul European?

V.P.: Este un partid care va face lucruri concrete şi pentru oameni care, când ajung într-o funcţie, chiar fac ceva. Am vorbit mai devreme de 2012, când am finalizat autostrada, 2013 - când l-am ajutat pe fostul primar, Radu Mazăre, că se blocase proiectul cu faleza; în 2014 ne-a păcălit Dragnea şi i-am dat lui Cazino-ul să îl facă şi de aia nu s-a făcut. În al doilea rând, dacă vreţi să ne întrebaţi o altă departajare clară faţă de echipa lui Dragnea, Codrin, Olguţa şi toţi ceilalţi, este că noi, cei de la Pro România, credem că este bine pentru România să fie în Europa, nu în afara ei. Toată ziua vedem că ne otrăvesc legumele, că sunt răi şi nu ştiu ce ne fac – nu e aşa. Gândiţi-vă cum era înainte de 2007 când eram în afară, cum era când umblam cu paşaportul pe la vize, cum era când nici un roman nu putea să meargă să lucreze sau să te urci în avion viner să îţi faci week-end-ul la Viena sau în altă parte. Gândiţi-vă că tot ce am făcut, autostrada şi toate celelalte, sunt din bani europeni. Dacă nu erau aceştia, mergeam tot pe drumul vechi – acela pe care erau zeci de accidente în fiecare zi. Cum să spui că ne e mai bine fără Europa? Ne e mult mai bine cu Europa, sunt multe lucruri de schimbat acolo dar discursul ăsta de Vadim Tudor al lui Dragnea din ultima perioadă este o mare tâmpenie.

Rep.: E vorba de România tratată ca o ţară de mâna a doua – acesta este discursul PSD. Aşa este? Şi am văzut destule critici ale unor lideri europeni la adresa României…

V.P.: Nu au fost la adresa României, au fost la adresa echipei guvernamentale. Şi nu trebuie să ne spună europenii că doamna Dăncilă este cam analfabetă – vedem şi noi chestia asta că eu n-o ascultă în limba română. Nu trebuie să ne spună europenii că Dragnea e hoţ că vedem şi noi asta. Ei spun un singur lucru pe care orice om de bun simţ trebuie să îl înţeleagă – acei bani europeni nu sunt bani veniţi din ocean sau din cer, sunt bani plătiţi din taxe şi impozite de nemţi, de francezi, de olandezi şi ei spun, ok, vi-I dăm vouă, României, Bulgariei, Ungariei, dar dacă vi-l dăm vouă, avem două pretenţii – să ştim şi noi ce faceţi cu ei – ce aţi zis – autostradă, spitale, şcoli – nu să îi aruncaţi pe tot felul de prostii şi în al doilea rând - să nu îi furaţi. Că dacă vi-i dăm din banii noştri, din taxele şi impozitele nostre şi din munca românilor care sunt în Germania, Franţa, Italia şi voi îi furaţi ca să vă faceţi case în Brazilia, nu este în regulă. De aici e supărarea domnului Dragnea pe Europa – că nu îl lasă să fure, că dacă îl lăsau, era foarte frumoasă Europa.

Rep.: Dar U.E., la momentul de faţă, mai este un proiect viabil?

V.P.: Da, eu sunt foarte convins de asta. Şi sunt convins că dacă ne luăm după oameni ca Marine le Pen, ca Salvini, ca Viktor Orban, facem cea mai mare prostie, Aceştia trei care sunt acum mari prieteni ai lui Dragnea, când vorbesc de migranţi, de străinii care vin în ţara lor, se referă şi la români, nu se referă doar la sirieni sau algerieni. Cum să ţin eu cu Le Pen, cu Salvini sau cu Viktor Orban care spun că românii nu mai trebuie să vină în ţara lor. Evident că eu cred ca noi avem (cu Uniunea Europeană – n.r.) o şansă, noi singuri nu vom putea (să reuşim – n.r.). În toată istoria noastră, când am fost singuri, ne-au ocupat ba turcii, ba ruşii, ba austriecii. Dacă suntem cu U.E., suntem un grup mare care rezistăm economic în primul rând şi nu mai avem conflicte şi putem să ne dezvoltăm. Cum să spui că lasă că suntem noi singuri şi facem ce vrem? Uitaţi-vă că inclusiv în România între zona de vest care s-a dezvoltat şi care, practic, e în Europa, Bucureştiul sau Constanţa care au economie şi celelalte zone în care îi ţii săraci pe oameni şi îi duci cu autobuze, cu ajutoare sociale, fie că e Vaslui, Dolj sau Teleorman. Deja România e cam ruptă. În loc să creştem împreună spre direcţia bună, noi ne întoarcem. Eu am fost în satul lui Dragnea.

