rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Victor Ponta: DOAMNA DĂNCILĂ ESTE CAM ANALFABETĂ

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, s-a aflat la Constanţa, alături de Corina Creţu şi Mihai Tudose – candidaţii partidului la alegerile europarlamentare. Prezenţi în faţa presei, în cadrul unei conferinţe, cei trei au criticat actualul guvern, în timp ce Victor Ponta a comentat şi situaţia fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Răspunzând unei întrebări adresate de jurnalişti, Victor Ponta a opinat că nu este întâmplătoare aducerea lui Radu Mazăre în ţară, fix în aceeaşi zi în care Liviu Dragnea are proces. În ceea ce-l priveşte pe actualul primar, Decebal Făgădău, liderul Pro România nu a ascuns faptul că este dezamăgit. În cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica”, Ponta a afirmat: „Decebal, îmi pare rău, prea s-a speriat şi prea stă după fustele partidului în loc să facă treabă ca primar”.

Reporter: Suntem în plină campanile electorală, alegerile sunt pe 26 mai. Domnule Ponta, ce aşteptări aveţi de la aceste alegeri?

Victor Ponta: În primul rând mă aştept să vină oamenii la vot pentru că de doi ani şi jumătate ştiu foarte mulţi care sunt nemulţumiţi şi zic: „aoleo, nu e bine ce se întâmplă“ dar îi întreb: „aţi fost la vot?“ şi răspund că nu. Şi le spun că atunci degeaba se plâng. Asta e o categorie. A doua categorie, din care fac şi eu parte, spun: „aoleo, ce proşti am fost că am votat cu Dragnea şi uite ce avem “. Spre deosebire de alţii care doar se plâng că l-au votat pe Dragnea şi i-a păcălit, eu am şi făcut ceva - am reuşit să conving mai mulţi oameni şi din Constanţa şi la nivel naţional - pe Corina Creţu, comisar european, pe Mihai Tudose, pe Iurie Leancă, să nu stăm cu mâinile în sân şi să ne plângem de Dragnea. Hai să faem o alternativă, să construim ceva şi am construit Pro România unde vin mulţi oameni alături de noi. Sper să obţinem un rezultat bun pe 26 mai, peste 10 la sută, ca să le arătăm oamenilor să aibă curaj în viitor.

Rep.: Aveţi un sondaj?

V.P.: Sunt multe sondaje dar până la urmă tot ceea ce contează este ziua votului. Ştiu foarte mulţi oameni care îmi spun că nu ar mai fi votat cu Dragnea şi cu PSD şi nu s-ar mai fi dus la vot.

Rep.: Să înţeleg că partidul dvs. este un partid anti-Dragnea? Ăsta e proiectul cu care veţi merge în Parlamentul European?

V.P.: Este un partid care va face lucruri concrete şi pentru oameni care, când ajung într-o funcţie, chiar fac ceva. Am vorbit mai devreme de 2012, când am finalizat autostrada, 2013 - când l-am ajutat pe fostul primar, Radu Mazăre, că se blocase proiectul cu faleza; în 2014 ne-a păcălit Dragnea şi i-am dat lui Cazino-ul să îl facă şi de aia nu s-a făcut. În al doilea rând, dacă vreţi să ne întrebaţi o altă departajare clară faţă de echipa lui Dragnea, Codrin, Olguţa şi toţi ceilalţi, este că noi, cei de la Pro România, credem că este bine pentru România să fie în Europa, nu în afara ei. Toată ziua vedem că ne otrăvesc legumele, că sunt răi şi nu ştiu ce ne fac – nu e aşa. Gândiţi-vă cum era înainte de 2007 când eram în afară, cum era când umblam cu paşaportul pe la vize, cum era când nici un roman nu putea să meargă să lucreze sau să te urci în avion viner să îţi faci week-end-ul la Viena sau în altă parte. Gândiţi-vă că tot ce am făcut, autostrada şi toate celelalte, sunt din bani europeni. Dacă nu erau aceştia, mergeam tot pe drumul vechi – acela pe care erau zeci de accidente în fiecare zi. Cum să spui că ne e mai bine fără Europa? Ne e mult mai bine cu Europa, sunt multe lucruri de schimbat acolo dar discursul ăsta de Vadim Tudor al lui Dragnea din ultima perioadă este o mare tâmpenie.

