REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALARMANT! MAFIA DEȘEURILOR lovește din nou: Un alt LOT a fost DESCOPERIT!

ALARMANT! MAFIA DEȘEURILOR lovește din nou: Un alt LOT a fost DESCOPERIT!

Replica API 7 martie 2020 | 00:15 3198

Situația privind deșeurile, o mare parte dintre ele toxice, intrate ilegal în țara noastră, în acte fiind trecute ca produse second hand sau mase plastice, se agravează. Acum a fost găsit un alt lot, la Arad. În condițiile în care, zilele trecute, fuseseră găsite containere întregi la Cluj. Astfel, anchetatorii constănțeni au extins ancheta, situația devenind gravă!

Acțiunea de control a fost demarată la Arad, după ce, potrivit informațiilor noastre, autoritățile competente ar fi primit anumite indicii. Astfel, s-a conturat suspiciunea rezonabilă că este vorba despre transferuri de deșeuri ilegale din Italia, iar în acte figurau ca mase plastice.

Totodată, anchetatorii ar fi primit informații, zilele trecute, cum că un alt lot din Italia ar fi sosit la Cluj, prin Bihor. Astfel, oamenii legii de la malul mării analizează această situație în vederea clarificării tuturor aspectelor. Din câte se pare, situația devine alarmantă, în condițiile în care deșeurile vin tot mai des din Italia, transformând țara noastră într-o groapă de gunoi toxică!

Amintim că, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța se efectuează urmărirea penală în dosarul nr. 38/P/2020, fiind vorba de navele cu deșeuri toxice sosite în portul Constanța. Potrivit anchetatorilor, este vorba de importul/exportul de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, în cazul în care această activitate intră în domeniul de aplicare al art. 2 pct. 35 din Regulamentul (CE) nr. 1.013/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 14 iunie 2006 privind transferurile de deşeuri, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 190 din 12 iulie 2006, cu modificările ulterioare, indiferent dacă transportul se efectuează prin una sau mai multe operaţiuni, prev. de art. 4 din Legea 101 din 2011 şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, ped. de art. 272 din Legea nr 86/ 2006 privind Codul Vamal al României, după ce, în data de 20 februarie 2020, au fost depistate în Portul Constanţa Sud - Agigea un număr de 16 containere descărcate de pe o navă cu pavilion Olanda, sosită din direcţia Marea Britanie, care, la controlul fizic, s-a constatat că sunt deşeuri inutilizabile, în pofida faptului că în documente figurau ca obiecte de uz casnic, second-hand.

Conţinutul unuia dintre containere era tratat cu diferite substanţe chimice dăunătoare sănătăţii umane. n continuarea cercetărilor, în data de 2 martie 2020, au fost depistate un număr de alte 7 containere, cu un conţinut similar, ce se aflau un terminalul de containere Chitila, având acelaşi gen de conţinut, sursă de provenienţă şi destinaţie ca şi în precedent. În prezent se verifică toate aceste aspecte, inclusiv modul în care au fost depozitate resturile de bunuri din containerele în cauză. Acţiunea a fost posibilă datorită colaborării interinstituţionale cu lucrătorii Gărzii de Mediu, Gărzii de Coastă, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Liliana IONIȚĂ

Citește și: BOMBA TOXICĂ TICĂIE la Constanța! URMĂRILE pot fi DEZASTRUOASE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum draq se intampla asta in tara asta cu atatea servicii secrete, generali, procurori, interceptari, NATO samd? Cum draq nimeni nu stie nici cine importa gunoi, nici cine taie paduri, nimeni nimic? Daca importam eu sau vecinu Gica, eram legati in secunda 2.
0
0
se intampla din cauza coruptiei
3
0
Ingropati-i pe mafioti in deseurile pe care le-au adus. Este singura solutie sa scapam de asemenea specimene.
5
0
pamantul, apa si aerul sunt bunuri lasate de la Dumnezeu s a bucure tot omul, au ajuns din cauza noastra , a tuturor s a ne omoare, incet si sigur !Depozitele de gunoaie nu s-au facut peste noape,garda de mediu e depasita sau corupta, educatia si sistemul legislativ e o spoiala de ochi ...orbilor!In curand toata tara va fi o groapa de gunoi si de desfacere a tarilor civilizate!
6
0
ce ne doare pe noi de deseuri? daca nu ne cheama nimeni in piata victoriei sa strigam muie dragnea, stam linistiti acasa!!!!
1
3
Autoritatile nu vor sa faca ordine, ministerul mediului nu intareste garda de mediu si nu asigura dotarile speciale necesare. Salariile din mediu sunt cele mai mici de la functionarii publici si de aceea toti sunt corupti. In Constanta cate controale face garda de mediu in port, cateva pe an de ochii lumii iar portul introduce in tara toate nenorocirile. Deseurile de la nave de orice tip ar fi sunt deseuri periculoase in toata lumea si se trateaza ca atare in Constanta Chicheanu le duce la groapa de gunoi ca e ieftin si se imbogateste. Aceste deseuri pot infecta si distruge tara cu virusi.
5
0
Dati-le mai 50 de ani de inchisoare. Sa se sature !
11
0
Cred ca toata tara a fost tranformata defaintrvo ghena. Asta in special dupa intrarea in UE. Asteptam arestarile sa vedem scarbele cu chip de om. Sa dea Dumnezeu sa moara de cancerul declansat de gunoiul lor
10
0
Cand vedeti tir-uri cu containere pe sosele sa nu credeti ca duduie economia de caa marfa cara ele. In containere se plimba gunoiul prin Romania ca sa nu ramana niciun judet cu aer curat.
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108