REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Candidatul PSD de la Pantelimon: Eu nu merg la primărie pentru mia de euro la care unii s-ar bucura ca şpagă, eu nu am nevoie!

Candidatul PSD de la Pantelimon: Eu nu merg la primărie pentru mia de euro la care unii s-ar bucura ca şpagă, eu nu am nevoie!

Replica API 22 august 2017 | 00:00 892

Atacat pentru că e musulman, vrea să aducă investitori în comună şi n-are neamuri de îndestulat

Atacat pentru că e musulman, vrea să aducă investitori în comună şi n-are neamuri de îndestulat

Altan Abduraman

În comuna Panetlimon urmează să fie organizate alegeri parţiale pentru desemnarea primarului. Deocamdată, nu a fost stabilită o dată a scrutinului, însă se speculează că acesta ar urma să aibă loc în luna octombrie. Între timp, s-au anunţat şi candidaţii la primărie, din partea PSD fiind vorba despre omul de afaceri Altan Abduraman, singurul musulman din localitate, fapt ce a dat apă la moară cârcotaşilor din „taberele adverse”.

Întrucât un contracandidat al acestuia ar fi chiar soţia preotului din localitate, pe reţelele de socializare au fost lansate o serie de atacuri la adresa reprezentantului PSD: „Dar de ce un musulman? Dar de ce să ne aducă noi cariere şi investitori în comună, să ne facă praf aici?”. Discuţiile pe aceste teme sunt abordate cu degajare de către candidatul PSD: „Eu nu cred că are vreo relevanţă faptul că sunt musulman. Până acum, am convieţuit fără să existe astfel de comentarii.

Mai mult, se uită cumva că, acum doi ani, când încă trăia fostul primar, eu am fost cel solicitat să contribui financiar pentru hramul bisericii ortodoxe din localitate? Mie nu îmi pare rău că am făcut un astfel de gest, şi l-aş mai face şi altă dată, dar mă întreb: atunci eram bun, nu conta că sunt musulman, iar acum contează?”, spune Altan Abduraman. Şi tot ca dovadă că s-a văzut întotdeauna ca un membru al comunităţii, a intervenit şi când un localnic a avut nevoie de maşină să îşi transporte mama decedată la cimitirul ortodox.

Cât priveşte o nouă carieră de piatră şi investitori care să vină în comună, Altan Abduraman declară: „Da, am spus că putem deschide încă o carieră şi că voi face tot posibilul să atragem noi investitori, pentru că am putere de convingere. Se pune problema că va fi praf? Eu spun că problema principală, ridicată de oameni, este lipsa locurilor de muncă. O nouă carieră şi noi investiţii înseamnă locuri de muncă! Iar praful nu ar fi o problemă, pentru că se poate face o variantă ocolitoare a comunei, aşa încât maşinile să nu mai tranziteze localitatea. Dacă se vrea, se poate face”, a punctat candidatul PSD.

„Să fiţi siguri că investitorilor am să le pun condiţia să angajeze oameni de la noi din comună”, a adăugat acesta. O altă discuţie iscată de candidatul-surpriză al PSD este legată de faptul că Altan Abduraman nu are rude în comună! „Eu spun că e mai bine aşa. La primărie când voi ajunge, dacă voi fi ales, nu voi avea grija să mulţumesc neamurile cu funcţii, cu mai-ştiu-eu ce contracte, aşa cum se obişnuieşte la alţii. Nu am cui să îi fac favoruri. Şi nu sunt şantajabil şi nici nu sunt omul la care să vină firme care să îmi dea o mie de euro, ca să le dau lucrări.

Eu sunt pe picioarele mele, cu afacere prosperă, nu am nevoie de mia aia la care se bucură alţii care vor să ajungă primari tocmai pentru şpaga aia”, declară Altan Abduraman. Candidatul PSD are circa 40-50 de oameni angajaţi la firmă, situaţie cu care se mândreşte, la fel cum este mulţumit şi de faptul că, pe societatea sa, a reuşit să atragă 4 proiecte europene.

„Am luat bani pe proiecte europene, deci ştiu cum se fac acestea, am o experienţă pe care o voi putea folosi şi la primărie, pentru atragerea de fonduri. Repet, eu nu vin la primărie pentru mia aia de euro la care s-ar bucura unii, eu aş îndruma firmele ca din banii respectivi să facă ceva pentru comunitate. E şi o chestiune de moralitate”, susţine candidatul PSD.

„Îi sfătuiesc pe contracandidaţii mei să îşi facă campanie pe meritele lor, să îşi prezinte realizările, dacă au, nu atacându-mă pe mine. Să spună câţi angajaţi au, de exemplu. Eu nu am atacat pe nimeni, dar, dacă voi fi nevoit, voi începe şi eu să vorbesc. Dar nu cred că aşa se face o campanie electorală sau pre-campanie. Eu merg spre primărie cu o demisie scrisă în alb. Dacă voi fi primar, în cazul în care greşesc ceva, demisia mea în alb va deveni demisie în adevăratul sens al cuvântului”, a mai spus Altan Abduraman.

R.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/psd-mizeaza-la-pantelimon-pe-un-om-de-afaceri-sunt-drumuri-de-facut-trotuare-iluminat-public-326123/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Altan Abduraman e cazut in beci si capacu peste el. Nu ai ales echipa castigatoare Altan Bey
1
0
Succes domnule Altan , sunt sigur ca veti castiga pentru ca aveti toate sansele. Nu bagati in seama rautatile din jur sunt niste oameni fara cap. Sunt sigur ca veti schimba in bine totul iar oamenii din localitate vor avea loucuri de munca, veti asfalta soseaua si multe alte proiecte. Va doresc succes si sanatate intregii familii , va sustin din toate punctele de vedere
0
0
Cine scrie anonim si da numele noastre nu numai ca nu are caracter dar sunt frustati si cei care citesc si trag concluzii pripite , critica si judeca suntt speriati de acesti oameni care scriu sub ANONIMAT, gura pacatosului adevar graieste. Eu unul ma trag din familie care a luptat impotriva comunismului ambi bunici facant puscarie 12 ani respectiv 2 ani si eu UNUL SUNT IMPOTRIVA PARTIDELOR POLITICE COMUNISTE SI A LIDERILOR .DACA AR VENI LA PUTERE 1 ZI LEGIONARII I AS PUNE PE TOTII LA CENGHEL CU TOT CU COPII. La Pantelimon nu conteaza politica si nici partidul .Omul conteaza.
0
0
Tot respectu pt Domnului Altan Abduraman
0
3
E amuzant ca frustratii care comenteaza aiurea nu-si dau numele, toti au ceva de spus dar nu ies din anonimat
1
1
Ce sa facem cu tatarul asta parvenit? Nu avem candidat roman din localitate pentru aceasta functie? A ramas sa ne conduca un tatar pitic? Are un caracter infect si crede ca poate face ce vrea si cumpara pe oricine! Asta dupa ce se va vedea primar,vom vedea adevarata lui fata! Oricine dar nu acest tatar pitic care nu face parte din comunitatea noastra! Hai fratilor sa punem primar un ROMAN.PSD avea de unde alege dar oamenii destepti si capabili nu dau spaga,ca tatarul asta pitic si nespalat
8
2
Nu conteaza ca este musulman. Important este sa fie un om bun si sa faca treaba !
2
4
Faptul ca a incercat da dea odata la hramul bisericii vad ca s-a dat cu o mana si se scoate cu 7 maini! Pacat! Biserica s-a rugat si se roaga pentru pacea a toata lumea si pentru ploaie ca de nu erau acestea nici acest domn nu era aici !!! Sotia preotului este presedinte de subfiliala crucea rosie, este si asistent medical asa ca meseria si darul de la Dumnezeu este sa ajute comunitatea si sa investeasca in sanatatea oamenilor! Nu are avere, nu are afaceri , nu are datorii cu statul roman, nu doreste sa se complice si sa- si faca rau doreste sa fie in mijlocul oamenilor 24 din 24! Mult succes
4
1
La ceas de seara mi-a cazut in fata acest articol.O aiureala ! Nu avem nevoie de alte cariere de piatra piatra, pana ce nu evaluam corect impactul socio-economic si de mediu asupra locuitorilor.Aici traim oameni si nu vrem sa fim cobaii unora.Apoi mi se pare ceva firesc sa-ti ajuti semenii,indiferent ca esti crestin sau nu.Inainte de toate trebuie sa fii OM Chestia asta cu ,,n-am rude in comuna ,, este cu dus si intors,Unii pot interpreta ca nu-l leaga nimic de comuna.Lucrurile nici nu stau ,macar asa ,cum ni se spune .o nepoata a dumnealui lucreaza la primarie
6
0
O afacere de succes este o afacere fara datorii, nu-i asa? Si in ceea ce priveste numarul de salariati, se minte. La organele fiscale societatea domnului este inregistrata cu un numar mediu de salariati - 5. Ori a mintit in articol ori minte statul si oamenii - ii plateste la negru. Care este adevarul? Si intr-un caz si in celalalt este tot minciuna. Doar ca sa minti organul fiscal este mai grav. Cand va fi primar, la fel va face?
4
0
Nu conteaza ce religie are omul. Constitutia interzice discriminarea persoanele in functie de religia lor si tinand cont ca are o afacere de succes o sa conduca bine primaria. Mult succes!
3
3
Un om care o sa faca treaba. Mult succes !!!
2
3
Ai uitat mai nea Altane cand imi dadeai spaga sa ti dau teren in arenda de la morti sau de la persoanele care nu aveau dezbatuta succesiunea sau erau de negasit, Ai uitan nea Altane cand plingeai sa ti fac cunostiinta cu dl Lupu sau cu cei de la Kamparo sa ti dea terenul sa l lucrezi , Ai uitan nea Altane ca lucrezi toate izlazurile comunei datorita mie ca nu am anuntat public licitatia de dare in arenda si ti am dat o tie direct , Ai uitan nea Altane ca ferma si casa care ai facut o nu are acte si autorizatie de constructie si se afla pe terenul primariei,
15
0
Altan bey , sa te ajute Alah , ca mare este ! Si chiar daca le dai mici , carnati si bere , nu te increde in promisiunile ghiaurilor , ca asa este obiceiul lor de secole , de pomohaci ce sunt : iti canta frumos , apoi te lucreaza pe la spate ...
3
2
Mai nenea Tepes, tu ori esti patron pe la cariera, ori angajat acolo. Halul in care arata satul, comuna astazi, se datoreaza in mare masura carierelor. Crezi ca aduc mari sume de bani la buget ? Fals, redeventele sunt infime, iar impozitele pe salarii se duc in alta parte. As fi comentat mai multe, insa mai bine nu. Nu exista un canditat care sa vrea sa vina in primarie doar pentru binele comunitatii. Toti candidatii, cei de care stiu, au interese personale si de grup. Va fi si mai rau in viitorul apropiat pentru aceasta comuna. Pacat
4
2
Altan abi, otir akilla. Kazaklarma is bolmas. Paranlarna alageaclar sonra ciumi auzina . Otir otirghan ierinde. Baska turla borekna auzina alagean.
6
2
Am impresia ca cei care isi dau cu parerea pe aici habar nu au pe ce lume sunt. Pentru multi care n-au mai fost in aceasta localitate totul pare din alta lume si in primul rand oamenii. Ce oameni erau inainte in Pantelimonu, ce gospodari iar acum nu gasesti pe unul sa-l platesti sa-ti sape un sant, toti la crasma si se vaita de saracie, nu vor praf dar cum sa dezvolti o comuna daca n-ai alte resurse? Omul acesta care este propus a facut ceva in viata lui se vede, ce sa faca la primarie o sotie de preot? Noi in Dobrogea ne-am impacat foarte bine cu turcii. Sunt multe lucruri de facut in sat.
2
6
a plecat la avarul de stroe
5
1
huooooooooooo
9
1
Daca se implica Horica in alegerile de la Pantelimon,asa cum s-a implicat la Balcescu,sigur castigam! Acest tatar parvenit,vrea cu disperare sa ajunga primar ca sa nu piarda contractele de arenda cu cei doi proprietari straini,care expira in 2018.Contractele i-au fost date de primarul decedat si insumeaza 3000 ha. Acest tatar infect si avar dupa bani isi doreste sa ajunga primar ca sa acapareze pamantul de la toti proprietarii straini.Spune ca are 4 proiecte europene?Sa spuna ce utilaje are si cu ce lucreaza acel teren! Cea mai proasta alegere a PSD,ca de obicei!Cata spaga ai luat domnule Moga
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108