rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU!

VIDEO! Preotul Bisericii Sfântul Mina, campion la acte de caritate. Printre proiecte, un centru pentru pruncii părăsiți și pentru mame abuzate

Preotul Claudiu Banu, care slujește la biserica din lemn aflată în Parcul Tăbăcărie, Sfântul Mina, este un adevărat campion la acte de caritate. A construit, pe terenul primit de la un prieten și donat parohiei, o casă pentru nevoiași, a organizat activități pentru copii și s-a implicat în mai multe acțiuni caritabile pentru cei aflați în dificultate financiară. De asemenea, are în plan să pună bazele unei case care să adăpostească bătrâni ai nimănui, bătrâni singuri, necăjiți. Toate acestea le face fără să aștepte ceva în schimb, însă nimic n-ar fi posibil fără enoriașii săi cu suflet mare, fără ajutorul oamenilor cu situație financiară bună, spune parohul. Centrul pentru pruncii abandonați și pentru mame abuzate de la Techirghiol este cea mai mare realizare, este un proiect în care s-a implicat fizic, psihic și sufleteșe, un vis în care a crezut și care se află la un pas de a se transforma în realitate. Mai multe despre acest proiect, dar și despre acțiunile caritabile, ne povestește parohul Claudiu Banu, în interviul de mai jos.

Reporter: Sunteți unul dintre cei mai iubiți parohi de la malul mării, datorită acțiunilor caritabile care le-ați întreprins încă de când ați venit la această biserică, cele mai multe fiind în sprijinul copiilor. De unde această dăruire?!

Paroh Claudiu Banu: Încă de la numirea mea în această parohie, în 2012, cu binecuvântarea ierarhului meu, ÎPS Teodosie, am judecat și am gândit că biserica și noi, preoții, ne îngrijim mai întâi de mântuirea sufletului, de rugăciune. Din aceasta, reiese un aspect minunat al vieții, anume aspectul filantropic, social, de a te îngriji de cei aflați în dificultate. În societatea noastră există și oameni afectați material, spiritual, sufletesc. De aceea, prin inițierea unor proiecte care vin în sprijinul oamenilor, copiilor, chiar și a celor care sunt în putere și sunt în momente grele din viața lor, am considerat să aducem un aport, o picătură în oceanul de nevoi. Proiectele s-au bucurat, în primul rând, de susținerea enoriașilor din această parohie, a prietenilor, a sponsorilor. Aceștia au înțeles că, dincolo de a oferi un ban, în a ajuta în fiecare proiect, o fac cu sufletul pentru sufletul lor. Atunci când ajutăm necondiționat împlinești cuvântul pe care Hristos ne îndeamnă să-l respectăm: ~Nu vă așteptați să primiți ceva înapoi atunci când faceți bine cuiva~. De aceea, am considerat că activitățile sunt strâns legate de rugăciunile pe care noi le facem. O faptă bună este firească, iar faptele nu-mi aparțin mie, ci enoriașilor din parohie, și a oamenilor din țară care m-au contactat și au vrut să ne ajute.

Rep.: Ați desfășurat, recent, două activități dedicate copiilor: Școala de vară și distribuirea de ghiozdănele echipate cu rechizite.

Paroh C.B.: Am inițiat în luna august un proiect maraton denumit sugetiv ”Spune NU abandonului școlar!”, un proiect dedicat copiilor care provin din familii sărace din județ. Primăria Constanța a oferit rechizite copiilor și anul trecut, inclusiv copiii mei au primit. Și când am văzut aceste rechizite m-am gândit că cei din județ n-au această bucurie. Așa că l-am inițiat, a fost și o provocare pentru noi. Am rugat enoriașii să doneze fiecare un ghiozdan sau mai multe echipate complet, iar noi am dublat numărul donat, din fondurile parohiei care provin din vânzarea lumânărilor, din pomelnice. Sute de copii au beneficiat de ghiozdan, am fost plăcut surprins să le citesc bucuria pe fețele lor. ÎPS a fost alături de noi, dânsul a împărțit ghiozdanele, la rândul său a donat un număr de 50 de ghiozdane. Îmi doresc să fie o acțiune permanentă. În partea de sud-vest, zona Adamclisi, Ostrov, sunt mulți copii predispuși să abandoneze școala. Copiii își doresc să învețe, știu că prin școală pot avea altă viață. La anu vrem să facem un proiect mult mai amplu, poate să lansăm provocarea unor entități cu putere mult mai mare. Am avut și Școala de Vară. Au fost activități recreative în curtea bisericii, copiii s-au unit unii cu ceilalți, au legat prieteni, au făcut pictură, au lucrat cu lut, au făcut olărit, au învățat cum să circule corect, să acorde primul ajutor, am avut concert de folclor care a marcat finalul Școlii de vară.