Rep.: Şi cum este?

V.P.: Exact ca în Evul Mediu. Şi am întrebat ce se întâmplă, de ce e aşa că şi aici oamenii sunt muncitori. Nu e adevărat că sunt leneşi sau proşti. Nu au nici o altă variantă. Ei spun că nu pot fără Dragnea, fără preşedintele de consiliu judeţean, fără primar. Ori plecăm de aici, facem cum zic ei pentru că ei au toată puterea de 20-25 de ani. Apoi vine Dragnea şi zice că satele noastre sunt mai frumoase decât alea din Germania sau din Olanda. Nu sunt ca acolo şi trebuie să le facem ca acolo – să le asfaltăm, să le facem curate, să dăm oamenilor posibilitatea să muncească nu să îi cheme primarul să le dea ajutoare sociale ca să voteze cu el. De fapt asta este marea bătălie pe 26 mai – între o Românie care vrea să se modernizeze şi o Românie care vrea să arate ca în Teleorman.

Rep.: Dvs. spuneţi că aveţi soluţii, aveţi acea listă, pe doamna Corina Creţu…

V.P.: Staţi puţin, nu vreau să spun că, uite, gata, Pro România vine mâine şi le schimbă pe toate, că asta ar fi o minciună. Despre P.E. vreau să spun că nu are nici un alt partid un candidat cum e Corina Creţu – vorbesc ca experienţă în primul rând. A fost atâţia ani europarlamentar, comisar European, e femeie, social democrată. Relaţiile pe care şi le-a făcut ca şi comisar european – când va lua cuvântul în P.E. o vor asculta ceilalţi că şi acolo este că şi acolo e ca în parlamentul de la Bucureşti, să nu credeţi că toţi sunt la fel de importanţi, sunt câţiva mai cunoscuţi şi mai puternici, ceilalţi se duc, îşi iau salariul, votează… Mihai Tudose - a fost prim ministru, a fost 20 de ani reprezentantul nostru în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. L-am pus pe Iurie Leancă, fostul premier de la Chişinău, tocmai ca să dăm un semnal că în P.E. îi reprezinţi nu doar pe românii din graniţele actuale, ci şi pe cei din Basarabia, Bucovina dar şi pe cei din Italia, Franţa sau Spania. Ca şi candidaţi, chiar pot să spun că, dacă vorbim de profesionalism, de experienţă, e greu să găseşti pe cineva la nivelul Corinei Creţu, a lui Mihai Tudose sau a lui Iurie Leancă.

Rep.: Domnule Ponta, regretaţi că v-aţi retras atunci din funcţia de premier?

V.P.: Trebuia să mă retrag şi am făcut ce trebuie. Aş fi vrut să rămân premier până la sfârşitul mandatului, aveam proiecte dar în situaţia de atunci în care nu mai aveam sprijinul partidului meu – domnul Dragnea şi domnul Iohannis se tot întâlneau să mă schimbe. Nu te ţii de scaun în asemenea condiţii, că nu s-a născut nimeni într-o poziţie şi nici nu trebuie să moară (pe funcţie – n.r.)… În altă ordine de idei, a fost acea tragedie cumplită de la Colectiv – să spui că nu e devărat că au murit atâţia oameni tineri, să spui că nu te interesează, să dai un acar Păun pe primarul de la sector… Vedeţi, când ocupi o funcţie atât de important în ţară, răspunzi şi pentru lucruri de care nu eşti tu direct responsabil. Atunci era o uriaşă tensiune în ţară, pe mine nu m-aţi văzut cât am fost prim ministru şi n-o să mă vedeţi niciodată să pun jandarnii să bată oamnii care protestau atunci în faţa palatului Victoria. Spre deosebire de cum a fost anul trecut, pe 10 august. Am spus că mă retrag e,u iar situaţia s-a liniştit şi cred că am făcut ceea ce trebuie să facă un om politic. În România toţi politicienii sunt înjuraţi că nu îşi dau demisia şi că nu pleacă – eu prefer să fiu singurul care să fie certat şi înjurat că de ce am plecat. Chiar am sperat că vin unii mai buni decât mine dar nu a fost aşa şi cred că toată lumea e de acord că s-au tot schimbat prim miniştrii şi nu s-a revenit la situaţie de stabilitate, de normalitate cum era în 2014-2015.

