rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

INTERVIU!

VIDEO! Preotul Bisericii Sfântul Mina, campion la acte de caritate. Printre proiecte, un centru pentru pruncii părăsiți și pentru mame abuzate

Preotul Claudiu Banu, care slujește la biserica din lemn aflată în Parcul Tăbăcărie, Sfântul Mina, este un adevărat campion la acte de caritate. A construit, pe terenul primit de la un prieten și donat parohiei, o casă pentru nevoiași, a organizat activități pentru copii și s-a implicat în mai multe acțiuni caritabile pentru cei aflați în dificultate financiară. De asemenea, are în plan să pună bazele unei case care să adăpostească bătrâni ai nimănui, bătrâni singuri, necăjiți. Toate acestea le face fără să aștepte ceva în schimb, însă nimic n-ar fi posibil fără enoriașii săi cu suflet mare, fără ajutorul oamenilor cu situație financiară bună, spune parohul. Centrul pentru pruncii abandonați și pentru mame abuzate de la Techirghiol este cea mai mare realizare, este un proiect în care s-a implicat fizic, psihic și sufleteșe, un vis în care a crezut și care se află la un pas de a se transforma în realitate. Mai multe despre acest proiect, dar și despre acțiunile caritabile, ne povestește parohul Claudiu Banu, în interviul de mai jos.

Reporter: Sunteți unul dintre cei mai iubiți parohi de la malul mării, datorită acțiunilor caritabile care le-ați întreprins încă de când ați venit la această biserică, cele mai multe fiind în sprijinul copiilor. De unde această dăruire?!

Paroh Claudiu Banu: Încă de la numirea mea în această parohie, în 2012, cu binecuvântarea ierarhului meu, ÎPS Teodosie, am judecat și am gândit că biserica și noi, preoții, ne îngrijim mai întâi de mântuirea sufletului, de rugăciune. Din aceasta, reiese un aspect minunat al vieții, anume aspectul filantropic, social, de a te îngriji de cei aflați în dificultate. În societatea noastră există și oameni afectați material, spiritual, sufletesc. De aceea, prin inițierea unor proiecte care vin în sprijinul oamenilor, copiilor, chiar și a celor care sunt în putere și sunt în momente grele din viața lor, am considerat să aducem un aport, o picătură în oceanul de nevoi. Proiectele s-au bucurat, în primul rând, de susținerea enoriașilor din această parohie, a prietenilor, a sponsorilor. Aceștia au înțeles că, dincolo de a oferi un ban, în a ajuta în fiecare proiect, o fac cu sufletul pentru sufletul lor. Atunci când ajutăm necondiționat împlinești cuvântul pe care Hristos ne îndeamnă să-l respectăm: ~Nu vă așteptați să primiți ceva înapoi atunci când faceți bine cuiva~. De aceea, am considerat că activitățile sunt strâns legate de rugăciunile pe care noi le facem. O faptă bună este firească, iar faptele nu-mi aparțin mie, ci enoriașilor din parohie, și a oamenilor din țară care m-au contactat și au vrut să ne ajute.

Rep.: Ați desfășurat, recent, două activități dedicate copiilor: Școala de vară și distribuirea de ghiozdănele echipate cu rechizite.

Paroh C.B.: Am inițiat în luna august un proiect maraton denumit sugetiv ”Spune NU abandonului școlar!”, un proiect dedicat copiilor care provin din familii sărace din județ. Primăria Constanța a oferit rechizite copiilor și anul trecut, inclusiv copiii mei au primit. Și când am văzut aceste rechizite m-am gândit că cei din județ n-au această bucurie. Așa că l-am inițiat, a fost și o provocare pentru noi. Am rugat enoriașii să doneze fiecare un ghiozdan sau mai multe echipate complet, iar noi am dublat numărul donat, din fondurile parohiei care provin din vânzarea lumânărilor, din pomelnice. Sute de copii au beneficiat de ghiozdan, am fost plăcut surprins să le citesc bucuria pe fețele lor. ÎPS a fost alături de noi, dânsul a împărțit ghiozdanele, la rândul său a donat un număr de 50 de ghiozdane. Îmi doresc să fie o acțiune permanentă. În partea de sud-vest, zona Adamclisi, Ostrov, sunt mulți copii predispuși să abandoneze școala. Copiii își doresc să învețe, știu că prin școală pot avea altă viață. La anu vrem să facem un proiect mult mai amplu, poate să lansăm provocarea unor entități cu putere mult mai mare. Am avut și Școala de Vară. Au fost activități recreative în curtea bisericii, copiii s-au unit unii cu ceilalți, au legat prieteni, au făcut pictură, au lucrat cu lut, au făcut olărit, au învățat cum să circule corect, să acorde primul ajutor, am avut concert de folclor care a marcat finalul Școlii de vară.

