rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vitamine pentru Copii: Când administrăm suplimente de vitamine?

Vitaminele sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea fizică și cognitivă armonioasă a copiilor. Acestea provin din alimentația sănătoasă și echilibrată, dar pot fi administrate și sub formă de suplimente alimentare, la recomandarea medicului, scrie doc.ro.

Tipuri de vitamine pentru copii

În funcție de modul de absorbție al vitaminelor, acestea sunt de două tipuri: hidrosolubile și liposolubile.

Vitamine hidrosolubile pentru copii

Vitaminele hidrosolubile sunt acelea pe care organismul nu le depozitează. Atunci când consumi alimente bogate în vitamine hidrosolubile, organismul le folosește imediat ce acestea ajung în sânge, iar dacă nu mai sunt necesare, acestea sunt eliminate prin urină. Asta înseamnă că vitaminele hidrosolubile trebuie furnizate în permanentă organismului întrucât organismul nu are capacitatea de a le stoca. Printre vitaminele hidrosolubile de care au nevoie copiii se numără: vitaminele din complexul B, dar și vitamina C.

Vitamine liposolubile pentru copii

Pe de altă parte, vitaminele liposolubile sunt cele pe care organismul le depozitează în țesuturile grase ori în ficat. Apoi, când organismul are nevoie, acesta folosește din rezervele pe care le are. În funcție de tipul de vitamine, acestea pot fi depozitate de la câteva zile până la câteva luni. Printre vitaminele liposolubile de care au nevoie copiii se numără: vitamina A, vitamina D, vitamina E și K.

Surse alimentare naturale de vitamine pentru copii

Un copil care are o dietă echilibrată și sănătoasă își va lua vitaminele de care are nevoie din alimentație. Legumele, fructele, produsele lactate, carnea și cerealele integrale conțin vitaminele de care copilul are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă din toate punctele de vedere.

Alimente care conțin vitamina A

Vitamina A susține creșterea armonioasă, susține procesul de reparare a țesuturilor și oaselor, menține pielea sănătoasă, dar și o vedere fără cusur, fortificând totodată și sistemul imunitar.

Surse bogate în vitamina A:

• Lapte, brânză

• Gălbenuș de ou

• Ficat

• Ulei de peste

• Legume în nuanțe de galben sau portocaliu – morcov, cartof dulce, dovleac, ignamă

Alimente care conțin complexul de vitamina B

Vitaminele din complexul de vitamina B susțin metabolismul, produc energie și contribuie la funcționarea sistemului nervos.

Surse bogate în vitamina B sunt:

• Carnea

• Peștele

• Ouăle

• Laptele, brânză

• Boabele de soia

Alimente care conțin vitamina C

Vitamina C este importantă pentru țesuturi, oase și vase de sânge. De asemenea, această vitamina ajută la vindecarea leziunilor cutanate, dar ajută și organismul să lupte cu infecția.

Surse bogate în vitamina C:

• Citricele – lămâia, limeta, portocală, grepfrutul

• Căpșunele

• Roșiile

• Broccoli

• Ardeiul gras roșu

• Kiwi

• Varză

Alimente care conțin vitamina D

Vitamina D este esențială pentru oase sănătoase, dar și pentru creșterea dinților. Mai mult decât atât, această vitamina joacă un rol important și în absorbția calciului în organism. Cu toate că mare parte din vitamina D necesară zilnic o obținem prin expunerea la soare, există și alimente care conțin această vitamina:

• Peștele

• Gălbenușul de ou

• Ficatul

• Alimentele cu formulă fortificată cu vitamina D: cerelele, laptele

Alimente care conțin vitamina E

Vitamina E este cea care protejează celulele și țesuturile, dar totodată e importantă și în procesul de producere a globulelor roșii.

Surse bogat în vitamina E:

• Uleiurile vegetale (uleiul de floarea soarelui, uleiul de măsline, uleiul de canola)

• Nucile și semințele (migdale, alune de pădure, semințe de floarea soarelui)

• Cerealele integrale (ovăzul)

• Germenii de grâu

• Gălbenușul de ou

• Legumele cu frunze verzi (varză Kale, spanacul)

Alimente care conțin vitamina K

Vitamina K este esențială pentru coagularea sângelui. Această se regăsește în alimente precum:

• Legumele cu frunze verzi (varză Kale, spanacul)

• Produsele lactate

• Broccoli

• Ficatul de vită

• Carnea de pui

• Fasolea verde

• Prunele

• Avocado

Alte vitamine și minerale importante pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului: acizii grași

Acizii grași sunt grăsimi foarte importante pentru organism, aceștia contribuind la multiplicarea celulelor, la reglarea sistemului nervos, la sporirea imunității precum și la absorbția nutrienților din hrană consumată. Mai mult decât atât, acești acizi sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului și pentru menținerea sănătății acestuia, precum și pentru vedere.