Rep.: Să vorbim puţin despre Constanţa. În cadrul conferinţei, aţi fost întrebat cu referire la domnul Decebal Făgădău, dar revin şi eu, pentru pentru că nu am fost lămurită. Credeţi că ar fi o variantă bună de candidat Pro România la Primăria Constanţa în 2020?

V.P.: Cred că ar trebuie să facă treabă acum, ca primar, că nu face destul. El are experienţă, eu în cunosc pe Decebal de mult timp, l-am şi sprijinit în 2016, de altfel, şi sunt un pic dezamăgit de faptul că nu are mai mult curaj, că stă pitit după partid, că nu-l lasă PSD-ul… Uitaţi-vă la Chirică, la Iaşi, l-a dat afară PSD-ul şi face mai multă treabă acum. Uitaţi-vă la Robert Negoiţă la sectorul 3 – nu mai ascultă de Dragnea, de Firea şi face treabă. Mă uit la alţi primari – fie că e Bolojan la Oradea, fie că e doamna primar de la Sibiu. Decebal, îmi pare rău, prea s-a speriat şi prea stă după fustele partidului în loc să facă treabă ca primar.

Rep.: Dar dacă pleacă de la PSD, îl luaţi la dvs.?

V.P.: Nu va pleca nicăieri pentru că îşi pierde mandatul. Eu vreau să îşi ducă mandatul la bun sfârşit, să facă treabă ca primar şi atunci oamenii îl vor vota. În schimb, dacă stă după fustele PSD-ului, va pierde următoarele alegeri cu siguranţă. Oamenii îi vor spune: „du-te tu cu Dragnea şi cu Felix Stroe al tău unde vrei şi lasă-ne pe cineva care vrea în primul rând să fie primar şi după aceea om de partid“. Eu întotdeauna i-am apreciat pe primarii care pun partidul pe locul doi şi oraşul pe primul loc. Decebal, în ultima perioadă, e prea fricos.

Rep.: Dar aţi vizitat Constanţa, aţi avut ocazia să vedeţi cum arată?

V.P.: Mult mai mult acum decât înainte. Înainte erau toţi în jurul meu, nu mai scăpam de ei. Acum am venit de multe ori la Constanţa, am mers în piaţa Ovidiu…

Rep.: Şi vă place?

V.P.: Nu, nu îmi place. Tocmai asta e problema.

Rep.: Ce nu vă place? Ca să audă şi domnul Făgădău…

V.P.: Să meargă domnul Făgădău în Piaţa Centrală din Braşov sau la Oradea sau la Timişoara. De ce nu poate şi Constanţa ,că bani şi proiecte a avut? Nu arată aşa cum trebuie şi, repet, eu vreau primari care să fie în primul rând pentru oraş şi apoi pentru partid.

Rep.: În încheiere, un mesaj scurt pentru alegători?

V.P.: Să vină la vot şi să ne ajute pe noi, cei de la Pro România, să scăpăm de Dragnea şi de gaşca lui.

VIDEO interviu:

A.C.

Comandat de Pro România, cod mandatar financiar 41190009

luni, 20 mai 20191432
mai mult...Replica
16 oct 00:00ReplicaUn bărbat a amenințat că se aruncă de la etaj, cu copilul în brațe! S-a întâmplat în Secţia de Poliție; a fost încătușat și dus la psihiatrie!