Rep.: Unul dintre cele mai mari proiecte ale dumneavoastră este cel de la Techirghiol, și anume centrul pentru pruncii abandonați și mame abuzate. În ce stadiu sunt lucrările?

Paroh C.B.: De când sunt în parohia aceasta au fost multe proiecte, și vor fi și pe viitor, dar cel mai însemnat proiect este ridicarea unui așezământ pentru pruncii abandonați și femei abuzate în orașul Techirghiol. Un așezământ destul de mare, făcut cu multă jertfă în ultimii 5 ani. În 2015 am început construcția și ne-a ajutat Dumnezeu ca, prin oameni minunați, dragi pe care-i purtăm în fiecare rugăciune, să fim aproape de final. Am ajuns la momentul în care montăm gresia și faianța și aplicăm finisajele pentru funcționarea acestui așezământ. Noi am propus și am edificat acest așezământ cu caracter permanent. Să fie casă pentru cei care nu au casă. În proiect am gândit ca cei care vor fi asistați să fie și integrați în societate. Copiii vor urma școala, mamele vor fi ajutate să-și găsească loc de muncă. Inițial a fost gândit cu 50 de locuri, pentru că ne gândisem că va fi doar pentru copii. Apoi am decis să fie casă și pentru mame. A fost gândit cu 17 camere dar, din nevoia unor mame cu mai mulți copii, am decis să comasăm camerele în două apartamente pentru femeile cu mai mulți copii. Va fi un regulament, îl creionăm, pentru că suntem aproape de final și trebuie să intrăm în partea de funcționare. Până acum Dumnezeu ne-a adus oameni extraordinari care ne-au ajutat.

Rep.: Când vor fi gata lucrările?

Paroh C.B.: Sper și îmi doresc ca până la finalul anului să fie gata. Chiar eu am săpat groapa pentru acest așezământ. Când am văzut cât de mare este, m-am temut dacă putem s-o umplem vreodată, să construim o clădire așa de mare. Însă, sunt două chestiuni de care depinde deschiderea acestui așezământ: eficiența lucrătorilor, avem 15 muncitori pe șantier care lucrează zilnic, dar dorim și de aspectul material. Ar mai fi nevoie de o sumă de bani pentru a plăti manopera. Datorită unei familii credincioase, apropiate, mobilierul este rezolvat, ahiziționat. Chiar eu am luat măsurile pentru mobilă.

Rep.: Aveți în plan alte proiecte de acest gen?

Paroh C.B.: L-am rugat pe Sfântul Mare Mucenic Mina să-mi îngăduie să fie mai multe proiecte de acest gen. După ce vom obține binecuvântarea Arhiepiscopiei Tomisului, am în gând și în suflet ridicarea unui așezământ pentru bătrâni, nu azil, ci o casă a lor, tot la Techirghiol. Am terenul, o avocată ne-a ajutat în acest sens. Dumnezeu ne va ajuta și cu acest proiect.

Rep.: Care sunt prioritățile imediat următoare?

Paroh C.B.: Ne pregătim pentru hramul bisericii Sfânul Mina, pe 11noiembrie. Vom face meniuri pentru pelerini, iar PS va fi prezent și ne va binecuvânta. Ne pregătim și pentru sărbători, în decembrie vom avea concertul de colinde cu Corala Armonia. Vom face recoltarea de atribuire a alimentelor în satele din județ. 10 sate sunt pe listă, nu știu sigur unde, voi identifica familii aflate în deficultate. Iarna trecută am fost la 500 de familii, cu pachete consistente. În biserică a fost centrul de colectare și le-am pregătit, oamenii au adus multe alimente, așa că am făcut 1000 de pachete, au fost copii care au primit câte două, trei pachete. Sunt oameni foarte săraci.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 21 septembrie 20193685
Comentarii