Acizii grași Omega 3 și Omega 6 fac parte din categoria acizilor grași esențiali – asta înseamnă că organismul nu poate produce aceșţi acizi. Așadar, trebuie să îi procuram din hrană sau suplimente alimentare. De aceea trebuie să asigurăm copiilor o dietă sănătoasă și echilibrată.

Un studiu făcut de către cercetătorii de la Universitatea Gothenburg din Suedia dovedește cu suplimentele cu Omega 3 și Omega 6 îmbunătățesc rezultatele la școală ale copiilor, sporind capacitatea de concentrare a acestora.

Acești acizi grași se regăsesc atât în alimentele consumate, cât și sub formă de suplimente alimentare cu o formulă special dezvoltată pentru copii. Printre alimentele bogate în Omega 3 și Omega 6 se regăsesc și:

peștele gras (somon, macrou, ton)

semințele de în

semințele de chia

boabele de soia

brânză tofu

nucile

untul de arahide

Suplimente alimentare cu vitamine pentru copii

În unele situațîi, copilul are nevoie de suplimentarea aportului de vitamine prin intermediul unui supliment alimentar. Administrarea unor asemenea suplimente se face numai la recomandarea medicului sau după ce te consulți cu acesta. Situațîi în care copilul poate avea nevoie de surplus de vitamine: copilul refuză să mănânce, copilul refuză alimentele sănătoase precum legumele și fructele, copiii care suferă de anumite afecțiuni (astm, afecțiuni gastrointestinale), copiii care adopta o dietă vegetariană sau vegană, copiii care consumă sucuri carbogazoase în mod regulat.

Pastile și tablete masticabile cu vitamine pentru copii

Pastilele și tabletele masticabile cu vitamine sunt recomandate copiilor mai mari, care știu să înghită o pastilă sau să mestece o tabletă masticabilă. În general, copiii preferă tabletele masticabile întrucât le asociază cu jeleurile. Este foarte important că acesta să nu fie lăsate la îndemână celor mici întrucât există risc crescut de supradozaj.

Siropuri cu vitamine pentru copii

Copiii mai mici pot lua suplimente alimentare cu vitamine sub formă de sirop. De regulă, acesta au gusturi plăcute, care sunt agreeate de cei mici.

Rolul vitaminelor pentru copii

Vitaminele pentru copii sunt esențiale în dezvoltarea fizică și cognitivă a acestora. De aceea, atunci când apare un deficit de vitamine la cei mici, este obligatoriu să se administreze suplimente pe baza de vitamine.

Rolul vitaminelor în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor

Fiecare funcție a organismului necesită o anumită cantitate de vitamine. Procesul de creștere, de asemenea, are nevoie de vitamine. Vitaminele joacă un rol important în producerea celulelor de calitate, precum și în multiplicarea acestora, încă din faza uterină. Vitaminele din complexul B, de pildă, sunt esențiale pentru creșterea fizică a copilului, dar și pentru dezvoltarea mentală a acestuia. De asemenea, pentru dezvoltarea sistemului osos, care permite creșterea copilului, organismul are nevoie de vitamina D, vitamina K și A.

Păstrarea sănătățîi fizice și cognitive a copiilor

Un aport corect de vitamine nu contribuie numai la creșterea copiilor, ci și de menținerea sănătății fizice, precum și la dezvoltarea funcțiilor cognitive. Capacitatea de concentrare și memoria, esențiale mai ales pentru școlari, depind în mod direct de aportul de vitamine din organism.

Întărirea imunității

Vitaminele fortifică sistemul imunitar, ajutând astfel organismul să lupte cu virusurile și bacteriile, astfel încât să prevină îmbolnăvirea ori să accelereze vindecarea. Studiile făcute în domeniu au arătat că vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru bună funcționare a sistemului imunitar.

Creșterea poftei de mâncare a copiilor

Apetitul copiilor poate fi influențat de diverși factori, începând de la preferințele alimentare și până la emoțiile puternice ori prezența unor afecțiuni. Însă poftă de mâncare poate fi stimulată cu anumite vitamine. Consulta-te cu medicul tău pe această tema și vei află ce suplimente cu vitamine poți folosi pentru creșterea poftei de mâncare a copilului. În general, vitamina B12 și vitamina D au un asemenea efect.