O femeie din Constanța și copiii acesteia au ajuns la spital, săptămâna trecută, după ce aceasta a fost bătută...123

16 oct 00:00ReplicaAfiș la o biserică: 'Lumânările de altă proveniență nu vă aduc nici un folos duhovnicesc'. Arhiepiscopia: 'Scoateți biserica din capitalism!'125
16 oct 00:00ReplicaTrei polițiști, RECLAMAȚI la DNA Constanța pentru luare de MITĂ și tentativă de OMOR de către un șofer! Dar a devenit el INCULPAT!173
16 oct 00:00ReplicaInvestiție uriașă în Portul Midia: centru turistic și de agrement, mall și complex hotelier. Cine este investitorul!

Portul Midia Năvodari se află în atenția unei societăți comerciale ce intenționează să investească aici...166

16 oct 00:00ReplicaINFRACTORI CONSTĂNȚENI, făcuți 'VEDETE' de Poliția Română și INTERPOL!285
16 oct 00:00ReplicaTatăl fostului șef al ANT, undă verde pentru imobil cu cinci etaje în centrul Constanței148
16 oct 00:00ReplicaCARTIERUL INEL I: constănţenii sunt supăraţi că nu au locuri de parcare, că au străzi cu sens unic şi că nu se pot debranşa de la RADET

Luat la pas, cartierul Inel I (carese întinde de la Galeriile Soveja până la Institutul de Marină) se confruntă,...145

16 oct 00:00ReplicaInvestitorul unui bloc cu 7 etaje din cartierul Anda cere supraetajarea imobilului136
16 oct 00:00ReplicaOmagiu adus Reginei Maria la Paris! La Constanţa, gestul se lasă aşteptat122
16 oct 00:00ReplicaAUR FURAT, DOSAR CLASAT! Protest al casei de amanet Garant în fața Parchetului de pe lângă Înalta cUrte de Casație și Justiția

S-a finalizat dosarul aurului casei de amanet Garant din Constanța, aur despre care patronii societății spun că ar...231

16 oct 02:54ReplicaStelian Ion: USR pune condiţii pentru a vota Guvernul PNL553
16 oct 01:04ReplicaSe schimbă sensul de circulație pe strada Pescarilor!1058
Vremea
13.2°13.1° - 13.2° miercuri, 16 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 87%
Vânt: 1.506 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 oct 00:00SportRomânia frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională. Momentul intonării imnului a fost FABULOS

La Româia - Norvegia s-a sărbătorit Ziua Copilului din România pe Arena Națională, într-o ambianță multicoloră...109

16 oct 00:00SportCosmin Contra, reacție grosolană în fața a 30.000 de copii: „F*** morții mă-tii, Pușcaș!”

România și Norvegia au terminat 1-1 meciul de pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2020. Cosmin Contra a avut...129

16 oct 00:00SportSimona Halep va juca, probabil, cu Irina Begu la dublu feminin la JO 2020

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, marţi, la Cluj, că în proba de dublu feminin de la Jocurile...91

16 oct 00:00SportSpania, a şasea echipă calificată la EURO 2020. Rezultate complete

Spania a devenit, marţi seara, a şasea echipă calificată la EURO 2020 la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu...101

Local
16 oct 00:00LocalCătălin Anghel, președintele Asociației Lions Constanța: 'Încercăm să le facem oamenilor viața mai bună și mai frumoasă'

Marți, 15 octombrie a.c. de ziua Bastonului Alb, în cadrul Asociației Nevăzătorilor - filiala Constanța a fost...76

16 oct 03:02LocalPolițiștii de la Transporturi din Constanța și angajații CFR, lăudați pe Facebook: 'Merită respectul nostru'

O femeie a ținut să-și arate recunoștința față de angajații CFR și față de polițiștii de la Transporturi,...548

16 oct 02:59LocalDiplomă de apreciere pentru o văduvă de război din Constanța: i-a murit soțul la 11 luni de la căsătorie, iar fiica ei a murit de cancer

O viață de poveste! Maria Moroeanu, o constănțeancă în vârstă de 95 de ani, văduvă de război, a fost...380

16 oct 02:59LocalDin traficul rutier din Constanța: numere EXPIRATE, fără PERMIS și.. mașină burdușită cu pește!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltina, la data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 11.45, au depistat un...1016

16 oct 03:00LocalTânăr condamnat pentru furt, la Constanța

Polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, la data de 14 octombrie a.c., au depistat un...346

16 oct 03:10LocalPersoană căzută în canal la Chirnogeni

Militarii constănțeni au fost solicitați marți,15 octombrie, să intervină la Chirgogeni, pe strada Bisericii,...237

16 oct 02:52LocalAtenție, șoferi! Se amenajează un sens giratoriu între Constanța și Valu lui Traian

Atenție, șoferi! D.R.D.P. Constanța a anunțat că, luni, 14 octombrie, au fost demarate lucrările de montare...2488

16 oct 03:10LocalUn MINOR din Constanța, aflat sub influența alcoolului, a FURAT o mașină și a făcut ACCIDENT!