Rep.: Unul dintre cele mai mari proiecte ale dumneavoastră este cel de la Techirghiol, și anume centrul pentru pruncii abandonați și mame abuzate. În ce stadiu sunt lucrările?

Paroh C.B.: De când sunt în parohia aceasta au fost multe proiecte, și vor fi și pe viitor, dar cel mai însemnat proiect este ridicarea unui așezământ pentru pruncii abandonați și femei abuzate în orașul Techirghiol. Un așezământ destul de mare, făcut cu multă jertfă în ultimii 5 ani. În 2015 am început construcția și ne-a ajutat Dumnezeu ca, prin oameni minunați, dragi pe care-i purtăm în fiecare rugăciune, să fim aproape de final. Am ajuns la momentul în care montăm gresia și faianța și aplicăm finisajele pentru funcționarea acestui așezământ. Noi am propus și am edificat acest așezământ cu caracter permanent. Să fie casă pentru cei care nu au casă. În proiect am gândit ca cei care vor fi asistați să fie și integrați în societate. Copiii vor urma școala, mamele vor fi ajutate să-și găsească loc de muncă. Inițial a fost gândit cu 50 de locuri, pentru că ne gândisem că va fi doar pentru copii. Apoi am decis să fie casă și pentru mame. A fost gândit cu 17 camere dar, din nevoia unor mame cu mai mulți copii, am decis să comasăm camerele în două apartamente pentru femeile cu mai mulți copii. Va fi un regulament, îl creionăm, pentru că suntem aproape de final și trebuie să intrăm în partea de funcționare. Până acum Dumnezeu ne-a adus oameni extraordinari care ne-au ajutat.

Rep.: Când vor fi gata lucrările?

Paroh C.B.: Sper și îmi doresc ca până la finalul anului să fie gata. Chiar eu am săpat groapa pentru acest așezământ. Când am văzut cât de mare este, m-am temut dacă putem s-o umplem vreodată, să construim o clădire așa de mare. Însă, sunt două chestiuni de care depinde deschiderea acestui așezământ: eficiența lucrătorilor, avem 15 muncitori pe șantier care lucrează zilnic, dar dorim și de aspectul material. Ar mai fi nevoie de o sumă de bani pentru a plăti manopera. Datorită unei familii credincioase, apropiate, mobilierul este rezolvat, ahiziționat. Chiar eu am luat măsurile pentru mobilă.

Rep.: Aveți în plan alte proiecte de acest gen?

Paroh C.B.: L-am rugat pe Sfântul Mare Mucenic Mina să-mi îngăduie să fie mai multe proiecte de acest gen. După ce vom obține binecuvântarea Arhiepiscopiei Tomisului, am în gând și în suflet ridicarea unui așezământ pentru bătrâni, nu azil, ci o casă a lor, tot la Techirghiol. Am terenul, o avocată ne-a ajutat în acest sens. Dumnezeu ne va ajuta și cu acest proiect.

Rep.: Care sunt prioritățile imediat următoare?

Paroh C.B.: Ne pregătim pentru hramul bisericii Sfânul Mina, pe 11noiembrie. Vom face meniuri pentru pelerini, iar PS va fi prezent și ne va binecuvânta. Ne pregătim și pentru sărbători, în decembrie vom avea concertul de colinde cu Corala Armonia. Vom face recoltarea de atribuire a alimentelor în satele din județ. 10 sate sunt pe listă, nu știu sigur unde, voi identifica familii aflate în deficultate. Iarna trecută am fost la 500 de familii, cu pachete consistente. În biserică a fost centrul de colectare și le-am pregătit, oamenii au adus multe alimente, așa că am făcut 1000 de pachete, au fost copii care au primit câte două, trei pachete. Sunt oameni foarte săraci.

