REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Controale la foc automat! Magazine pline de pește stricat! VIDEO

Controale la foc automat! Magazine pline de pește stricat! VIDEO

Replica API 25 mai 2019 | 00:21 367

Comisari din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov, coordonați de Paul Anghel, Director General al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Horia Constantinescu, Coordonator al Corpului de Control al Președintelui ANPC au efectuat, în data de 22 mai 2019, o serie de acțiuni de verificare urmărind recepționarea, depozitarea, procesarea și comercializarea peștelui pe raza Regiunii București-Ilfov.

Astfel, într-o singură zi au fost controlați 11 operatori economici și au fost aplicate 10 amenzi contravenționale în valoare de 200.000 lei și un avertisment. În urma deficiențelor constatate, a fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 1,6 tone de pește și produse din pește, în valoare de 40.000 lei. Pricipalele nereguli constatate au fost: pește refrigerat expus la vânzare fără respectarea regimului termic impus și fără strat de gheață protector;

comercializarea de icre sărate vrac și fructe de mare pentru care, la locul de vânzare, nu se respectau condițiile de temperatură impuse și declarate pe etichetele produsului; comercializarea de pește congelat, ambalat, cu acumulare cantitativă de gheață în ambalaj sau arsuri de congelare; comercializarea de pește refrigerat care prezenta modificări organoleptice: miros nespecific, culoare modificată, consistență flască; comercializarea de pește impropriu consumului uman din cauza caracteristicilor calitative neconforme (alterat / branhii închise la culoare / mucus abundent / ochi opaci);

comercializarea de creveți decorticați congelați rapid, cu modificări organoleptice (arsuri de congelare și conglomerate de gheață în ambalaje); comercializarea de pește afumat care prezenta data limită de consum depășită; informații incomplete la bazinul cu pește viu (nu se specifică metoda de producție și zona în care peștele a fost capturat sau crescut); depozitare în vederea comercializării de pește refrigerat în cutii din polistiren expandat, în care exista un lichid de culoare maron închis, fără respectarea condițiilor de păstrare impuse de legislația în vigoare. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor îi asigură pe cetățeni că nu tolerează nici o abatere de la prevederile legale și că va supraveghea, la fel ca până acum, piața și se va asigura, în continuare, de respectarea drepturilor consumatorilor.

Amintim că, recent, procurorii constănțeni au declanșat o amplă anchetă după ce au descoperit o grupare care aducea pește în condiții impromprii din străinătate, toxic pentru consum, care apoi era distribuit către marile magazine.

Citește și: PEŞTE TOXIC, din import – asta cumpărăm din marile magazine! INTERCEPTĂRI: Miroase..; spală-l şi tu cu oţet!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si la magazinele de peste din TOMIS TREI ieri era peste stricat expus la vinzare atit in hala cit si la celelalte magazine.
1
0
Patronii care vand peste trecut de termenul de garantie, trebuie bagati rapid in cusca ! Cel putin o luna ca sa tina minte !
5
0
mergeti in control la lidl - ic bratianu . saptamana trecuta am cumparat peste stricat.
4
0
extraordinar, cum nu zbiara nimeni ca Dragniiiia este de vina si ca pesedeul modifica ADN-ul hastagistilor cu peste stricat adus din import ? Dragnea si PSD sunteti la guvernare ,cat mai multe controale pe nenorocitii care au transformat Romania intr-o colonie ! Si noi trebuie sa luam atitudine si sa nu ne mai lasam calcati in picioare de acesti mizerabili de comercianti ! Sunt foarte curios cand romanii se vor uni, bogati, saraci sa faca si actiuni impotriva cresterii nejustificate a preturilor prin greva de a nu cumpara gen :O saptamana fara sa alimentam, sa cumparam ceva de la cineva..
3
1
Adevarat, pestele de la cap se'mpute! La Kogalniceanu primarita Belu Ancuta a inaugurat 2 statui care nu seamana cu cine ar fi trebuit sa semene perfect adica regele Ferdinand si Mihail Kogalniceanu! Asta chiar e o mare bataie de joc mai ales ca pe Ancuta au apucat-o nervii cand a fost intrebata cat au costat busturile si cine este autorul! !!
3
4
ce prostii vorbesti acolo ?
2
1
Nicio masa fara peste asta e UE pe maine ne arde intoate pozitiile
2
2
Bravo horica arde cipanezii cat poti de tare.
5
2
Dar mai des ca astfel de peste gasesti peste tot, vezi macrou penny mangalia. Dupa ce il decongelezi bagi degetul in el
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108