Un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Saraiu, județul Constanța, la data de 14 octombrie a.c., în timp ce...726

16 oct 02:52LocalAccident rutier MORTAL în județul Constanța: pieton ÎNTINS pe axul drumului!

Un bărbat de 20 de ani, marți, 15 octombrie, în jurul orei 06.05, a condus un autoturism pe DN 2A, în localitatea...4524

15 oct 02:09LocalBiciclete VANDALIZATE la Constanța! A fost depusă plângere PENALĂ!

După vandalizarea a patru stații de biciclete la scurt timp după ce sistemul bike-sharing a fost dat în folosință,...1058

Politică
16 oct 03:12PoliticăVictor Ponta: De principiu, parlamentarii Pro România nu au cum să susțină guvernul Orban

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, marti, ca „de principiu” parlamentarii formatiunii nu au cum sa...350

16 oct 03:02PoliticăOrban: În momentul în care vom finaliza negocierile politice, vom prezenta lista Cabinetului

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marţi că în momentul în care vor fi finalizate negocierile politice,...338

16 oct 03:01PoliticăKlaus Iohannis i-a trasat lui Ludovic Orban primele ordine: „Asta ne dorim cu toții“

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să preia Guvernul, după demiterea echipei conduse de Viorica Dăncilă....445

16 oct 02:54PoliticăLudovic Orban, desemnat premier

S-au încheiat consultările de la Cotroceni, iar preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL,...617

16 oct 03:03PoliticăUDMR nu exclude să pice primul guvern propus: „Depinde foarte mult ce își propune PNL“

Liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, a făcut marți, după ultimele negocieri de la Palatul Cotroceni, o...222

16 oct 03:03PoliticăSecretarul general al PNL anunţă „o victorie pentru copiii României“: Alocaţia va creşte în fiecare an

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, iniţiatorul legii care a dus la dublarea alocaţiilor pentru...236

16 oct 02:57PoliticăRESTRICȚII DE TRAFIC LA CASA DE CULTURĂ! Vine Dăncilă la Constanţa

Începând de miercuri, 16 octombrie, ora 18:00 și până joi, 17 octombrie, ora 20:00, se vor institui restricții de...498

16 oct 02:58PoliticăFostul preşedinte CCR, Augustin Zegrean: Iohannis poate propune şi de trei ori acelaşi premier

Premierul poate merge chiar și a treia oară în Parlament cu aceeași listă de miniștri pentru că nu există...258

16 oct 03:01PoliticăLia Savonea și Ana Birchall s-au certat din nou în plenul CSM

Ministrul în funcție al Justiției și președintele CSM au avut, marți, din nou, un schimb de replici privind...227

16 oct 03:11PoliticăRareş Bogdan tună și fulgeră și îi acuză pe cei din opoziție că ȘANTAJEAZĂ PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, spune că liberalii vor sta de vorbă cu fiecare aliat care i-a ajutat să...790

Monden
16 oct 00:00MondenTamara Buciuceanu-Botez a murit. Marea actriță avea 90 de ani și probleme cu inima

Dimineața a început cu emoții, după ce medicii de la Elias au anunțat că starea de sănătate a actriței Tamara...115

16 oct 00:00MondenLoredana Groza și Horia Brenciu, mult prea intimi la repetiții. Poziție demnă de Kama Sutra

A fost călărit de colegul Tudor Chirilă, de la ”Vocea României”, dar iată că Horia Brenciu a fost și el prins...98

16 oct 20:01MondenAnca Serea, epuizată cu șase copii: „Caut o bonă, abia mă mai descurc“

Oare cum e viaţa când ai casa plină de copii? Sunt mămici care abia se descurcă având grijă de doi prichindei,...101