31piticu(22 sep 16:16)
s a faca ceva si cu ruina casei parohiale din cernavoda , care sta sa pice, s ai puna bulina !
53un fan(22 sep 15:56)
Religia este cea mai mare farsa a omenirii!
65Sf Mina(22 sep 13:21)
E mina numarul 1 de bani dintre bisericile constantene. O sambata de nunti aduce si 10.000 euro incasari. Teodosie i-a lichidat pe fratii Picu ca sa controleze el veniturile pana la ultimul cent. O fi parintele Banu cu sufletul in rai, dar dupa colaborarea cu Teodosie, sigur e cu curul in iad.
76vedeti(22 sep 10:19)
Daca omenirea nu stie ca e finu lui spagoveanu si ca a ajuns la sf Minas dindui afara pe frati picu ca avea impresia ca nu i se duce tot lui spagoveanu aspa-i banu asa il cheama pe popa si nu e popa in acte eeeeeee de spagoveanu nasu
45Popa(21 sep 23:48)
Parinte te rog sa sfintesti si WC ul directorului retard de la aeroportul kogalniceanu. A costat 250.000.000 din banii nostrii.
45nae(21 sep 20:29)
cine este sf mina si in mangalia s-a importat o biserica de lemn sub bagheta lui spagoveanu si tot fara folos ba dimpotriva ,nu a plouat din mai
59Cta(21 sep 16:59)
Nemernicul de Teodosie nu are niciun merit in toate actiunile umanitare organizate de preotul Claudiu Banu. Pt babime si idioti, sa fie f clar, spagoveanu e pe...langa! Bravo parinte Banu, sanatate si succes in ceea ce faci ! Numai bine, parinte!
310Adrian Grs(21 sep 15:07)
Un preot deosebit ,cu suflet mare si mult har.
97necuratul asta(21 sep 14:46)
e ala care i-a dat spaga satanei spagoveanu ca altfel pleca in sicilia la cules rosii ! Sa va ia mama dracului de hoti !!!
117Eustache(21 sep 14:01)
Sa faca spitale nu biserici......
116Bebe(21 sep 13:55)
Asta e cel mai mare Talhar .
27Felicitari(21 sep 11:58)
Astfel de pameni si fapteke lor vor trebui popularizate in mod constant
010LA MAI MULTI PREOTI(21 sep 11:53)
La mai multi preoti care sa faca fapte bune nu doar sa bage in buzunare . Pentru ca pana la urma de asta au ales calea preotiei .
88Palaz(21 sep 10:29)
pentru 08.52: acel om de afaceri picu trecuse biserica pe persoana fizica , impreuna cu terenul foarte mare primit moca de la primarul mihaiesi. oricum raspopitului i-a ramas destul teren moca pe malul lacului unde doreste sa deschida ceva alimentatie publica... ce zici de asta ovanezian si chitac...?!?
56!!!(21 sep 09:47)
Bravo lui , cu Teodosie sa ai grije la cur!
220Sa luati aminte(21 sep 09:38)
Dar din dar se face rai ,deci se poate.De ce nu ia drept exemplu si alti preoti din judet si chiar din tara.Dar unora nu le ajunge lor, ce sa mai dea si altora.Au case, limuzine, copii la scoli inalte...D-zeu cu mila!
714Sa luam aminte(21 sep 08:52)
Cum fiara Teodosia l-a afurisit pe Picu ca sa-i ia biserica.
324Dumi(21 sep 08:12)
Acest OM merita tot respectul. Am placerea sa il cunosc de cativa ani si chiar este un adevarat preot. Respect pentru tot ceea ce a facut pana acum.
423Coco(21 sep 07:47)
Tot respectul dar sa nu mai pomeneasca de banditul de Teodosie
328Mike(21 sep 07:01)
Cinste lui,dar sa nu mai pomeneasca de preanemernicia sa Teodosie.
mai mult...Replica
28 ian 00:00ReplicaCând politicul îşi bagă coada: Cine e constănțeanca interimară de doi ani la șefia BTT

Reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la BTT SA...2692

28 ian 00:00ReplicaFirma moştenitorilor lui Gheorghe Oancea DEMOLEAZĂ clădiri în regim de urgenţă!2210
28 ian 00:00ReplicaSpitalul de Boli Infecțioase NU ARE TESTE pentru a IDENTIFICA CORONAVIRUSUL!538
28 ian 00:00ReplicaMașina unui PROXENET, cuprinsă de FLĂCĂRI, la Mangalia! VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați luni, 27 ianuarie, în jurul orei 4.00, să intervină la un...3463

28 ian 07:17ReplicaDETALII despre CONSTĂNȚENII care au CONCERTAT în CHINA! Ce spune directorul Teatrului Oleg Danovski1080
28 ian 22:53ReplicaȚEPE pe INTERNET în numele unui PREOT CONSTĂNȚEAN! ACUZAȚII GRAVE!950
28 ian 00:00ReplicaSituaţia BUNCĂRELOR din CONSTANŢA! Iată unde sunt AMPLASATE!

