rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Atacat pentru că e musulman, vrea să aducă investitori în comună şi n-are neamuri de îndestulat

Candidatul PSD de la Pantelimon: Eu nu merg la primărie pentru mia de euro la care unii s-ar bucura ca şpagă, eu nu am nevoie!

Altan Abduraman

În comuna Panetlimon urmează să fie organizate alegeri parţiale pentru desemnarea primarului. Deocamdată, nu a fost stabilită o dată a scrutinului, însă se speculează că acesta ar urma să aibă loc în luna octombrie. Între timp, s-au anunţat şi candidaţii la primărie, din partea PSD fiind vorba despre omul de afaceri Altan Abduraman, singurul musulman din localitate, fapt ce a dat apă la moară cârcotaşilor din „taberele adverse”.

Întrucât un contracandidat al acestuia ar fi chiar soţia preotului din localitate, pe reţelele de socializare au fost lansate o serie de atacuri la adresa reprezentantului PSD: „Dar de ce un musulman? Dar de ce să ne aducă noi cariere şi investitori în comună, să ne facă praf aici?”. Discuţiile pe aceste teme sunt abordate cu degajare de către candidatul PSD: „Eu nu cred că are vreo relevanţă faptul că sunt musulman. Până acum, am convieţuit fără să existe astfel de comentarii.

Mai mult, se uită cumva că, acum doi ani, când încă trăia fostul primar, eu am fost cel solicitat să contribui financiar pentru hramul bisericii ortodoxe din localitate? Mie nu îmi pare rău că am făcut un astfel de gest, şi l-aş mai face şi altă dată, dar mă întreb: atunci eram bun, nu conta că sunt musulman, iar acum contează?”, spune Altan Abduraman. Şi tot ca dovadă că s-a văzut întotdeauna ca un membru al comunităţii, a intervenit şi când un localnic a avut nevoie de maşină să îşi transporte mama decedată la cimitirul ortodox.

Cât priveşte o nouă carieră de piatră şi investitori care să vină în comună, Altan Abduraman declară: „Da, am spus că putem deschide încă o carieră şi că voi face tot posibilul să atragem noi investitori, pentru că am putere de convingere. Se pune problema că va fi praf? Eu spun că problema principală, ridicată de oameni, este lipsa locurilor de muncă. O nouă carieră şi noi investiţii înseamnă locuri de muncă! Iar praful nu ar fi o problemă, pentru că se poate face o variantă ocolitoare a comunei, aşa încât maşinile să nu mai tranziteze localitatea. Dacă se vrea, se poate face”, a punctat candidatul PSD.

„Să fiţi siguri că investitorilor am să le pun condiţia să angajeze oameni de la noi din comună”, a adăugat acesta. O altă discuţie iscată de candidatul-surpriză al PSD este legată de faptul că Altan Abduraman nu are rude în comună! „Eu spun că e mai bine aşa. La primărie când voi ajunge, dacă voi fi ales, nu voi avea grija să mulţumesc neamurile cu funcţii, cu mai-ştiu-eu ce contracte, aşa cum se obişnuieşte la alţii. Nu am cui să îi fac favoruri. Şi nu sunt şantajabil şi nici nu sunt omul la care să vină firme care să îmi dea o mie de euro, ca să le dau lucrări.

Eu sunt pe picioarele mele, cu afacere prosperă, nu am nevoie de mia aia la care se bucură alţii care vor să ajungă primari tocmai pentru şpaga aia”, declară Altan Abduraman. Candidatul PSD are circa 40-50 de oameni angajaţi la firmă, situaţie cu care se mândreşte, la fel cum este mulţumit şi de faptul că, pe societatea sa, a reuşit să atragă 4 proiecte europene.

„Am luat bani pe proiecte europene, deci ştiu cum se fac acestea, am o experienţă pe care o voi putea folosi şi la primărie, pentru atragerea de fonduri. Repet, eu nu vin la primărie pentru mia aia de euro la care s-ar bucura unii, eu aş îndruma firmele ca din banii respectivi să facă ceva pentru comunitate. E şi o chestiune de moralitate”, susţine candidatul PSD.