Cum și când se administrează suplimentele de vitamine pentru copii

Suplimentele de vitamine pentru copii se administrează la recomandarea medicului, atunci când există un deficit de vitamine în organismul copilului.

Manifestări ale deficienței de vitamine pentru copii în organism

Carențele de vitamine se manifestă, la copii, printr-o serie de semne și simptome. Există și situații în care deficitul de vitamine nu se manifestă simptomatic ci este depistat, complet întâmplător, la analizele de sânge anuale.

Tulburări de creștere și dezvoltarea normală ale copiilor

Tulburările de creștere și de dezvoltare ale copiilor pot fi asociate cu unele carențe de vitamine. De pildă, lipsa vitaminei B12 din corpul celui mic poate provoca întârzieri de creștere. De asemenea, și carență de vitamina A se poate manifestă prin tulburări de creștere la copii. În cazul în care copilul are de-a face cu probleme de dezvoltare din cauza lipsei unor vitamine din organism, se vor administra, la recomandarea medicului, suplimente alimentare cu vitamine.

Afecțiuni medicale frecvente sau grave

Și unele afecțiuni medicale recurente pot reprezenta un simptom al carenței de vitamine. În lipsa unor vitamine importante, sistemul imunitar poate fi slăbit și astfel copilul e predispus îmbolnăvirii. Lipsa de vitamine din organism poate cauza și afecțiuni precum rahitismul. Rahitismul apare din cauza unui deficit major de vitamina D, care face organismul să nu mai absoarbă calciul așa cum trebuie. Astfel, oasele copilului devin extrem de fragile, predispuse fracturilor. Totodată, dezvoltarea armonioasă a copilului este oprită.

Factori de risc pentru carență de vitamine pentru copii

În general, organismul copilului e capabil să absoarbă vitaminele necesare din alimente și rareori un copil are de-a face cu un deficit de vitamine. Atunci când acest lucru se petrece, în mod cert există niște factori responsabili pentru această situație.

Alimentație dezechilibrată și incorectă

Alimentația dezechilibrată și incorectă reprezintă o cauza a deficitului de vitamine la copii. Pentru a oferi organismului aportul de vitamine necesar, alimentația copilului trebuie să fie echilibrată și sănătoasă, bazată pe cereale integrale, fructe, legume, carne, produse lactate și peste. Dacă cel mic adopta însă o dietă de tip junk-food, bazată pe alimente prăjite, semi-preparate, dulciuri și băuturi carbogazoase dulci, nu e de mirare că apare deficitul de vitamine. Aceste alimente nesănătoase au o densitate calorică mare, însă conțin cantități reduse de vitamine. Copilul trebuie să mănânce 3 mese pe zi și 2 gustări. La mesele principale cel mic ar trebui să consume cereale integrale, legume, carne, produse lactate, iar pe post de gustare sunt indicate fructele și legumele, dar și nucile și semințele.

Boli cronice ale copiilor

Unele afecțiuni cronice ale copiilor afectează capacitatea de absorbție intestinală, determinând apariția carențelor de vitamine. Printre aceste boli de numără: fibroză chistica, diabetul de tip 2, bolile inflamatorii intestinale. Copiii care suferă de asemenea afecțiuni ar trebui monitorizați, astfel încât să se depisteze timpuriu dacă există carențe de vitamine.

Administrarea corectă a suplimentelor cu vitamine pentru copii

Suplimentele cu vitamine pentru copii trebuie administrate numai atunci când este necesar. Administrarea incorectă a acestora nu numai că nu aduce niciun beneficiu copilului, însă poate chiar să cauzeze probleme.

Importantă recomandărilor medicale

Este foarte important să te consulți cu medicul pediatru atunci când te decizi să îi oferi celui mic suplimente cu vitamine. Dacă ai senzația că cel mic nu beneficiază de toți nutriențîi de care are nevoie ori dacă observi anumite semne și simptome ce te pun pe gânduri, mergi la medic cu cel mic, fă-i un set de analize și te vei liniști.

Respectarea dozei zilnice recomandate de vitamine pentru copii

Un alt aspect important constă în respectarea indicațiilor oferite de medic cu privire la doză zilnică. Doză recomandată de medic ori de producător (se regăsește pe eticheta produsului) este cea care va aduce beneficii celui mic, fără să crească riscul de efecte secundare. De exemplu, vitaminele liposolubile administrate în cantități foarte mari se pot acumula la nivelul ficatului, cauzând hepatotoxicitate.