Rep.: E vorba de România tratată ca o ţară de mâna a doua – acesta este discursul PSD. Aşa este? Şi am văzut destule critici ale unor lideri europeni la adresa României…

V.P.: Nu au fost la adresa României, au fost la adresa echipei guvernamentale. Şi nu trebuie să ne spună europenii că doamna Dăncilă este cam analfabetă – vedem şi noi chestia asta că eu n-o ascultă în limba română. Nu trebuie să ne spună europenii că Dragnea e hoţ că vedem şi noi asta. Ei spun un singur lucru pe care orice om de bun simţ trebuie să îl înţeleagă – acei bani europeni nu sunt bani veniţi din ocean sau din cer, sunt bani plătiţi din taxe şi impozite de nemţi, de francezi, de olandezi şi ei spun, ok, vi-I dăm vouă, României, Bulgariei, Ungariei, dar dacă vi-l dăm vouă, avem două pretenţii – să ştim şi noi ce faceţi cu ei – ce aţi zis – autostradă, spitale, şcoli – nu să îi aruncaţi pe tot felul de prostii şi în al doilea rând - să nu îi furaţi. Că dacă vi-i dăm din banii noştri, din taxele şi impozitele nostre şi din munca românilor care sunt în Germania, Franţa, Italia şi voi îi furaţi ca să vă faceţi case în Brazilia, nu este în regulă. De aici e supărarea domnului Dragnea pe Europa – că nu îl lasă să fure, că dacă îl lăsau, era foarte frumoasă Europa.

Rep.: Dar U.E., la momentul de faţă, mai este un proiect viabil?

V.P.: Da, eu sunt foarte convins de asta. Şi sunt convins că dacă ne luăm după oameni ca Marine le Pen, ca Salvini, ca Viktor Orban, facem cea mai mare prostie, Aceştia trei care sunt acum mari prieteni ai lui Dragnea, când vorbesc de migranţi, de străinii care vin în ţara lor, se referă şi la români, nu se referă doar la sirieni sau algerieni. Cum să ţin eu cu Le Pen, cu Salvini sau cu Viktor Orban care spun că românii nu mai trebuie să vină în ţara lor. Evident că eu cred ca noi avem (cu Uniunea Europeană – n.r.) o şansă, noi singuri nu vom putea (să reuşim – n.r.). În toată istoria noastră, când am fost singuri, ne-au ocupat ba turcii, ba ruşii, ba austriecii. Dacă suntem cu U.E., suntem un grup mare care rezistăm economic în primul rând şi nu mai avem conflicte şi putem să ne dezvoltăm. Cum să spui că lasă că suntem noi singuri şi facem ce vrem? Uitaţi-vă că inclusiv în România între zona de vest care s-a dezvoltat şi care, practic, e în Europa, Bucureştiul sau Constanţa care au economie şi celelalte zone în care îi ţii săraci pe oameni şi îi duci cu autobuze, cu ajutoare sociale, fie că e Vaslui, Dolj sau Teleorman. Deja România e cam ruptă. În loc să creştem împreună spre direcţia bună, noi ne întoarcem. Eu am fost în satul lui Dragnea.

Rep.: Şi cum este?

V.P.: Exact ca în Evul Mediu. Şi am întrebat ce se întâmplă, de ce e aşa că şi aici oamenii sunt muncitori. Nu e adevărat că sunt leneşi sau proşti. Nu au nici o altă variantă. Ei spun că nu pot fără Dragnea, fără preşedintele de consiliu judeţean, fără primar. Ori plecăm de aici, facem cum zic ei pentru că ei au toată puterea de 20-25 de ani. Apoi vine Dragnea şi zice că satele noastre sunt mai frumoase decât alea din Germania sau din Olanda. Nu sunt ca acolo şi trebuie să le facem ca acolo – să le asfaltăm, să le facem curate, să dăm oamenilor posibilitatea să muncească nu să îi cheme primarul să le dea ajutoare sociale ca să voteze cu el. De fapt asta este marea bătălie pe 26 mai – între o Românie care vrea să se modernizeze şi o Românie care vrea să arate ca în Teleorman.