„Îi sfătuiesc pe contracandidaţii mei să îşi facă campanie pe meritele lor, să îşi prezinte realizările, dacă au, nu atacându-mă pe mine. Să spună câţi angajaţi au, de exemplu. Eu nu am atacat pe nimeni, dar, dacă voi fi nevoit, voi începe şi eu să vorbesc. Dar nu cred că aşa se face o campanie electorală sau pre-campanie. Eu merg spre primărie cu o demisie scrisă în alb. Dacă voi fi primar, în cazul în care greşesc ceva, demisia mea în alb va deveni demisie în adevăratul sens al cuvântului”, a mai spus Altan Abduraman.

R.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/psd-mizeaza-la-pantelimon-pe-un-om-de-afaceri-sunt-drumuri-de-facut-trotuare-iluminat-public-326123/

marţi, 22 august 20173281
Comentarii

01Hagi(13 sep 18:57)
Altan Abduraman e cazut in beci si capacu peste el. Nu ai ales echipa castigatoare Altan Bey
00Eu Pantelimon(5 sep 16:12)
Succes domnule Altan , sunt sigur ca veti castiga pentru ca aveti toate sansele. Nu bagati in seama rautatile din jur sunt niste oameni fara cap. Sunt sigur ca veti schimba in bine totul iar oamenii din localitate vor avea loucuri de munca, veti asfalta soseaua si multe alte proiecte. Va doresc succes si sanatate intregii familii , va sustin din toate punctele de vedere
00Vanghelicescu(1 sep 10:51)
Cine scrie anonim si da numele noastre nu numai ca nu are caracter dar sunt frustati si cei care citesc si trag concluzii pripite , critica si judeca suntt speriati de acesti oameni care scriu sub ANONIMAT, gura pacatosului adevar graieste. Eu unul ma trag din familie care a luptat impotriva comunismului ambi bunici facant puscarie 12 ani respectiv 2 ani si eu UNUL SUNT IMPOTRIVA PARTIDELOR POLITICE COMUNISTE SI A LIDERILOR .DACA AR VENI LA PUTERE 1 ZI LEGIONARII I AS PUNE PE TOTII LA CENGHEL CU TOT CU COPII. La Pantelimon nu conteaza politica si nici partidul .Omul conteaza.
30Ionel(30 aug 00:06)
Tot respectu pt Domnului Altan Abduraman
11Pentru asta de jos(25 aug 10:48)
E amuzant ca frustratii care comenteaza aiurea nu-si dau numele, toti au ceva de spus dar nu ies din anonimat
28Pantelimonu(23 aug 21:40)
Ce sa facem cu tatarul asta parvenit? Nu avem candidat roman din localitate pentru aceasta functie? A ramas sa ne conduca un tatar pitic? Are un caracter infect si crede ca poate face ce vrea si cumpara pe oricine! Asta dupa ce se va vedea primar,vom vedea adevarata lui fata! Oricine dar nu acest tatar pitic care nu face parte din comunitatea noastra! Hai fratilor sa punem primar un ROMAN.PSD avea de unde alege dar oamenii destepti si capabili nu dau spaga,ca tatarul asta pitic si nespalat
42Florin(23 aug 08:00)
Nu conteaza ca este musulman. Important este sa fie un om bun si sa faca treaba !
14Simplu credincios!(22 aug 23:13)
Faptul ca a incercat da dea odata la hramul bisericii vad ca s-a dat cu o mana si se scoate cu 7 maini! Pacat! Biserica s-a rugat si se roaga pentru pacea a toata lumea si pentru ploaie ca de nu erau acestea nici acest domn nu era aici !!! Sotia preotului este presedinte de subfiliala crucea rosie, este si asistent medical asa ca meseria si darul de la Dumnezeu este sa ajute comunitatea si sa investeasca in sanatatea oamenilor! Nu are avere, nu are afaceri , nu are datorii cu statul roman, nu doreste sa se complice si sa- si faca rau doreste sa fie in mijlocul oamenilor 24 din 24! Mult succes
06Vladu-Dinu Dan(22 aug 22:30)
La ceas de seara mi-a cazut in fata acest articol.O aiureala ! Nu avem nevoie de alte cariere de piatra piatra, pana ce nu evaluam corect impactul socio-economic si de mediu asupra locuitorilor.Aici traim oameni si nu vrem sa fim cobaii unora.Apoi mi se pare ceva firesc sa-ti ajuti semenii,indiferent ca esti crestin sau nu.Inainte de toate trebuie sa fii OM Chestia asta cu ,,n-am rude in comuna ,, este cu dus si intors,Unii pot interpreta ca nu-l leaga nimic de comuna.Lucrurile nici nu stau ,macar asa ,cum ni se spune .o nepoata a dumnealui lucreaza la primarie