Mirela PASCAL

sâmbătă, 21 septembrie 20193268
Comentarii

21piticu(22 sep 16:16)
s a faca ceva si cu ruina casei parohiale din cernavoda , care sta sa pice, s ai puna bulina !
52un fan(22 sep 15:56)
Religia este cea mai mare farsa a omenirii!
65Sf Mina(22 sep 13:21)
E mina numarul 1 de bani dintre bisericile constantene. O sambata de nunti aduce si 10.000 euro incasari. Teodosie i-a lichidat pe fratii Picu ca sa controleze el veniturile pana la ultimul cent. O fi parintele Banu cu sufletul in rai, dar dupa colaborarea cu Teodosie, sigur e cu curul in iad.
76vedeti(22 sep 10:19)
Daca omenirea nu stie ca e finu lui spagoveanu si ca a ajuns la sf Minas dindui afara pe frati picu ca avea impresia ca nu i se duce tot lui spagoveanu aspa-i banu asa il cheama pe popa si nu e popa in acte eeeeeee de spagoveanu nasu
45Popa(21 sep 23:48)
Parinte te rog sa sfintesti si WC ul directorului retard de la aeroportul kogalniceanu. A costat 250.000.000 din banii nostrii.
45nae(21 sep 20:29)
cine este sf mina si in mangalia s-a importat o biserica de lemn sub bagheta lui spagoveanu si tot fara folos ba dimpotriva ,nu a plouat din mai
59Cta(21 sep 16:59)
Nemernicul de Teodosie nu are niciun merit in toate actiunile umanitare organizate de preotul Claudiu Banu. Pt babime si idioti, sa fie f clar, spagoveanu e pe...langa! Bravo parinte Banu, sanatate si succes in ceea ce faci ! Numai bine, parinte!
310Adrian Grs(21 sep 15:07)
Un preot deosebit ,cu suflet mare si mult har.
97necuratul asta(21 sep 14:46)
e ala care i-a dat spaga satanei spagoveanu ca altfel pleca in sicilia la cules rosii ! Sa va ia mama dracului de hoti !!!
107Eustache(21 sep 14:01)
Sa faca spitale nu biserici......
116Bebe(21 sep 13:55)
Asta e cel mai mare Talhar .
27Felicitari(21 sep 11:58)
Astfel de pameni si fapteke lor vor trebui popularizate in mod constant
010LA MAI MULTI PREOTI(21 sep 11:53)
La mai multi preoti care sa faca fapte bune nu doar sa bage in buzunare . Pentru ca pana la urma de asta au ales calea preotiei .
88Palaz(21 sep 10:29)
pentru 08.52: acel om de afaceri picu trecuse biserica pe persoana fizica , impreuna cu terenul foarte mare primit moca de la primarul mihaiesi. oricum raspopitului i-a ramas destul teren moca pe malul lacului unde doreste sa deschida ceva alimentatie publica... ce zici de asta ovanezian si chitac...?!?
46!!!(21 sep 09:47)
Bravo lui , cu Teodosie sa ai grije la cur!
220Sa luati aminte(21 sep 09:38)
Dar din dar se face rai ,deci se poate.De ce nu ia drept exemplu si alti preoti din judet si chiar din tara.Dar unora nu le ajunge lor, ce sa mai dea si altora.Au case, limuzine, copii la scoli inalte...D-zeu cu mila!
714Sa luam aminte(21 sep 08:52)
Cum fiara Teodosia l-a afurisit pe Picu ca sa-i ia biserica.
324Dumi(21 sep 08:12)
Acest OM merita tot respectul. Am placerea sa il cunosc de cativa ani si chiar este un adevarat preot. Respect pentru tot ceea ce a facut pana acum.
423Coco(21 sep 07:47)
Tot respectul dar sa nu mai pomeneasca de banditul de Teodosie
328Mike(21 sep 07:01)
Cinste lui,dar sa nu mai pomeneasca de preanemernicia sa Teodosie.
mai mult...Replica
22 oct 00:00ReplicaConstănțean AMENINȚAT cu MOARTEA de un infractor: 'Îți iau gâtul a doua zi când ies! Fac crimă!'