16 oct 00:00MondenIrina Rimes face furori şi în rândul copiilor. Și-a închiriat vocea în desenul „Aventurile Fraților Urși“

Irina Rimes (28 de ani), jurata concursului ”Vocea României”, (PRO TV), s-a distrat de minune în studiourile de...91

16 oct 00:00MondenKira, fiica lui Gică Hagi, predă cursuri de actorie pentru copii

Actrița Kira Hagi, fiica Regelui fotbalului românesc, va susține un curs de actorie pentru copii la DallesGO, una...95

16 oct 00:00MondenEi se bat pe premiul de 30.000 de euro de la concursul „Asia Express 3“. Cu ce calităţi intră în joc

Filmările pentru „Asia Express 3”, cel mai dur reality-show din România, vor începe după 18 octombrie, când...92

16 oct 00:00MondenAdele câştigă 75.856 dolari pe zi

Cântăreaţa Adele (31 de ani) câştigă 75.856 de dolari (circa 327.714 de lei) pe zi din drepturi de autor. Asta...92

16 oct 00:00MondenEddie Van Halen suferă de cancer la gât

Rockerul veteran Eddie Van Halen (63 de ani), membru fondator al cunoscutei trupe de muzică rock Van Halen, a...90

16 oct 00:00MondenElton John îl descrie în memoriile sale pe Michael Jackson ca pe „un bolnav mintal şi o persoană tulburată“

Cântăreţul britanic Elton John descrie în memoriile sale publicate recent cum "regele pop-ului" s-a schimbat...99

16 oct 00:00MondenLars Ulrich, bateristul Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield

Lars Ulrich, bateristul trupei rock Metallica, a oferit detalii despre starea de sănătate a solistului James Hetfield,...91

Mapamond
16 oct 00:00MapamondMichel Barnier: Cele mai recente propuneri ale Londrei privind Brexitul nu sunt suficient de bune

Cele mai recente propuneri prezentate de Londra cu privire la Brexit nu sunt suficient de bune, a declarat marţi...94

16 oct 00:00MapamondMerkel: După Brexit, Londra va fi „un nou concurent“ la porţile UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că, după Brexit, Marea Britanie va deveni "un nou concurent" la porţile...96

16 oct 00:00MapamondSUA - afacerea ucraineană: Fiul lui Biden recunoaşte o „eroare“ politică

Hunter Biden, a cărui activitate profesională în Ucraina a pus într-o lumină proastă campania electorală a...93

16 oct 00:00MapamondBulgaria cere Turciei să oprească operaţiunea militară din Siria

Bulgaria a transmis marţi Turciei vecine să îşi oprească ofensiva militară din nord-estul Siriei, spunând că...89

16 oct 00:00MapamondMişcarea opozantului rus Navalnîi, vizată de percheziţii în mai multe oraşe pe întreg teritoriul Rusiei

Organizaţia anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, a fost vizată marţi de...87

16 oct 00:00MapamondSpania: Noi mobilizări ale separatiştilor în Catalonia

Separatiştii catalani şi-au continuat marţi acţiunile pentru denunţarea condamnării liderilor lor la pedepse grele...96

16 oct 00:00MapamondÎn UE sosesc mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria

Anul acesta, în Uniunea Europeană au intrat mai mulţi migranţi din Afganistan decât din Siria, arată date oficiale...94

16 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Un bărbat care a intrat cu maşina în poliţişti la parlament a fost condamnat la detenţie pe viaţă

Un bărbat care a intrat intenţionat cu maşina în trecători şi poliţişti în apropierea parlamentului din Marea...90

16 oct 00:00MapamondPoliţia italiană a confiscat zeci de mii de pastile yaba, „drogul nebuniei“

Peste 31.000 de pastile de yaba, cunoscute ca 'drogul nebuniei', au fost confiscate într-o amplă operaţiune în...92

16 oct 00:00MapamondMexic: 14 poliţişti au fost ucişi într-o ambuscadă

Paisprezece poliţişti au fost ucişi luni într-o ambuscadă în statul Michoacan din vestul Mexicului, a anunţat...87

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2691

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3466

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...550

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...746

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1547

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...4932

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...959

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2154

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2678

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1058