04cineva(22 aug 20:20)
O afacere de succes este o afacere fara datorii, nu-i asa? Si in ceea ce priveste numarul de salariati, se minte. La organele fiscale societatea domnului este inregistrata cu un numar mediu de salariati - 5. Ori a mintit in articol ori minte statul si oamenii - ii plateste la negru. Care este adevarul? Si intr-un caz si in celalalt este tot minciuna. Doar ca sa minti organul fiscal este mai grav. Cand va fi primar, la fel va face?
33Viorel(22 aug 19:56)
Nu conteaza ce religie are omul. Constitutia interzice discriminarea persoanele in functie de religia lor si tinand cont ca are o afacere de succes o sa conduca bine primaria. Mult succes!
32Mihai(22 aug 19:32)
Un om care o sa faca treaba. Mult succes !!!
014Vasile(22 aug 15:49)
Ai uitat mai nea Altane cand imi dadeai spaga sa ti dau teren in arenda de la morti sau de la persoanele care nu aveau dezbatuta succesiunea sau erau de negasit, Ai uitan nea Altane cand plingeai sa ti fac cunostiinta cu dl Lupu sau cu cei de la Kamparo sa ti dea terenul sa l lucrezi , Ai uitan nea Altane ca lucrezi toate izlazurile comunei datorita mie ca nu am anuntat public licitatia de dare in arenda si ti am dat o tie direct , Ai uitan nea Altane ca ferma si casa care ai facut o nu are acte si autorizatie de constructie si se afla pe terenul primariei,
23Gigi(22 aug 15:17)
Altan bey , sa te ajute Alah , ca mare este ! Si chiar daca le dai mici , carnati si bere , nu te increde in promisiunile ghiaurilor , ca asa este obiceiul lor de secole , de pomohaci ce sunt : iti canta frumos , apoi te lucreaza pe la spate ...
24Localnic(22 aug 09:07)
Mai nenea Tepes, tu ori esti patron pe la cariera, ori angajat acolo. Halul in care arata satul, comuna astazi, se datoreaza in mare masura carierelor. Crezi ca aduc mari sume de bani la buget ? Fals, redeventele sunt infime, iar impozitele pe salarii se duc in alta parte. As fi comentat mai multe, insa mai bine nu. Nu exista un canditat care sa vrea sa vina in primarie doar pentru binele comunitatii. Toti candidatii, cei de care stiu, au interese personale si de grup. Va fi si mai rau in viitorul apropiat pentru aceasta comuna. Pacat
25Abi(22 aug 08:04)
Altan abi, otir akilla. Kazaklarma is bolmas. Paranlarna alageaclar sonra ciumi auzina . Otir otirghan ierinde. Baska turla borekna auzina alagean.
62Tepes(22 aug 08:02)
Am impresia ca cei care isi dau cu parerea pe aici habar nu au pe ce lume sunt. Pentru multi care n-au mai fost in aceasta localitate totul pare din alta lume si in primul rand oamenii. Ce oameni erau inainte in Pantelimonu, ce gospodari iar acum nu gasesti pe unul sa-l platesti sa-ti sape un sant, toti la crasma si se vaita de saracie, nu vor praf dar cum sa dezvolti o comuna daca n-ai alte resurse? Omul acesta care este propus a facut ceva in viata lui se vede, ce sa faca la primarie o sotie de preot? Noi in Dobrogea ne-am impacat foarte bine cu turcii. Sunt multe lucruri de facut in sat.
15spaga(22 aug 07:29)
a plecat la avarul de stroe
19dragu(22 aug 01:29)
huooooooooooo
115Pentru PSD(22 aug 01:21)
Daca se implica Horica in alegerile de la Pantelimon,asa cum s-a implicat la Balcescu,sigur castigam! Acest tatar parvenit,vrea cu disperare sa ajunga primar ca sa nu piarda contractele de arenda cu cei doi proprietari straini,care expira in 2018.Contractele i-au fost date de primarul decedat si insumeaza 3000 ha. Acest tatar infect si avar dupa bani isi doreste sa ajunga primar ca sa acapareze pamantul de la toti proprietarii straini.Spune ca are 4 proiecte europene?Sa spuna ce utilaje are si cu ce lucreaza acel teren! Cea mai proasta alegere a PSD,ca de obicei!Cata spaga ai luat domnule Moga
mai mult...Replica
14 oct 13:29ReplicaRATC este istorie! CT Bus, noua companie de transport, care ar putea deservi și localități limitrofe