Interacțiunea vitaminelor pentru copii administrate cu alte medicamente și vitamine

Vitaminele administrate celor mici pot interacționa cu alte suplimente alimentare luate ori cu unele tratamente medicamentoase. De aceea este atât de important să discuți cu medicul pe această tema – el știe ce vitamine trebuie să ia copilul tău. Dacă suplimentele cu vitamine conțin și fier, trebuie să știi că acesta interacționează cu medicamentele antiacide, dai și cu unele antibiotice. Pe de altă parte, dacă suplimentele cu vitamine conțin acid folic, trebuie să știi că e posibil să interacționeze cu medicamentele antiepileptice.

Respectarea prospectului și a termenului de expirare

Se recomandă respectarea prospectului pentru reducerea riscurilor la care îți expui copilul când îi oferi suplimente cu vitamine. De asemenea, și termenul de valabilitate trebuie respectat întrucât vitaminele își pierd proprietățile după o anumită perioada, așa că e posibil să le administrezi degeaba dacă au depășit termenul de expirare.

Efectele secundare ale suplimentelor cu vitamine pentru copii

În unele situații, suplimentele cu vitamine pentru copii pot avea efecte secundare.

Supradozarea cu vitamine în organism

În cazul în care copilul tău a făcut supradozaj de vitamine precum A, D, E sau K, efectele adverse pot fi grave, iar viață să poate fi pusă în pericol. Sună așadar la 112 și asigura-te că cel mic primește îngrijiri medicale în cel mai scurt timp dacă ai constatat că a luat o cantitate prea mare de vitamine.

Printre simptomele supradozei de vitamine se numără:

• Dureri de stomac

• Vărsături

• Diaree/ constipație

• Pierderea apetitului

• Senzație de amorțire a gurii

• Dureri de cap severe

• Paloarea pielii

• Sânge în urină

• Dureri articulare sau musculare

Inhibarea acțiunii altor vitamine sau minerale în organism

Când administrăm suplimente cu vitamine, e posibil să inhibăm acțiunea altor vitamine și minerale din organism. Vitamina A, de exemplu, afectează capacitatea de absorbție a vitaminei K. Tot vitamina A, în doze mari, reduce și nivelul de vitamina D din organism cu până la 30%. Pe de altă parte, vitamina B6 inhibă biosinteză vitamina B1. Suplimentarea dozei de vitamina B9 crește nevoia organismului de vitamina B12 și invers. De aceea, în general, vitaminele B sunt administrate sub formă de complex de vitamine B. Medicul este cel în măsură să decidă cum ar trebui să administrezi celui mic suplimentele cu vitamine, astfel încât alte vitamine și minerale din organism să nu fie afectate.

Păstrarea în condiții corecte și sigure a suplimentelor cu vitamine pentru copii

Vitaminele pentru copii trebuie păstrate în condițiile înscrise pe ambalaj – de regulă, e indicat să se păstreze într-un loc uscat și răcoros, departe de razele soarelui. Astfel, te asiguri că acestea nu își pierd proprietățile. Asigura-te, de asemenea, că depozitezi vitaminele într-un loc în care copilul nu poate ajunge întrucât altfel îl expui riscului de supradozaj.

Sfaturi pentru asigurarea dozei optime de vitamine pentru copii

Poți asigura doză optimă de vitamine pentru copii educându-i într-un mod sănătos, astfel încât să facă alegeri alimentare înțelepte, dar și să adopte un stil de viață activ, din care sportul să nu lipsească.

Alimentație variată, bogată în fructe și legume

Asigurându-i copilului o alimentație variată de la o vârstă cât mai fragedă, acesta se va obișnui să mănânce sănătos și pe viitor. Oferă-i fructe și legume zilnic, astfel încât să beneficieze de doză zilnică recomandată de vitamine, minerale și alți nutrienți, dar nu uită nici de cerealele integrale, de carne, de peste și de produsele lactate. Cu cât dietă copilului este mai echilibrată și mai variată, cu atât riscul de deficit de vitamine este mai redus.

Mișcare zilnică în aer liber

Mișcarea în aer liber este importantă pentru starea generală de sănătate, dar și pentru menținerea aportului optim de vitamina D. Această vitamina este în mod deosebit necesară în copilărie, atunci când copilul este în creștere și oasele sale au nevoie de vitamina D și calciu pentru a se dezvoltă corespunzător.