Suntem oare pregătiți în eventualitatea unei dezastru de orice fel? Municipiul Constanţa “găzduieşte“ 72 de...1636

28 ian 23:27ReplicaCadrele medicale din SPITALUL JUDEȚEAN, sub TEROARE: ameninţări frecvente!723
28 ian 22:43ReplicaALERTĂ în contextul GRIPEI MORTALE! Ce se întâmplă cu produsele din China ajunse în Portul Constanța??736
28 ian 23:28ReplicaBărbatul CARE a AMENINȚAT cu PISTOLUL în SPITAL: Pentru copilul meu fac MOARTE de OM!

Intervenție la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în noaptea de duminică spre luni! Un individ care...1215

28 ian 00:00Replica`RĂZBOI` la Constanţa: BIZON pe 4 roți contra cărucior!1332
28 ian 00:00ReplicaPrefectul Niculescu vrea să redea comunităţii sala pe care Gurgu o transformase în loc de fitness!1144
Vremea
5.7°5.7° - 6.6° marţi, 28 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 77%
Vânt: 6.75 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/4991823283545
5/4071420222330
joker10202831456
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 ian 00:00SportSimona Halep, sigură de locul 2 WTA la finalul Australian Open. Cum arată clasamentul acum

...519

28 ian 00:00SportItalienii anunță că Răzvan Marin este dorit de Fiorentina, cea care oferă 12 milioane de euro

...270

28 ian 00:00SportBorussia Dortmund este aproape de o nouă mutare importantă, după Haaland: Emre Can, de la Juventus

Emre Can a fost dorit și de către Manchester United în această iarnă, însă a refuzat deoarece a jucat în trecut...213

28 ian 00:00SportIlie Năstase, sfaturi înțelepte pentru Simona Halep: 'Trebuie să fie foarte concentrată la turneele de Mare Șlem, nu la locul 1'

Ilie Năstase spune că i-a oferit un sfat Simonei Halep, transmițându-i sportivei din Constanța să se concentreze...256

Local
28 ian 00:09LocalLucrările de consolidare a malului din zona localităţii Cumpăna, la un pas să fie SISTATE?

În mai 2019, în localitatea Cumpăna din județul Constanța, o porțiune de aproximativ 30 de metri din strada...2065

28 ian 00:00LocalProgramul cu interferon free pentru pacienții cu hepatita C nu a fost reluat

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită Casei Naționale de Asigurări de...245

28 ian 00:00LocalȚara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, un univers al basmelor copilăriei

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie devine un loc din ce în ce mai atractiv pentru cei mici, iar asta au putut...309

28 ian 14:18LocalÎncă o mașină a luat foc la Năvodari, pe aceeași stradă!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 27 ianuarie, pe strada Plopilor din...290

28 ian 00:00LocalCondamnat pentru act sexual cu un minor!

Polițiștii Postului de Poliție Ceamurlia de Jos împreună cu cei ai Serviciului Investigații Criminale al IPJ...313

28 ian 00:00LocalDoi indivizi din județul Constanța, ARESTAȚI după ce au FURAT mai multe animale dintr-o fermă

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine...676

28 ian 00:00LocalPolițiștii constănțeni în alertă, după ce o femeie a fost dată dispărută

Poliţiştii constănțeni au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unei femei, de 28 de ani din localitatea...302

28 ian 00:00LocalConstănțeni, dacă aveți haine pe care nu le purtați, lăsați-le în containere

Dacă aveți haine pe care nu le mai purtați, nu le aruncați! Aduceți-le în containerele amplasate de Primăria...512

28 ian 00:00LocalLansarea cărții 'Aneta Forna Christu - Păpușarul cu suflet de copil' la Teatrul Căluțul de mare

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța se va lansa vineri, 31 ianuarie, de la ora 11.30,...197

28 ian 00:00LocalMoaștele Sfintei Matrona din Moscova, la Constanța

Biserica Ortodoxă, joi, 30 ianuarie, îi serbează pe Sfinţii Trei Ierarhi. În zilele împăratului Alexie Comnen,...274

Politică
28 ian 00:00PoliticăKlaus Iohannis: Dacă va trece moţiunea de cenzură, tot pe Ludovic Orban îl voi propune premier