Rep.: Dvs. spuneţi că aveţi soluţii, aveţi acea listă, pe doamna Corina Creţu…

V.P.: Staţi puţin, nu vreau să spun că, uite, gata, Pro România vine mâine şi le schimbă pe toate, că asta ar fi o minciună. Despre P.E. vreau să spun că nu are nici un alt partid un candidat cum e Corina Creţu – vorbesc ca experienţă în primul rând. A fost atâţia ani europarlamentar, comisar European, e femeie, social democrată. Relaţiile pe care şi le-a făcut ca şi comisar european – când va lua cuvântul în P.E. o vor asculta ceilalţi că şi acolo este că şi acolo e ca în parlamentul de la Bucureşti, să nu credeţi că toţi sunt la fel de importanţi, sunt câţiva mai cunoscuţi şi mai puternici, ceilalţi se duc, îşi iau salariul, votează… Mihai Tudose - a fost prim ministru, a fost 20 de ani reprezentantul nostru în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. L-am pus pe Iurie Leancă, fostul premier de la Chişinău, tocmai ca să dăm un semnal că în P.E. îi reprezinţi nu doar pe românii din graniţele actuale, ci şi pe cei din Basarabia, Bucovina dar şi pe cei din Italia, Franţa sau Spania. Ca şi candidaţi, chiar pot să spun că, dacă vorbim de profesionalism, de experienţă, e greu să găseşti pe cineva la nivelul Corinei Creţu, a lui Mihai Tudose sau a lui Iurie Leancă.

Rep.: Domnule Ponta, regretaţi că v-aţi retras atunci din funcţia de premier?

V.P.: Trebuia să mă retrag şi am făcut ce trebuie. Aş fi vrut să rămân premier până la sfârşitul mandatului, aveam proiecte dar în situaţia de atunci în care nu mai aveam sprijinul partidului meu – domnul Dragnea şi domnul Iohannis se tot întâlneau să mă schimbe. Nu te ţii de scaun în asemenea condiţii, că nu s-a născut nimeni într-o poziţie şi nici nu trebuie să moară (pe funcţie – n.r.)… În altă ordine de idei, a fost acea tragedie cumplită de la Colectiv – să spui că nu e devărat că au murit atâţia oameni tineri, să spui că nu te interesează, să dai un acar Păun pe primarul de la sector… Vedeţi, când ocupi o funcţie atât de important în ţară, răspunzi şi pentru lucruri de care nu eşti tu direct responsabil. Atunci era o uriaşă tensiune în ţară, pe mine nu m-aţi văzut cât am fost prim ministru şi n-o să mă vedeţi niciodată să pun jandarnii să bată oamnii care protestau atunci în faţa palatului Victoria. Spre deosebire de cum a fost anul trecut, pe 10 august. Am spus că mă retrag e,u iar situaţia s-a liniştit şi cred că am făcut ceea ce trebuie să facă un om politic. În România toţi politicienii sunt înjuraţi că nu îşi dau demisia şi că nu pleacă – eu prefer să fiu singurul care să fie certat şi înjurat că de ce am plecat. Chiar am sperat că vin unii mai buni decât mine dar nu a fost aşa şi cred că toată lumea e de acord că s-au tot schimbat prim miniştrii şi nu s-a revenit la situaţie de stabilitate, de normalitate cum era în 2014-2015.

Rep.: Să vorbim puţin despre Constanţa. În cadrul conferinţei, aţi fost întrebat cu referire la domnul Decebal Făgădău, dar revin şi eu, pentru pentru că nu am fost lămurită. Credeţi că ar fi o variantă bună de candidat Pro România la Primăria Constanţa în 2020?

V.P.: Cred că ar trebuie să facă treabă acum, ca primar, că nu face destul. El are experienţă, eu în cunosc pe Decebal de mult timp, l-am şi sprijinit în 2016, de altfel, şi sunt un pic dezamăgit de faptul că nu are mai mult curaj, că stă pitit după partid, că nu-l lasă PSD-ul… Uitaţi-vă la Chirică, la Iaşi, l-a dat afară PSD-ul şi face mai multă treabă acum. Uitaţi-vă la Robert Negoiţă la sectorul 3 – nu mai ascultă de Dragnea, de Firea şi face treabă. Mă uit la alţi primari – fie că e Bolojan la Oradea, fie că e doamna primar de la Sibiu. Decebal, îmi pare rău, prea s-a speriat şi prea stă după fustele partidului în loc să facă treabă ca primar.

Rep.: Dar dacă pleacă de la PSD, îl luaţi la dvs.?

V.P.: Nu va pleca nicăieri pentru că îşi pierde mandatul. Eu vreau să îşi ducă mandatul la bun sfârşit, să facă treabă ca primar şi atunci oamenii îl vor vota. În schimb, dacă stă după fustele PSD-ului, va pierde următoarele alegeri cu siguranţă. Oamenii îi vor spune: „du-te tu cu Dragnea şi cu Felix Stroe al tău unde vrei şi lasă-ne pe cineva care vrea în primul rând să fie primar şi după aceea om de partid“. Eu întotdeauna i-am apreciat pe primarii care pun partidul pe locul doi şi oraşul pe primul loc. Decebal, în ultima perioadă, e prea fricos.

Rep.: Dar aţi vizitat Constanţa, aţi avut ocazia să vedeţi cum arată?

V.P.: Mult mai mult acum decât înainte. Înainte erau toţi în jurul meu, nu mai scăpam de ei. Acum am venit de multe ori la Constanţa, am mers în piaţa Ovidiu…

Rep.: Şi vă place?

V.P.: Nu, nu îmi place. Tocmai asta e problema.

Rep.: Ce nu vă place? Ca să audă şi domnul Făgădău…

V.P.: Să meargă domnul Făgădău în Piaţa Centrală din Braşov sau la Oradea sau la Timişoara. De ce nu poate şi Constanţa ,că bani şi proiecte a avut? Nu arată aşa cum trebuie şi, repet, eu vreau primari care să fie în primul rând pentru oraş şi apoi pentru partid.

Rep.: În încheiere, un mesaj scurt pentru alegători?

V.P.: Să vină la vot şi să ne ajute pe noi, cei de la Pro România, să scăpăm de Dragnea şi de gaşca lui.

VIDEO interviu:

A.C.

Comandat de Pro România, cod mandatar financiar 41190009

luni, 20 mai 20191332
mai mult...Replica
18 iun 17:39ReplicaGuvernul Dăncilă NU va fi înlocuit! Moţiunea a fost RESPINSĂ!

Plenul Parlamentului a votat marţi moţiunea de cenzură depusă de PNL, USR, PMP, UDMR şi neaflilaţi, pentru...233

18 iun 17:18ReplicaSpitalul Regional se va construi la Constanţa! Va fi unitate medicală militară!337
18 iun 14:01ReplicaAdina Florea: Judecătorii erau filaţi pentru a se exercita o presiune asupra lor786
18 iun 00:00ReplicaRATC Constanţa, aproximativ 40 de DOSARE în INSTANŢĂ. Angajează CASĂ de AVOCATURĂ!

Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanţa nu mai face faţă dosarelor aflate pe rolul instanţelor de...2199

18 iun 11:50ReplicaA apărut un nou jucător în PSD pentru Congres. ESTE DE LA CONSTANŢA!1899
18 iun 10:28ReplicaFEMEIE ÎNJUNGHIATĂ lângă o DISCOTECĂ din COSTINEȘTI2879
18 iun 00:00ReplicaFEMEIE AMENINȚATĂ DE SOȚ: 'Îți tai capul cu flexul, te toc și te arunc în canal!'

Oamenii legii au declanșat cercetările după ce, la finele lunii mai, au intervenit la Năvodari, acolo unde o femeie...1705

18 iun 02:38ReplicaCONSTANȚA: CUM a stabilit instanța că un bărbat vindea pe Olx un TELEFON FURAT1103
18 iun 00:00ReplicaUn individ condamnat în străinătate pentru furturi, PRINS BEAT la volan în Constanța!582
18 iun 00:00ReplicaSpitalul de Boli Infecţioase angajează şef laborator analize medicale. Iată ce alte modificări mai pune la cale Primăria!

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa se află în subordinea primăriei, administraţia locală fiind cea care...513

18 iun 00:00ReplicaAutorizaţia şi certificatul de urbanism, ANULATE! Lucrările la un spaţiu comercial din zona Tic Tac, stopate de judecători!1589
18 iun 07:39ReplicaINCREDIBIL! GÂNDACI printre produsele de patiserie de la Starbucks din City Mall!1394
Vremea
29°18° - 29° marţi, 18 iunie 2019
cer seninUmiditate: 37%
Vânt: 5.91 m/s din E
Presiune: 1013.89 milibari

Loto
6/4982230344142
5/404112231379
joker41027363712
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 iun 02:35SportCampionatul European de karate tradiţional: doi constănţeni au obţinut medalii!

C.S.DO JO KUN EFORIE a reprezentat România la a 34 ediţie a Campionatului European de Karate Tradiţional ce a avut...608

17 iun 00:00SportDaniela Hantuchova, despre Simona Halep: „Este cea mai dură adversară”

Daniela Hantuchova (36 de ani) a fost prezentă la Sports Festival Cluj și a lăudat-o pe Simona Halep (27 de ani,...551

17 iun 00:00SportRomânia U21 - Croația U21. Croații sunt plini de ei înaintea confruntării cu „tricolorii": „Românii nu sunt fericiți să dea ochii cu noi"

Selecționerul Nenad Gračan și doi internaționali vorbesc despre obiectivele de la EURO 2019. Toți se gândesc cel...838

17 iun 00:00SportPaul Pogba și-a anunțat plecarea de la Manchester United

Paul Pogba (26 de ani) a anunțat că vrea să plece de la Manchester United, după trei ani de la revenirea sa pe Old...454

Local
18 iun 02:50LocalAccident rutier în Constanța: o șoferiță a fost rănită

Un accident rutier a avut loc luni, 17 iunie a.c., în jurul orei 14:10 în județul Constanța. O femeie în vârstă...1359

18 iun 02:50LocalO mașină a luat foc în mers!

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui...589

18 iun 02:47LocalCetăţean român cu mandat european de arestare, depistat la PTF Vama Veche

În Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 16.06.2019, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor...442

18 iun 02:46LocalPeste 200 kg de calcan confiscate de poliţişti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență, doi cetăţeni români...1558

18 iun 02:45LocalPeste 5.000 de absolvenți de clasa a VIII-a, înscriși la Evaluarea națională

Emoţii mari pentru absolvenţii clasei a VIII a dar şi pentru părinţii lor! Începe evaluarea naţională! 5.527 de...345

18 iun 01:45LocalRAZII în traficul rutier din stațiunea Mamaia: șoferi BEȚI pe bandă rulantă!

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 00.40, au depistat un...1218

18 iun 02:36LocalAsociația Elevilor din Constanța împlinește 6 ani de la înființare! Federația Elevilor din România anunță oficial înființarea!

Joi, 20 iunie a.c., Asociația Elevilor din Constanța organizează Gala aniversară „AEC - 6 ani de reprezentare. FER...318

18 iun 02:31LocalACCIDENT RUTIER MORTAL LA TULCEA!

Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină duminică, 16 iunie, pentru descarcerarea și acordarea...3364

17 iun 02:27LocalDosare penale. Băuţi la volan şi fără permis

Mai mulţi indivizi s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier! La data de 15 iunie a.c., în...588

17 iun 00:41LocalFestivalul Peștelui, un eveniment de amploare la Năvodari

Pasionații de pescuit și de preparate din pește s-au putut delecta cu cele mai proaspete produse, la Festivalul...1773

Politică
18 iun 02:51PoliticăTăriceanu s-a răzgândit: Anunță că e gata să candideze pentru a-l schimba pe Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu declara, după pierderea alegerilor și votul primit în Senat, prin care senatorii s-au opus...412

18 iun 02:48PoliticăTaximetriștii ies la protest, în fața Parlamentului, chiar în ziua moțiunii de cenzură: presiune asupra Guvernului

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) protestează marţi în Piaţa...374

18 iun 02:52PoliticăCarmen Dan, despre relația cu Viorica Dăncilă după condamnarea lui Dragnea: 'Niciodată n-aș pune-o într-o situație dificilă'

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că este posibil ca în PSD să fie persoane care îşi doresc ca ea să nu...436

18 iun 02:52PoliticăMinistrul Muncii răspunde atacurilor Opoziției și Comisiei Europene - Ce se întâmplă cu veniturile a milioane de români

Ministrul Marius Budăi a declarat la România TV că Guvernul are bani pentru plata pensiilor şi nu se pune problema...565

18 iun 02:31PoliticăGabriela Firea dezvăluie care este starea sa de sănatate precum și planurile sale politice

Gabriela Firea a intervenit în direct la România TV pentru a face precizări cu privire la starea sa de săsătate și...814

18 iun 02:32PoliticăSCANDAL în USR: Un membru a încasat mii de euro de la partid. Discuţii aprinse pe un grup intern

Persoane din USR, printre care și Cristian Ghinea, ales europarlamentar, sunt nemulțumite de faptul că o agenție...804

17 iun 00:48PoliticăMinistrul Justiţiei vrea schimări la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie: 'Niciodată nu am vorbit despre desfiinţare'

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, doreşte să opereze anumite schimbări în modul în care funcţionează Secţia...595

17 iun 00:48PoliticăProtest la Palatul Cotroceni cu circa 50 de persoane care cer eliberarea lui Dragnea din închisoare

În jur de 50 de oameni protestează, duminică, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, ei...839

17 iun 00:47PoliticăViorica Dăncilă, mesaj de felicitare şi de susţinere pentru premierul Moldovei; Maia Sandu, invitată la Bucureşti

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în...426

17 iun 00:47PoliticăDeputatul Raeţchi anunţă depunerea la Parlament a unui pachet legislativ pentru natalitate

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă, printr-un comunicat că a depus la Parlament un pachet legislativ pentru...554

Monden
18 iun 02:36MondenMihai Constantinescu, în stare critică. Artistul are mare nevoie de sânge

Starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu este tot mai gravă. Artistul are mare nevoie de sânge. Colegii săi,...551

17 iun 00:00MondenIoana Ginghină și Alexandru Papadopol divorțează săptămâna viitoare. Detalii despre partaj

Alexandru Papadopol și Ioana Ginghină urmează să divorțeze săptămâna viitoare, iar actorul ar vrea să-i facă...456

17 iun 00:00MondenAndra, ajutată de Fuego şi de Raoul să ajungă mare vedetă

Paul Surugiu – Fuego (42 de ani), Andra (32 de ani) şi Raoul (40 de ani) au în comun oraşul natal, Turda, dar şi o...387

17 iun 00:00MondenAnamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, din nou nași de botez. Ce ținută sexy a purtat impresara la eveniment

Anamaria Prodan și soțul ei, Laurențiu Reghecampf, au devenit părinții spirituali ai unui băiețel sâmbătă, 15...477

17 iun 00:00MondenLaura Cosoi a reușit să scape de kilogramele acumulate în timpul sarcinii

Laura Cosoi a publicat un mesaj pe rețelele de socializare unde a recunoscut faptul că î timpul sarcinii a pus...334

17 iun 00:00MondenAşa arată Keanu Reeves în realitate

Actorul Keanu Reeves, binecunoscut pentru rolul său din “Matrix”, este de nerecunoscut în realitate. Umblă...588

17 iun 00:00MondenDaniel Craig, lovit de blestemul James Bond

De multă vreme circulă zvonul că actorii care joacă în seria de filme cu James Bond sunt urmăriţi de un blestem!...436

17 iun 17:12MondenUn „iepuraș” Playboy riscă pedeapsa cu moartea pentru uciderea unui doctor

Fostul „iepuraș” Playboy Kelsey Turner (26 de ani) și iubitul ei Jon Logan Kennison (27 de ani) riscă pedeapsa cu...468

17 iun 00:00MondenGabriela Spanic şi Edith Gonzalez, născute în aceeaşi zi, lovite de aceeaşi dramă

Cele mai îndrăgite actriţe de telenovele, una originară din Venezuela, iar celaltă, din Mexic, s-au născut în...486

17 iun 00:00MondenActorul Alain Delon, spitalizat din cauza unor migrene

Actorul Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, a fost internat vineri în Spitalul american din Neuilly, o suburbie a...309

Mapamond
18 iun 02:50MapamondTENSIUNILE dintre SUA și Rusia pe tema testelor nucleare escaladează: Reacție VIOLENTĂ venită de la Moscova

Administraţia Vladimir Putin a respins din nou, luni, acuzaţiile Statelor Unite privind efectuarea de către Rusia a...509

18 iun 02:49MapamondCatastrofă în Groenlanda: 2 miliarde de tone de gheață s-au topit într-o săptămână