Control regulat la medicul pediatru

Controalele periodice la medicul pediatru sunt obligatorii în cazul copiilor. Astfel, te asiguri că cel mic se dezvoltă armonios pentru vârstă să și că nu suferă de deficit de vitamine.

Respectarea indicațiilor medicului pediatru

Fie că cel mic suferă sau nu de vreo carență nutriţională, se recomandă respectarea indicațiilor oferite de medicul pediatru atât cu privire la alimentație și stil de viață, cât și cu privire la suplimentele administrate.

Igienă permanentă și corespunzătoare

Igienă permanentă și corespunzătoare a celor mici limitează expunerea la bacterii și virusuri, prevenind astfel îmbolnăvirea.

Asigurarea unui climat afectiv potrivit creșterii și dezvoltării copiilor

Pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor, părinții trebuie să asigure un climat afectiv potrivit. Creșterea într-o familie în care este înconjurat de dragoste și susținut în ceea ce face îl va determina pe copil să se simtă iubit, apreciat și în siguranță. Astfel, acesta va beneficia de cadrul perfect pentru o dezvoltare fizică și emoțională armonioasă.

luni, 28 septembrie 2020433
Comentarii
mai mult...Sănătate
23 oct 00:00SănătateTătaru: Susţinem ca personalul din spitale să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare şi anul viitor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi că susţine ca anul viitor întregul personal din spitalele...267

23 oct 00:00SănătateINSP: Creştere a numărului de cazuri de infecţii respiratorii acute săptămâna trecută253
23 oct 00:00SănătateGCS: Români din străinătate confirmaţi cu noul coronavirus - 6.829259
23 oct 00:00SănătateNu bei suficientă apă? Ce se întâmplă în organism din această cauză

Organismul conține 60-70% apă, așa că acest element este esențial pentru funcționarea lui corectă și pentru...318

23 oct 00:00SănătateVitamine și minerale care cresc atenția și puterea de concentrare289
23 oct 00:00SănătateTusea seacă: ce afecțiuni indică și cum o poți trata323
23 oct 00:00SănătateStomatita: cauze, simptome și tratament

Stomatita este o inflamație la nivelul cavității bucale. Zona inflamată poate fi atât pe interiorul obrajilor sau...265

23 oct 00:00SănătateCât de des ai nevoie de multivitamine276
23 oct 00:00SănătateFactori care afectează imunitatea307
23 oct 00:00SănătateTurmericul poate fi eficient în tratamentul gonartrozei

Turmericul s-a dovedit a fi mai eficient decât placebo în reducerea durerilor de genunchi la pacienții cu...291

23 oct 00:00SănătateRăceala și gripa cauze, diferente, simptome, diagnostic si tratament276
23 oct 19:18Sănătate7 motive pentru care sforăi. Ce poți să faci330
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 oct 00:00SportCFR Cluj a învins-o, la Sofia, pe ȚSKA, cu 2-0, într-un meci cu spectatori, în cadrul grupelor Europa League

CFR Cluj a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa ŢSKA Sofia, într-un meci din prima...432

23 oct 00:00SportAS Roma a câştigat la Berna, în Europa League; Leverkusen a reuşit scorul primei etape

AS Roma a învins-o pe Young Boys Berna cu scorul de 2-1, joi, în deplasare, într-un meci din prima etapă a Europa...307

23 oct 00:00SportKarolina Pliskova, învinsă de Veronika Kudermetova

Veronika Kudermetova a reușit surpriza zilei la turneul WTA de la Ostrava. Jucătoarea clasată pe locul 47 mondial a...352

23 oct 00:00SportDjokovic speră să joace la Australian Open şi vrea să fie ''cel mai bun din istorie''

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, învingător în 17 turnee de Mare Şlem, a afirmat joi...379

Local
23 oct 23:54LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, la data de 21 octombrie, de 43...569

23 oct 23:54LocalCOVID-19: 4902 de noi cazuri la nivelul ţării, 102 la Constanţa

Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul...1200

23 oct 23:58LocalINCENDIU de PROPORȚII în CONSTANȚA: o CASĂ a ARS. VIDEO

2289

23 oct 23:56LocalCoronavirus la Constanţa: 4.610 persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.610 persoane...620

23 oct 00:02LocalCORONAVIRUS: 3 NOI DECESE, la Constanța

Până joi, 22 octombrie a.c., 6.163 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În Constanța au fost...1157

23 oct 23:59LocalActivitatea Microrezervației a fost oprită temporar

Activitatea Microrezervației din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța de la Delfinariu a fost...803

23 oct 00:00LocalAlianța USR Plus a depus LISTELE cu candidaţii la PARLAMENTARE. VIDEO!