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că, în cazul în care va fi adoptată moţiunea de cenzură, îl va...181

28 ian 00:00PoliticăPNL: Guvernul începe runda 2 de verificări pe PNDL

La solicitarea parlamentarilor PNL, Ministerul Dezvoltării va inventaria toate lucrările din teritoriu efectuate de...228

28 ian 00:00PoliticăUSR se declară împotriva propunerii PNL de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene de către consilieri

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat că este împotriva iniţiativei PNL de a modifica legea de alegere a...171

28 ian 00:00PoliticăCîţu: Ordonanţa care va obliga ANAF să ridice popririle pe conturi, în şedinţa de guvern de marţi

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că marţi, cel mai probabil, va fi adoptat în şedinţa de guvern...205

28 ian 00:00PoliticăDaniel Dragoş Tănăsoiu, numit şef al Corpului de control al prim-ministrului

Daniel Dragoş Tănăsoiu a fost numit în funcţia de şef al Corpului de control al prim-ministrului, printr-o decizie...193

28 ian 00:00PoliticăConducerile USR şi PLUS vor congres de fuziune în iulie. Decizia finală, pe 8 februarie

Birourile Naţionale ale USR PLUS au decis, luni, în şedinţă comună de alianţă, să solicite organizaţiilor un...148

28 ian 00:00PoliticăCîţu: Ministrul de Finanţe e evaluat de Comisia buget-finanţe; unii din Parlament nu au citit Regulamentul şi îşi bat joc

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat luni că activitatea sa este evaluată de Comisia de buget-finanţe,...162

28 ian 00:00PoliticăPSD se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate

PSD se opune proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate, argumentând că sănătatea este...168

28 ian 00:00PoliticăDacian Cioloş: Crimele împotriva umanităţii nu îşi au şi nu îşi vor mai avea niciodată locul în Europa

Retorica politică toxică folosită în ultimii ani de diferiţi lideri europeni, pentru a polariza societatea...164

28 ian 00:00PoliticăOrban: România rămâne activă în procesul de păstrare şi întregire a memoriei Holocaustului

România, prin ea însăşi, dar şi ca stat membru al Uniunii Europene, promovează toleranţa între oameni,...165

Monden
28 ian 00:00MondenInna l-a întrecut la bani pe Ilie Năstase. Ce avere are solista

Site-ul CelebrityNetWorth a realizat un top al celor mai bogate vedete din lume, în care intră şi câţiva dintre...365

28 ian 00:00MondenRaluca de la Bambi i-a suflat trofeul rivalei Andreea Tonciu. Blonda a câștigat prima gală „Bravo, ai stil“

Competiţia „Bravo, ai stil! Celebrities” (Kanal D) a început cu dreptul pentru telespectatori, care au parte de un...263

28 ian 00:00MondenDiana Dumitrescu și Diana Munteanu, în cursa pentru postul de prezentatoare a emisiunii „Mireasă“

Diana Dumitrescu și Diana Munteanu se află în cursa pentru câștigarea rolului de prezentatoare a emisiunii...212

28 ian 00:00MondenFlorin Piersic împlinește 84 de ani. Marele actor face naveta în Anglia ca să joace cu casa închisă

Au trecut vremurile când Florin Piersic apărea pe bandă rulantă şi-n filme, şi în piese de teatru. Din 2007,...238

28 ian 00:00MondenCine sunt noii concurenți de la Survivor România. Doi Faimoși și un Războinic au intrat în competiție

Echipele de la Survivor România s-au îmbogățit cu trei noi concurenți. După eliminarea Cristinei Șișcanu și...196

28 ian 00:00MondenGrammy 2020 - Lista câştigătorilor la principalele categorii

Marea şi surprinzătoarea câştigătoare a celei de-a 62-a ediţii a premiilor Grammy este adolescenta californiană...177

28 ian 00:00Monden„Bad Boys for Life“ se menţine în fruntea box-office-ului nord-american

''Bad Boys for Life'', un film cu cascadorii şi explozii spectaculoase, îşi menţine prima poziţie în box-office-ul...165

28 ian 00:00MondenGrammy 2020 - Billie Eilish a câştigat premiul pentru piesa anului

Adolescenta Billie Eilish a câştigat unul dintre cele mai importante premii ale galei Grammy 2020, cel pentru piesa...164

28 ian 00:00MondenGrammy 2020 - Lizzo a câştigat 3 trofee

Solista rap Lizzo a dat startul, duminică seară, celei de-a 62-a gale a premiilor Grammy, la Staples Center din Los...157