...2463

14 oct 13:13ReplicaAtenție, șoferi! Se închide o importantă stradă din Constanța990
14 oct 11:37ReplicaATENȚIE, șoferi! Vor fi controale în trafic toată săptămâna!992
14 oct 00:00ReplicaMinorul din Medgidia care a ajuns cu mașina pe trotuar și A UCIS două femei E ÎN LIBERTATE!

Minorul care a provocat un accident rutier pe 12 iulie în localitatea Medgidia, în urma căruia 5 persoane au fost...2617

14 oct 00:00ReplicaContract de la Primăria Constanța pentru o firmă care a funcționat ani de zile fără nici un angajat1290
14 oct 00:00ReplicaCampingul Turist din Mamaia, pe cale să devină ansamblu rezidenţial1446
14 oct 00:00ReplicaUn tânăr dependent de droguri din Constanța își terorizează bunicii! Au cerut protecție!

Dependenții de droguri, din cauza viciilor nu mai conștientizează erorile pe care le comit și amploarea reacțiilor...1276

14 oct 00:00ReplicaDuminică neagră pe șosele! Val de accidente rutiere în Constanța1373
14 oct 00:00ReplicaDupă trei ani de procese, Tribunalul a încetat judecata în dosarul Electrocentrale Grup-RADET Constanța625
14 oct 00:00ReplicaProvocarea 60 de zile: scuzele nu ard calorii! Costin Neagu, detalii despre rețeta succesului

Fie că recunoaştem sau nu, pentru cei mai mulţi dintre noi este important cum arătăm. Însă un aspect frumos...1038

14 oct 00:00ReplicaSe reorganizează Compania Naţională de Drumuri: 16 directori rămân fără posturi; constănţeanca Georgeta Bumbac REZISTĂ1874
14 oct 00:05ReplicaS-A PUS LACĂTUL DEFINITIV PE CINEMA CITYPLEX din Tomis Mall9105
Vremea
16.3°16.3° - 17.2° luni, 14 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 79%
Vânt: 4.03 m/s
Presiune: 1020.65 milibari

Loto
6/4912332354244
5/408122224309
joker5822233613
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 oct 00:00SportSpaniolii au făcut praf România după meciul cu Feroe: „A fost ridicolă! Joc fără idei și fără profunzime”

Prestația slabă a elevilor lui Cosmin Contra a fost subliniată și de presa din Spania. Ziariștii de la As au făcut...541

14 oct 00:00SportIon Țiriac a blocat lucrările la linia de tren Gara de Nord - Otopeni, care trebuia făcută pentru EURO 2020

Guvernul României încearcă să construiască o cale ferată de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, care ar putea...738

14 oct 00:00SportCoco Gauff, direct în istorie! La doar 15 ani, a câștigat primul titlu al carierei

Coco Gauff (15 ani, 110 WTA) a cucerit ieri primul trofeu WTA al carierei, impunându-se în fața Jelenei Ostapenko (22...439

14 oct 00:00SportRugby Cupa Mondială: Japonia învinge Scoția și se califică în premieră în sferturi după un meci extrem de spectaculos

Japonia s-a calificat în premieră pentru sferturile de finală ale Cupei Mondiale al rugby (RWC 2019) după victoria...334

Local
14 oct 00:46LocalEstimările meteorologilor: zile cu soare în Constanța!

Potrivit specialiștilor de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea vom avea o săptămână cu vreme în general...374

14 oct 01:13LocalAccident rutier în zona Taberei Năvodari

Un alt accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie, în județul Constanța. Medicii au intervenit în zona...1451

14 oct 01:13LocalPolițiștii de frontieră au intervenit pentru a remorca o ambarcațiune avariată

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au intervenit pentru remorcarea unei...398

14 oct 01:20LocalUn pieton a fost grav rănit în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc duminică, 13 octombrie a.c., în Constanța, mai exact la intersecția dintre străzile...700

14 oct 01:14LocalIncendiu la o casă părăsită din Constanța

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în municipiul Constanța, la o casă...545

14 oct 01:14LocalIncendiu la fabrica de pâine din localitatea Chirnogeni

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de duminică, 13 octombrie a.c., în jurul orei 02:00 la Fabrica de pâine...1618

14 oct 01:14LocalAccident rutier cu victime, în Crucea: o mașină a lovit o turmă de oi

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, 12 octombrie a.c., pe DN 2A, în comuna Crucea din județul Constanța....2186

14 oct 00:21LocalBEAT și fără permis, s-a suit pe un ATV, alături de un amic de pahar: au luat în brațe primul copac ieșit în cale!

