REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Zeci de case, inundate an de an în Valea Seacă. În sfârşit, ABADL ia măsuri!

Zeci de case, inundate an de an în Valea Seacă. În sfârşit, ABADL ia măsuri!

Replica API 27 august 2015 | 00:00 901

An de an, locuitorii din Valea Seacă se trezesc inundaţi. Întrucât nu există o sistematizare corespunzătoare a zonei, la fiecare ploaie torenţială apele se revarsă în curţile şi casele oamenilor din comuna Valu lui Traian. Problema poate fi rezolvată de Administraţia Bazinală Apele Române, aşa încât în Valea Seacă, la limita teritorială dintre Valu lui Traian şi Murfatlar să fie executate anumite lucrări specifice. După mai multe sesizări din partea Primăriei Valu lui Traian în atenţia ABADL, dar şi discuţii cu reprezentanţii oraşului Murfatlar, iată că lucrurile încep să se mişte.

În urmă cu câteva zile, consilierii de la Murfatlar au votat un proiect de hotărâre prin care îşi dau acordul cu privire la obiectivul de investiţii „Lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Valea Seacă, judeţul Constanţa”, ce urmează a se realiza pe teritoriul oraşului, la solicitarea ABADL. Lucrările de pe teritoriul administrativ al oraşului Murfatlar vor pune la adăpost şi locuinţele din zona Valea Seacă - Valu lui Traian. Deocamdată însă, votul din consiliu este un prim pas.

Următorul ar fi începerea propriu-zisă a investiţiilor. Ele vor consta în „proiectarea şi execuţia lucrărilor privind recalibrarea secţiunii văii, realizarea bazinelor de atenuare a debitelor şi amenajarea albiei Valea Seacă începând de la descărcarea în Canalul Dunăre Marea Neagră cu bazinul de liniştire şi decantare şi până la intrarea în teritoriul (intravilanul) comunei Valul lui Traian”; „redimensionarea şi refacerea podeţelor existente pe teritoriul oraşului Murfatlar pe traseul cursului de apă Valea Seacă”; „realizareapodeţului peste cursul de apă Valea Seacă, pentru accesul autovehiculelor grele, agabaritice”; „trasare / pichetare lucrări de execuţie la obiectivul lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Valea Seacă pe tronsonul 1 şi 2 pe teritoriul oraşului Murfatlar”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108