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 1 an și 4 luni pentru furt calificat și la 6 luni de închisoare pentru...98

22 oct 00:00ReplicaPrimăria Medgidia, contract pentru 'regele asfaltului' din Constanța87
22 oct 00:00Replica'Am început să fac treabă în Casa de Cultură doar cu forțe proprii! Dacă am fi sprijiniți, chiar am face cultură'79
22 oct 00:00ReplicaMai mulţi constănţeni cer primăriei DEMOLAREA garajelor de pe bulevardul Mircea!

Primăria Constanța a anunţat, de data recentă, că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de...99

22 oct 00:00ReplicaReglare de conturi la Năvodari: o minoră acuză că a fost sechestrată, bătută și tâlhărită de rude!146
22 oct 00:00ReplicaPatronii hotelului Picadilly au ajuns în instanţă: Serviciul de Taxe şi Impozite îi scoate datori cu zeci de mii de lei143
22 oct 00:00ReplicaUn bărbat din Valu se luptă să-și ia copilul din grija mamei, căreia îi reproşează că a făcut închisoare pentru instigare la viol!

Anturajul este cel care, de cele mai multe ori, influențează tinerii de astăzi mai mult decât familia sau școala....126

22 oct 00:00ReplicaS-A DAT ALERTA pe un grup whatsapp de părinţi: Posibilă tentativă de răpire la o şcoală din Constanţa!394
22 oct 00:45ReplicaLa piscina de la Reyna se face baie şi în extrasezon! VIDEO!1504
22 oct 00:45ReplicaDitamai primarul se răzbună pe secretarul unei comune, blocându-i maşina cu buldoexcavatorul!

Facem apel către Arhiepiscopia Tomisului să transmită gânduri bune, de pace şi bună înţelegere între angajaţii...1161

22 oct 00:44ReplicaPeste 1.000 de militari români şi străini participă la cel mai important exerciţiu NATO din Dobrogea464
22 oct 00:43ReplicaTuzla, reprezentată la Concursul Sibba Dance Cup!355
Vremea
12.5°12.5° - 13.2° marţi, 22 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 91%
Vânt: 1.2 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/4971832364749
5/40689183033
joker10142224268
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 oct 00:00SportFC Botoşani - Poli Iaşi: 3-0

FC Botoşani a învins-o pe Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0 (1-0), luni seara, într-un meci considerat în...85

22 oct 00:00SportDarren Cahill și Simona Halep fură startul: ”Înapoi la drum!”

Simona Halep (28 de ani, 5 WTA) va fi susținută de australianul Darren Cahill (54 de ani) la Turneul Campioanelor de...112

22 oct 00:00SportFC Argeș - Farul 2-2 Constanța în Liga a II-a, după un meci spectaculos. Rezultate complete

Liga 2 a revenit rapid cu etapa #13, după intermediara disputată miercuri. Ieri s-a jucat ultima partidă. FC Argeș -...106

22 oct 00:00SportSimona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA, Bianca Andreescu- pe 4

Românca Simona Halep a urcat un loc, de pa şase pe cinci, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...101

Local
22 oct 03:32LocalDacă vedeți acest bărbat din Constanța, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Gabriel-Gori Petre, de 49 ani, din municipiul Constanța,...1429

21 oct 00:00LocalSe apropie alegerile! Verificaţi dacă aveţi carte de identitate valabilă!

În luna noiembrie 2019 se va desfășura procesul electoral privind alegerea Președintelui României. Cetăţenii care...376

21 oct 02:15LocalCum s-a petrecut accidentul de la Independenţa, soldat cu 7 victime

În jurul orei 16.40, un bărbat de 22 de ani, a condus un autovehicul pe DJ 392, între localităţile Independența...1622

21 oct 00:04LocalProtest pentru amplasarea unui sens giratoriu în Lumina: Ne e frică să trimitem copiii la școală!

Ca urmare a numărului mare de accidente rutiere ce au avut loc loc în intersecția străzii Năvodari cu șoseaua...1440

21 oct 01:38LocalIncendiu la subsolul unui bloc din Constanța

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pe strada Dobrilă Eugeniu, la blocul ST 4, după...760

21 oct 01:39LocalTentativă de suicid pe strada Tunelului din Constanța

Pompierii au fost solicitați, în cursul nopții, să intervină pe strada Tunelului din Constanța, după ce o...1031

21 oct 01:36LocalActivități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu specialiști din cadrul A.N.I.T.P. și...536

21 oct 01:36LocalCondamnat pentru viol, depistat de polițiștii constănțeni!

