REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
22.9° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Voluntarii Fundației Tuna au ajuns în satul Sibioara

Voluntarii Fundației Tuna au ajuns în satul Sibioara

Replica API 19 aprilie 2022 | 00:00 553

Campania „Un Paște Mai Bun-2022”, organizată de Fundația Tuna în colaborare cu Fundația Lumina, a ajuns anul acesta in satul Sibioara din comuna Lumina.

Proiectul își propune să ajute peste 10 000 de familii din România să se bucure de un Paște mai bun, volutarii fundațiilor Tuna și Lumina oferindu-le alimente de bază și dulciuri pentru copii în urma campaniilor de strângeri de donații ale acestor fundații.

„Când donăm, când ajutăm, cu toții ne simțim mai buni, deoarece prin gestul nostru, oricât de mic, știm că aducem un zâmbet pe fața unui copil sau a unui adult care se confruntă cu probleme grele în viața de zi cu zi. De asemenea, prin astfel de acțiuni putem să-i învățăm pe copii că e important să ajute, să se implice și să-i susțină pe cei mai puțin norocoși. Le mulțumim prietenilor Școlilor Lumina, persoanelor publice și al tuturor celor care cred în valoarea gesturilor mici, venite din suflet”, spun reprezentanții Fundației.

Fundația Tuna își desfașoară activitatea în România încă din anul 1995, organizând anual diferite activități culturale şi intensificând dezvoltarea prieteniei şi ințelegerii dintre Turcia și România, prin atașament reciproc; construiește diferite punți de legatură, cu scopul ca cetățenii celor două țări să interacționeze și să se cunoască mai bine. Fundatia are peste 250 de voluntari, o parte dintre aceștiasunt cetățeni români, după aproape o decadă sau mai bine de când s-au mutat în România.

Orice început a venit cu provocări: lingvistice, materiale, culturale, dar ospitalitatea românilor și deschiderea față de comunitatea turcă, în ciuda istoriei comune cam zbuciumate, le-a dat curaj acestora să rămînă aici, să se adapteze și chiar să se bucure de privilegiile de a trăi într-un stat democratic. La început, activitatea de bază a fundației avea o componentă socială, dorind să ajute la dezvoltarea comunităților și regiunilor defavorizate din România prin repartizarea ajutoarelor primite din Turcia, ulterior, prin amintirea sărbătorilor precum Kurban, Ramadan, fundația a reușit, în același timp, să facă cunoscută cultura turcă, obiceiurile, tradițiile, arta și folclorul turcesc.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279