REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ziua Internațională a Anticorupției sărbătorită de Direcția Generală Anticorupție și UOC

Ziua Internațională a Anticorupției sărbătorită de Direcția Generală Anticorupție și UOC

Replica API 12 decembrie 2019 | 00:00 302

Cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție, sărbătorită anual la data de 9 decembrie, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) prin Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Constanța, în parteneriat cu Universitatea „OVIDIUS” din Constanța, a organizat a patra ediţie a sesiunii de comunicări ştiinţifice - „Etica şi integritatea în societatea românească – Prevenirea și sancționarea faptelor de corupție” - un concurs de eseuri la care s-au înscris 31 de studenți.

Sesiunea de comunicări a debutat cu marcarea Zilei Internaționale Anticorupție, prezentarea invitaților și a instituțiilor partenere. Apoi, cele mai bune zece eseuri selectate au fost susţinute în faţa unui juriu compus din cadre didactice universitare, , cele mai bune 5 lucrări fiind premiate. Toti cei 31 de studenți participanți cu eseuri au primit diplome de participare, eseurile castigătoare urmând a fi publicate în Buletinul Informativ al D.G.A.

Printre invitați s-au numărat domnul procuror general Valentin-Gigi Ștefan, domnul procuror Draghici Vasile și domnul procuror Niță Teodor, toți din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, domnul prim procuror Gill-Julien Grigore Iacobici din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Constanța, domnul procuror Teliceanu Viorel din cadrul Prachetului de pe lângă Judecătoria Constanța, domnul procuror Constantinescu Sorin din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța precum și șefii structurilor MAI care își desfășoară activitatea pe pe raza județului Constanța.

Activitatea și-a propus să dezvolte şi să exerseze competenţele de gândire critică şi de comunicare raţională în spaţiul public, precum şi să dezvolte atitudinile social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială, precum și responsabilizarea mediului academic constănţean, în sensul încurajării luării de atitudine și sesizării autorităților în domeniu, ori de câte se ia la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, D.G.A. pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie – linia gratuită TelVerde Anticorupţie 0800.806.806.

Cetăţenii judeţului Constanţa pot sesiza astfel de fapte și prin e-mail la adresa: constanta.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene, situat pe Aleea Zmeurei nr. 3, telefon/fax 0241647495.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
foarte frumos dar putin lromovat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108