REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce DECIZIE au luat JUDECĂTORII în DOSARUL DIPLOMELOR FALSE din CONSTANȚA!

Ce DECIZIE au luat JUDECĂTORII în DOSARUL DIPLOMELOR FALSE din CONSTANȚA!

Replica API 21 noiembrie 2020 | 23:54 4499

Schimbări în dosarul diplomelor false, al cărui reprezentant a venit, la un moment dat, la redacția ziarului Replica de Constanța pentru a relata cum au stat lucrurile din punctul său de vedere. Însă, de data aceasta, magistrații au decis să schimbe încadrările juridice.

”Schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor prin actul de sesizare a instanței astfel: Burlacu Ştefan Vasile, din 13 infracţiuni de luare de mită într-o singură infracţiune de luare de mită, în formă continuată şi din 22 de infracţiuni de fals într-o singură infracţiune de fals intelectual. 2. Burlacu Cecilia Ana, din 12 infracţiuni de fals intelectual într-o singură infracţiune de fals intelectual. 3. Mărgărit Iuliana din 2 infracţiuni de instigare la dare de mită într-o singură infracţiune de instigare la dare de mită şi din 2 infracţiuni de complicitate la instigare la fals intelectual, într-o singură infracţiune de complicitate la instigare la fals intelectual. Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de către inculpatul Toşcu Octavian din infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la instigare la fals intelectual. Cu apel odată cu fondul”, potrivit minutei jduecătorești din data de 19.11.2020.

Burlacu, trimis în judecată alături de fiu și fiică

Ștefan Vasile Burlacu a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, între care și fiul și fiica sa, în vara lui 2017, pentru luare de mită. Anchetatorii au precizat că este vorba despre o reţea de falsificatori de diplome, care a fost destructurată în urma a peste 20 de percheziții efectuate în februarie 2016. Mai exact, spun procurorii, în perioada iulie 2014 - februarie 2016, Vasile Ştefan Burlacu, în calitate de administrator la o societate comercială (Fany B S.R.L) ce era autorizată drept centru de pregătire profesională în domeniu tehnician electromecanic, a emis certificate de pregătire profesională, către diverse persoane, fără ca acestea să încheie contract de studii, fără să se prezinte la cursurile de pregătire practică şi teoretică şi fără să susţină examenul de aptitudini, aşa cum prevedeau dispoziţiile legale.

Certificatele de pregătire profesională erau eliberate atât pentru meseria pentru care centrul de pregătire era autorizat să desfăşoare cursuri, cât şi pentru alte meserii, cum ar fi tubulator naval, tehnician agronom, confecţioner textile, barman-ospătar, tehnician mecanic, operator calculator etc. şi erau chiar antedatate, având vechime din anul 2014, sau chiar 2006, deşi cumpărătorii diplomelor l-au contactat pe Vasile Ştefan Burlacu pentru obţinerea acestora în cursul anului 2015. Aceste certificate au fost utilizate de beneficiari în vederea angajării la instituţii de stat, precum Şantierul Naval Constanţa sau pe platforme petroliere.

Burlacu susține că e nevinovat

De cealaltă parte, Burlacu susține că este nevinovat. "În primul rând vreau să menționez că am cumpărat și eu Noul Cod Penal și multe dintre articolele de lege trecute la dosar se referă la persoane publice. Eu sunt persoană fizică, care a lucrat ca administrator la o societate privată.

Spre exemplu, Art. 297 – abuzul în serviciu, Art. 321 care se referă la fals în acte, cât și cel cu luarea de mită. În al doilea rând, toate acuzațiile care mi se aduc nu sunt fondate. Toate certificatele de calificare eliberate de mine sunt legale!”, a spus acesta, pentru Replica.

Citește și:

Reprezentantul Centrului acuzat că elibera diplome FALSE, RUPE TĂCEREA: „Sunt un om cinstit, să se facă dreptate!”

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa iti dau salamul prin gura
1
0
Justitia taraganeaza judecarea si condamnarea falsificatorilor. Poate uitam sau poate mor, fug in strainatate. S-au mai vazut cazuri.
5
2
Doctori si GENERALI facuti de statul mafiot basist. Generalul Oprea izmanar, de meserie apara "interesul national" adica pt ei hotia,jaful tari.
12
0
Nu dati banii pe prostii, dati la meditatii pe copii!
1
4
Diploma eliberata fara nici o acumulare stiintifica in spate o fi falsa ?Ieri , era o stire in care se spunea ca suntem codasi la numarul de studenti .E ca la cincinalele comuniste.Va trebui sa marim productia de diplome .Nu conteaza daca pe aici avem activitati economice care se pot desfarura cu pregatire de 4 clase.Studenti sa fie!
8
1
Daca falsifica doctorate la Universitatea M.I. Baneasa nu era prins.
13
0
pana si la aerul care l respiram totul e poluat si fals , cei care se ocupa de verificari si sunt platiti cu bani multi nu si fac datoria sau merg mana in mana uneori !
9
1
false demonstreaza inutilitatea scolilor.Scoala e o pierdere de timp
9
8
In Romania si mortii sunt condamnati???.Burlacu Cecilia este decedata de aproape un an jigodiilor.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108