28 ian 00:00Monden„Klaus“ şi Netflix, marii câştigători ai galei Annie Awards 2020

Filmul animat "Klaus", produs de Netflix, a dominat categoriile dedicate lungmetrajelor la gala Annie Awards 2020,...165

Mapamond
28 ian 00:00MapamondBrexit: Regatul Unit părăseşte UE, dar rămân multe semne de întrebare privind viitoarea relaţie

Zeci de mii de eurosceptici vor celebra, la Londra şi în alte oraşe britanice, 'Ziua Brexit' înaintea ieşirii...177

28 ian 00:00MapamondItalia: Lovitură dură pentru Salvini, Liga pierde în Emilia-Romagna

Liga, formaţiunea de extremă dreapta italiană condusă de Matteo Salvini, nu a reuşit să învingă Partidul...162

28 ian 00:00MapamondCroaţia: Un elicopter militar s-a prăbuşit în Marea Adriatică

Un elicopter militar croat s-a prăbuşit în Marea Adriatică, luni, în timpul unui zbor de antrenament, a anunţat...168

28 ian 00:00MapamondCoronavirus - China - Numărul cazurilor ar fi depăşit 40.000, susţine o echipă de cercetători din Hong Kong

Guvernele ar trebui să ia măsuri ''draconice'' pentru restrângerea deplasărilor populaţiei dacă doresc limitarea...179

28 ian 00:00MapamondSenatorul belgian Hendrik Daems, desemnat preşedinte al APCE

Senatorul belgian Hendrik Daems a fost desemnat luni noul preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei...152

28 ian 00:00MapamondTrei rachete au căzut pe ambasada americană din Bagdad

Trei dintre cinci rachete lansate duminică la Bagdad au căzut pe ambasada americană, a anunţat o sursă a...198

28 ian 00:00MapamondChina, al doilea cel mai mare producător de arme în lume

China, care în urmă cu un deceniu încă era dependentă de importurile de arme, este acum al doilea cel mai mare...205

28 ian 00:00MapamondSUA: Donald Trump neagă afirmaţiile lui John Bolton privind dosarul ucrainean

Donald Trump a negat luni că a condiţionat acordarea unui ajutor militar Ucrainei, chestiune aflată în centrul...162

28 ian 00:00MapamondUn avion de pasageri iranian a ieşit de pe pistă direct în autostradă; pasagerii sunt în siguranţă

Un avion al companiei Caspian Airlines a ieşit luni de pe pistă intrând direct pe o autostradă la aterizare, pe un...168

28 ian 00:00MapamondHong Kong - Coronavirus: Manifestanţii au atacat o clădire ce urma să devină centru de carantină

Manifestanţii din Hong Kong au lansat duminică seară cocktailuri Molotov asupra unei clădiri neocupate unde...172

Sănătate
27 ian 00:00SănătateUntul de cacao: Beneficii și proprietăți

Folosit încă din cele mai vechi timpuri, untul de cacao este astăzi un ingredient des întâlnit în creme de față,...291

27 ian 00:00SănătatePoți face exces de fructe? Află recomandările de consum

Există binecunoscuta recomandare „consumă cinci fructe și legume pe zi”. Este un sfat de care e bine să ții...369

23 ian 07:25SănătateDupă ce a blocat timp de doi ani legea, PSD cere acum vaccinare obligatorie: „Este o necesitate și o urgență”

Legea care prevede obligativitatea vaccinării este blocată de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la...604

23 ian 07:24SănătateO pacientă le-a luat foc pe masă, dar Ministerul Sănătății dă avizul de funcționare Spitalului Floreasca

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia...666

24 ian 00:00SănătateUnsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Temperaturile scazute si virusurile gripale iti pun sanatatea in pericol, iar daca vrei sa previi gripa fara sa iti faci...665

24 ian 00:00SănătateCum trebuie gestionate fracturile osoase la vârstnici

Pentru vârstnici, accidentele soldate cu oase fracturate reprezintă o adevărată provocare. În timp ce pentru copii...534

24 ian 16:57SănătateApa minerală: Beneficii și contraindicații

Apa minerală, carbogazoasă sau plată, provine din izvoare de mare adâncime și are o compoziție chimică deosebit...716

24 ian 00:00SănătateBeneficiile antistres ale unui acvariu cu pești

Dacă te gândești să îți iei un acvariu cu pești în casă, atunci te poți aștepta la mai mult decât la un...507

23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...770

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...482