Poliţiştii de investigații criminale au depistat, la data de 18 octombrie a.c., un bărbat, de 52 de ani, pe numele...788

21 oct 00:50LocalAccident rutier din cauza ceții: o autocisternă a intrat în coliziune cu un microbuz

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, în dimineața zilei de 19 octombrie a.c., în timp ce conducea o autocisternă pe...2490

21 oct 02:14LocalIncendiu de proporţii la o clădire dezafectată din Kogălniceanu

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi vineri seară să intervină îm Mihail Kogălniceanu, acolo unde o clădire...1515

Politică
22 oct 00:00PoliticăRevoluția culturală revine la Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru...110

22 oct 00:43PoliticăLista miniștrilor PNL: Orban a anunțat candidații la Educație și Agricultură

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat luni, în ședința conducerii PNL din Parlament, aflată în desfășurare la ora...1092

21 oct 02:23PoliticăDan Barna CONTRAZICE toată fosta opoziție: românii NU au plecat din țară din cauza salariilor mici

Candidatul Alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, a declarat duminică, la Iaşi, că mulţi dintre...822

21 oct 01:40PoliticăBăsescu nu a mai rezistat la atacurile lui Tăriceanu: Îl invită pe fostul partener să se servească din 'tava cu ciolane pentru potăi de pripas'

Enervat de insistenţa lui Tăriceanu de a condiţiona votul pentru Guvernul Orban de excluderea din Executiv a PMP,...784

21 oct 01:40PoliticăRaluca Turcan pune presiune pe cei care au votat moțiunea: Nu cred că un vot și o semnătură pot fi negate

Mesaj de ultim moment transmis de liderul deputaților PNL, Raluca Turcan. Aceasta susține că nu crede că partidele...571

21 oct 02:17PoliticăMAE intervine în scandalul secretizării MCV: „Se clasifică pentru a respecta cerințele Comisiei Europene“

Proiectul de raport MCV se clasifică pentru a respecta cerințele Comisiei Europene, care îl transmite părții...423

21 oct 02:16PoliticăLudovic Orban recunoaște: Nu își poate impune noul Guvern în Parlament fără voturile tuturor partidelor de la moțiune

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că a stabilit mai multe strategii pentru a combate un boicot din partea...540

21 oct 01:31PoliticăMihaela Andrei: Fac un apel la autorități să creeze condiții pentru colectarea gunoiului selectiv!

Consilierul local liberal Mihaela Andrei a postat pe pagina sa de socializare un mesaj alături de câteva fotografii...872

21 oct 02:19PoliticăIeșire BOMBĂ din ALDE: Ludovic Orban s-a legat la cap cu Traian Băsescu, un turnător ordinar la Securitate

Se precipită lucrurile pe scena politică. Președintele ALDE Teleorman, Florică Ică Calotă, acuză PNL că face...1117

21 oct 01:37PoliticăPremierul desemnat propune confiscarea averilor nejustificate ale politicienilor

"Eu nu înțeleg de ce nu se aplică. Fiscul, și în Germania, și în Franța și în SUA te verifică ce...1081

Monden
22 oct 18:43MondenAnna Lesko, apariție seducătoare la Chefi la cuțite: „Mama ne-a învățat să fim ca niște gheișe“

Anna Lesko gătesște la „Chefi la cuțite“ în această seară, într-o postură cu totul nouă. Vedeta ce își...86

22 oct 00:00MondenAndreea Bălan și-a angajat stilist și investește masiv în haine, ca să n-o mai certe lumea

Andreea Bălan s-a declarat indiferentă la criticile stiliștilor, însă realitatea arată că, de fapt, o deranjează...86

22 oct 00:00MondenAmalia Năstase arată spectaculos după ce a slăbit 32 de kilograme. „Am zis că nu îmi tai stomacul”

Amalia Năstase arată mai bine ca niciodată, după ce a scăpat de 32 de kilograme. Fosta soție a lui Ilie Năstase a...91