Reprezentanţii Alianţei USR Plus, filiala Constanţa, au depus joi, 22 octombrie, la Biroul Electoral Judeţean,...1014

23 oct 00:17LocalComuna Fântânele a intrat OFICIAL în CARANTINĂ pentru 14 zile!

Localitatea Fântânele urmează să intre în carantină din cauza COVID-19, după ce rata de incidenţă a depăşit...5573

23 oct 23:52LocalAccident pe bulevardul I.C. Brătianu: a căzut din spatele maşinii de gunoi

1344

Politică
23 oct 00:00PoliticăBarna: USR a atacat la CCR numirile făcute la Consiliul Legislativ, separat de PNL

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat joi, că Grupul parlamentar USR a sesizat separat de PNL...300

23 oct 00:00PoliticăIohannis - mesaj către militarii răniţi în Afganistan: Le urez însănătoşire grabnică

Preşedintele Klaus Iohannis le transmite însănătoşire grabnică militarilor români răniţi într-o misiune în...283

23 oct 00:00PoliticăDiaconescu propune efectuarea în această perioadă a 'vacanţei mari' şi recuperarea educaţională la vară

339

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2387

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...6811

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2802

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2620

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2324

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2831

Monden
23 oct 00:00MondenBiserica celebrităţilor. Scientologia, religia care şantajează, cenzurează şi brutalizează

Despre religia scientologică s-a vorbit mult, mai ales prin prisma celebrităţilor care au devenit adepţi ai acestui...410

23 oct 00:00MondenBritney Spears, dans în ținută sumară

Britney Spears s-a filmat în timpul unui dans în ținută sumară și a pus înregistrarea video pe o rețea socială....371

23 oct 00:00MondenDwayne Johnson se luptă cu depresia de la 15 ani. Suferinţa care i-a marcat existenţa faimosului actor

333

23 oct 00:00MondenJared Leto revine în rolul criminalului psihopat Joker, în miniseria "Justice League"

Jared Leto, care a interpretat rolul Joker în filmul de acţiune din 2016 "Suicide Squad", va reveni în rolul acestui...277

23 oct 00:00MondenDaddy Yankee şi Bad Bunny, marii triumfători ai galei Billboard Latin Music Awards 2020

Artiştii portoricani Daddy Yankee şi Bad Bunny au fost miercuri seară marii triumfători ai ediţiei din 2020 a...329

23 oct 00:00MondenTrupa punk The Damned se reuneşte şi va susţine un turneu în 2021

265

Mapamond
23 oct 00:00MapamondFranţa: Şapte britanici arestaţi pentru că au lovit intenţionat cu maşina un jandarm la Paris

Şapte cetăţeni britanici au fost arestaţi miercuri pentru că au lovit intenţionat cu maşina un jandarm aflat în...290

23 oct 00:00MapamondCoronavirus: Germania depăşeşte pentru prima dată 10.000 de cazuri de infectare într-o zi

Germania a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus pentru 24 de ore, Institutul Robert Koch pentru...271

23 oct 00:00MapamondReporteri fără Frontiere: 300 de angajaţi media au fost arestaţi în Belarus

260

Sănătate
23 oct 00:00SănătateStomatita: cauze, simptome și tratament

Stomatita este o inflamație la nivelul cavității bucale. Zona inflamată poate fi atât pe interiorul obrajilor sau...265

23 oct 00:00SănătateCât de des ai nevoie de multivitamine

Multivitaminele sunt printre cele mai folosite suplimente din lume. În ce situații îți sunt de ajutor și cât de...276

23 oct 00:00SănătateFactori care afectează imunitatea

307

23 oct 00:00SănătateTurmericul poate fi eficient în tratamentul gonartrozei

Turmericul s-a dovedit a fi mai eficient decât placebo în reducerea durerilor de genunchi la pacienții cu...291

23 oct 00:00SănătateRăceala și gripa cauze, diferente, simptome, diagnostic si tratament

Gripa și răceala sunt ambele boli respiratorii, dar cauzate de virusuri diferite. Deoarece aceste două tipuri de boli...276

23 oct 19:18Sănătate7 motive pentru care sforăi. Ce poți să faci

330

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT