REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Zgonea: Dragnea e cea mai bună soluţie pentru PSD. Îl susţinem pe Ponta în fruntea Guvernului

Zgonea: Dragnea e cea mai bună soluţie pentru PSD. Îl susţinem pe Ponta în fruntea Guvernului

Replica API 23 iulie 2015 | 22:46 208

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la finalul Comitetului Executiv al PSD, că Liviu Dragnea este cea mai bună soluţie pentru PSD, în acest moment, şi l-a susţinut, potrivit mediafax.ro.

Întrebat dacă PSD a ieşit din criza despre care vorbea el însuşi, prin alegerea unei persoane care are o condamnare, Zgonea a spus că CExN a luat o decizie specială, adăugând că dosarul în care acesta a fost condamnat, în primă instanţă, nu ar fi unul de corupţie.

De asemenea, întrebat dacă va candida la congresul partidului, Zgonea a spus că, deocamdată, face parte din echipa PSD, că l-a susţinut pe Dragnea şi social-democraţii îl susţin pe Victor Ponta în fruntea Guvernului.

Liviu Dragnea a fost ales şef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câştigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, potrivit unor surse social-democrate obţinând 65 de voturi "pentru" la 18, în timp ce două voturi au fost anulate.

Liviu Dragnea a spus că va veni cu un plan de acţiune pentru redresarea partidului, iar Rovana Plumb va rămâne preşedintele Consiliului Naţional şi va conduce departamentele PSD. El a mai spus că social-democraţii vor face tot ce le stă în putinţă ca Victor Ponta să rămână premier, va fi susţinut de toţi membrii de partid.

Dragnea, care până acum a ocupat funcţia de coordonator politic, a precizat că a avut o discuţie cu Gabriel Oprea, pe care l-a asigurat de colaborarea PSD şi de faptul că împreună vor asigura guvernarea.

Întrebat în legătură cu faptul că Ponta nu a votat, Dragnea a spus "până la urmă, este o soluţie rabinică". Victor Ponta a plecat de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, fără să voteze, după ce a susţinut-o pe Rovana Plumb. Ponta a părăsit şedinţa, pe motiv că avea o întâlnire şi se va întoarce.

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al partidului, a declarat că l-a votat pe Liviu Dragnea, iar congresul va avea loc în noiembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108