REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vincentelli a "turnat" la Poliţie un afacerist care îi datorează 150 de mii de euro

Vincentelli a "turnat" la Poliţie un afacerist care îi datorează 150 de mii de euro

Replica API 23 decembrie 2011 | 00:00 149

Italian "combinat" la îngrăşăminte chimice

Italian "combinat" la îngrăşăminte chimice

Acuzat de fapte de corupţie într-un dosar cu greutate, cel al depozitului de deşeuri de la Năvodari, italianul Roberto Vincentelli mai are încă una de "digerat": o ţeapă de multe mii de euro. În cazul de faţă, italianul fost carabinier este însă păgubit. De altfel, în baza sesizărilor italianului, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa l-au reţinut pe administratorul unei societăţi comerciale din municipiu, acuzat de înşelăciune.

În speţă, Florin Ispas, de 28 de ani, acţionar al SC Metal Edition SRL, l-a ţepuit pe Roberto Vincentelli, patronul fostului Combinat de Îngrăşăminte Chimice SA Năvodari, actualmente cunoscut ca SC USAS Fertilchim. Potrivit poliţiştilor, în cursul anului în curs, bărbatul a achiziţionat circa 240 de tone de îngrăşăminte chimice de la societatea italianului Vincentelli, pentru care a achitat un avans de circa 30 la sută, urmând ca restul plăţii să-l facă ulterior prin Ordin de Plată. Numai că la vremea plăţii, în contul societăţii pe care o administra nu s-a găsit disponibil bancar. Mai mult, pentru a scăpa "cu mâinile curate", Ispas a cesionat părţile sociale unor alte persoane. Reprezentanţii societăţii păgubite l-au reclamat, iar poliţiştii au deschis dosar de cercetare pe numele său. "Florin Ispas mai are să ne achite suma de 146.731 de euro, din 200.000 de euro. El nu a plătit decât avansul. Când a venit pentru semnarea contractului, era însoţit de încă o persoană, Dinu Tase Bituleanu. În afară de firma acestora, mai este o firmă care are să ne dea aproape 200.000 de euro, este o speţă asemănătoare", a declarat Roberto Vincentelli, păgubitul. Florin Ispas a fost reţinut aseară, a fost audiat de procurori, care l-au propus instanţei spre arestare. În astfel de cazuri, facem precizarea că păgubitul se putea adresa direct instanţei de judecată, pentru a-şi recupera paguba, însă, cel mai la îndemână este sesizarea formulată în atenţia poliţiştilor de la SIF, de unde şi numărul mare de dosare pe care aceştia le înregistrează. "Mai nimeni nu se duce direct în instanţă, să-şi tranşeze problemele de ordin financiar, toţi vin la Poliţie să se plângă, să le rezolvăm problemele. Noi nu putem să le refuzăm sesizările, logic, aşa că le înregistrăm, deschidem dosarele, şi cercetăm. Avem fişetele pline de astfel de speţe, pentru că păgubiţii nu verifică aproape niciodată, înainte de a lua ţeapă, dacă cel căruia îi livrează marfa are sau nu cu ce să achite şi contravaloarea comenzii", au declarat, pentru "Replica" de Constanţa, surse din cadrul IPJ Constanţa.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108