În Groenlanda, gheața se topește în ritm accelerat. Numai săptămâna trecută calota glaciară a pierdut două...1834

18 iun 02:49MapamondConsiliul UE, preocupat de provocările de securitate din regiunea Mării Negre: se cere respectarea legislației internaționale

Consiliul Uniunii Europene a exprimat preocupare, luni, în legătură cu provocările de securitate din regiunea Mării...345

18 iun 02:34MapamondUn muzician român a fost ales primarul unui important oraş din Germania. L-a învins pe candidatul extremei drepte

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al oraşului german Goerlitz, landul Saxonia,...688

18 iun 02:33MapamondReacția șoferului român de TIR care a salvat de la moarte in adolescent italian - Nu sunt un erou

Gabriel Bocra Ionuţ, un român în vârstă de 31 de ani, şofer de camion, a dat o lecţie fantastică de omenie şi...612

18 iun 02:34MapamondManifestație mamut la Hong Kong - Au participat aproximativ 2 milioane de oameni

Aproape două milioane de persoane au ieşit în stradă să manifesteze duminică la Hong Kong, în semn de protest...435

17 iun 00:00MapamondCurtea Constituţională a Republicii Moldova a anulat deciziile din 7-9 iunie; Dodon confirmă încheierea crizei politice

Curtea Constituţională a Republicii Moldova şi-a anulat sâmbătă hotărârile luate în zilele de 7-9 iunie,...269

17 iun 00:00MapamondLa patru ani după scena istorică a scării rulante, Trump revine marţi la campania electorală

Donald Trump îşi începe marţi campania pentru obţinerea unui al doilea mandat care să-i permită să conducă...267

17 iun 00:00MapamondSoţia premierului israelian, Sara Netanyahu, recunoscută vinovată pentru utilizarea necorespunzător a fondurilor publice

Soţia premierului israelian, Sara Netanyahu, a fost recunoscută vinovată duminică pentru a fi folosit...290

17 iun 00:00MapamondCandidatul CDU pentru postul de primar în Goerlitz, de origine română, îl înfruntă în turul doi pe candidatul AfD

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al oraşului german Goerlitz, landul Saxonia,...270

Sănătate
15 iun 01:24SănătateEchipamente medicale donate Centrului de Transfuzii Constanța

Echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității...453

14 iun 02:13SănătateCJAS Constanța atrage atenția medicilor să nu mai ceară ordinul de plată la eliberarea CONCEDIILOR MEDICALE!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța le atrag atenția medicilor de familie dar...3875

13 iun 02:27SănătateDr. Iuliana Botezatu este director interimar la Spitalul CF Constanţa

Spitalul CF Constanţa are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fosta preşedinte a Comisiei de...1142

12 iun 00:52SănătateAparatură medicală vitală prematurilor, noua dotare a Spitalului Medgidia

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a...949

10 iun 00:17SănătateApel către Colegiul Medicilor pentru găsirea de anesteziști pentru Spitalul Județean Tulcea

Autoritățile tulcene, printre care Consiliul Județean Tulcea și Direcția de Sănătate Publică Tulcea caută...436

9 iun 23:09SănătatePacienți cu tumori maligne, operați la Spitalul Județean Constanța de prof. dr. Irinel Popescu

Vineri, 9 iunie a.c., la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța s-a...1938

8 iun 03:24SănătateSecţiile de Neurologie şi Chirurgie Plastică, din cadrul Spitalului Judeţean, renovate!

Managerul spitalului Judeţean, Cătălin Grasa, a anunţat, în cadrul ueni conferinţe de presă, faptul că de...758

8 iun 03:41SănătateUn nou medic la Spitalul Orășenesc Hârșova

Veste îmbucurătoare pentru locuitorii din Hârșova și împrejurimi: începând de luni, 10 iunie a.c., un nou medic...737

8 iun 03:19SănătateManagerul Spitalului Județean, precizări cu privire la mâncarea servită pacienților!

Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean, a susținut o conferință de presă pentru a veni cu lămuriri în...1828

8 iun 04:38SănătateDotări de 10.000 de euro pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Medgidia

Organizația „Salvați Copiii” cu sprijinul Atlas Translogistics dotează secția de neonatologie din cadrul...977