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a produs un accident rutier în seara zilei de sâmbătă, 12 octombrie a.c., mai...1875

14 oct 01:15LocalTrei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier, în Constanța

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 12 octombrie a.c., în municipiul Constanța.Din primele informații, în urma...903

14 oct 00:20LocalUn tânăr de 21 de ani din Tulcea s-a răsturnat cu motocicleta. Era băut și nu avea permis de conducere!

La data de 11.10.2019, ora 23:55, un barbat de 21 de ani, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice...1753

Politică
14 oct 01:22PoliticăIohannis: Ați văzut fețele PSD-iștilor la moțiune? Îngropăciune, nu alta!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la o ședință regională a filialelor PNL desfășurată la...569

14 oct 01:12PoliticăAEP: Valoarea subvenţiilor virate în conturile a 5 partide în octombrie - peste 21 de milioane de lei

Valoarea totală a subvenţiilor virate în conturile PSD, PNL, USR, ALDE şi PMP în prima decadă a lunii octombrie...297

14 oct 01:12PoliticăAEP a aprobat încă 270 de secţii de votare în străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin hotărâre, la propunerea misiunilor diplomatice şi oficiilor...257

14 oct 01:21PoliticăLudovic Orban recunoaște că va fi premier: „Reducem numărul de structuri birocratice, oficii, agenţii, autorităţi de toate felurile“

Viitorul Guvern care ar putea fi format de PNL şi alte partide politice va acorda o atenţie sporită refacerii...753

14 oct 01:20PoliticăSorina Pintea reacționează la plângerea penală făcută, la DNA, de un deputat USR: „Nu mă tem, s-a procedat oarecum corect, s-a făcut economie“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a răspuns acuzaţiilor deputatului USR, Emanuel Ungureanu, potrivit cărora a...491

14 oct 01:21PoliticăCuc: În urma restructurărilor şi reducerii de posturi de conducere, CNAIR va economisi anual la fondul de salarii 3 milioane de euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va economisi anual la fondul de salarii între...445

14 oct 01:19PoliticăInstalarea Comisiei Europene se amână. Comisarul României, unul din motive

Preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a apreciat sâmbătă că va fi probabil imposibil...483

14 oct 01:19PoliticăPaleologu o umileşte pe Dăncilă: 'Cei pe care Dumnezeu vrea să îi piardă, mai întâi îi înebuneşte'

Theodor Paleologu spune despre Viorica Dăncilă că „dă impresia că nu mai are simţul realităţii”: „Quos...689

14 oct 01:15PoliticăTăriceanu se vrea iar premier: Am o experiență care ar fi utilă

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că experiența lui ar putea fi utilă...647

14 oct 01:17PoliticăTraian Băsescu anunță IMINENȚA concedierilor de la stat: Aparatul bugetar e cel mai MARE furnizor de cheltuieli

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, anunță PNL că va fi nevoit să facă reduceri în aparatul bugetar,...972

Monden
14 oct 00:00MondenVunk, 25 de ani de la primul bilet vândut. O carte și un album vor fi lansate cu ocazia evenimentului

“În toamna lui 1994 aveam primul nostru concert pe bilete la Teatrul Ion Creangă din București. În toamna lui...184

14 oct 17:42MondenBrigitte Pastramă, răsfățată de soțul ei: „Florin îmi face cafeaua și micul dejun, facem și baie împreună“

Brigitte (42 ani) și Florin Pastramă (40 ani) sunt un cuplu fericit și se vede acest lucru cu ochiul liber. Bruneta e...265

14 oct 00:00MondenCatrinel Sandu s-a căsătorit cu iubitul american. Ce imagini emoționante a publicat vedeta

