REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

AȘTEPTAREA a luat SFÂRȘIT! Reapar WC-urile PUBLICE

AȘTEPTAREA a luat SFÂRȘIT! Reapar WC-urile PUBLICE

Replica API 15 iunie 2021 | 11:21 1521

Cât le-au avut, constănțenii le-au găsit mii de defecte, pe bună dreptate, însă când au dispărut au devenit mărul discordiei. Mai exact este vorba de lipsa toaletelor publice din municipiul Constanța, care la începutul pandemiei, au fost dezinstalate. Însă, iată că vestea bună, pentru unii, vine de la municipalitate și anume… toaletele publice revin în peisaj!

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus toaletele publice ecologice din municipiul Constanța au dispărut din pricina faptului că nu puteau îndeplini condițiile impuse de Direcția de Sănătate Publică. Astfel, de mai bine de un an de zile, constănțenii ce ieșeau la plimbare și erau „luați prin surprindere” de nevoile fiziologice se așezau după copaci, după mașini, în boscheți, sau, mai rău, pe la ușile monumentelor istorice lăsate în paragină, cum este și cazul Casei D'Italia despre care puteți citi aici: Un MONUMENT al orașului, transformat în WC PUBLIC

Constănțenii: „Avem nevoie de WC-uri”

„Nu puțini au fost cei care s-au plâns de faptul că în oraș nu mai sunt toalete ecologice și este esențială prezența lor în zone aglomerate, cum ar fi parcurile și piețele. „Avem nevoie de wc-uri! Ieși în parc și vezi pe câte unul că iese cu pantalonii în vine din spatele boscheților sau de după vreun copac. Așa ceva nu se face! Avem copii și nu sunt obligați să îi vadă pe alții cu pantalonii în vine. Sunt unele persoane care au nevoi… înțeleg, nu poți să le pui pampers dar nici așa ceva nu se poate. Ziceau înainte că erau wc-urile infecte, dar, uite că avem nevoie de ele. Când le-a luat Primăria au realizat și constănțenii cât sunt de necesare”, ne-a declarat un constănțean.

Toaletele trebuie să îndeplinească anumite condiții

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Constanța, grupurile sanitare publice trebuie să fie racordate la utilități, să aibă lavoar și posibilitate de spălare și dezinfecție zilnică și să fie dotate corespunzător, cu hârtie igienică, dozatoare cu săpun și substanțe dezinfectante.

Primăria a început reamplasarea toaletelor

Zis și făcut, odată ce au primit răspunsul afirmativ de la DSP că pot reamplasa toaletele publice, echipele Primăriei Constanța s-au ocupat de reamplasarea toaletelor publice, dotate corespunzător. „După decizia DSP-ului în care erau impuse condițiile amplasării, echipele Primăriei vor monta, în parcuri, toaletele ecologice în măsura lavoarelor publice avute la dispoziție, mai exact, 10 la număr. Acesta vor fi amplasate doar în zone precum: parcul Tăbăcărie, parcul Tomis 2, Gară, parcul Viitorului, parcul Far, Casa de Cultură, parcul Poarta 6, parcul Oleg Danovski și Doraly. În primele cinci locații toaletele au fost deja montate. De menționat este faptul că în Tăbăcărie, în parcul de la Tomis 2 și Gară au fost montate câte patru toalete și două lavoare”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca si masca era buna cand intrai intr-o astfel de toaleta!!!
1
0
famigliei mierloiu ?
1
0
Conform legislatiei si normelor europene, toaletele ecologice nu se monteaza pe spatiul verde. este nevoie de el, dar amplasamentul este ilegal.
3
1
Este nevoie de toalete,dar aceste trebuiesc si intretinute ,nu atunci cand vrei sa le folosesti sa nu poti intra de miros!
6
0
facand pipi in spatele unui astfel de asezamant
4
0
cumetre, dupa ce te caci unde te speli? si cacatul ala de-l caci nu se duce nicaieri, ramane acolo si pute la fel ca cacatul altora care s-au cacat acolo, adica mai pe intelesul tuturor, acolo e cutia cu cacat care pute si raspandeste microbi
9
0
Era bine sa cititi putin ,care este definitia unui WC ...Acela care spala cu apa cacatoarea !
10
0
Daca te caci
5
2
cine intra in asa ceva?
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108