REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Deşi a lăsat un dezastru ecologic în localitate, SC Miniera Medgidia cere bani Primăriei Hârşova

Deşi a lăsat un dezastru ecologic în localitate, SC Miniera Medgidia cere bani Primăriei Hârşova

Replica API 6 decembrie 2018 | 20:07 466

Culmea!

Culmea!

Oraşul Hârşova, reprezentat de primarul Viorel Ionescu, a chemat în instanţa societatea Miniera Medgidia SA prin lichidatorul judiciar CC Insol SPRL. Porcesul se află pe rolul Judecătoriei Constanţa, la Secţia Civilă, şi a fost intentat în data de 1 noiembrie, având ca obiect - contestaţie la executare. Contactat telefonic, avocatul Corina Curutz a precizat că Primăria oraşului Hârşova contestă în instanţa executarea unei sentinţe definitive şi irevocabile dată de Judecătoria Constanţa în favoarea SC Miniera Medgidia SA.

“Avem o sentinţă irevocabilă prin care Primăria este obligată să plătească societăţii Miniera Medgidia SA o anumită sumă de bani şi a rămas definitivă sentinţa şi am dat-o la executor şi o executăm, iar Primăria a făcut contestaţie şi urmează să ne judecăm”, a explicat avocatul Corina Curutz. Potrivit avocatei, autoritatea locală datorează SC Minierei Medgidia SA suma de 600.000 de lei, constituind contravaloarea facturii pentru piatră, piatră ce a fost dată localităţii pentru amenajarea de drumuri.

Edilul Viorel Ionescu a precizat că banii datoraţi Minierei Medgidia pentru care a fost deschisă acţiune în instanţă sunt din timpul fostei administraţii, precizând că interesul lui, pe lângă câştigarea procesului intentat, este să recupereze banii pe care societatea falimentară îi datorează şi pe care i-a acumulat până să vină el la primărie. “SC Miniera Medgidia SA are foarte mulţi bani de plătit către autoritatea locală. Este vorba de 2.090.464 de lei”, a precizat şeful autorităţii locale.

“O să vedem dacă ajung bani în totalitate, parţial sau deloc şi la primărie”

Cu privire la cei 2.090.464 de lei pe care SC Miniera Medgidia SA îi datorează a fost formulată declaraţie de creanţe. “Cei de la primrie sunt înscrişi în tabel, urmează ca sumele încasate din lichidare să le distribuim în ordinea de prioritate prevăzută din lege.

Eu voi face distribuţii, distribuţiile se fac într-o anumită ordine. ANAF are o sumă importantă de recuperat de la societatea SC Miniera Medgidia SA. În funcţie de banii pe care o să-i încasăm şi de planul de distribuţie care se va face o să vedem dacă ajung bani în totalitate, parţial sau deloc şi la primărie.

În funcţie de sumele pe care le obţinem din vânzări, ele se distribuie ANAF-ului, care este creditor majoritar şi este primul care va primi bani. ANAF-ul are 91% din total creanţe, iar distribuţia se face procentual. Mai sunt salariaţi care nu şi-au primit salariile, sunt şi alţi creditori înaintea acestui creditor (n.r. Primăria Hârşova)”, a precizat avocatul Corina Curutz.

Amintim că SC Miniera Medgidia SA a exploatat în trecut cariera de piatră de la Hârşova şi a lăsat în urmă un dezastru ecologic. A rămas în urmă o groapă inundabilă, deşi acolo SC Miniera Medgidia SA trebuia să amenajaze spaţiu verde.

“Ţineţi minte că am beneficiat şi de sprijinul dumeavoastră presa, şi am tras un semnal de alarmă prin care anunţam că prin cei de la Miniera Medgidia s-a produs un dezastru ecologic la Hârşova. Pentru că nu au mai găsit calcar de bună calitate pe perimetrul aflat în exploatare, în lăcomia lor, s-au dus cu 6 metri mai jos faţă de nivelul pe care îl aveau aprobat prin licenţă, şi au creat un dezastru ecologic, în sensul că dintr-un munte pe care l-am avut pe malul Dunării acum avem, atunci când creşte apa, o băltoacă, cariera fiind inundată”, a precizat Tudor Nădrag, fost edil al oraşului Hârşova, care s-a confrunat în madatul său cu mari neînţelegeri cu reprezentanţii SC Miniera Medgidia SA.

Camelia MATEI

Citeşte şi https://www.replicaonline.ro/dezastru-ecologic-miniera-medgidia-sa-data-in-judecata-de-primaria-harsova-374554/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108