Deși a trecut prin clipe grele la începutul verii anului 2019, iată că acum, vedeta, se bucură de clipe minunate...269

14 oct 00:00MondenLista completă a concurenților noului sezon de la Asia Express. S-au alăturat doi artiști celebri

Asia Express este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate reality-show-uri de la noi. Primele două sezoane s-au...320

14 oct 00:00MondenNadine revine la tv. Unde o vom putea urmări

De luni până vineri, de la ora 18.35, Nadine prezintă la TVR 1 o emisiune în care ne vom regăsi şi din care...230

14 oct 00:00MondenTotul despre nunta fiicei lui Becali. Un călugăr de pe Athos a participat la slujbă

Sâmbătă, 12 octombrie, a fost una dintre cele mai fericite zile pentru Gigi Becali – şi-a văzut fiica cea mai în...553

14 oct 00:00MondenFiica cea mare a Angelinei Jolie are propria ei afacere. Tot profitul îl donează unei cauze nobile

Zahara Jolie-Pitt are doar 14 ani, dar deja are propria ei afacere. Fiica cea mare a Angelinei Jolie și-a lansat o...231

14 oct 00:00MondenLiam Hemsworth a uitat-o pe Miley. Cu ce actriță a fost văzut ținându-se de mână

Fanilor celor doi, care încă speră la o împăcare între artiști, nu le va pica bine ultima alegere a lui Liam!...243

14 oct 00:00MondenJoaquin Phoenix a slăbit 23 kg pentru a juca în „Joker“

A dat lovitura cu un rol de zile mari, dar pentru asta a făcut sacrificii extraordinare! Actorul Joaquin Phoenix a...248

14 oct 00:00MondenMoştenitorii lui Prince îi cer preşedintelui Trump să nu mai folosească muzica artistului la evenimentele electorale

Moştenitorii cântăreţului american Prince au denunţat folosirea melodiei ''Purple Rain'' în timpul unui miting...180

Mapamond
14 oct 00:00MapamondCanada: Trudeau, nevoit să poarte o vestă antiglonţ în timpul unui miting

Premierul canadian Justin Trudeau, în campanie pentru alegerile legislative din 21 octombrie, a fost nevoit să poarte...187

14 oct 00:00MapamondTurcia îşi intensifică ofensiva în nordul Siriei

Armata turcă şi-a intensificat în noaptea de sâmbătă spre duminică ofensiva în nordul Siriei, îndeosebi la...206

14 oct 00:00MapamondSUA: Un hotel în construcţie s-a prăbuşit la New Orelans, un mort şi trei dispăruţi

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei sunt date dispărute după prăbuşirea sâmbătă a unui hotel în...217

14 oct 00:00MapamondSUA: Atac armat într-o biserică din New Hampshire, doi răniţi

Un individ a deschis focul sâmbătă dimineaţă într-o biserică dintr-un mic oraş din New Hampshire, în nord-estul...170

14 oct 00:00MapamondAtacul cu cuţitul de la Manchester, legat "mai degrabă de probleme de sănătate mintală"

Atacul cu cuţitul de vineri din oraşul englez Manchester în urma căruia au fost rănite patru persoane a fost legat...168

14 oct 00:00MapamondCirca 60% dintre femeile europene spun că au fost victime ale sexismului la locul de muncă

Circa 60% dintre femeile din Europa susţin că au fost victimele cel puţin unei forme de violenţă sexuală sau...173

14 oct 00:00MapamondCel puţin patru morţi şi trei răniţi într-un atac armat la New York

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi trei rănite într-un atac armat care a avut loc sâmbătă dimineaţă la...171

14 oct 00:00MapamondCalifornia renunţă la închisorile private

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a promulgat vineri o lege privind abolirea închisorilor...186

14 oct 00:00MapamondRusia acuză SUA că, prin neplata cotizaţiilor, subminează activitatea ONU

Agenţiile ONU se văd obligate să ia măsuri de austeritate din cauza faptului că peste 50 de ţări nu-şi plătesc...171

14 oct 00:00MapamondSUA-Mai mulţi utilizatori de ţigări electronice, care au primit îngrijiri medicale, au fost din nou spitalizaţi

Mai mulţi pacienţi care au primit îngrijiri medicale după ce au folosit ţigări electronice au fost din nou...183

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2532

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3396

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...519

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...719

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1496

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...4849

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...926

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2114

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2640

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1028