REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

DNA a formulat apel în dosarul în care Decebal Făgădău a fost achitat!

DNA a formulat apel în dosarul în care Decebal Făgădău a fost achitat!

Mirela PASCAL 3 august 2023 | 00:00 1410

Magistrații Tribunalului Constanța au tranșat dosarul în care Decebal Făgădău și  fostul secretar al orașului, Marcela Enache, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Judecătorii i-au achitat pe cei doi inculpați, decizia fiind pronunțată marți, 1 august. DNA a formulat apel în aceeași zi, marți, 1 august, urmând ca acesta să se judece la Curtea de Apel.

DNA a formulat apel in dosarul in care Decebal Fagadau a fost achitat!

DNA a formulat apel în dosarul în care Decebal Făgădău și Marcela Enache au fost achitați.  Este vorba despre speța în care procurorii acuză că s-au vândut ilegal terenuri din Portul Tomis, la prețuri derizorii, și fără licitație publică, pe vremea când era viceprimar cu atribuții de primar, către firma controlată de Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, respectiv Astera Consulting.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2015, Decebal Făgădău, în calitate de viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța (la data faptelor) și Marcela Enache (în calitate de secretar al municipiului Constanța), care, în calitățile menționate mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța. Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

Făgădău, ajutat de secretarul municipiului

Mai exact, la data de 16.01.2015, în calitate de viceprimar cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău a vândut, fără licitație publică și la un preț mult sub valoarea reală, către Astera Consulting trei suprafețe de teren aparținând domeniului privat al municipiului. De asemenea, la data de 18.02.2013, în calitate de secretar al municipiului Constanța, Marcela Enache a contrasemnat pentru legalitate Hotărârea Consiliului Local Constanța nr.19 prin care se aprobau vânzările prin negociere directă a unor terenuri aparținând domeniului privat al UAT Constanța, deși acestea contraveneau art.123 alin.2 din Legea nr.215/2001 care interzicea vânzarea de imobile aparținând domeniului privat al unităților administrativ teritoriale altfel decât prin licitație publică, ajutându-l astfel pe suspectul Făgădău Decebal să comită infracțiunea de abuz în serviciu reținută în sarcina sa. Mai multe citiți AICI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Greu de crezut ca fagadau n-a bagat mana in borcanul cu miere cand a fost primar. stiu procurorii ceva.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468