REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Zonele supraaglomerate de autoturisme, pericol pentru copii. Primăria nu are soluţii!

Zonele supraaglomerate de autoturisme, pericol pentru copii. Primăria nu are soluţii!

Replica API 17 octombrie 2016 | 01:06 179

Numărul autoturismelor din municipiul Constanţa creşte într-un ritm alarmant! Din păcate, nu acelaşi lucru putem spune şi despre numărul locurilor de parcare. Acesta devine insuficient pe zi ce trece, iar proprietarii sunt nevoiţi să le parcheze pe unde apucă. Chiar dacă sunt ocupate inclusiv trotuarele sau intrările pe aleile spre blocuri, aceştia nu găsesc o altă soluţie. Ba mai mult, confundă aleile dintre blocuri cu autostrada întrucât nu adaptează viteza având în vedere că în zona este intens circulată de bătrâni şi copii.

Una dintre zonele vizibil afectate de inconştienţa şoferilor este Aleea Zmeurei! Locuitorii se simt sufocaţi de maşinile parcate la întâmplare. “Aleea Zmeurei a ajuns să fie o alee foarte circulată şi aglomerată. În acelaşi timp aceasta este şi foarte periculoasă pentru pietoni şi pentru participanţii la trafic. Trotuarele sunt ocupate de maşini parcate, pe ambele sensuri şi pietonii ajung să facă sport extrem atunci când vor să intre în scări de bloc sau pur şi simplu trec prin zonă. Lipsa locurilor de parcare în această zonă şi lipsa trotuarelor de pe Aleea Zmeurei sunt nişte probleme foarte grave care pot duce la vătămări corporale”, a precizat Olga. De asemenea, se simt îngrijoraţi de faptul că şoferii vuiesc ca nebunii pe alei fără să ţină cont că în zonă sunt zeci de copii care se joacă. “Unde putem depune cereri/sesizări cu privire la montarea unor limitatoare de viteză pe această alee? Sunt foarte mulţi participanţi la trafic grăbiţi care uită că se află într-o zonă cu blocuri, copii, oameni şi ajung să circule cu viteze foarte mari”, a precizat Elena. Din nefericire, nici administraţia locală nu are soluţii. “Nu au fost identificate terenuri aflate în patrimoniul municipiului Constanţa în zona la care faceţi referire în vederea amenajării unor parcări noi. În vederea montării unor limitatoare de viteză trebuie depusă o cerere la Centrul de Informare Cetăţeni din incinta City Mall”, au precizat reprezentanţii Primăriei. Până când autorităţile vor identifica soluţii plauzibile şi imediate pentru ca oamenii să circule liniştiţi, aceştia vor fi nevoiţi, în continuare, să se asigure atunci când ies din imobilul în care locuiesc, dar şi să supravegheze copiii constant.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108