REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Video. Lucrările la adăpostul pentru câinii fără stăpân se apropie de final

Video. Lucrările la adăpostul pentru câinii fără stăpân se apropie de final

Replica API 22 martie 2019 | 00:54 534

Lucrările la adăpostul pentru câinii fără stăpân situat pe strada Vârful cu Dor nr.5 se apropie de final. Locul a fost complet renovat, oferă condiții decente de cazare pentru animale și, în primul rând, respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică.

Adăpostul beneficiază de cabinet medical dotat cu aparatură performantă, unde câinii vor fi îngrijiți, vaccinați și sterilizați.

”Serviciul va fi operațional în curând. Este pentru prima dată când noi avem serviciu propriu. Ce mă interesează cel mai mult este modul în care se face capturarea, sterilizarea, aplicarea de tratamente și păstrarea câinilor conform termenelor legale. Noi încercăm să luăm câinii de pe domeniul public, să îi ingrijim și să îi supunem procedurilor de adopție. Veți vedea că ceea ce facem noi este sănătos, este transparent și este în respect față de aceste suflete”, a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. În caz contrar, persoanele fizice sau juridice în culpă vor primi sancțiuni contravenționale conform Ordonanței de urgență nr.155 din 21 noiembrie 2001.

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alocatie copil 84 lei lunar. Alocatie ghioarla 400 lei lunar. Copiii sunt avortati de proprii parinti iar cainii sunt pupati in cur de toti prostii. Asta este poporul roman. Si ne mai vaitam ce saraci sunten. Pai de-aia suntem saraci, ca suntem mai rai decat animalele.
2
1
cu toata stima pentru iubitorii de animale, dar sper ca intelegeti ca nu pot fi tinuti la nesfirsit acolo si nici eliberati pe strazi daca nu sint infiati. cu parere de rau, la un moment dat eutanasierea se impune.
2
0
pt cineva, idiot si anonim, ii baga in ecarisaj, nu adapost si ii omoara in 10 zile..imbecil cretin
1
1
sunt oameni fara adapost, oameni ai strazii, dar traim intr-o tara in care cainilor li se fac adapost nu oamenilor
10
4
Veniti la pupi vet
6
2
Sper ca ne cazeaza max doi in camera, ca ne vor hrani cu Purina si nu cu boabe de 18 lei kg de la Lidl. In caz contrar intram in greva ! Ham-ham
5
3
kaputt hunde!!!
4
5
jupuiti draku toate javrele din oras,,zoofili la puscari,,interzis amoru cu caini.
9
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108