22 oct 00:00MondenCe reacție a avut Loredana Groza după valul de critici primite în mediul online

Loredana Groza a zdruncinat internetul cu imaginile publicate pe rețelele de socializare, unde bustul ei a făcut...90

22 oct 00:00MondenBrigitte și Florin Pastramă s-au întors din a doua lună de miere: „Ne place luxul în vacanţe“

După nunta fastuoasă pe care au avut-o în vară, Brigitte şi Florin Pastramă au plecat în „luni” de miere. Cea...84

22 oct 00:00MondenJim Carrey s-a despărțit de iubita tinerică

Este clar că Jim Carrey, de 57 de ani, mu are deloc noroc în dragoste. Actorul s-a despărțit recent de Ginger...90

22 oct 00:00MondenJustin Bieber a ieşit în pijama roz pe stradă

Cântăreţul Justin Bieber a fost surprins recent (25 de ani) de paparazzi în timp ce se ducea la un consult la...80

22 oct 18:14MondenFelicity Huffman, din „Neveste disperate“, fotografiată în pușcărie. Imaginea e dezolantă

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din lungmetrajul „Transamerica” şi serialele „Neveste...89

22 oct 00:00MondenDucesa de Cambridge a debutat pe Instagram

Catherine, ducesă de Cambridge, a debutat duminică pe Instagram publicând primele sale mesaje pe această reţea de...85

22 oct 00:00MondenPrinţul Harry: Îmi voi proteja familia, dar eu şi William ne aflăm pe ''drumuri diferite''

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat, într-un documentar de televiziune, că este hotărât să-şi protejeze...95

Mapamond
22 oct 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: PDM a câştigat 191 primării, PSRM 124, iar Blocul ACUM 84

Partidul Democrat din Moldova (PDM), al fostului premier Pavel Filip, a obţinut 191 de mandate de primar din primul tur...95

22 oct 00:00MapamondSUA: Trei militari şi-au pierdut viaţa într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii

Trei soldaţi americani şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi într-un accident implicând un tanc la...95

22 oct 00:00MapamondRusia critică ofensiva Turciei în Siria, în timp ce Erdogan acuză Occidentul că-i sprijină pe „terorişti“

Rusia a criticat luni ofensiva Turciei în nordul Siriei, cu o zi înainte de o întâlnire între preşedintele rus...83

22 oct 00:00MapamondSlovacia: Procuratura a pus sub inculpare patru persoane în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak

Parchetul din Slovacia a pus sub inculpare luni patru persoane în cazul uciderii jurnalistului de investigaţie Jan...84

22 oct 00:00MapamondBrexit: Premierul Boris Johnson nu va permite parlamentului britanic să modifice acordul cu UE

Premierul britanic Boris Johnson nu va permite parlamentului de la Londra să modifice acordul pentru Brexit, a...86

22 oct 00:00MapamondIncendiu la Cavallerizza Reale din Torino, sit UNESCO

Un incendiu a distrus luni dimineaţa acoperişul Cavallerizza Reale (grajdurile regale) din Torino, clădire situată...78

22 oct 00:00MapamondMarea Britanie: Julian Assange, audiat de un tribunal din Londra în legătură cu cererea de extrădare în SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a compărut luni în faţa unui tribunal din Londra în cadrul unei audieri cu...81

22 oct 00:00MapamondSUA: Giganţi farmaceutici, pe banca acuzaţilor în primul proces federal în legătură cu criza opioidelor

Un proces răsunător în care mai mulţi giganţi farmaceutici se vor afla pe banca acuzaţilor se deschide luni la...89

22 oct 00:00MapamondUn grup de hackeri ruşi a deturnat o operaţiune de spionaj iraniană, potrivit unor responsabili

Piraţi informatici ruşi s-au infiltrat într-o operaţiune de spionaj cibernetic iraniană pentru a ataca organizaţii...83

22 oct 00:00MapamondEmoţie în jurul cazului Dutroux, sute de oameni protestează la Bruxelles

Mai multe sute de persoane, 400 potrivit poliţiei, au manifestat duminică la Bruxelles pentru a cere închisoare pe...89

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2897

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3683

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...648

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...844

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1760

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5213

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1054

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2321

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2797

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1197